Eναλλακτικές θεραπείες για την Κατάθλιψη - Page 14
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 14 of 28 FirstFirst ... 4121314151624 ... LastLast
Results 196 to 210 of 410
  1. #196
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    1,522
    εχω ακουσει οτι για σοβαρες περιπτωσεις καταθλιψης κανουν μεχρι και ηλεκτροσοκ

  2. #197
    Member
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    57
    αν φτασουμε εκει ζητω που καήκαμε..
    τρεμω και στην ιδεα μόνο..

  3. #198
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Αθήνα
    Posts
    185
    Εγώ πάντως είμαι εδώ και 1 μήνα χωρις αντικαταθλιπτικά πλέον και είμαι πάρα μα πάρα πολύ καλά και οφείλω να πω πως πολύ μεγάλο ρόλο έπαιξε η γυμναστική. Αθλούμαι πλέον συστηματικά 3-5 φορές την εβδομάδα, στην αρχή πίεσα τον εαυτό μου να το δει ως αντικατάσταση της θεραπείας, τώρα δε βλέπω την ώρα να πάω γυμναστήριο. Επίσης φρόντισα να γεμίσω αρκετά τον χρόνο μου με νέα ενδιαφέροντα και να συνεχίσω και τις σπουδές, σε ένα άλλο αντικείμενο πλέον, που όμως πάντα μου προκαλούσε το ενδιαφέρον. Εν ολίγοις, δεν άφησα χρόνο για απαισιόδοξες σκέψεις, είμαι διαρκώς απασχολημένη με κάτι και παρόλο που μου έτυχαν και κάποια άσχημα γεγονότα. τα οποία αν μου συνέβαιναν παλιότερα θα με έριχναν άσχημα, τώρα απλά τα δέχτηκα και τα αντιμετώπισα. Συμπληρώματα δεν πήρα, τα οφέλη των Ω-3 τα γνωρίζω και μέχρι στιγμής φρόντιζα να τα παίρνω καταναλώνοντας 2 φορές την εβδομάδα ψάρια πλούσια σε Ω-3. Ίσως μέτα από όσα διάβασα να πάρω και κάποιο συμπλήρωμα, κακό δε θα μου κάνει πιστεύω!

  4. #199
    Member
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Euboia
    Posts
    66
    Καλησεπέρα σε όλη την παρέα και απο εμένα!
    Λοιπόν ένας φίλος μου πρότεινε να αγοράσω αυτό το ιχθυέλαιο για την κατάθλιψη ,το άγχος κτλ.
    Εχτές διάβασα ολο το θέμα εδώ και κατάλαβα ότι πρέπει να περιέχει πιο πολύ epa.
    Πήγα λοιπόν πρίν στο φαρμακείο και είχε αυτό :
    Salmon Oil
    50 κάψουλες
    κάθε κάψουλα περιέχει :
    ιχθυέλαιο 500mg (epa=85mg, dha=50mg, dpa=15mg)
    έκανε 5 ευρώ.
    Ποιά είναι η γνώμη σας ?
    λέει οτι δίνεται με ιατρική συνταγή αλλα εγώ το πήρα έτσι απλά.και δεν έχω ιδέα για τις δοσολογίες.
    Στο χαρτάκι λεει :5 κάψουλες ,δύο φορές την ημέρα στα γεύματα.
    Δλδ 10 κάψουλες την μέρα? Μου φαίνεται πολύ, να ακολουθήσω ?
    :s

  5. #200
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    696
    κατά την ταπεινή γνώμη μου καλό θα ήταν να ακολουθήσεις τις οδηγίες κάποιου γιατρού γιατί αν προχωρήσεις μόνος σου ίσως έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα. εύχομαι να είναι αχρείαστα και να το ξεπεράσεις μόνος σου ότι σε βασανίζει.

