Results 76 to 90 of 141
Thread: ΠΩΣ;
-
18-08-2015, 08:46 #76
- Join Date
- Aug 2015
- Location
- νησια bora bora
- Posts
- 4,715
στο ξαναλέω και στο τονιζω ...να αρχίσεις να γραφεις! και να μου κανεις την τιμη να μοιραστεις μαζι μου το δημιουργημα σου ...αν θες φυσικα!
- 18-08-2015, 09:04 #77
- Join Date
- Aug 2015
- Location
- νησια bora bora
- Posts
- 4,715
αυτο το βιντεακι το εστειλα χτες σε ενα αλλο παιδι...αλλα ειναι τοσο τρυφερο που νομιζω οτι θα σε κανει να νιωσεις καλυτερα γλυκια - γλυκια bluesk μου
18-08-2015, 11:01 #78
- Join Date
- Sep 2009
- Posts
- 23,451
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΙΓΗ ΟΜΟΡΦΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΡΧΙΣΑΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
18-08-2015, 11:31 #79
- Join Date
- May 2014
- Posts
- 51
18-08-2015, 11:36 #80
- Join Date
- May 2014
- Posts
- 51
18-08-2015, 11:39 #81
- Join Date
- Sep 2009
- Posts
- 23,451
ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΨΥΧΟ ΔΕ ΜΟΠΡΕΙ ΝΑ Σ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ
ΟΤΙ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΠΟΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΠΟΝΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ
ΕΝΑ ΚΟΜΑΤΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΙ ΟΧΙ ΒΛΑΚΕΙΑΦιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
18-08-2015, 11:41 #82
- Join Date
- Sep 2009
- Posts
- 23,451
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
18-08-2015, 12:10 #83
- Join Date
- May 2014
- Posts
- 51
Μάλιστα. Όλα αυτά λοιπόν; Πάλι όμως νοιώθω πως υποβιβάζεις τον εαυτό σου. Αν περνάς καλά όπως είσαι, να μην αλλάξεις εννοείται. Μα κάπου έγραφες πως υποφέρεις από την κατάθλιψη. Το θέμα δεν είναι να γίνεις καλά για κάποιον άλλο, να του κάνεις το χατήρι, μα να γίνεις καλά για ΣΕΝΑ και μόνο. Κανένας δεν μας αναγκάζει να κάνουμε πράγματα. Ό,τι κάνουμε, το κάνουμε γιατί καλύπτει κάποια ανάγκη μας. Δεν "μπλέκω" πάντα με ανθρώπους καταθλιπτικούς. Πρώτη φορά γνώρισα άνθρωπο που πάσχει από κατάθλιψη. Κι επειδή είμαι αφελής, όπως με χαρακτήρισες, δεν το κατάλαβα κιόλας από την αρχή. Εγώ είδα μπροστά μου έναν άνθρωπο γλυκό, έξυπνο, όμορφο, με ιδιαίτερες ικανότητες και αν και ερωτεύομαι πολύ δύσκολα, με αναστάτωσε. Με ενθουσίασε. Με συνεπήρε, πώς να το περιγράψω; Τα προβλήματα άρχισαν όταν είπα πώς αισθάνομαι. Μετά από αρκετούς μήνες μου είπε τι του συμβαίνει. Έπεσα από τα σύννεφα. Δεν το περίμενα. Και μεταξύ μας, μου έκανε και εντύπωση που το είπε. Θα μπορούσε να το αποφύγει. Έτσι κι αλλιώς είχαμε χαθεί.
