ΠΩΣ; - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 10 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 31 to 45 of 141

Thread: ΠΩΣ;

Senior Member
    ΜΗ ΖΗΤΑΣ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΤΕΣΠΑ ΕΓΩ ΑΥΤΑ ΕΙΧΑ ΝΑ ΠΩ
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member

Senior Member
    Σου ευχομαι παντως οτι εχεις να ξεπεραστει λειαν συντομως,δεν θα πω η ζωη ειναι ωραια,αλλωστε καποιες στιγμες της ειναι καλες ειναι ομως κ απροβλεπτη ποτε κανεις δεν ξερει.Να εισαι καλα !

Senior Member

Banned
    Quote Originally Posted by agnostix View Post
    Βιωνω ακριβως το ιδιο με εσενα,αφου τα λογια σου ειναι ακριβως αυτα που λεω κ εγω,καποια στιγμη μπερδευτηκα κιολας λεω ποτε τα γραψα αυτα
    Aυτο που εχω κανει για αρχη ειναι μια πρωτη επισκεψη σε ψυχολογο,οπου απαντησεις δεν πηρα αλλα μονο μιλησα,ωστε να καταγραφει ενα ιστορικο.περιμενω να ακολουθησουν κ αλλες συνεδρειες για παρω κ τις πρωτες συμβουλες!!Και τισ περιμενω πως και πως.
    Ειναι πολυ δυσκολος δρομος το ξερω,ομως θα ηταν απαραδεκτο για μενα να τον αφησω μονο του,το οτι ειπε τις σκεψεις του αυτοματως ακουστηκαν σαν κραυγες βοηθειας κ ας λεει πως το χει παρει αποφαση κ γιατρεια δεν περνει.
    Απο οσα εχω καταφερει να διαβασω για αυτην την ασθενεια,ειδα πως ολοι την περιγραφουν σαν ενα τερας που οριζει αυτο το μυαλο τους κ αισθανονται αποδυναμομενοι.Ομως εχει κ τα τρωτα του σημεια ακομα κ αυτο,την αγαπη,την στιριξη κ την ελπιδα!!Ειναι το μονο που μπορουμε να προσφερουμε εμεις σε αυτους τους ανθρωπους.
    Απο την μερια μου προσπαθω να ξεκαθαρισω πως δεν θελω να μαι διπλα του γιατι κανω ονειρα για μας,και του το επισημενω κ του ιδιου,κ ειναι αληθεια αυτο,θελω να του σταθω να του δειξω τον δρομο που οδηγει εξω απο το σκοτεινο αυτο τουνελ κ οταν ολα θα αρχιζουν να πηγαινουν καλα,σιγα σιγα θα του αφησω το χερι κ μονος του πια θα επιλεξει την πορεια που θελει να ακολουθησει.
    Ειναι μια σχεση αγαπης χωρις να ζητω κανενα ανταλλαγμα,εχω αρκετη υπομονη κ επιμονη κ αξιζει τον κοπο,μιλαμε για ανθρωπινες ψυχες εδω και για καποιο λογο βρεθηκανε στον δρομο μας,ας τις ακουσουμε λοιπον!
    Άγνωστηχ δείχνεις τόσο καλή, μακάρι να έβρισκα κάποιον να μου φερόταν έτσι, τόσα χρόνια ψάχνω στήριξη πάρα μα πάρα πολλά χρόνια, μα κανείς δεν μου τη δίνει, και όχι μόνο αυτό, αλλά με κοροιδεύουνε κιόλας που την ζητάω ή με υποτιμούν, δυστυχώς δεν είναι όλες οι ψυχές καλές, οι περισσότερες κατά τη γνώμη μου δεν είναι..........