  6. #201
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    1
    Καλησπέρα! Θα ήθελα και εγώ να γράψω δυο πράγματα για τα ωμέγα-3 βασικά λιπαρά οξέα και ειδικότερα για το εικοσιπενταενοϊκό (ΕPA) . Καταρχάς να πω οτι παρόλο που συμπληρώνω τη διατροφή μου εδώ και ένα περίπου χρόνο με EPA, δεν το ξεκίνησα για να νικήσω την κατάθλιψη, (αν και εχω υπάρξει καταθλιπτικός στο παρελθόν), αλλά για να μειώσω την πιθανότητα μελλοντικών επεισοδίων και επίσης γιατί μου φάνηκε σαν ένα ιδανικό συμπλήρωμα διατροφής με πάρα πολλά οφέλη.
    Η αλήθεια είναι πως το ξεκίνησα πάνω απο όλα γιατί ήθελα να δω αν έχει κάποια παρενέργεια....την αναζήτησή μου την είχε πυροδοτήσει ένα αγαπημένο πρόσωπο με...κατάθλιψη. Πριν αρχίσω λοιπόν ο ίδιος να τα παίρνω κάθησα και διάβασα και βρήκα μερικά πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Δεν θα ήταν υπερβολή αν σας έλεγα πως σε σχέση με όλες τις χημικές ουσίες (τα τρικυκλικα, τους αναστολείς της επαναπρόσληψης νευροδιαβιβαστών κτλ κτλ) μόνο για την περίπτωση των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων βρήκα να υπάρχει μια στέρεη επιστημονική βάση και θεωρία για το πως μπορούν να δρουν εναντίων της κατάθλιψης. (εκτός αν έχει προκύψει κάτι νεότερο, γιατί επαψα να ασχολούμε με το θέμα..εδώ και περίπου ένα χρόνο). Φυσικά δεν λέω πως τα αντικαταθλιπτικά δεν κάνουν δουλειά, αλλά πως δεν έχει διαλευκανθεί ακόμα ο βιολογικός τρόπος της δράσης τους.
    Για τα ωμέγα3 λιπαρά οξέα αξίζει να σημειωθεί πως αποτελούν μέρος των μεμβρανών των κυττάρων μας, οπότε μιλάμε ακριβώς για ένα συμπλήρωμα διατροφής όπως πχ οι βιταμίνες.. Τα έχουμε και τα χρειαζόμαστε από την προϊστορία μας. Μάλιστα στον εγκέφαλο οι κυτταρικές μεμβράνες έχουν μεγαλύτερη συγκέντρωση από αυτά τα λιπαρά οξέα που προσφέρουν μεγαλύτερη ελαστικότητα στη μεμβράνη. (τα νευρικά κύτταρα για τη δουλειά που κάνουν απαιτούν να έχουν μια πιο ελαστική μεμβράνη απ\' οτι άλλα κύτταρα).
    Πέρα απο αυτό, οι φίλοι μας οι επιστήμονες έχουν τα τελευταία χρόνια αναπτύξει και μια θεωρία για την κατάθλιψη ως μιας παθολογίας που στο βιοχημικό επίπεδο μοιράζεται πολλά κοινά σημεία με την φλεγμονή (αυτό που παθαίνουμε όταν αρρωσταίνουμε πχ οταν ανεβάζουμε πυρετό). Το να δημιουργείται φλεγμονή είναι απαραίτητο βέβαια για να αμυνθούμε από έναν ιο πχ, αλλα σε κάποιες φλεγμονώδεις καταστάσεις φαίνεται πως ο οργανισμός πολεμάει τον εαυτό του χωρίς να υπάρχει πραγματικός εχθρός και οι καταστάσεις αυτές γίνονται χρόνιες. Έχει βρεθεί πως τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα δρουν στα τελευταία στάδια της φλεγμονής βοηθώντας την να κάνει τον κύκλο της και να τελειώσει. Αντίθετα