Results 46 to 60 of 86
Thread: Πάχος!
-
27-07-2015, 06:39 #46
---------------------------------------------------------------------------------------------
Last edited by Macgyver; 27-07-2015 at 07:24.
- 27-07-2015, 06:42 #47
27-07-2015, 06:59 #48
ΛΑΘΟΣ !................................................. ..δεν εχετε εμπλακει με το αλκοολ , δεν ξερετε για τι πραμα μιλατε .
O αλκοολικος δεν δινει πενταρα για το τι λενε οι γυρω του , ολη του η ζωη περιστρεφεται απο το ποτο .
Απο τους 100 που πανε για αποτοξινωση , μονο οι 15 τα καταφερνουν .
Απο το αλκοολ , απο τους 10 που πεθαινουν , οι 8 πεθαινουν απο ατυχηματα υπο την επηρρεια ( εχω καταληξει 4 φορες στο νοσοκομειο )
Το αλκοολ δεν κοβεται ευκολα γιατι δρα στον υποδοχεα ευχατιστησης ντοπαμινη , το φαι δεν δρα σε κανενας υποδοχεα .Last edited by Macgyver; 27-07-2015 at 07:24.
27-07-2015, 07:26 #49
27-07-2015, 08:12 #50
- still searching for the right place.....
Καινουρια παραλλαγη της διαιτας της παπιας
Περα απο την πλακα ομως, δεν ειναι σωστο το τσουβαλιασμα αυτων που τρωνε επειδη γουσταρουν το φαγητο κ αυτων που πασχουν απο συνσισθηματικη υπερφαγια. Οι τελευταιοι δεν παιζει να βρουν λυση μεσω διαιτας, ακομα κ αν πανε στον top διαιτολογο. Κ η μαγκια στις διαιτες δεν ειναι να τις κανεις, αλλα να τις κρατησεις. Αυτοι που ξεσπανε τα αγχη τους κ τα αρνητικα τους συναισθηματα στο φαγητο, πρεπει να βρουν αλλες διεξοδους πιο υγιεις κ πιο αποτελεσματικες. Γιατι ετσι σου δημιουργειται 1 φαυλος κυκλος, τα επιπλεον κιλα επιβαρυνουν την ψυχολογια σου κ ξαναπεφτεις στο φαγητο για παρηγορια η για να αποφορτισεις την αρνητικη ενεργεια που κουβαλας. Απλα πρεπει να εντοπισεις τι φταιει που αισθανεσαι ετσι κ να προσπαθησεις να το λυσεις κ παραλληλα, αναλογα το χαρακτηρα σου, να βρεις αλλους τροπους διεξοδου.
Τις ιδιες μ@λ@κιες εκανα κ εγω απο την αναποδη: Εγω δεν ετρωγα επειδη δεν μπορουσα να διαχειριστω τα δικα μου αρνητικα συναισθηματα κ το μπαχαλο που γινοτανε μεσα μου. Μου βαλανε μυαλο (ενταξει, σαφως ηθελα κ εγω να φυγω απο αυτη τη δυστυχια) γιατι ετσι οπως το πηγαινα θα κατεληγα συντομα σε νοσηλεια. Βεβαια 1 μερος της ζημιας που εκανα ειναι μη αναστρεψιμο, εκτος κ αν κανω επεμβασεις.
Αλλα γενικα νομιζω ολων των ειδων οι εξαρτησεις απο το φαγητο μεχρι την πρεζα, δεν ειναι τιποτα παραπανω απο διαφορετικες μορφες λαθος διεξοδων σε αλλου ειδους προβληματα κ ανισορροπιες.
27-07-2015, 09:31 #51
Εμενα μ'αρεσει το φαγητο και το απολαμβανω αν ειμαι καλα ψυχολογικα αλλιως εχω ανορεξια με βουλιμικες τασεις (οταν με επιανε βουλιμια εκανα εμετο μετα)
27-07-2015, 11:01 #52
27-07-2015, 11:12 #53
Ναι mariposa7 αλλα ευτυχως με βοηθησε πολυ ο ψυχιατρος μου με τα φαρμακα που μου εδωσε.Τωρα τρεφομαι σωστα,εχω σταθερο βαρος (πριν ηταν σαν γιο-γιο μια πανω,μια κατω) αλλα αν μου συμβει κατι ασχημο πεφτω πολυ ψυχολογικα και δεν τρωω τιποτα.
27-07-2015, 11:24 #54
Κ εμένα μου είχανε γράψει κάτι αντικαταθλιπτικά- αγχολυτικά γιατί δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι θα κατάπινα φαγητό κ γενικά δεν μπορούσα να διαχειριστώ ούτε καν τη σκέψη πως θα έβαζα έστω κ 1-2 κιλά. Αλλά αποφάσισα να μην τα πάρω κ να τα καταφέρω μόνη μου. Πολύ επίπονο μέχρι "να στρώσω"......