Senior Member
    Κ εγω νιωθω αμηχανα οταν με αποκαλουν ετσι,αν ειμουν καλη θα στεναχωριομουν ακομα κ για τους ζητιανους,ισα ισα τους βλεπω με καχυποψια αυτους.
    Pillow ο κοσμος δεν ξερει πολλα για αυτην την ασθενεια,κ η ημιμαθεια ειναι χειροτερη της αμαθειας.Θα σου πω κατι.Πριν κανα χρονο μου ανακοινωνει η ξαδερφη μου πως εχει καταθλιψη,καθε μερα μου λεγε οτι δεν ειναι καλα κ δεν αντεχει.Δεν ηξερα τι να της πω κ δεν ειχα ασχοληθει να μαθω, γιατι ειναι ετσι τι σκεφτεται,ωστοσο τησ ελεγα να μην καθεται μονη της να περπαταει μονο συμβουλες κ μια ελπιδα πως ολα θα πανε καλα,να βρει εναν αντρα να χαλαρωσει κ τετοια,βλακειες ελεγα τελικα.Δεν ξερω το ειδα λιγο πιο ελαφρια το θεμα της,στεναχωριομουν μεν ομως αναρωτιομουν κιολας,πως αυτη η κοπελα λεφτα εχει σπιτι ομορφο εχει αμαξι εχει,μηπως ειναι κ λιγο αχαριστη ?Γιαυτο σας λεω δεν ειμαι κ τοσο καλη η δεν καταλαβαινα τι εχει πραγματικα.Της σταθηκα παντως για οσο με χρειαστηκε,εχουμε να μιλησουμε τωρα καποιους μηνες,αλλα την τελευταια φορα μου ειπε πως ειναι πλεον αρκετα καλα αλλα νιωθω λιγο ασχημα που κατα καποιον τροπο ισως την κοροιδευα κ εγω,αυτος που το ξεφτιλιζε το θεμα της ηταν ο φιλος μου(αυτος που εχει το ιδιο θεμα) τωρα καταλαβαινω για τι το εκανε γιατι μονο κακος δεν ειναι κ αυτος !!!

Banned
    Καλημέρα, ξεφτίλιζε εννοείς ότι το ανέλυε διεξοδικά και την βοηθούσε, ή ότι ξεφτίλιζε την ίδια; Γιατί το δεύτερο δεν μου βγάζει νόημα με τ' άλλα που λες. Βασικά νόμιζα ότι ήθελες να βοηθήσεις πραγματικά, αλλιώς τα 'γραφες σε κείνο το ποστ, γι'αυτό σου απάντησα έτσι. Γιατί να μην είσαι καλή με τους ζητιάνους, ναι μεν κάποιοι κοροιδεύουν αλλά είναι πολλοί που είναι πραγματικά φτωχοί! Αυτό δεν μπορούμε να το ξέρουμε, γι'αυτό ο καθένας πράττει όπως νομίζει. Και στην ξαδέρφη σου είχες άδικο που την κορόιδευες......Η κατάθλιψη είναι αρρώστια και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται, δεν θυμάμαι αν το είπες κάπου αυτό, με φάρμακα και ίσως με ψυχοθεραπεία, για το τελευταίο κρατάω μια επιφύλαξη μιας και εμένα δεν με βοήθησε, ίσως επειδή δεν είχα κλινική κατάθλιψη, αλλά από γεγονότα που δεν αλλάζουν δυστυχώς, ή θα πάρουν χρόνια να αλλάξουν. Όπως και να 'χει, από δω και πέρα ξέρεις πως να φέρεσαι σε άτομα με κατάθλιψη, να τα ακούς και να τα συμβουλεύεις να πάνε στο γιατρό, το κακό βέβαια είναι όταν έχουν άλυτα προβλήματα κάποιοι...

