Results 16 to 30 of 86
Thread: Πάχος!
-
26-07-2015, 12:48 #16
- 26-07-2015, 13:01 #17
Μαγκάιβερ άμα δεν είσαι παχύς και εσύ και ο οποιοσδήποτε, καλύτερα να μην εκφέρετε γνώμη για μένα ως προς τη θέληση κάποιου να χάσει βάρος. Το φαί για κάποιους είναι εθισμός συν ότι έχουμε αυξημένη όρεξη, συνεπώς μη συγκρίνεις τον εαυτό σου με ένα παχουλό άνθρωπο! Έχω μιλήσει με ανθρώπους, έχω διαβάσει κανα δυο βιβλία πάνω σε αυτό, ξέρω και από μένα, ότι η αλήθεια είναι ότι δεν τίθεται θέμα θέλησης, να καταλάβεις εγώ ζυγίζομαι από το πρωί ως το βράδυ, όλη την ώρα σκέφτομαι τα κιλά μου, μέχρι και κατάθλιψη έχω πάθει από αυτό, κάθε μέρα λέω θα αδυνατίσω αλλά δεν τα καταφέρνω, το θέλω από εδώ ως τον ουρανό αλλά δεν γίνεται. Δεν είναι ότι δεν θέλω, είναι ότι υπάρχει ακόμα πιο τεράστια θέληση μέσα μου για φαγητό, το ζητάει ο οργανισμός μου. Σε μένα και στο δελφίνι φταίνε και τα φάρμακα, σε κάποιον άλλον το στρες, κτλ, οπότε μην κρίνεις εξ'ιδίων τα αλλότρια.
26-07-2015, 14:13 #18
Καλησπέρα Δελφινάκι/Όλγα.
Κοίταξε, είμαι και εγώ παχύς, και σε καταλαβαίνω. 1.71 με 110 κιλά :/
Να ξέρεις οτι το πιο σημαντικό πράγμα είναι η ψυχολογία. Ολα αυτά που εμπεριέχουν μέσα οι λέξεις "θεληση", "επιμονη", "υπομονη", αλλά και η βαθύτερη ψυχολογία.
Ένα κίνητρο. Το κίνητρο είναι πολύ σημαντικό, ίσως απο τα σημαντικότερα για να αδυνατίσεις.
Ένας απο τους τρόπους να δημιουργήσεις κίνητρο, είναι να κάνεις το λεγόμενο Visualisation. Σε περίπτωση που δε ξερεις τι ειναι αυτό, να σου πω πως visualisation είναι με απλά λόγια η διαδικασία του να φαντάζεσαι, στο μυαλό σου, πως θα είσαι στο μέλλον. Πως θες να είσαι στο μέλλον.
Αν για παράδειγμα φαντάζεσαι πως στα 50 σου είσαι μια αθλητική κορμάρα με 4 παιδιά γύρω σου και όμορφα μαύρα μαλλιά (λεω ενα παράδειγμα τώρα) τότε ειναι λιιιιιιγο πιο εύκολο να το πετύχεις, δημιουργείς ενα μικρό κίνητρο μέσα σου.
Θέλω να σου μιλήσω για μια έρευνα που είχε γίνει σύμφωνα με το visualisation.
Κάποτε οι ψυχολόγοι πήραν τους Εβραίους που επιβίωσαν απο τα Γερμανικα στρατόπεδα συγκεντρωσης, όπως αυτά στο Νταχάου και στο Άουσβιτς, για να μάθουν τι είναι αυτο που τους βοήθησε να επιβιώσουν και δεν λύγισαν όπως οι υπόλοιποι.
Αυτό που είδαν ειναι πως αυτοι οι Εβραίοι, έκαναν το προαναφερθέν visualisation, δηλαδή φαντάζονταν πως θα είναι η ζωή τους μετά απο αυτό. Φανταζόντουσαν πως κάποτε θα απελευθερωθούν απο τους Γερμανούς, θα κανουν τη δικη τους δουλειά, με δικά τους παιδιά, θα βρουν ειρήνη και ησυχία κλπ.
Και πράγματι, στο τέλος, τα κατάφεραν.