rea...γιατί χωρίζεις τους ανθρώπους σε κατηγορίες; Δεν υπάρχουν ταμπέλες, δεν υπάρχει τίποτα στην πραγματικότητα. Υπάρχουμε εμείς, οι άνθρωποι. Ο καθένας μας κουβαλάει τα καλά και τα άσχημά του. Γνωρίζεις κάποιον, περνάς καλά, γιατί να αγχώνεσαι μήπως σου ζητήσει κάτι; Ποιος είπε πως θα αλλάξει τα γούστα του και τα θέλω του για σένα; Σε βλέπει. Ή του κάνεις ή όχι. Τον βλέπεις, ή σε ευχαριστεί και τον κρατάς ή όχι. Κι αν αναπτυχθεί και κάτι παραπάνω, μήπως τελικά αυτό σε βοηθήσει να δεις αλλιώς τη ζωή; Ο άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του δεν θέλει να ζει σαν χαλάκι, μαϊμουδάκι ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Όμως δεν θέλει συνάμα να βλέπει κάποιον που δεν είναι καλά να παιδεύεται. Δεν του βγαίνει να τον αφήσει. Κι αυτό θα το έκανε για οποιοδήποτε άνθρωπο. Πόσο μάλλον να είναι και ερωτευμένος μαζί του. Μα άσε τον έρωτα. Αυτό είναι το τελευταίο πια που πρέπει να μας απασχολεί. Το βασικό είναι να είστε καλά. Να σας βλέπω να γελάτε και να ξέρω πως πίσω από αυτό κρύβεται χαρά κι όχι προσποίηση και αγωνία. Να ξέρω πως μόλις επιστρέψετε σπίτι σας δεν θα βάλετε τα κλάμματα, δεν θα τα μηδενίσετε όλα. Να ξυπνάτε χαρούμενοι, έτοιμοι για να ρουβήξετε τη ζωή.
rea...οι τοποθετήσεις σου με βοηθάνε πολύ. Με κάνεις και καταλαβαίνω πολλά. Έλα σε παρακαλώ λίγο στη θέση μου. Ξέρω πως υπάρχει ένας άνθρωπος που πάσχει από κατάθλιψη, που μέχρι πρότεινως τουλάχιστον έκανε προσπάθειες να την καταπολέμησει, που χαίρομαι όταν τον βλέπω και περνάω ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ καλά μαζί του κι έτσι νόμιζα περνούσε κι εκείνος (μερικές φορές από μόνος του το είχε δηλώσει κιόλας). Δεν είμαι σωτήρας, κανένας δεν σώζει κανέναν στην πραγματικότητα, μα αν μπορώ έστω λίγο να τον διασκεδάσω, πώς μπορώ να το πετύχω χωρίς να νοιώσει πίεση;
υ.γ. "εγω σου ειπα και στην αρχη πως επιλέγω το χαος -ανθρωπους που δεν θελουν να ερωτευθουν ...με "απωθει" ο αντρας που με εχει αναγκη...με βαραινει. δεν αντεχω την πιθανοτητα της ευθυνης αυτης. ασε που δεν τον πολυπιστευω κιολας... "
Δεν τον πολυπιστεύεις; Δεν θες να το πολυπιστέψεις rea. Σε "βολεύει" να μην τον πολυπιστέψεις για να μην νοιώθεις τύψεις τόσο απέναντι σε σένα όσο και σε εκείνον που τον αφήνεις...Το ότι δεν το πολυπιστεύεις δεν σημαίνει όμως και πως δεν σε θέλει πραγματικά κι ανθρώπινα.
18-08-2015, 15:30 #84
- Join Date
- Aug 2015
- Location
- West
- Posts
- 437
«Ο αλυσοδεμένος ελέφαντας», Jorge Bucay Μια διδακτικη ιστορια
“Οταν ήμουν μικρός μου άρεσε πολύ το τσίρκο, και στο τσίρκο μου άρεσαν πιο πολύ τα ζώα. Μου έκανε τρομερή εντύπωση ο ελέφαντας που, όπως έμαθα αργότερα, είναι το αγαπημένο ζώο όλων των παιδιών. Στην παράσταση, το θεόρατο ζώο έκανε επίδειξη του τεράστιου βάρους του, του όγκου και της δύναμής του…
Όμως, μετά την παράσταση και λίγο προτού επιστρέψει στη σκηνή, ο ελέφαντας στεκόταν δεμένος συνεχώς σ΄ ένα μικρό ξύλο μπηγμένο στο έδαφος. Μια αλυσίδα κρατούσε φυλακισμένα τα πόδια του. Ωστόσο, το ξύλο ήταν αληθινά μικροσκοπικό κι έμπαινε σε ελάχιστο βάθος μέσα στο έδαφος. Μολονότι η αλυσίδα ήταν χοντρή και ισχυρή, μου φαινόταν ολοφάνερο ότι ένα ζώο που μπορούσε να ξεριζώνει δέντρα με τη δύναμη του, θα μπορούσε εύκολα να λυθεί και να φύγει.