Senior Member
    Οταν λεω πως το "ξεφτιλιζε" εννοω οτι οταν του ελεγα γιαυτα που μου λεει εκεινη ελεγε πως κατα καποιο τροπο ειναι η ιδεα της,απλα εχουν περασει τα χρονια κ βλεπει οτι ειναι μονη της,αρα οταν θα βρει συντροφο θα γινει καλα!!! Μα εκανε προσπαθειες να βρει κ απεγνωσμενα θα ελεγα αλλα ολο αποτυχιες,κ τωρα καταλαβαινω το λογο,αφου η κοπελα δεν ηταν καλα μεσα της πως θα ηταν "φυσιολογικη" κ η συμπεριφορα της στους αλλους?Βεβαια κ εκεινη εκανε πολυ σκληρη κριτικη με τους ανθρωπους κολλουσε σε λεπτομερειεσ κ εχανε την ουσια.εγω παλι ειμαι διαφορετικη,κανω πρωτα την αυτοκριτικη μου βλεπω τα ελλαττωματα μου,τις οποιες ανασφαλειες εχω παραμεριζω τον εγωισμο μου κ καταλαβαινω πως οταν εγω αλλαζα συμπεριφορα (ειτε γιατι ζηλευα η ειχα ανασφαλειες η φοβιες) αυτοματως αυτο ειχε αντικτυπο στους αλλους κ εισεπραττα αρνητικες συμπεριφορες,το θεμα ειναι να σκεφτομαστε λιγο πιο βαθια κ νομιζω αυτο εχει να κανει με την αυτογνωσια κ να παραδεχομαστε τα δικα μας τα λαθη,σιγουρα υπαρχουν κ "μαλακες"αν μου επιτρεπεται για την λεξη,αλλα δεν ασχολιομαστε με αυτους.Το συμπερισμα ειναι ενα για εμενα να μετριασουμε πρωτα τα δικα μας ελλαττωματα να να τα βρουμε με τον εαυτο μας να ειμαστε καλα μεσα μας κ αυτο θα μας βοηθησει να ειμαστε κ καλα με τους ανθρωπους που συναναστραφομαστε.(και αυτο το καταλαβα κ εγω στα 33 μου,δεν ηειμουν παντα ετσι)Αυτα για τον χαρακτηρα μας,κ φυσικα οταν τιθεται κ θεμα ψυχικης ασθενειας να προσπαθουμε να γιατρευτουμε με την βοηθεια του γιατρου μας.(οπως κ αυτο τωρα το αντιλαμβανομαι γιατι το βιωνω με τον ανθρωπο αυτον.
    Ισως αν ειμασταν κοντα με την ξαδερφη μου να αντιλαμβανομουν περισσοτερα τοτε αλλα μενουμε μακρια οποτε δεν την ζουσα στην καθημερινοτητα της..
    Δεν χρειαζεται λοιπον να μου λες πως ειχα αδικο,ουσιαστικα αυτο ειπα κ εγω πως δεν μπορουσα να καταλαβω πως ακριβως ενιωθε και δεν ειμουν κ υποχρεωμενη κιολας δεν ειμαστε κ κολλητες ξαδερφες ομως ανταποκρινομουν στο καλεσμα της στην αναγκη της ,αλλα επειδη ειναι κ ψυχοφθορο να προσπαθεις να ανεβαζεις καποιον κ να σου λεει δεν μπορω χρειαζεται κ υπομονη ε καποιοι ανθρωποι δεν την εχουν μη τους κρινεις γιαυτο.Εγω παλι την εχω αλλα ηθελα κ να της πω με κουρασες,καπου ειχε μαυρισει κ η δικη μου ψυχη ομως δεν της το πα ποτε (αυτο εννουσα "κοροιδευω") κ οταν ηρθε κ η μερα που πε πως νιωθει επιτελους καλυτερα χαρηκα παρα πολυ κ απο τοτε εχουμε χαθει .

