Φίλοι; Τι είναι αυτό;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 24
    Junior Member

Unhappy Φίλοι; Τι είναι αυτό;

Είμαι η Μένια, 18 ετών. Μόλις τελείωσα το Λύκειο. Το πρόβλημα μου είναι ότι ποτέ δεν γνώρισα την αληθινή φιλία. Όλοι στο δημοτικό με αντιπαθούσαν. Απέκτησα μια φίλη (την Ε) στη Πέμπτη δημοτικού, την οποία την έχασα στην έκτη, γιατί κάποιοι που την ήθελαν για φίλη τους, της έβαλαν λόγια που δεν είπα. Τα ξαναβρήκαμε στην 1η Γυμνασίου, αλλά το καλοκαίρι που τελείωσα τη 1η γυμνασίου ξαφνικά έπαψε να μου μιλάει, διότι της έβαλαν πάλι λόγια το ίδιο άτομο (η Σ). Ένα ολόκληρο χρόνο την παρακαλούσαν τα μιλήσουμε για το τι συνέβη και δεν μου μιλάει, αλλά δεν δέχτηκε. Ακόμα αυτό το άτομο με μισεί θανάσιμα χωρίς να ξέρω το λόγο. Επιστρέφουμε στη έκτη δημοτικού. Εκεί γνωρίζω ένα άλλο άτομο (την Ι) που κάναμε πολύ παρέα. Ήμασταν φίλες ή τουλάχιστον πίστευα εγώ. Με συκοφαντούσε στα άλλα κορίτσια και στο τέλος έπαψε να μου μιλάει γιατί πάλι το ίδιο άτομο (η Σ) πήγε και έβαλε λόγια. Έτσι τσακώθηκα με την Ι χωρίς για να γνωρίζω το λόγο. Σταδιακά άρχισα να κλείνομαι στον εαυτό μου και δεν εμπιστευόμουν άλλα άτομα. Είχα πληγωθεί πολλές φορές και δεν άντεχα. Στο γυμνάσιο γνώρισα 2 άλλα κορίτσια την Μ και την Κ. Κάναμε πολύ παρέα μέχρι που στη 3η γυμνασίου με παραμερίσανε, φτάνοντας το λύκειο να με έχουν γραμμένη. Τους στέλνω μηνύματα και δε μου απαντάν. Ενώ εμένα με γνώριζαν τόσα χρόνια (6+) με είχαν πιο κάτω και από τους υπόλοιπους συμμαθητές. Μου συμπεριφέρονταν σαν άγνωστη. Ότι είχε σχέσεις με αυτές, το μάθαινα από τρίτους. Ποτέ δε μου έλεγαν. Αυτές έκαναν άλλες παρέες, συναντιότουσαν μεταξύ τους, αλλά εμένα δε με καλούσαν. Έκαναν πάρτυ, κάλεσαν όλη της παρέα εκτός από εμένα. Τους μίλησα. Μου είπαν ότι με θεωρούν φίλη και ότι εγώ έχω πρόβλημα. Τώρα τελειώσαμε το σχολείο και δεν μου απαντούν στα μηνύματα που τους στέλνω. Η αλήθεια είναι ότι από το γυμνάσιο κλείστηκα στον εαυτό μου γιατί δεν εμπιστευόμουν άλλα άτομα. Έμεινα με αυτές και κολλούσα μόνο με αυτές. Άλλους φίλους ή παρέες δεν έκανα. Δε μιλούσα στα άλλα παιδιά, γιατί ντρεπόμουν και φοβόμουν την απόρριψη. Ότι έκανα, το έκανα μόνη μου. Καθόμουν, περπατούσα πάντα μόνη μου. Πάντα από το δημοτικό δε με ήθελε κανείς και μέχρι το λύκειο το ίδιο έγινε. Τους σιχάθηκα όλους. Αποτραβήχτηκα από τους πάντες. Ποτέ δεν είχα ένα αληθινό φίλο να μου συμπαρασταθεί. Όσοι με πλησίασαν το έκανα από συμφέρον. Σχετικά με τη φιλία έχω μεγάλο τραύμα και αυτός είναι ο λόγος που δεν ανοίγομαι εύκολα. Από το δημοτικό προσπαθούσαν να με συκοφαντήσουν και με είχαν πάντα στην απέξω.