τα σπορέλαια (ωμέγα6 λιπαρά οξέα στα αραβοσιτέλαια, ηλιέλαια κα) κατευθείνουν περιληπτικά τα πρώτα στάδια της φλεγμονής. Οταν δεν παίρνουμε σε ισοροπία αυτά τα δύο λιπαρά (σύγχρονος τρόπος δυτικής διατροφής.. άπειρα σπορέλαια, ελάχιστο ψάρι) δημιουργείται σε όλους μας μια έφεση για παραμονή φλεγμονώδων αντιδράσεων που δεν λύνονται. Φυσικά δεν αρρωσταίνουν όλοι, όπως δεν παθαίνουν όλοι καρκίνο από το τσιγάρο. Αυτοί όμως που έχουν προδιάθεση, με το τσιγαράκι την φτιάχνουν τη δουλειά... Εν αναλογία αυτοί που έχουν μεγαλήτερη προδιάθεση για κατάθλιψη (φλεγμονώδη τύπου βιοχημεία στον εγκέφαλο) με μια άσχημη διατροφή μπορεί να την πυροδοτήσουν τελικά.
    Αυτή πολύ συνοπτικά είναι η βιολογική βάση για την δράση των ωμέγα 3 λιπαρών οξέων που βρίσκονται κυρίως στα λιπαρά ψάρια. Είναι αλήθεια πως απο τα ωμέγα 3 αυτό που φαίνεται να έχει την καλύτερη αποτελεσματικότητα για την κατάθλιψη είναι το EPA, και μάλιστα όταν λαμβάνεται μόνο του (χωρίς DHA) και σε συγκεντώσεις περίπου 2mg ημερισίως.
    Οσο για το πρόσωπο που πυροδότησε την ενασχόλησή μου, τελικά δεν τα δοκίμασε απ\' οσο ξέρω. Στο διάστημα που μεσολάβησε από τότε, αυτόν τον ένα χρόνο δηλαδή που παίρνω τα EPA έχω φλερτάρει αρκετές φορές με την κατάθλιψη χωρίς ποτέ να με καταβάλει. Ίσως λοιπόν για την περίπτωσή μου το EPA να με βοήθησε να μην βυθιστώ σε κατάθλιψη, και ήθελα να το μοιραστώ αυτό μαζί σας!
    Αυτά που θα σας συμβούλευα για όποιον βασανίζεται από την άτιμη αυτή νόσσο
    1)σαφώς να αναζητήσει βοήθεια απο ειδικό...και εφόσον βρέθεί ο άνθρωπος (ψυχαναλυτής/ψυχίατρος) που θα του εμπνεύσει την στοιχειώδη εμπιστοσύνη, να προχωρήσουν σε πρόγραμμα θεραπείας.
    2)να ψάχνει ο ίδιος και να ενημερώνεται για την ασθένεια αυτή, πράγμα που βλέπω με μεγάλη ευχαρίστηση να γίνεται σε αυτό το σαιτ. Κατά τη γνώμη μου είναι πάρα πού σημαντικό να συνειδητοποιήσει κάθε παιδί, κάθε συνάνθρωπος που έχει κατάθλιψη πως η πάθησή του δεν ταυτίζεται με τον εαυτό του και τα όνειρά του, αλλά είναι μια ακόμα ασθένεια...οσο κουραστική και αν είναι.
    3)να βγαίνει με φιλαράκια και γενικά με τους δικούς του/της, ακόμα και αν ακούει τις άπειρες παπαριές απο τα φιλαράκια του για την κατάθλιψη!! (που δεν είναι στη θέση του και δεν μπορούν να ξέρουν) ωστόσο η ανθρώπινη επαφή, το συναίσθημα που μοιράζεται, είναι απελευθερωτικά, λυτρωτικά...για καταθλιπτικούς και μη καταθλιπτικούς!!
    4) οσο μπορεί καλύτερος ύπνος και διατροφή, όχι σπορελαια, αλλά ελαιόλαδο, ωμέγα 3 και θα προτείνω και εγώ το EPA
    5) ήλιος, καθαρός αέρας και λίγη αεροβική γυμναστική
    6).... μμμ αυτό θα το βρείτε μέσα σας, και είναι το πιο υπέροχο πράγμα!