Ερώτηση σε εκείνους που έχουν κατάθλιψη και διαβάζουν αυτό το θέμα. Τι θα θέλατε να κάνουν οι άλλοι για σας; Στις δύσκολες μέρες, εκείνες που φαντάζουν όλα σκοτεινά και άχαρα, πώς θα θελατε να σας φερθούν οι φίλοι σας, οι συγγενείς, οι δικοί σας άνθρωποι; Συνειδητοποιείτε την αγωνία και την ανησυχία τους; Καταλαβαίνετε πως ό,τι κάνουν είναι γιατί απλά νοιάζονται για σας κι ίσως σας αγαπούν κιόλας; Πώς θα αντιδρούσατε εσείς σε ανάλογη περίπτωση; Στα μεγάλα ζόρια τι είναι αυτό που πιο πολύ θέλετε; Που μπορεί να σας κάνει να ξεχαστήτε για λίγο και να σας επαναφέρει στη ζωή;

Senior Member
    Quote Originally Posted by bluesk View Post
    Ερώτηση σε εκείνους που έχουν κατάθλιψη και διαβάζουν αυτό το θέμα. Τι θα θέλατε να κάνουν οι άλλοι για σας; Στις δύσκολες μέρες, εκείνες που φαντάζουν όλα σκοτεινά και άχαρα, πώς θα θελατε να σας φερθούν οι φίλοι σας, οι συγγενείς, οι δικοί σας άνθρωποι; Συνειδητοποιείτε την αγωνία και την ανησυχία τους; Καταλαβαίνετε πως ό,τι κάνουν είναι γιατί απλά νοιάζονται για σας κι ίσως σας αγαπούν κιόλας; Πώς θα αντιδρούσατε εσείς σε ανάλογη περίπτωση; Στα μεγάλα ζόρια τι είναι αυτό που πιο πολύ θέλετε; Που μπορεί να σας κάνει να ξεχαστήτε για λίγο και να σας επαναφέρει στη ζωή;
    Ωραια τοποθετηση!!!
    Αλλα επειδη καθε περιπτωση ειναι μοναδικη κ παιζουν ρολο τα βιωματα του καθενα,ευχομαι να ακουσουμε πολλες κ διαφορετικες αποψεις...
    Εγω ολη μερα απο χτες βλεπω τον "δικο" μου να μπαινει καθε τοσο στο facebook να καθεται 2-3 λεπτα να το κλεινει κ να ξαναμπεινει πραγμα που δεν το εκανε σαν να θελει να του μιλησω ομως αποστασιοπιηθηκα γιατι φοβαμαι ,δεν ξερω τι να πω και στεναχωριεμαι κ του μιλαω στον αερα χωρις να με ακουει

Banned
    Άγνωστηχ λες ότι κάνεις αυτοκριτική, αλλά δεν δέχεσαι την κριτική των άλλων.........Δεν στο είπα με κακία αυτό, αλλά με παράπονο. Για μένα οι περισσότεροι μαλάκες είναι, δεν υπάρχει σωτηρία. Αν άξιζαν θα μας αποδέχονταν και με τη ζήλια (γιατί δείχνει ενδιαφέρον), και με τις ανασφάλειές μας και μ' όλα μας εφόσον δεν βλάπτουμε ή δεν ενοχλούμε τους άλλους, γιατί η απόρριψη είναι από τα χειρότερα. Εκτός και αν κάναμε κακό στους άλλους όπως σου είπα γιατί τότε δικαιολογείται η απόρριψη. Είναι λίγο λεπτά τα ζητήματα αυτά, γιατί είναι ο καθένας τι αντέχει και τι μπορεί, και τι δίνει. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο, δεν είμαι εγώ μαλάκας επειδή οι περισσότεροι είναι μαλάκες. Έχω πολλά κοινά στοιχεία με την ξαδέρφη σου πάντως και να ξέρεις η κατάθλιψη δεν φεύγει για πάντα, έρχεται και παρέρχεται, γι'αυτό καλό είναι να παίρνουμε μια ζωή φάρμακα.

Bluesk αρκεί να είστε καλοί μαζί μας, δηλαδή να μας βοηθάτε σε ότι χρειαζόμαστε, να μας μιλάτε καλά, γλυκά και να μην μας προσβάλλετε, να μας ακούτε, να μας καταλαβαίνετε και ότι χρειάζεται ένας άνθρωπος για να είναι ευτυχισμένος εμείς το χρειαζόμαστε στο 10πλάσιο για να μπορέσουμε να φτάσουμε τους άλλους, σίγουρα ταλαιπωρημένες ψυχές είμαστε.......