Να προσθέσω ότι οι άλλοι συνέχεια με υποτιμούν και αμφισβητούν! Δεν υπολογίζουν τον λόγο μου, ενώ στο τέλος αποδεικνύει ότι εγώ είχα δίκια.

Banned
    Εγω Μενια σε καταλαβαινω απολυτως γιατι περναω και εγω τα ιδια ακριβως και ειμαι στην ηλικια σου...Ξέρω απολυτως τι θα πει να μην εμπιστευεσαι τον αλλον και να σιχαινεσαι πια να κανεις παρεα αφου εχεις ηδη καει απο το κουρκουτι...Σε όσα σχολεια εχω παει βλεπω γυναικες που ειναι πουτανες και το κρανιο τους θα πρεπει να ηταν πιο αδειανο και απο τους πολιτικους διαλόγους των βουλευτων του ΣΥΡΙΖΑ(ειδικα στο εξωτερικο εχουν μαστερ ως πουτανες), τα αγορια μην συζηταμε, περισσοτερη μαλακια πρεπει να εχει πεσει επανω τους και απο οτι στον γιωργακη οταν ελεγε λεφτα υπαρχουν, μνημη χρυσοψαρου, μυαλο που θα ηταν συμβατο μονο σε αμοιβαδα και κατα τα αλλα η σκεψη προερχεται μοναχα απο το πουλι τους...Εε λεω και εγω, δεν πανε να ψωφησουν ολοι τους(απο πολυ μικρη ηλικια) και επελεξα να μεινω μακρια απο ολους τους....Εξαιρεσεις μεχρι τωρα δεν εχω βρει ιδιαιτερες.,..

Senior Member
    Λες οτι εισαι 18.
    θα πας μηπως να σπουδασεις?
    ρωταω γιατι οι σπουδες ειναι πολυ καλη ευκαιρια για καινουριες γνωριμιες. . .
    And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic

Banned
    Quote Originally Posted by 66psy View Post
    Λες οτι εισαι 18.
    θα πας μηπως να σπουδασεις?
    ρωταω γιατι οι σπουδες ειναι πολυ καλη ευκαιρια για καινουριες γνωριμιες. . .
    Το "γνωριμιες" ξερεις τι σημαινει, ευκαιρια για sex στους χωρους των πανεπιστημιων της σημερινης εποχης...

Senior Member
    ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΕΙΧΑ ΚΙ ΕΓΩ ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΔΙΝΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΙ ΕΤΣΙ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΕΣ ΜΕΧΡΙ ΜΙΑ ΗΛΙΚΙΑ
    ΜΕΤΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΚΙ ΗΣΥΧΑΣΑΜΕ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΝΥΠΑΝΤΡΟΣ ΤΕΣΠΑ ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΛΑ ΣΥΝΙΘΗΣΑΜΕ
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    ΠΕΡΑΣΤΙΚΕ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟhttps://www.youtube.com/watch?v=BxGqTJtrTh4

Το γεγονός να πας να σπουδάσεις μου φαίνεται και εμένα μια καλή ευκαιρία για να κάνεις καινούριες γνωριμίες και να προσπαθήσουμε για κάτι καλύτερο. Τα έχω περάσει και εγώ όχι σε τέτοιο βαθμό αλλά είχα περάσει Πάρομοια με φίλους κολλητους από το δημοτικό μαζί στο ίδιο σπίτι να κοιμομαστε τα σκ και στην τελική να τα έχουμε φτιάξει μέσα σε ένα χρόνο 3 φίλοι με την ίδια κοπέλα. Όλοι περνάμε δύσκολα. Δεν είμαι ειδικός αλλά θα σε συμβούλευα να προσπαθείς συνέχεια να κάνεις παρέα. Ίσως καταφέρεις να βρεις μια φίλη. Αλλιώς προσπάθησε να βρεις αγόρι, θα γεμίσει το χρόνο σου και θα σε βοηθήσει να ξεφυγεις λίγο από αυτό.

Όσο για το θέμα φιλιά όλοι έχουμε τις εμπειρίες μας. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν υπάρχει φιλιά.