Από την άλλη, το μεγαλύτερο χαρακτηριστικό μας που δεν μας αφήνει να αδυνατίσουμε είναι η έλλειψη πειθαρχίας. Πολύ σημαντικό πράγμα και αυτό.
Διότι απο μικροί έχουμε χτίσει έναν συγκεκριμένο τρόπο διατροφής και είναι πολύ δύσκολο να σπάσει. Όλος ο οργανισμός μας έχει χτιστεί πάνω στο τρόπο διατροφής.
Όμως υπάρχει και κάτι άλλο που δεν σε αφήνει να αδυνατίσεις. Αυτό στα Αγγλικά λέγεται Limiting belief. Κάποιοι Έληνες το αποκαλούν "περιοριστική πεποιθηση". Τι είναι αυτό?
Αυτό είναι το υποσυνείδητο σου που έχει καλλιεργήσει κάποιες απόψεις για σένα. Είναι αυτό που σου λέει τι μπορεις να κάνεις και τι όχι. Είναι οι εδραιωμένες πεποιθήσεις που υπάρχουν μεσα σου και ορίζουν τις ικανότητες και τις δυνατότητες σου. Πως δημιουργούνται αυτες? Ιδού ένα παράδειγμα
http://onomostiselksisgr.blogspot.gr...post_8830.html
https://effilambros.wordpress.com/20...A%CE%AD%CF%82/
Καθε φορά που ξεκινάς το αδυνάτισμα λοιπόν, το υποσυνείδητο σου πιστεύει οτι δε μπορείς να αδυνατίσεις. Δε γίνεται, δεν είσαι εσύ αυτή, και δε πρέπει. Έτσι λοιπόν το υποσυνείδητο προσπαθεί να σε βομβαρδίσει με διάφορες δικαιολογίες και τρόπους για να σε κάνουν να σταματήσεις τη δίαιτα σου.
Συνήθως, το μεγαλύτερο όπλο που επιστρατεύει το υποσυνείδητο σου, έχει όνομα, και λέγεται:
Αναβλητικότητα
Προσπαθεί να σε κάνει να αναβάλλεις την προσπάθεια σου. Θα σου πει πως "δεν χρείαζεσαι να κάνεις διατα σημερα, και αυριο μέρα είναι" ή πως "και να κάνεις διαιτα σημερα, σε 5 μερες θα το εχεις παρατήσει, οπότε δεν αξίζει" ή πως "σήμερα έχει καλό φαγητό, οπότε καλύτερα να φας πολύ, και ξεκινάς απο αύριο" ή πως "σήμερα θα δεις μια φίλη σου μετά απο 2 χρόνια, βγες εξω και φάε μεχρι κασμού, το αξίζετε, ξεκίνα άλλη μέρα".
Θα επιστρατεύσει χιλιάδες δικαιολογίες για να σε πείσει να γυρισεις πίσω στη παλιά, γνώριμη Όλγα, με την οποια το υποσυνείδητο σου νοιώθει τόσο οικία.
http://changingminds.org/explanation...ng_beliefs.htm
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εξουδετερώσεις λοιπόν τα limiting beliefs
http://www.myrkothum.com/how-to-chan...iting-beliefs/
http://thinksimplenow.com/happiness/...mited-beliefs/
Δυστυχώς υπάρχει και ένας μεγάλος εχθρος, και είναι αυτο που είπε η Pillow. Ο εθισμός. Δεν είναι μονο τα τσιγάρα και τα ποτά και τα ναρκωτικά εθιστικά.
Ακόμα και η σοκολάτα, και άλλα τέτοια φαγητά, είναι εθιστικά. Κάθε φορά που αρνείσαι να φας τέτοια φαγητά, ενώ εχεις προγραμματίσει τις διατροφική σου συνήθεια να τρώει τέτοια φαγητά, τότε αυτό τρελαίνετε και στα ζητάει.
Οπότε λοιπόν για εμάς που έχουμε σταθεροποιήσει τις διατροφικες μας συνήθειες εναι ακόμα λιγο πιο δύσκολο, αλλα βέβαια, όχι ακατόρθωτο.
