Results 1 to 15 of 25
-
19-04-2015, 00:29 #1
όλη μου τη ζωή παλευω να χάσω βαρος
καλησπέρα σας και πάλι! Είμαι σχετικά καινούρια στο forum και δεν έχω μιλήσει ακόμα για τον εαυτό μου. Είμαι 40 χρονων και όλη μου τη ζωή,οπώς οι περισσοτεροι εδώ μέσα , παλευω να χάσω βαρος...τα κατάφερνα κατα καιρους άλλα ποτε δεν υπήρξα αδύνατη...εχανα 20 κιλά έπαιρνα 30 κλπ... Το 2006 έβαλα δαχτυλιο ο όποιος σε εμένα απέτυχε παταγωδώς...μετα απο πολλά προβλήματα τον αφαίρεσα τον προηγούμενο Νοέμβριο και στις 2 Απριλίου υποβλήθηκα σε μίνι γαστρική παράκαμψη στο Ηράκλειο Κρήτης. Εύχομαι αύτη τη φόρα τα πραγματα να εξελιχθούν πιο ομαλά...καλη επιτυχία στον αγώνα ολων μας!
Last edited by Aeon; 24-10-2020 at 12:57.
- 19-04-2015, 00:31 #2
Είμαι στη φαση των αλεσμένων αλλά τις τελευταιες μερες εχω καποιες ενοχλήσεις στην πλάτη εσωτερικά κυρίως στην αριστερή πλευρά. Κάτι τσιμπήματα, μια δυσφορία. Ξέρετε τι μπορεί να είναι αυτό;
19-04-2015, 12:15 #3
Καλημέρα και καλή δύναμη στη νέα σου ζωή. Πόσα κιλά έχεις χάσει μέχρι τώρα? Ενδέχεται να είναι ίσως από την αλλαγή της σπονδυλικής στήλης. Εξαρτάται από την απώλεια βάρους και την προσαρμογή του σκελετού στο νέο σου σώμα. Θα πρέπει να ενημερώσεις το Γιατρό σου. Είχα κάτι παρόμοιο, κράτησε περίπου ένα μήνα και με έμπλαστρα πέρασε και τώρα είμαι καλύτερα.
20-04-2015, 09:57 #4
Καλημέρα Ευαγγελία, καλή συνέχεια στην πορεία σου.
Κι εμένα έχουν αρχίσει διάφορες ενοχλήσεις, οι οποίες είναι δυσάρεστες, αλλά παρόλα αυτά αν συνεχίζουν πάντα τηλεφωνώ στους γιατρούς μου και τους ενημερώνω (χειρουργό κι ενδοκρινολόγο). Σίγουρα η απώλεια κιλών θα μας φέρει πολλές αλλαγές, αλλά μέχρι να ομαλοποιηθεί η απότομη αλλαγή στον οργανισμό μας θα παρουσιαστούν διάφορα. Υπομονή, λοιπόν και πάντα με ενημέρωση στον γιατρό, για οτιδήποτε.
20-04-2015, 11:24 #5
καλώς όρισες Ευαγγελία,
καλά αποτελέσματα να χεις στην προσπάθεια σου. τους πόνους ίσως θα πρεπε να τους αναφέρεις στον γιατρό σου για καλό και για κακό.
φιλιά
:bisou:
20-04-2015, 19:24 #6
Σας ευχαριστώ πολύ! Είμαι ακόμα στην αρχή και έχω χάσει μόνο 7 κιλά και μάλλον κυρίως υγρά. Σήμερα η πλάτη δεν πονούσε απλά αν φάω το φαγητό μου και δεν είναι πολύ καλά πολτοποιημένο έχω κάποια ποναλάκια...ελπίζω ότι σιγά σιγά θα ηρεμήσω από αυτά. Τρώω αλεσμένα σχεδόν μία εβδομάδα και έχω άλλες δύο...υπομονή και επιμονή φαντάζομαι χρειάζεται απλά εύχομαι να μην επιμείνουν και οι πόνοι όταν ξεκινήσω να τρώω κανονικά.
20-04-2015, 19:44 #7
Ευαγγελία τις τροφές να τις αλέθεις πολύ καλά, να γίνονται κρέμα. Αν τυχόν παραμένει κάνα μικρό κομματάκι, να το μασάς πάρα πολύ καλά. Να τρως με μικρό κουταλάκι και πιρούνι και κυρίως οι μπουκιές να είναι πολύ μικρές. Δεν τρώμε πλέον όπως τρώγαμε.
Όσον αφορά τα κιλά, η διαφορά της απώλειας θα φανεί στα 15 κιλά μείον και θα τη διαπιστώνεις στα ρούχα σου πια. Κι εμένα δεν φαινόταν η διαφορά, εγώ όμως μόνο με τα ρούχα πείστηκα.
24-04-2015, 17:03 #8
Σήμερα το μεσημέρι έφαγα λίγο κοτόπουλο αλεσμένο αλλά από εκείνη την ώρα με ενοχλεί στο στομάχι και έχω κάνει τρεις φορές λίγο εμετό...δεν ξέρω τι να κάνω και τι έφταιξε...πως αντιμετωπίζεται κάτι τέτοιο;λέτε να μου κάνει ζημιά στο στομάχι; μήπως φταίει το γεγονός ότι άλεσα σκέτο κρέας και δεν έβαλα πατατούλα και καρότο μέσα;
27-04-2015, 09:29 #9
Ευαγγελία καλημέρα, τώρα είδα το θέμα σου.
