Results 31 to 40 of 40
Thread: οι πρωην
-
25-07-2015, 21:01 #31
Συμφωνω Μαρινα , η ζωη τα φερνει περιεργα , τιποτα δεν ειναι σιγουρο , τιποτα δεν αποκλειεται . Και ειμαι ο τυπος που κραταει φιλικες επαφες με τις πρωην του , διοτι πρωτα ειμαι φιλος , και μετα οτιδηποτε αλλο . Ποτε δεν εχω χωρισει ' ασχημα ' με καμμια , μισω τους καυγαδες . Κι εσυ , μου φαινεσαι ελευθερο πνευμα , και ειμαι σιγουρος γι αυτο . Αντε σε 2 μηνες παιρνω το διπλωματακι μου , και θαρχισω τσαρκες επιτελους !!
- 25-07-2015, 21:19 #32
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
27-07-2015, 09:57 #33
- still searching for the right place.....
Εγώ πάλι βρίσκω τις συζητήσεις για πρώην ως 1 εξαιρετική ευκαιρία για να κόβω δρόμο: μέσα από τέτοιες συζητήσεις αποκομίζω μια "ακτινογραφία" του άλλου, η οποία καλώς ή κακώς πάντα στο τέλος επιβεβαιώνεται, από το ως τί τον βλέπανε κ τί του βρίσκανε όλες οι πρώην του κ ποιός είναι ο "τύπος" του, μέχρι το πόσο παρτάκιας/ εξηγημένος/ ώριμος/ έξυπνος κλπ κλπ είναι. Κοινώς βλέπω πράγματα, τα οποία εάν απέφευγα τέτοιες συζητήσεις θα τα καταλάβαινα σε βδομάδες ή μήνες μετά. Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι "κυνηγάω" τέτοιες συζητήσεις, αλλά εάν κάτσουν δε λέω όχι. Παραμερίζω πάντα δηλώσεις τύπου "είμαι ειλικρινής κ θέλω ειλικρίνεια" ή "με νοιάζει η άλλη να έχει ανιδιοτελή ή/κ ανιδιοτελή αισθήματα για μένα", "μπορείς μαζί μου να μιλάς άνετα", "ξέρω να εκτιμάω τους ανθρώπους", "δεν είμαι αχάριστος" κλπ κλπ αν από τη συνολική συμπεριφορά κ από τις ιστορίες του παρελθόντος προκύπτουν άλλα......
Γενικά δεν έχω κανένα πρόβλημα να μιλάει ο άλλος για τις πρώην του, εκτός κ αν μιλάει συνέχεια για τις πρώην του, οπότε κάτι δεν πάει καλά...... Ούτε τίθεται βεβαίως κ θέμα ζήλειας, το παρελθόν είναι παρελθόν, κ ούτε άμα δεν λέω πχ «α, τί καλή κοπέλα κ πόσο ερωτευμένη μαζί σου ήταν η πρώην σου η χ που σε είχε φλομώσει στο ψέμα κ την κοροϊδία!» σημαίνει ότι ζηλεύω.
Για να εξηγήσω λίγο τί εννοώ με μερικά πχ:
- Κ οι σχέσεις που κρατάει κάποιος με τους/τις πρώην αποκαλύπτει πολλά. Γενικά το ιδανικό θα ήταν να χωρίζαμε όλοι μέλι - γάλα κ είμαι πολύ υπέρ των πολιτισμένων σχέσεων μεταξύ των πρώην (εντάξει, πολλές φορές πέφτουμε κ στον ακατάλληλο άνθρωπο κ στις λάθος συνθήκες κ αυτό καθίσταται αδύνατο), χωρίς να υποστηρίζω όμως κ τα κολλητιλίκια (αυτό παραπέμπει αλλού). Το ότι κάποιος/α έχει διατηρήσει πολιτισμένες κ φιλικές σχέσεις με πρώην ή έστω με τους/τις περισσότερους/ες αυτό σίγουρα κάτι δείχνει. Προτιμώ να ξέρω ότι στη ζωή του νυν μου υπάρχουν κ 5 πρώην του που είναι ακόμα φίλοι ή που τον θέλουν πίσω κ τον διεκδικούν παρά να είναι γιορτές κ χριστουγεννοπρωτοχρονιές κ να μη σκάει ούτε 1 ευχητήριο μήνυμα από πρώην κ καμία να μη θέλει να θυμάται ότι πέρασε αυτός από τη ζωή της. Ιδίως άμα αρχίσουν να σκάνε κ κάτι ατάκες του στυλ "να μην πάμε εκεί γιατί θα πέσω πάνω στην πρώην μου την ........" , εκεί αρχίζω να ανησυχώ.