Banned
    αυτοι συνηθως που μεγαλωνουν απομωνομενοι στη πορεια γινονται δυνατοι χαρακτηρες κ προκαλουν ακραιες συμπαθειες κ ακραιες αντιπαθειες..
    αυτοι που ειναι σαν αυτη που περιγραφεις εχουν κανει σχεδον επαγγελμα τη συκωφαντια μεχρι να τους παρουν χαμπαρι οι παντες..
    ενας ικανος ανθρωπος δε θα διεδιδε ποτε πραγματα εκτος αν εκανε πλακα
    αυτο ειναι χαρακτηριστικο οσων μειωνεκτουν.
    οσοι ξερουν πραγματικα πραγματα τα λενε μεταξυ τους η τα κρατουν για τον εαυτο τους κανεις δε πρεπει να πιστευει διαδοσεις κ ειδικα κακοπροαιρετες ειναι σχεδον ολα ψεματα
    καπια στιγμη θα γνωρισεις κ ατομα που σε εκφραζουν κ θα συμφωνισεις μαζι τους.

Junior Member
    Ευχαριστώ που ασχοληθήκατε με το πρόβλημα μου. Ναι, θα πάω Πανεπιστήμιο, αλλά και πάλι φοβάμαι. Πως θα μπορέσω να κάνω παρέα με άλλα άτομα; Να προσθέσω ότι μου τη δίνουν οι ψωνάρες και κάτι βλαμμένα που νομίζουν ότι κάποια είναι. Δεν πλησίασα άλλα παιδιά γιατί συνέχεια σκεφτόμουν "ότι τους γινόμουν βάρος" ή πως θα ένιωθαν εάν εγώ εντασσόμουν στο άκυρο σε μια ήδη σχηματισμένη παρέα. Βλέπετε τόσα χρόνια είσπρακτα τη απόρριψη και έτσι έπαψα να κυνηγώ άλλα άτομα.
    Πριν ένα χρόνο, ζήτησα το λόγο στις τελευταίες "φίλες" την Μ και την Κ, γιατί δεν άντεχα 3 χρόνια την ίδια συμπεριφορά. Το αποτέλεσμα; Να βγουν και απο πάνω. Η Κ είπε ότι πλήττει μαζί μου και ότι δε μπορεί άλλο να κάνουμε παρέα. Μου συμπεριφοράταν λες και δε ξέρω τι! Μιλούσε κανονικά με όλους της τάξη ή στα κενά καθόταν μαζί με άλλα παιδιά, ενώ εγώ καθόμουν μόνη μου σε μια γωνία. Τώρα τις έστειλα μήνυμα για να μιλήσουμε και δεν έκανε καν το κόπο να απαντήσει. Τι με συμβουλεύετε να κάνω με αυτή;
    Τώρα σχετικά με τη Μ. Όταν της ζήτησα το λόγο, εκείνη βγήκε από πάνω! Μάλιστα, μου είπε ότι εγώ είμαι απόμακρη και ότι πρέπει να κάνω τη πρώτη κίνηση. Άσχετα ότι πάντα εγώ της έστελνα μήνυμα για να μιλήσουμε ή της ζητούσα να βγούμε. Μου είπε επίσης ότι είμαι φίλη της, δηλαδή βρίσκομαι σε μια ειδική κατηγορία ανώτερη από τους απλούς γνωστού της! Στη πραγματικότητα, συμπεριφέρεται πιο θερμά στους "απλούς γνωστούς" της από ότι σε εμένα που είμαι "φίλη" της. Την ημέρα των γενεθλίων της που της ευχήθηκα, της είχα πει ότι άμα κάνει πάρτυ και δε με καλέσει (κάτι είχε πάρει το αυτί μου και έτσι γνώριζα ότι σκόπευε να κάνει), θα σημαίνει ότι με θεωρεί ένα τίποτα. Εκείνη μου είπε ότι δε θα κάνει. Δύο μέρες μετά ανέβαζε φωτογραφίες από το "πάρτυ"... Δε της μίλησα, γιατί θα μου έβγαινε από πάνω. Τέλος πάντων... Πριν λίγες μέρες της στέλνω μήνυμα για να μιλήσουμε. Το βλέπει, μου απαντάει. Από εκείνη την ημέρα μου απαντάει μια φορά την ημέρα στη συζήτηση που ανοίξαμε πριν μια βδομάδα, ενώ είναι όλη την ώρα μέσα και ταυτόχρονα συνομιλεί με άλλους. Εκτός εδώ και τρεις ημέρες, ενώ μπαίνει δε μου απαντάει. Άμα της πω κάτι, (όταν και άμα μου στείλει) θα να γυρίσεις με τέτοιο τρόπο ώστε να μου δείξει ότι έχω άδικο! Εσείς τι με συμβουλεύετε να κάνω με τη Μ;

Το χειρότερο είναι ότι όλες αυτές οι πρώην φίλες μου πλέον κάνουν στενή παρέα με τη Σ! Δε ξέρω εάν φρόντισε να βάλει λόγια και στις Μ και Κ... Πραγματικά τους έχω σιχαθεί όλους.