Να προσπαθείς να τρως αργά κι ας είναι και σε αλεσμένη μορφή το φαγητό σου. Είναι η φάση που το στομάχι θέλει να μάθει. Κι εμένα μου έχει συμβεί, αλλά πλέον -επειδή το πάθημα (εμετός) μου έγινε μάθημα- με το που νιώθω κορεσμό δεν καταπίνω άλλη τροφή. Δίνω λίγο χρόνο στο στομάχι μου να χωνέψει κάπως (νιώθεις και τα γουργουρητά του εντέρου όταν γίνεται επεξεργασία) κι αργότερα (μετά από 5-10') καταπίνω άλλη μια μπουκίτσα.
Εμένα ο χειρουργός μου απαγόρεψε τους εμετούς και δικαιολογεί μόνον έναν στο 6μηνο! Οπότε πρόσεχε όσο μπορείς και μάσα πολύ καλά την κάθε μπουκίτσα. Η κάθε μπουκιά είναι στην μύτη ενός πιρουνιού ή κουταλιού μικρού.
01-06-2015, 12:32 #10
Το Σάββατο το βράδυ είχα ένα επεισόδιο παλινδρόμησης την ώρα που κοιμόμουν και με ζόρισε πάρα πολύ...το γαστρικό υγρό μάλλον πέρασε στους πνεύμονες και μου φάνηκε ότι τελείωνε η ζωή μου...πετάχτηκα από το κρεβάτι, δεν μπορούσα να αναπνεύσω για λίγη ώρα, έβηχα συνέχεια (σα να έκραζα ήταν)...τρελάθηκα. Έχει συμβεί σε κάποιον άλλο και πως αντιμετωπίζεται κάτι τέτοιο; μου είπαν ότι είναι πολύ επικίνδυνο...
01-06-2015, 14:06 #11
εχετε δοκιμασει ψαροσουπα σε κρεμα?υπεροχη.κανονικη δεν την πλησιαζω με τιποτα αλλα σε κρεμα ειναι πολυ νοστιμη.ειναι καλο τρικ για να την τρωνε και τα μικρα.
καλως ηρθες ευαγγελια μου.λυπαμαι πολυ γι'αυτο που επαθες το Σαββατο.δεν το εχω παθει ποτε τοσο εντονα.πολλες φορες νιωθω σαν να μην αναπνεω αλλα οταν ηρεμω τα καταφερνω.αλλα αυτο ειναι μαλλον θεμα των κιλων.πες το στο γιατρο σου.ακουγεται σοβαρο.δεν νομιζω να αντιμετωπιζεται με μασκα οξυγονου ή κατι τετοιο.
01-06-2015, 17:05 #12
Originally posted by EVANGELIA
Το Σάββατο το βράδυ είχα ένα επεισόδιο παλινδρόμησης την ώρα που κοιμόμουν και με ζόρισε πάρα πολύ...το γαστρικό υγρό μάλλον πέρασε στους πνεύμονες και μου φάνηκε ότι τελείωνε η ζωή μου...πετάχτηκα από το κρεβάτι, δεν μπορούσα να αναπνεύσω για λίγη ώρα, έβηχα συνέχεια (σα να έκραζα ήταν)...τρελάθηκα. Έχει συμβεί σε κάποιον άλλο και πως αντιμετωπίζεται κάτι τέτοιο; μου είπαν ότι είναι πολύ επικίνδυνο...
Ο σύντροφος μου που είχε βαριά παλινδρόμηση (δεν ήταν ποτέ παχύσαρκος), τελικά αναγκάστησε και χειρούργησε τον οισοφάγο του πέρυσι, έκανε την επέμβαση που λεγεται Θολοπλαστική κατά Νίσσεν. Εγώ αν φτάσω ποτέ να έχω τόσο βαριές παλινδρομήσεις όπως εκείνος, δεν θα μπορέσω να έχω αυτή τη λύση, καθώς δεν έχω θόλο στομάχου μετά τη σληβ! Έτσι αναγκαστικά θα μου κάνουν by-pass... ούτε να το σκέφτομαι δε θέλω! Οπότε , μας μένει να είμαστε προσεκτικές για όσα πιο πολλά χρόνια γίνεται κα να αποφεύγουμε όποιες τροφές μας φέρνουν σε αυτήν την κατάσταση.
01-06-2015, 19:24 #13
Καλησπέρα. Εάν το θέμα συνεχιστεί, ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ στο Γιατρό για να δει εάν ο αυλός ή η σύνδεση έχει ατονήσει ή έχει στενέψει. Σαφώς και μπορεί να φταίει η διατροφή και η παρασκευή της, όμως εάν συνεχίζεται η εξέμεση ή η παλινδρόμηση τότε ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ενημέρωση του Χειρουργού για να δείτε τί ακριβώς φταίει. Εύχομαι να είναι πράγματι κάτι πολύ πιο απλό και να μη χρειαστείς επιπλέον παρεμβάσεις.
03-06-2015, 15:02 #14
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Πήρα τηλέφωνο το γιατρό και είπε να βάζω δύο μαξιλάρια όταν κοιμάμαι (κάτι που το κάνω αυτόν τον καιρό), να τρώω ελαφριά το βράδυ και αρκετή ώρα πριν να κοιμηθώ (και αυτό το κάνω) και να πάρω laprazol για ένα μήνα και βλέπουμε...να είστε καλά!
23-07-2015, 00:03 #15
Καλησπερα. Μετα τον πρωτο μηνα αφου κανατε την επεμβαση σας εδωσαν διατροφικες οδηγιες;εμενα μου ειπαν να τρωω κανονικα απλα να αποφευγω τα παχυντικα.επισης παιρνετε καποια φαρμακα η βιταμινες;παντως εγω μπορω να φαω αρκετη ποσοτητα αν δε σταματησω συνειδητα..
Άγχος και συμπτώματα
24-07-2025, 13:14 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή