Eναλλακτικές θεραπείες για την Κατάθλιψη - Page 20
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 20 of 28 FirstFirst ... 101819202122 ... LastLast
Results 286 to 300 of 410
    Senior Member
    Παιδιά όλα ωραία και καλά αυτά με τα συμπληρώματα αλλά επειδή τελευταία οι μικροί είναι τρομερά ανήσυχοι και τους δίνω και ω3 μου φαίνεται θα τους τα διακόψω και θα πάψω να ασχολούμαι. Ίσως πάρω μια φίλη βοτανολόγο να μου δώσει κανένα βοτάνο, πιο πολύ τα εμπιστεύομαι!

Senior Member
    Το να είναι υπερβολικά ανήσυχοι (χωρίς να καταλαβαίνω πως το εννοείς) ίσως στο κομμάτι του αυτισμού είναι και θετικό σημάδι...

Βότανα για αυτισμό δεν έχω ακούσει ως τώρα.
    Τα Ω3 απλα ίσως θέλουν μείωση στην δόση που τους δίνεις (λόγω ηλικίας).

Junior Member
    Quote Originally Posted by panagiwtis23 View Post
    5htp έπαιρνα της natrol το sustain release.
    Το παράγγελνα από iherb εδώ:
    http://www.iherb.com/natrol-5-htp-tr...8?rcode=pdq063
    Παναγιώτη καλημέρα. Πήρα αυτά που πρότεινες και χτες παρέλαβα. Ειναι των 100Mg. Λέω να ξεκινήσω με ένα την ημέρα (κάθε βράδυ). Πως σου φαίνεται η δόση και η ώρα; Είχες καθόλου παρενέργειες;

Senior Member
    Quote Originally Posted by giorgioprof View Post
    Παναγιώτη καλημέρα. Πήρα αυτά που πρότεινες και χτες παρέλαβα. Ειναι των 100Mg. Λέω να ξεκινήσω με ένα την ημέρα (κάθε βράδυ). Πως σου φαίνεται η δόση και η ώρα; Είχες καθόλου παρενέργειες;
    Παρενέργειες δεν είχα καθόλου.
    Μια χαρά είναι 100μγ για τις πρώτες 20 μέρες και μετά βλέπεις...

Μην περιμε΄νεις άμεσα αποτελέσματα.
    Πιστεύω όμως στο 20ήμερο κάτι θα δεις :-)

Junior Member
    Quote Originally Posted by panagiwtis23 View Post
    Παρενέργειες δεν είχα καθόλου.
    Μια χαρά είναι 100μγ για τις πρώτες 20 μέρες και μετά βλέπεις...

Μην περιμε΄νεις άμεσα αποτελέσματα.
    Πιστεύω όμως στο 20ήμερο κάτι θα δεις :-)

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. Για να δούμε λοιπόν :)

Senior Member
    Ελπίζω να σε βοηθήσει :-)
    Εγώ το είχα πάρει 1-2 μήνες θυμάμαι κάπου στις 20 μέρες είχε αρχήσει να δείχνει αποτελέσματα...
    Στα 200μγ που το πήγα μετά (ή 300 αμυδρά θυμάμαι) δούλευε όσο μια τυπική δόση ssri ...

Απλά με άγχωνε πολύ το όλο θέμα παραγγελίας-κόστους κτλ...

Banned
    Quote Originally Posted by menis_64 View Post
    θα φανει σε ενα μηνα απο τωρα, θα ξανα-ενημερωσω στο φορουμ
    ξανα-ενημερωνω το φορουμ, γιατι εχει περασει σχεδον ενας μηνας απο την ληψη των Ω3 που κανω, και θα ηθελα να παραθεσω την εμπειρια μου! απο την καταθλιψη δεν εχω απαλλαγει ακομα, αλλα σιγουρα εχει παρει μια βελτιωση της ταξης του 10% θα βαθμολογουσα! το αγχος για κανα δυο ωρες μετα την ληψη των Ω3 μειωνεται, αλλα το σημαντικοτερο ειναι πως κατι εχει αλλαξει στον τροπο που σκεφτομαι...οχι οτι εγινα πιο αιδιοδοξος ακομα αλλα διαπιστωνω πως βλεπω πλεον τα πραγματα λιγο πιο αντικειμενικα...αυτο θεωρω πως οφειλεται στο οτι ο ανθρωπινος εγκεφαλος εχει σαν συστατικο του μερος των λιπαρων Ω3...θα συνεχισω την ληψη τους μεχρι το διαστημα των τριων μηνων που ειναι αποδεδειγμενο πως βοηθουν πληρως στην καταθλιψη, υστερα απο ερευνες που εχουν γινει, και θα ξανα-ενημερωσω το φορουμ!!! ευχαριστω.....

Senior Member
    Ακόμα και ένα 20% να βοηθάνε τα ω3 έχουν τόσες άλλες ωφέλειες (καδιαγγειακό, φλεγμονές, δέρμα κτλ) που αξίζει να τα έχουμε στα βασικά μας συμπληρώματα

Banned
    εσυ πλεον Παναγιωτη23 τα εχεις ενταξη στην προσωπικη σου διατροφη? δηλαδη εννοω αν πλεον τα χρησιμοποιεις ως συμπληρωματα διατροφης?

Senior Member
    Εγώ γενικά είμαι υπερ της χορτοφαγίας οπότε τα ω3 τα παίρνω από λιναρόσπορο, ιπποφαές (σε έλαιο) ή/και chia seeds, καρύδια κτλ...

Γενικά πάντα παίρνω κάτι από αυτά για ω3.
    Συνήθως λιναρόσπορο...

Το κακό είναι πως αυτά έχουν ω3 ALA ενώ όλες οι έρευνες έχουν γίνει για EPA/DHA που βρίσκεται μόνον στα ιχθυέλαια...