27-07-2015, 11:54 #55
Όπως είπα, η αυτοπεποίθησή μας δεν εξαρτάται αποκλειστικά από μας, αλλά και από τους άλλους, δηλαδή δεν πα να πιστεύεις πως είσαι ο ομορφότερος από όλους, αν όλοι οι άλλοι σου λένε ότι είσαι άσχημος, τότε πως θα διατηρήσεις μια τέτοια πεποίθηση;
Ποιός στο 'πε ότι το φαί δεν δρα στην ντοπαμίνη; Όσο γι'αυτά που έγραψα, ερώτηση για να δω αν κατάλαβα σωστά έκανα, δεν συμφωνώ ότι είναι πιο δύσκολο να κόψεις τον ένα ή τον άλλον εθισμό, όλοι το ίδιο σκ........ είναι, εξάλλου και πόσοι παχύσαρκοι αδυνάτισαν για πάντα;;; Ξέρεις πολλούς; 1 στους 10 ίσως και αν, εγώ όμως δεν έχω στατιστικά στοιχεία! Παρόμοια με τον αλκοολισμό πάντως πιστεύω ότι είναι, αφού και το φαί δρα στους υποδοχείς ντοπαμίνης!! Δηλαδή οκ, το δελφίνι δεν θέλει να χάσει κιλά με τόσα λεφτά που έχει ξοδέψει στα gilli diet και τόσα θέματα που έχει ανοίξει; Ή εγώ που από το πρωί ως το βράδυ ζυγίζομαι και μετράω θερμίδες; Αυτό θες να μας πεις; Ενώ ένας αλκοολικός μόνο θέλει να ξεφύγει; Μας αδικείς, έτσι, εγώ δεν αμφισβήτησα ποτέ τη θέλησή σου να σταματήσεις το ποτό, εσύ γιατί το κάνεις;
Οι ειρωνίες να λείπουν, θες να σου ειρωνευτώ κι εγώ την προσπάθεια να κόψεις το αλκοόλ; Έλεος δηλαδή, έχεις πολύ θράσσος και αγένεια!
27-07-2015, 12:07 #56
Bulletproof είστε πιο τυχεροί εσείς που όταν πέφτετε ψυχολογικά δεν τρώτε τίποτα, μακάρι να το είχα κι εγώ αυτό! Εγώ τι κάνω, όπως είπε και ένα μέλος πιο πάνω έχω συναισθηματική υπερφαγία, φαντάζομαι και το δελφίνι, στενοχωριέμαι, τρώω, μετά στενοχωριέμαι ακόμα πιο πολύ επειδή έφαγα και ξανατρώω κτλ κτλ!! Φαύλος κύκλος που δεν κόβεται......
27-07-2015, 12:55 #57
Δεν εχω κανα προβλημα με το χιουμορ , μπορεις να κανεις κι εσυ χιουμορ με τον αλκοολισμο μου , αλλα δεν καταλαβαινεις απο χιουμορ . Εγω ειχα το σθενος ναπαλλαγω , δεν σηκωνει ειρωνεια το σθενος , αφου το εχω .
Οσο για την συγκριση παχους με το αλκοολ , ειναι επιεικως γελοια , απο το αλκοολ πεθαινεις , απο το φαγητο , οχι .
To παχος βλαπτει μονο την αυτοεικονα σου , το αλκοολ βλαπτει την αυτοεικονα σου αλλα και το ιδιο το σωμα σε 60 σημεια , και μερικες βλαβες ειναι μονιμες , και θανατηφορες .
27-07-2015, 13:01 #58
Εγώ δεν νομίζω ότι κάνεις χιούμορ, πρώτον, αν κάνεις οκ, ας το αφήσουμε, αν και είναι πολύ σοβαρό θέμα και προσπαθώ τόση ώρα να σου περάσω ότι το να αδυνατίσεις ειδικά αν έχεις σαν παρηγοριά το φαγητό (συναισθηματική υπερφαγία) όπως πιστεύω έχει το δελφινάκι και εγώ σίγουρα, είναι αδύνατον, και να τα χάσεις θα τα ξαναπάρεις μετά και το λέω για όλους όσους έχουν παρόμοια άποψη με σένα, γιατί υπάρχει παραπληροφόρηση, εκτός και αν περάσει αυτή η κωλοδιαταραχή. Ακόμα και αν δεν είναι το ίδιο με το αλκοόλ ως προς την επικινδυνότητα, αυτό δεν αναιρεί ότι είναι πολύ δύσκολο να χάσεις κιλά άμα έχεις συν.υπερ.! Όσο για το αν πεθαίνεις από το φαί, με τις υπερβολές μπορείς πάντα να πεθάνεις, ακόμα και με το νερό από ότι έχω διαβάσει. Δεν έχεις ακούσει ότι μπορεί να πάθεις διαβήτη που είναι αρκετά σοβαρή και επικίνδυνη πάθηση, χοληστερίνη που μπορεί να σου προκαλέσει καρδιακά προβλήματα κτλ; Ήξερα μία 150 κιλά που έπαθε καρδιά από το πάχος και έκανε εγχείρηση και πέθανε!
27-07-2015, 13:14 #59
27-07-2015, 13:24 #60
http://www.iatronet.gr/ygeia/endokri...axysarkia.html
"Με τη ζωή τους θα πληρώσουν το τίμημα της παχυσαρκίας 35.000 Έλληνες την προσεχή πενταετία. Οι επιστήμονες θεωρούν το έντονα αυξημένο σωματικό βάρος ως τη μεγαλύτερη νέα απειλή για την παγκόσμια Υγεία. Εκτός από τη θνησιμότητα, η νοσηρή παχυσαρκία υποβαθμίζει την ποιότητα της ζωής και συνοδεύεται συχνά με βαριές ψυχολογικές επιπτώσεις."