    ευχαριστώ που \"με διαβάσατε\"
    :) :) ;)

  7. #202
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    13
    το salmon oil ρίχνει σίγουρα την χοληστερίνη

    Αυτο το ξέρει κανείς
    http://www.pharmacy4u.gr/product_info.php?manufacturers_id=&products_id =1140
    Επίσης αυτές τις καραμέλλες?
    http://www.pharmacy4u.gr/product_info.php?products_id=6463

  8. #203
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    13
    Αυτο το ξέρει κανείς?
    http://www.pharmacy4u.gr/product_info.php?manufacturers_id=&products_id =1140
    Επίσης αυτές τις καραμέλλες?
    http://www.pharmacy4u.gr/product_info.php?products_id=6463

  9. #204
    Banned
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    2,515
    Τα προϊόντα που γράφεις δεν τα γνωρίζω, αλλά νομίζω ότι στο ένα αναφέρεται το St John\'s Wort. Αυτό είναι το γνωστό στην Ελλάδα (από την αρχαιότητα) βάλσαμο (ή υπερικό). Στο εξωτερικό χρησιμοποιείται ευρέως και για την κατάθλιψη. Είναι επίσης αποτελεσματικό στις αϋπνίες (παλιά πρότειναν να βάλεις φύλλα μέσα στο μαξιλάρι σου, γιατί και η μυρωδιά είναι ηρεμιστική). Κάποιες έρευνες έχουν δείξει ότι είναι αποτελεσματικό σε περιπτώσεις ήπιας κατάθλιψης, έχει πιθανώς δράση παρόμοια με των κλασικών αντικαταθλιπτικών, αλλά λιγότερες παρενέργειες. Παρά ταύτα, δεν μπορεί να το παίρνει οποιοσδήποτε, αντενδείξεις υπάρχουν καθώς και αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα. Επομένως χρειάζεται καθοδήγηση από ειδικό, δεν σημαίνει ότι ένα βότανο ή ένα \'φυσικό προϊόν\', έστω και αν πωλείται ελεύθερα, μπορούμε να το χρησιμοποιούμε κατά βούληση.

    Πάντως για την κατάθλιψη υπάρχουν τρόποι να βοηθηθεί κανείς όπως κάποια συμπληρώματα διατροφής (που δεν αποτελούν όμως \'θεραπεία\' και επίσης χρειάζονται καθοδήγηση) και βέβαια η γυμναστική που είναι αποδεδειγμένα αποτελεσματική.

  10. #205
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    4
    Originally posted by NikosD.
    Originally posted by Sofia
    ενημερωτικά να πω πως ακουσα προσφατα τα αποτελεσματα μιας ερευνας, βαση των οποιων τα αντικαταθλιπτικα εχουν αποτελέσματα μονο σε περιπτώσεις βαριας κατάθλιψης.
    πολυ ενδιαφέρον το βρισκω....κ χρησιμο. Τοσο για τους ψυχοθεραπευτες/ψυχιατρους που συνταγογραφουν ασυνειδητα, αλλα κ για τους θεραπευόμενους που βλέπουν ως μοναδικη λύση τα χαπια.
    Να συμπληρώσω ότι άλλες έρευνες έχουν δείξει πως για εναν ΜΗ επαγγελματία αθλητή, η ενεργητική γυμναστική ανεβάζει τα επίπεδα σεροτονίνης στον οργανισμό εξίσου καλά με ένα κοινό αντικαταθλιπτικό φάρμακο.
    Είναι εντυπωσιακό το τι μπορούμε να πετύχουμε με φυσικό τρόπο, χωρίς τη βοήθεια μιας χημείας.
    Εξίσου εντυπωσιακό είναι πόσο οι περισότεροι άνθρωποι επιλέγουμε συστηματικά να αγνοούμε τις δυνάμεις μας.
    καμία αντίρρηση, η γυμναστική και ειδικά η αερόβια έχει την ίδια επίδραση και ισχυρότερη μάλιστα της καθαρής σοκολάτας αλλά έχει ένα μειονέκτημα ...... στη διάρκεια. Τι δηλαδή όταν έχεις κατάθλιψη θα αρχίζεις το τρέξιμο, με πιάνεις......

  11. #206
    Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    36
    Mightisright, εχω ενα ερωτημα οσον αφορα τα σκευασματα που καταπολεμουν τη καταθλιψη. Ποιος μας εγγυαται οτι μακροπροθεσμα δεν θα εχουν αρνητικες επιπτωσεις στον ανθρωπινο εγκεφαλο?Αυτο ειναι κατι που εμενα προσωπικα με απασχολει γι\'αυτο και θα ημουν δυσπιστη στο να δοκιμασω κατι απο τα παραπανω χαπια, καψουλες κ.τ.λ.....

  12. #207
    Aγαπητε Mightisright εγω εχω δοκιμασει και εμπιστευομαι πολυ την ομοιοπαθητικη ως εναλλακτικη θεραπεια για θεματα οπως καταθλιψη,αγχος κτλ.
    Αρκει βεβαια παντα να ειναι σωστος ο ομοιοπαθητικος και να κανει καλα τη δουλεια του.:)
    Θα συστηνα ανεπιφυλακτα την ομοιοπαθητικη!!