26-07-2015, 15:12 #19
Σελτζούκο νομίζω το υποσυνείδητο τα "λέει" όλα αυτά γιατί δεν θέλει να υποφέρουμε από στερήσεις, εγώ πχ λέω άμα πεινάω, άντε να αντέξω μία ώρα, αλλά μια μέρα, μια βδομάδα, ένα μήνα, ένα χρόνο πως θα αντέξω; Γι' αυτό δεν ξέρω αν το είπα στο δελφίνι, καλύτερα να πηγαίνει αργά και σταθερά, 1700 θερμίδες πχ την ημέρα είναι πολύ καλές μαζί με λίγη γυμναστική, ακόμα και δουλειές του σπιτιού. Καλύτερα να τα χάσεις σε ένα χρόνο δελφίνι, παρά καθόλου.
26-07-2015, 15:19 #20
26-07-2015, 16:19 #21
Μακάρι τι να πω, αλλά εμένα είναι και τα χάπια, δεν μπορώ να χάσω όπως είπα. Το δελφινάκι μπορεί όμως να χάσει άμα το βάλει στόχο.
26-07-2015, 18:45 #22
Μπα , πιλλοου , επειδη απειχα πολυ καιρο απ την γυμναστικη , πρεπει να χασω ενα 15 αρι κιλα , εφταιγε κι ενα φαρμακο , που τοκοψα , αλλα ειχα παρει τα κιλα . Κι εγω θελω να φαω , αλλα υπερτερει η θεληση να ξαναγινω αδυνατος σε χρονο ρεκορ . Ειναι σαν το ποτο η το τσιγαρο , μερικοι εχουν την θεληση να το κοψουν , αλλοι οχι . Δεν διαθετουν ολοι την ιδια θεληση / σθενος .
26-07-2015, 18:54 #23
Άντε πάλι με τη θέληση. Για σένα είναι πιο εύκολο να χάσεις βάρος γιατί έχεις αυτοπεποίθηση και το 'χεις τώρα, πρόσφατο. Εγώ το θέλω πιο πολύ από σένα 1000 φορές να αδυνατίσω, γιατί είμαι πολύ καιρό έτσι και όλο αναβάλλω τη ζωή μου μέχρι να γίνω αδύνατη. Απλά δεν έχω το κουράγιο πλέον, επειδή κιόλας βλέπω ότι δεν χάνω. Και το Ολγάκι θα 'χει τους λόγους του, τεσπα, κάνε μου μια χάρη, πες ότι θες για άλλους για το δελφίνι δεν ξέρω τι θέλει να του λες, πάντως όσον αφορά εμένα μην ξαναπεί κανείς ότι δεν έχω θέληση που τη μισή μέρα την περνάω στη ζυγαριά.
26-07-2015, 19:10 #24
26-07-2015, 19:17 #25
πιλλοου , θα σου πω κατι που ως νεα στο φορουμ , δεν τοχεις διαβασει . Ειχα προβλημα για 5-6 χρονια με το αλκοολ , και οταν λεμε προβλημα , ΠΡΟΒΛΗΜΑ . Eκανα καμμια 40αρια αποτυχημενες προσπαθειες να το κοψω ( ο εθισμος στο αλκοολ δεν εχει καμμια σχεση με τον εθισμο στο φαι ) , δεν τα καταφερνα ομως . Αλλα δεν τοβαζα κατω . Ελεγα την αλλη φορα . Ε , την 41η φορα ( περιπου ) τα καταφερα . Καμμια σχεση η αυτοπεποιθηση , απλα ειμαι επιμονος και δεν απογοητευομαι . Δεν θελω να σε θυμωσω ( απαπα , σεχω πετυχει θυμωμενη ) . !!!
26-07-2015, 19:21 #26
Mak το βαρος και το αλκοολ ειναι τελειως διαφορετικα πραγματα.ειναι πιο ευκολο να κοψεις το αλκοολ(οχι σαν εθισμος σαν γενικη διαδικασια)
δεν ειμαι εγω εγωιστης.ας μην υπηρχε η λεξη "εγω".