Senior Member
    Quote Originally Posted by pillow View Post
    Άγνωστηχ λες ότι κάνεις αυτοκριτική, αλλά δεν δέχεσαι την κριτική των άλλων.........Δεν στο είπα με κακία αυτό, αλλά με παράπονο.

.
    Το ξερω αγαπη μου οτι δεν μου το πες με κακια και καταλαβα οτι μοιαζεις στην ξαδερφη μου,γιαυτο σου ανελυσα τα πραγματα για να δεις πως αισθανονται κ οι αλλοι οταν σε πλησιαζουν,μην τους θυμωνει αν δεν αντεχουν δεν ειναι κ ολοι δυναμικοι η απλα δεν τουσ νοιαζει δεν ειναι κ υποχρεωμενοι μα αν βρεθει εστω κ ενας σιγουρα δεν θα ειναι κ τελειος ποιος ειναι αλλωστε αλλα για να ασχοληθει κ λιγο ειναι σημαντικο.Εστω κ το ελαχιστο που θα σου δωσουν κρατα αυτο κ μην θυμωνεις που δεν θα μπορουν παραπανω.Με ολη μου την καλη διαθεση στο λεω ..πες μου τωρα οτι εισαι κ παρθενος στο ζωδιο (μηπως εισαι η ξαδερφη) χαχαχαχαχα

Senior Member
    και η ζηλεια ειναι κακο πραγμα,ειμαι κ εγω ζηλιαρα αλλα δεν το δειχνω ομως φαινεται ,αν ζηλευουμε καποια αλλη γυναικα ειναι σαν να υποτιμαμαι τον εαυτο μας κ να δινουμε αξια σε εκεινη,αυτο το εισπρατει υποσυνηδειτα ο συντροφος μας κ μας βλεπει μειονεκτικα.αν ομως εχουμε αυτοπεποιθηση νιωθει κ αυτος καλα σαν αντρας για την επιλογη του να ειναι μαζι μας."Ανεβαινει".και φυσικα αν καποιος ειναι μαζι μας ειναι γιατι το θελει με το ζορι δεν μπορεις να κρατας καποιον..τωρα τα συνιδιτοποιησα κ αυτα αρα γιατι να μας δεχτει ουσες ζηλιαρες?ποιος θελει να του κανει ο αλλος την ζωη αφορητη?Εχω τυχει κ να με ζηλευουν κ ηταν πραγματικα πιεστικο για μενα ,γιατι λοιπον να το κανω κ εγω.

Senior Member
    Quote Originally Posted by bluesk View Post
    Γνωριζεις αν ο φιλος σου εχασε ποτε καποιο αγαπημενο του προσωπο σε μικρη ηλικια?προσπαθω να δω τι κοινα εχουν οι δικες μας περιπτωσεις κ επειδη ετυχε να διαβασω ενα σχετικο αρθρο,θελω να μπω στην ψυχη τους μην παρεξηγηθω κιολας ειπαμε δεν ειμαστε γιατροι..

Banned
    Άγνωστηχ αν κάποιον δεν τον νοιάζει για το αν υποφέρει ο διπλανός του αυτός πάσχει από απανθρωπιά. Και με το να ασχοληθεί λίγο επίσης είναι απανθρωπιά σε μικρότερο βαθμό. Δεν είμαι η ξαδέρφη σου, μην ανησυχείς, όσο για τη ζήλεια δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα...........εγώ όμως δεν μπορώ να βάλω τον εαυτό μου ψηλά γιατί έχω αρετές που δεν μετράνε και έχω και άλλα προβλήματα οπότε δεν μπορώ να βρω κάποιον που να είναι περήφανος για μένα αφού εγώ δεν είμαι περήφανη για τον εαυτό μου, λόγω αυτών που είπα, όχι ότι οι άλλοι είναι καλύτεροι, αλλά τελοσπάντων. Όλοι ίσοι είμαστε.

Page 3 of 10 FirstFirst 12345 ... LastLast