- Εάν πχ από τη ζωή κάποιου έχουν περάσει 5 καλές κοπέλες, που νοιώσανε πράγματα για αυτόν, του προσφέρανε, τον σεβάστηκαν κλπ κλπ κ αυτός όμως κόλλησε με 1 κ@ρι@ που ήταν μόνο η πάρτη της/ ψώνιο κ τον εκμεταλλεύονταν......... ε, αυτό κάτι μου λέει για το τί μπορεί να εκτιμήσει αυτός ο άνθρωπος κ για το επίπεδο του αυτοσεβασμού του. Αν αντίθετα κόλλησε με την πιο αξιόλογη που του ανταπέδιδε κ τα περισσότερα κ αυτό σίγουρα κάτι λέει κ για το μυαλό του κ για τον αυτοσεβασμό του. Το ίδιο φυσικά μπορεί να αποκομίσει κ κάποιος άντρας, αν δηλ η κοπέλα κόλλησε με τον πιο αξιόλογο πρώην της, αυτό κάτι λέει για αυτήν, ενώ ομοίως κάτι λέει για αυτήν εάν από τη ζωή της περάσανε κ οκ παιδιά που τη σεβόντουσαν κ είχαν αισθήματα για αυτήν, αλλά ο έρωτας της ο αγιάτρευτος ήταν αυτός που την κεράτωνε ή την εκμεταλλευόταν φουλ.
- Εάν πχ από τη ζωή κάποιου ανθρώπου δεν πέρασε καμία ή σχεδόν καμία γυναίκα που να θυσιάσει κάτι για αυτόν ή να θελήσει να "ξεβολευτεί" για χάρη του ε, κ αυτό σίγουρα αποκαλύπτει πολλά για το πώς τον βλέπανε κ τί είδους γυναίκες "τραβάει" ο άνθρωπος αυτός. Γενικά η ποιότητα κ η προσωπικότητα των πρώην σου αποκαλύπτει πολλά κ για τη δικιά σου κ αυτό ισχύει για όλους μας.
- Από τους λόγους κ τον τρόπο χωρισμού φαίνονται επίσης πολλά, το πόσα μπέσα έχει ο άλλος, πόσο εγωϊστής ή κ πόσο εγωκεντρικός είναι.
-Από το τη συμπεριφορά των πρώην απέναντί του κ εκείνου απέναντί τους επίσης βγαίνουν πολλά συμπεράσματα για το βαθμό αυτοσεβασμού κ αξιοπρέπειάς του. Κοινώς τί ανεχόταν κ από ποιές.
- Άμα πχ κάποιος έχει μόνο ή σχεδόν μόνο ξεπέτες/ περιπετειούλες στο ενεργητικό του ή επικρατούν οι μακροχρόνιες σχέσεις αυτό κάτι σημαίνει (κ αυτά δεν κρύβονται).
- Επίσης αν κάποιος ήταν σταθερός σε 1 τύπο γυναίκας, αυτός ο "τύπος" λέει πάααααααρα πολλά (για την ακρίβεια τα πάντα).
- Είναι- δεν είναι σταθερός ο τύπος γυναίκας που προτιμάει κάποιος, γενικά το τί σόι γυναίκες περάσανε από τη ζωή του δείχνει πάρα πολλά για αυτόν.
-Ακόμα τα alarm ανάβουν άμα κάποιος βρίζει σωρηδόν πολλές ή όλες τις πρώην του. Οκ μπορεί κάποιες φορές να κουβαλάμε θυμό γιατί αδικηθήκαμε, ιδίως αν κάτι είναι ακόμα φρέσκο, άνθρωποι είμαστε, αλλά αν βλέπω άνθρωπο να βρίζει κ να χαρακτηρίζει άσχημα πρώην τότε ή δεν αναγνωρίζει τις δικές του ευθύνες ή τα κριτήρια του στους ανθρώπους είναι για τα μπάζα. Ή κ τα 2.
Σόρυ για το κατεβατό, τα πχ είναι πολλά περισσότερα, έγραψα κάποια ενδεικτικά.
27-07-2015, 11:08 #34
........................
Last edited by Μέτριος; 27-07-2015 at 11:24.
27-07-2015, 11:20 #35
δεν με πειραζει καθολου, αλλα δεν το κανει ποτε γιατι βαριεται το θεμα "πρωην".
εγω το κανω αν ρωτηθω μονο. επισης δεν εχω καμια παρορμηση να μιλαω για πρωην.
εχουν ειπωθει παρα πολλα κι απ τις δυο πλευρες , αλλα επειδη το εφεραν καποιες τυχαιες κουβεντες, οχι σαν ανακριση "λεγε τι εκανες με την/τον πρωην".
ασε που οι πρωην και των δυο μας ( μιλωντας για σχεσεις), χανονται στο βαθος των αιωνων.πανω απο δεκα χρονια πριν.
για ασημαντες, συντομες γνωριμιες η ξεπετες που ειχαμε το υπολοιπο διαστημα πριν γνωριστουμε, δεν συζηταμε. πολυ σπανια. αυτο κι αν ειναι βαρετο.
28-07-2015, 09:42 #36
Τι είδους βιβλίο ήταν αυτό? Ήταν κάτι σαν ημερολόγιο ή ένα απλό βιβλίο?
Εγώ έχω νιώσει περίεργα όταν είδα κάποια γράμματα (εποχή προ e-mail) μιας πρώην κοπέλας της τότε σχέσης μου.
Ναι ήταν λίγο σαν 'εισβολή', αλλά ήταν και πολύ ενδιαφέρον :D
Για σκέψου, κάποιοι άλλοι / άλλες θα βλέπουν τα δικά μας μέιλ και γράμματα, καρτούλες, δωράκια κλπ :P
28-07-2015, 09:54 #37
ενα απλο βιβλιο ηταν απλα το βιβλίο αναφερονταν στη πρωην του επειδη το ειχε γραψει ο πατερας της.
ειχε κ κατι γραμματα που με αφησε να τα διαβασω απο αλλες αλλα ευτα ηθελε ο ιδιος να τα πεταξει,
εκει ηταν ενδιαφερον γιατι δε το εβλεπα σαν ζηλια ενω με το βιβλιο ενιωθα ενα ανταγωνισμο.
σιγουρα τωρα εχει ξεπεραστει το θεμα γιατι ηταν πολυ παλιος ερωτας.
ειναι οντως περιεργο συναισθημα.
28-07-2015, 09:56 #38
Εγώ πάλι δεν κρατάω πολλές επαφές με πρώην. Με κάποιους κρατάω τυπικές επαφές, του στυλ "χρόνια πολλά" στις γιορτές τους, ή αν χρειαστεί κάποια συμβουλή / εξυπηρέτηση σχετική με την εργασία του καθενός (αν και αυτό ακόμα το αποφεύγω, εκτός εάν είναι πραγματικά ανάγκη). Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι λίγοι, που δεν θέλω ούτε να τους ξαναδώ, ούτε να τους ξανακούσω, τους θεωρώ απολύτως περιττούς κι αδιάφορους σε μένα.
Νομίζω ότι πολύ λίγοι πρώην είναι σε θέση να νιώθουν και να φέρονται σαν πραγματικοί φίλοι μετά από ένα χωρισμό. Πιστεύω πως η πλειοψηφία θέλει να κρατά μια πόρτα ανοιχτή, να εισπράττει έστω και λίγη προσοχή και να παίρνει επιβεβαίωση, ή να ελέγχει τι συμβαίνει στη ζωή σου. Σπάνια υπάρχουν αγαθά κίνητρα.
Ελεύθερο πνεύμα ναι πιστεύω πως είμαι και αυτό λένε και οι φίλοι / φίλες μου, αλλά να σου πω κάτι? Οι άνθρωποι έχουν συνηθίσει τόσο πολύ τις χαζοζήλειες και την καταπίεση, που κάνουν τα απλά περίπλοκα και βρίσκουν 'φυσιολογικά' τα μυστικά και την έλλειψη ελευθερίας.
ΥΓ άντε καλές τσάρκες! :)
28-07-2015, 10:04 #39
Χμ, τώρα που το λες, θυμήθηκα πως ίσως τη μεγαλύτερη ενόχληση (με την έννοια ενός απροσδιόριστου συναισθήματος, αμηχανίας, αποστροφής ίσως?) την ένιωσα όταν μου είπε κάποια σχέση μου, ότι μια πρώην του είχε γράψει ολόκληρο μυθιστόρημα για χάρη του... Σίγουρα δεν ήταν θέμα ζήλειας ή ανταγωνισμού, απλά διαβάζοντας ένα-δυο κεφάλαια μου φάνηκε υπερβολικό και λίγο "άρρωστο" το όλο κλίμα σε αυτή τη σχέση (και σκέφτηκα πως αυτό σήμαινε κάτι και για εκείνον, αφού διατήρησε αυτή τη σχέση για μια 3ετία περίπου).
28-07-2015, 10:52 #40