26-07-2015, 19:25 #27
Καταρχάς ο εθισμός στο φαί μοιάζει με τον εθισμό στο αλκοόλ σε κάτι και διαφέρει σε κάτι άλλο.
Αυτό που μοιάζει είναι ότι είναι και αυτό εθισμός, και ναι, είναι τόσο δύσκολο να το κόψεις, όπως και το αλκοόλ. Εσύ απλά δεν έχεις εθιστεί στο φαί, γι'αυτό το βλέπεις τόσο εύκολο. Απλά σταμάτησες τη γυμναστική όπως είπες. Γιατί κι εγώ τόσες αποτυχημένες ή και επιτυχημένες προσπάθειες έχω κάνει και είμαι στον πάτο εξαιτίας των κιλών. Ούτε εγώ το βάζω κάτω, αλλά εξαντλείται και η δύναμή μου, κάποια στιγμή θα πω, ας είμαι και χοντρούλα, τι πειράζει; Από το να βάζω όλα μου τα δυνατά για να καταφέρω κάτι που δεν καταφέρνεται άμα δεν έχεις πολλή δύναμη και να απογοητεύομαι συνεχώς, κάποια στιγμή θα συνηθίσω.
Ως προς τη διαφορά με το αλκοόλ, είναι ότι το πολύ αλκοόλ δεν επηρεάζει την αυτοπεποίθηση όσο το πολύ φαί, γιατί εκτός ότι αισθάνεσαι αδύναμος και με τα δύο, με το φαί παχαίνεις κιόλας και φαίνεται.
26-07-2015, 19:52 #28
Ουσιες:αμα εισαι αλκοολικος ειναι σταμπα,θα το κοψεις γιατι εισαι καμενο χαρτι.οταν φτασεις στο σημειο που θα πεις πρεπει να το κοψω δηαλαδη στο κοματι αυτο θα βλεπεις οτι παντες οικογενεια,φιλοι,φημη,τα παντα θα σου κανουν επικλιση στο συναισθημα ακομα και μια ματια πως το λενε θα εχεις καποια κινητρα παραπανω εκτος απο σενα που θα ξερεις οτι εισαι σκουπιδι το ιδιο θα λενε οι παντες(θα βλεπεις παντου το "θα ησουν καλος στη δουλεια,σχεση,στο να στυριζεις τους δικους στα παντα ΑΡΚΕΙ να μην επινες.το λενε ολοι ακομα και με μια ματια).μπουμ εχεις τα απολυτα κινητρα αμα φτασεις στο σημειο ψυχολογικα να το κοψεις να το πετυχεις.παχος:κανεις δεν λεει τιποτα εκτος απο εσενα στον εαυτο σου(καποιοι τους αρεσει το αντιστοιχο φιλο να ειναι παχουλο,λεει καποια πραγματα το σωματικο βαρος για τον ανθρωπο)και μερικους ελαχιστουν που ξερουν τι θες.το αλκοολ π.χ ειναι λαθος το βλεπεις παντου,το ξερεις ειναι δεδομενο.το παχος αμα το εχεις,ανοιγεις τηλεοραση και βλεπεις ευσωμο κοσμο που μπορει να κανει τα παντα,καταλαβατε τι προσπαθω να πω γ@μω τον γραπτο λογο και τα χρονια που κοιμομουν στα σχολεια και δεν εμαθα εκθεση
δεν ειμαι εγω εγωιστης.ας μην υπηρχε η λεξη "εγω".
26-07-2015, 19:56 #29
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΟΝΤΡΟΥΣ ΛΕΝΕ ΜΗ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΧΟΝΤΡΟΣ ΚΑΙ ΞΕΡΩ
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
26-07-2015, 19:56 #30
Εγώ κατάλαβα στο περίπου. Δηλαδή ότι άμα είσαι αλκοολικός όλοι σε στρέφουν προς να το σταματήσεις, ενώ άμα είσαι παχουλός μόνο εσύ και ελάχιστοι σε στρέφουν προς το να αδυνατίσεις, έτσι είναι πιο εύκολο να σταματήσεις το ποτό παρά το φαί σωστά;