Το θεωρούσα αληθινό μυστήριο.Μα τι τον κρατάει;Γιατί δεν το σκάει;
Όταν ήμουν πέντε ή έξι ετών πίστευα ακόμα στη σοφία των μεγάλων. Ρώτησα τότε κάποιον δάσκαλο ,τον πατέρα μου ή ένα θείο μου, για το μυστήριο του ελέφαντα. Κάποιος μου εξήγησε ότι ο ελέφαντας είναι δαμασμένος.
Έκανα τότε την προφανή ερώτηση: “Κι αφού είναι δαμασμένος, γιατί τον αλυσοδένουν;” Δε θυμάμαι να πήρα κάποια ικανοποιητική απάντηση. Με τον καιρό, ξέχασα το μυστήριο του ελέφαντα με το παλούκι, και το θυμόμουν μόνο όταν βρισκόμουν με κάποιους που είχαν αναρωτηθεί κάποτε πάνω στο ίδιο θέμα.
Πριν από μερικά χρόνια ανακάλυψα-ευτυχώς για μένα- ότι κάποιος είχε αρκετή σοφία ώστε ν΄ ανακαλύψει την απάντηση.
Ο ελέφαντας του τσίρκου δεν το σκάει, επειδή τον έδεναν σ΄ένα παρόμοιο παλούκι από τότε που ήταν πολύ, πολύ μικρός. Έκλεισα τα μάτια και φαντάστηκα τον νεογέννητο ανυπεράσπιστο ελέφαντα δεμένο στο παλούκι. Είμαι βέβαιος ότι τότε το ελεφαντάκι είχε σπρώξει, τραβήξει και ιδρώσει πασχίζοντας να λευτερωθεί. Μα, παρ΄ όλες τις προσπάθειές του, δεν τα είχε καταφέρει, γιατί το παλούκι ήταν πολύ γερό για τις δυνάμεις του.
Φαντάστηκα ότι θα κοιμόταν εξαντλημένο και την επόμενη μέρα θα προσπαθούσε ξανά, και τη μεθεπόμενη το ίδιο… Ώσπου μια μέρα, μια φρικτή μέρα για την ιστορία του, το ζώο θα παραδεχόταν την αδυναμία του και θα υποτασσόταν στη μοίρα του.
Αυτός ο πανίσχυρος και θεόρατος ελέφαντας που βλέπουμε στο τσίρκο δεν το σκάει γιατί νομίζει ότι δεν μπορεί, ο δυστυχής. Η ανάμνηση της αδυναμίας που ένιωσε λίγο μετά τη γέννησή του είναι χαραγμένη στη μνήμη του. Και το χειρότερο είναι ότι ποτέ δεν αμφισβήτησε σοβαρά αυτή την ανάμνηση. Ποτέ μα ποτέ δεν ξαναπροσπάθησε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του.
Όλοι είμαστε λίγο- πολύ σαν τον τον ελέφαντα του τσίρκου. Περιδιαβαίνουμε τον κόσμο δεμένοι σε εκατοντάδες παλούκια που μας στερούν την ελευθερία. Ζούμε πιστεύοντας ότι “δεν μπορούμε” να κάνουμε ενα σωρό πράγματα, απλώς επειδή μια φορά, πριν από πολύ καιρό, όταν είμαστε μικροί, προσπαθήσαμε και δεν τα καταφέραμε. Πάθαμε τότε το ίδιο με τον ελέφαντα. Χαράξαμε στη μνήμη μας αυτό το μήνυμα: “Δεν μπορώ, δεν μπορώ και ποτέ δε θα μπορέσω.” “Αυτό σου συμβαίνει. Ζεις μέσα στα όρια της ανάμνησης ενός ανθρώπου που δεν υπάρχει πια, εκείνου που δεν τα κατάφερε. Ο μοναδικός τρόπος να μάθεις εάν μπορείς, είναι να προσπαθήσεις πάλι με όλη σου την ψυχή…! “
18-08-2015, 15:44 #85
- Join Date
- Sep 2009
- Posts
- 23,451
ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΑΥΤΑ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΕΝΩΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ
ΤΑ ΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΘΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΜΩΣΦιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
18-08-2015, 16:37 #86
- Join Date
- Aug 2015
- Location
- νησια bora bora
- Posts
- 4,715
.... δεν "υποτιμαω" τον εαυτο μου ...τον απορριπτω τον εαυτο μου !!!.. με διαλυει το οτι με γονατισε μια θλιψη δεν εχω δυναμεις να θελω να γινω καλα ..δεν εχω δυναμεις ΝΑ ΘΕΛΩ γενικα. βλεπω γυρω μου τον κοσμο να του συμβαινουν πραγματικα προβλήματα και να τα αντιμετωπίζουν και αισθανομαι ενοχες που δεν ζω την γαμημενη αυτη ζωοουλα οπως θα επρεπε..ντρεπομαι και κρυβομαι ...για να μην καταλαβει κανεις ποσο δειλη ειμαι..αντεχω να με απορριπτουν...δεν αντεχω να με λυπουνται...παροτι γνωριζω οτι η κατασταση μου ειναι περαν ολων των αλλων βαθια και ουσιαστικα αξιολύπητη!!!