Ίσως κάποια στιγμή γυρίσω ξανά σε ιχθυέλαια...

Για την ώρα και λόγω σχετικής αντιπάθειας για ζωικά προιόντα και λόγω νηστείας παίρνω τα ω3 μου μόνο από φυτικές πηγές αλλά ναι σε καθημερινή βάση

Senior Member
    Διάβασα μερικές (αν όχι όλες) από τις σελίδες του ποστ για τα ιχθυέλαια...πολλά συμπληρώματα, πολλές εταιρίες, διαφορετικες αναλογίες στα συστατικά...σε άλλους λειτουργούν σε άλλους όχι.... ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ δεν υπάρχει κάτι στανταρ...

Το κυριότερο σημείο προς περισσότερο εξακρίβωση είναι τα Ωμέγα 3 (EPA και DHA) και οι αναλογίες αυτών... Κάποιοι λένε ότι ΔΕΝ πρέπει να υπάρχει καθολου DHA (γιατί είναι ανταγωνιστής του EPA - αυτό δεν το βρήκα κάπου από το λίγο ψάξιμο στο νετ)...άλλοι λένε για αναλογία 2:1 (EPA : DHA) .... αλλοι λένε 50:50...

Έπεσα πάνω σε αυτό το άρθρο (http://mentalhealthdaily.com/2015/03...ds-comparison/) που εξηγεί σε τι χρησιμεύει το καθένα (EPA και DHA) ... το DHA βοηθά και αυτό στη διάθεση - καταθλιψη με τον ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ομως ρόλο να το παίζει το EPA

Senior Member
    Δυστυχώς κ η εναλλακτικη θεραπεια δεν ειναι απολυτα σιγουρη

Senior Member
    Σιγουρο δεν είναι τίποτα... :D

Αλλά διαβαζα ότι υπάρχουν αρκετές μελέτες (κυρίως όσον αφορά το εξωτερικό) όπου ένα συνδυασμός βαλσαμόχορτου - ιχθυελαίου (ή και από μονο του, το βαλσαμόχορτο) ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΗ επιδραση μπορεί να έχει σε ήπιες μορφες κατάθλιψης...και γιατί όχι να μην είναι η 1η επιλογή καποιου πριν καταφύγει στην συμβατική φαρμακολογία....?

Senior Member
    Quote Originally Posted by Mightisright View Post
    Αγαπητοί φίλοι γεια σας!

Ονομάζομε Κώστας και διαμένω μόνιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Λόγω προσωπικών εμπειριών έχω κάνει κάποια έρευνα πάνω στο θέμα ‘εναλλακτικές θεραπείες’ για την κατάθλιψη (bipolar και major-unipolar). Σημαντικά μέλη της επιστημονικής κοινότητας, ιατροί παγκοσμίου κύρους και φήμης έχουνε καταλήξει ότι υπάρχει πλέον τρόπος να αντιμετωπιστεί η κατάθλιψη. Ο τρόπος αυτός είναι η λήψη Ωμέγα 3 λιπαρών σε μορφή κάψουλας, σε πολύ μεγάλες δόσεις. Ανάμεσα στους επιστήμονες ο καθηγητής Puri ο οποίος βασίστηκε σε έρευνες που διεξήχθησαν προηγουμένως από τον Horrobin πάνω σε άτομα που έπασχαν από σχιζοφρένεια. Η παραπάνω θεωρία δεν είναι μια ακόμη θεωρία ανάλογη με αυτή όπως το βάλσαμο. Είναι βασισμένη σε επιστημονικές έρευνες με αναλύσεις εγκεφάλου MRI. Τακτική λήψη Ωμέγα 3 λιπαρών οδηγεί όχι μόνο σε μόνιμη ΘΕΡΑΠΕΙΑ της κατάθλιψης, αλλά σε αλλαγές στον ίδιο τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Θα με ενδιέφερε πολύ να ακούσω και τις δικές σας απόψεις πάνω στο θέμα για εναλλακτικές θεραπείες κατάθλιψης. Έχετε δοκιμάσει βότανα όπως το βάλσαμο πχ.; Αν ναι δούλεψαν;
    Κωστα αν κ εχει περασει πολυς καιρος που εχεις ανοιξει το θεμα θελω να σε ρωτησω αν το EPA το παιρνεις σταδιακα αρχιζοντας απο 1000 τη μερα κ φτανοντας 2000 η κατευθειαν 2000.Επισης αν το παιρνεια μαζι με το φαγητο η σε αποσταση απο τα γευματα.Αν ο Κωστας δεν μπαινει πια στο σαιτ κ αν ξερει καποιος αλλος να απαντησει παρακαλω ας μου πει.
    Ευχαριστω

Banned
    απο τους τελευταιους που ασχοληθηκε με το epa ημουν εγω!! και εγραψα αρκετα πανω σε αυτο το ποστ!! ο Κωστας εχει να μπει σχεδον απο τοτε που ανοιξε το θεμα, οποτε μην περιμενεις τον ιδιο να σε απαντησει...!!!

επαιρνα για ενα εξαμηνο epa 1200... ενω οι ερευνες μιλανε για θεραπεια της καταθλιψης με πανω απο τα 2000 ημερησιως... συνιστατε να τα παιρνεις μετα την ληψη του φαγητου, ωστε να αποφευχθει να εχεις καουρα στο στομαχι ή ρεψιματα ψαριου...

ακριβη μεν θεραπεια, αλλα την αποτελεσματικοτητα της δεν μπορω να την αμφισβητισω καθως δεν ακολουθησα την προτεινομενη δοσολογια!!

Page 20 of 28 FirstFirst ... 101819202122 ... LastLast