Senior Member
    ΜΗ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ ΚΟΥΚΛΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕ ΛΙΓΟ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥΕΧΕΙΣ
    ΚΑΙ ΜΗ ΠΡΟΔΙΚΑΖΕΙΣ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ Τ ΑΛΛΟΥΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟ ΛΕΣ ΓΤ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΝΟΜΙΖΩ
    ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΛΕΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΞΤΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ
    ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΘΑ ΣΤΑΝΙΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΟ
    ΝΙΚΗΣΑΜΕ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΛΛΑ ΝΙΚΗΣΑΜΕ

Junior Member
    Όμως δεν αντέχω άλλο τέτοια υποκρισία! Τόσα χρόνια υποκρινόμουν ότι είχα φίλους, οι οποίοι δε στάθηκαν στα δύσκολα! Ούτε έκαναν το κόπο να μάθουν τι κάνω! Εδώ έλειπα μια ολόκληρη εβδομάδα από το σχολείο λόγω ασθένειας και δεν έκανε καμία το κόπο να μου στείλει ένα μήνυμα εάν είμαι καλά!
    Εσείς τι με συμβουλεύετε να κάνω με τις 2 τελευταίες "φίλες" μου; Τουλάχιστον η Κ ξεκαθάρισε ότι δε θέλει να κάνουμε παρέα (και ούτε να ανταλλάζουμε μια κουβέντα μια φορά το 3μηνο, όπως έδειξαν τα σημερινά γεγονότα) γιατί η παρέα μου δεν είναι ευχάριστη! Η Μ όμως που με δουλεύει κανονικά ότι είμαι φίλη της κλπ αερολογίες; Τι πρέπει να κάνω με αυτή;
    Το αστείο είναι ότι η Κ μου είπε ότι η Μ με την Σ είναι καλύτερες από εμένα! Όπως καταλάβατε, απλά με πέταξαν από τη παρέα τους. Πιστεύω ότι για αυτό φρόντισε η Σ για άλλη μια φορά... Το είχε κάνει ήδη 2 φορές, τι πρόβλημα θα είχε να το έκανε άλλη; Το αστείο είναι ότι έκανα και με τη Σ παρέα και μου το έπαιζε μεσολαβητής ώστε να τα ξαναβρώ με την Ε... Το αποτέλεσμα; Εκείνη την ημέρα η Ε μου έστειλε στο άκυρο ένα υβριστικό μήνυμα, ολόκληρο κατεβατό...
    Κατάφερε η Σ να κάνει δύο άτομα να με μισούν θανάσιμα! Όπως είπα, προσπάθησα άπειρες φορές να μιλήσω με την Ε για να μπορέσω να μάθω το λόγο που με μισεί! Μέχρι και την μητέρα μου έβαλα να της μιλήσει! Ένιωθα πολύ άσχημα να με μισούν χωρίς να ξέρω σε τι έφταιξα! Πέντε χρόνια προσπαθούσα... Όμως το πρόβλημα μου είναι οι άλλες 2...

Πρώτη φορά μιλάω για αυτά. Δεν άντεξα άλλο! Ήθελα με κάποιον να μιλήσω για ότι μου συμβαίνει, αλλά δεν είχα έναν φίλο για να τα πω...

Banned
    ετσι οπως το πας για το μονο πραγμα που ειμαι σιγουρος ειναι οτι αυτος που θα συμφωνησεις μαζι του θα φοβαται σαν κ εσενα κ θα ειναι λιγο απομακρος για αυτο δυσκολευεσαι να βρεις φιλους επειδη αυτοι που φοβουνται συνηθως βρισκονται στο παρασκηνιο τους γνωριζεις δυσκολα αλλα μετα αν καταφερεις να τους γνωρισεις ανταμειβεσαι για τη προσπαθεια..
    συνηθως ολοι οι ασχετοι με κοπλεξ ειναι στη πρωτη γραμη σαν αυτες που περιγραφεις αφου οσο πιο ασχετος ειναι καπιος τοσο πιο πιθανο ειναι να σου μηλισει..
    αρα για να λυσεις αυτο το προβλημα θα πρεπει να ξερεις με πιο τροπο θα φερνεις κοντα σου τα καταληλα ατομα αυτο αρχικα ακουγετε πολυ δυσκολο αλλα στους ανηφορικους δρομους βρισκεται η καλυτερη θεα ετσι οπως το πας παντως οπως ειπα θα βιωσεις ακραιες συμπαθειες κ ακραιες αντιπαθειες επειδη ειναι ετσι η φυση σου να προκαλεις τα εντονα συναισθηματα στους αλλους
    παντως ολα αυτα που περιγραφεις πανε παντα μαζι υποκρισια κομπλεξ κπκλπ.δε μου κανει καμια εντυπωση.

Banned
    στην αρχη παντως οταν καπιος λεει αληθεια ειναι απο ουδετερος εως αρνητικος κ δεν αποκλειεται να τσακωθεις μαζι του με το καλημερα..
    αν ειναι υπερβολικα θετικος απο την αρχη δε θα κρατησει για πολυ η συνομιλια μαζι του.
    αρα στην αρχη μη περιμενεις να στρωσει το χαλι για να του μιλησεις ουτε να ειναι υπερβολικα θερμος αν βλεπει το πραγμα πραγματικα σοβαρα θα μιλησει λιγο η θα σε γειωσει η πρωτη επαφη μαζι του...

Banned
    Εγώ νομίζω ότι το κορίτσι το οποίο εγώ το καταλαβαινω είναι πιο ασφαλές με το να μείνει μακριά απο τέτοια βλήματα ονόματι "φίλους" παρά να προσπαθεί κιόλας να αποχτήσει...Δεν το λέω απο κακία, απλά απο την στιγμή που επί 12 χρόνια δεν μπόρεσε να βρει καποια πραγματικά άξια φιλία στο απλό δημόσιο σχολείο, θα μπορέσει ξαφνικά να βρει απο μόνη της σε πανεπιστημιο στο οποιο κατα παραδοση όλοι, κωλοπαιδα και μη, ξεσαλωνουν?...Το κορίτσι με κανει να χαίρομαι τελικά που τους έχω όλους γραμμένους πιο κατω και απο τις κατσαρίδες, μπόλικα κωλοπαιδα έχω γνωρισει αλλα δεν βρηκαν τρόπο να μου κανουν κατι περαν της απορριψης που την εφαγαν πρωτοι απο εμενα...Όσο για τις περιβοητες "φίλες" και το τι πρεπει να κάνεις, την απαντηση την εδωσες μονη σου βαζοντες το φίλες σε εισαγωγικά...Ακόμη και να έρθουν οι ίδιες στο κατωφλι σου και να σου ζητησουν να πατε για καφε, εσυ σιγα να μην τρεχεις παλι απο πισω τους...Για να εμφανιστει παλι η αλλη μαλακισμενη και να βαλει λογια σε αυτα τα δυο τουβλα που ουτε λιγη κριτικη σκεψη δεν εχουνε?? Αλλά και εσυ κοπελια, για να την κανουμε και αυτην την παρατηρηση, πρεπει καπου να φαλτσαρεις...Δεν μπορει όσες "φιλες" να εχεις γνωρίσει, όλες στο τέλος να απομακρυνθηκαν για εντελως ηλιθιους λογους....Εσωστρεφης είσαι σίγουρα, απο εκει και περα τι ενδιαφεροντα εχεις?? Λογικά δεν θα εχεις τα ιδια με των αλλων και αυτο ειναι μαλλον που εκεινες βαριουνται...Ή δεν εχετε εστω τοσα πολλα κοινα όσα με τις αλλες...

Banned
    Για μενα οποιος δεν μπορει να κανει φιλιες εχει θεματα ο ιδιος.. πρεπει να εισαι λιγο υποχωρητικος και να δεχεσαι την διαφορετικοτητα του αλλου...
    στο περασμα των χρονων, 39 τωρα, γνωρισα πολύ κοσμο και από αυτους δεθηκαμε με αρκετους, τωρα μπορω να πω ότι εχω καμια 10 αρια ατομα φιλους και φιλες που μας ενωνει πολύ γερα η φιλια.. μπορει καποιοι να εχουν παντρευτει η να εχουν φυγει εξωτερικο και να μην κανουμε παρεα όπως παλια αλλα όταν χρειαστεί καποιος κατι ειμαστε παντα εκει ο ενας για τον αλλον.

Page 1 of 2 12 LastLast