αν ειπα κατι που σου φανηκε καπως αποτομο σου ζηταω συγνωμη δεν εχω απολυτως καμια διαθεση να σε κανω να νιωσεις ασχημα. σου μιλάω με τον πιο βαθυ σεβασμο που μου προκαλει η προσωπικοτητα σου...αλλα λογω απομονωσης εχω χασει λίγο τους τροπους μου... μακαρι να σε βοηθησα...και ελπίζω να μην ειμαι ιδια περιπτωση με τον δικο σου
18-08-2015, 16:55 #87
- Join Date
- Aug 2015
- Location
- νησια bora bora
- Posts
- 4,715
οκ κ πες οτι λύθηκε ο ελεφαντας... που θα πάει? θα βγει στην πειραιως για ταξι και μετα ελ βενιζελο να κλεισει one way για μαδαγασκαρη...? δεν μας τα λεει καλα ο κυρ μπουκαι ...μηπως λέω μηπως ..ειναι τελικα πιο ασφαλής στον πάσαλο και ο ελαφαντακης ειναι πιο λογικος αποσο νομιζουμε?....
18-08-2015, 17:26 #88
- Join Date
- Aug 2015
- Location
- West
- Posts
- 437
Μωρε ρεα αμου αφου καταλαβες οτι η ιστορια ειναι αλληγορικη,τωρα για την ψυχολογια του ελεφαντακη δεν ξερω ποσο το ευχαριστιεται αλλα αν σκεφτω οτι τα ζωα εχουν κ ενστικτα πολυ φοβαμαι οτι η φυση του θα τον ηθελε στην ζουγκλα με το υπολοιπο κοπαδι κ να κανει κ οικογενεια,στο μυαλουδακι του ομως δαμαστηκε διαφορετικα να ζει στην παραφυση του,το πως νιωθει δενθα το μαθουμε ποτε..
18-08-2015, 17:43 #89
- Join Date
- Aug 2015
- Location
- νησια bora bora
- Posts
- 4,715
...οκ χρειαζομαι βοηθεια!!!
α δεν παιζω την αλληγορια του κυρ μπουκαι την δεχεσαι... και την δικη μου οχι? επειδη δεν ειχε μεσα μικρα ελεφαντακια να συγκινησουν τον "θεατη"? κατσε να το φτειαξω καλυτερα " οπως το σκαει ο ελεφαντας παταει 3 νεογεννητα τιγρακια ..ενα 3χρονο κοριτσακι με καρκινο και τον τυπο που επαιζε στο 12 χρονια σκλαβος...πυροβολουν τον ελεφαντα στο δεξι ματι και οπως ξεψυχαει με την τελευταια του πνοη ...βλέπει με το αριστερο ματι τον μικρο πάσαλο απο οπου ξεφυγε και τον αγκαλιαζει με την προβοσκιδα του.....
18-08-2015, 17:44 #90
- Join Date
- May 2015
- Posts
- 330
Εξαιρετική η ιστορία, εξαιρετικός ο Bucay και τα βιβλία του. Τουλάχιστον το "να σου πω μια ιστορία" και "ιστορίες να σκεφτείς" τα οποία έχω διαβάσει.
Τα άλλα δεν ξέρω, δεν τα χω διαβάσει.
Εγώ θα τα πρότεινα σε όλα τα μέλη του φόρουμ. Εμένα προσωπικά με είχαν βοηθήσει κιόλας τις εποχές εκείνες.
Μπράβο Agnostix
Από τότε τότε που με πρωτοθυμάμαι...
21-07-2025, 11:42 in Με καφέ και συμπάθεια....