  13. #208
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    1

    νευροαναδραση

    Quote Originally Posted by velout View Post
    Παιδιά εγώ πάσχω απο χρόνια κατάθλιψη (δυσθυμία) έχοντας προσπαθήσει ανεπιτυχώς με φάρμακα και ψυχοθεραπεία να την αντιμετωπίσω βρήκα στο ιντερνετ μια εναλλακτική μέθοδο θεραπείας που ακούει στο όνομα Νευροανάδραση.Πρόκειται για μια συμπεριφορική μέθοδο σύμφωνα με την οποία ο εγκέφαλός μας είναι πολυ εύπλαστο όργανο και έχει την ικανότητα εφόσον του δώσουμε τη σωστή πλροφόρηση να αλλάξει την εγκεφαλική δραστηριότητα.Η Νευροανάδραση βασίζεται στο ηλεκτροεγκεφαλογράφημα το οποίο μετράει την εγκεφαλική συχνότητα μέσω ηλεκτρικών κυμάτων

    δ: ύπνος
    θ: όνειρο
    α: χαλάρωση
    smr: χαλαρή εστίαση
    β: εστιασμός
    β2: ένταση

    Όταν πήγα με συνέδεσαν με τον εγκεφαλογράφο και βρήκαν ότι έχω δυσθυμική κατάθλιψη.Αυτό το αντιλήφθηκαν από τα ΑΛΦΑ κύματα τα οποία ήταν υψηλά στο ένα ημισφαίριο και χαμηλότερα στο άλλο.Έτσι ξεκίνησα θεραπεία προκειμένου να κατεβάσουμε τα άλφα από το αριστερό ημισφαίριο και να ανεβάσουμε αυτά από το δεξί.Στη διάρκεια της θεραπείας ο εγκεφαλος του ασθενή συνδέεται με ενα καλώδιο με τον εγκεφαλογράφο ώστε να μετρώνται τα ηλ κύματα σε καθε στιγμη.Σε μια οθόνη ενός υπολογιστή ο ασθενής παίζει ένα παιχνίδι.Συγκεντρώνεται σε ένα αντικείμενο και εφόσον είναι χαλαρός και συγκεντρωμένος πέφτουν οι πόντοι και επιβραβεύεται έτσι.Μαυτό τον τρόπο ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να ναι χαλαρός και συγκεντρωμένος για να πέσει πόντος(όταν πεφτουν οι πόντοι ο ασθενής το ακούει στο αυτί του) και έτσι μαθαίνει να προσαρμόζει την εγκεφαλική του δραστηριότητα Έπειτα από 30 συνεδρίες τολμώ να πω ότι πλέον δεν πληρώ τα κριτήρια της δυσθυμικής κατάθλιψης,είμαι πολύ πιο χαλαρός και ήρεμος και επιπλέον νιώθω πολύ πιο ξεκούραστος και με ενεργητικότητα.Τα αποτελέσματα όπως με πληροφόρησε ο θεραπευτής είναι μόνιμα.Μετά από πόσα χρόνια συνήλθα από κατάθλιψη και άγχος.Θα σας έλεγα να το δοκιμάσετε ανεπιφύλακτα ειδικά τώρα που έρευνες έδειξαν ότι τα αντικαταθλιπτικά είναι αναποτελεσματικά
    Γεια σου Velout, ειμαι καινούργιο μέλος στην παρέα.
    Εχω διαβάσει καιρό τώρα το μυνημά σου για την νευροανάδραση, θα ήθελα να σε
    ρωτήσω πόσος καιρός έχει περάσει από τότε που έκανες τις συνεδρίες και πως πας.
    Εξακολουθεις να αισθάνεσαι πιο ξεκούραστος και με ενεργητικότητα όπως περιέγραψες??
    Ενδιαφέρομαι για το θέμα σκέφτομαι να πάω κι εγώ.........αν έχεις την καλοσύνη απαντησέ μου αμεσα. Ευχαριστώ ούτως ή άλλως

  14. #209
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2015
    Posts
    2
    Καλημερα mightis right se eyxaristv gia to ποστ σου, Και εγω πασχω απο καταθλιψη βαριας μορφης με κρισεις πανικου ειμαι σε αγωγη με αντικαταθλιπτικα και ηρεμιστικα xanax zoloft remeron αλλα δεν βλεπω βελτιωση καμια. θα ηθελα να μου πεις πως να παρω τα ωμεγα 3 εχω βρει μια μαρκα στο ebay Igennus Vegepa καλα γνωριζεις? εχουν 60 καπσουλες των 500mg με πανω απο 7000% EPA. ua huela thn gnvmh soy
    eyxaristv Πανος

  15. #210
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2015
    Posts
    2
    Καλημερα mightis right se eyxaristv gia to ποστ σου, Και εγω πασχω απο καταθλιψη βαριας μορφης με κρισεις πανικου ειμαι σε αγωγη με αντικαταθλιπτικα και ηρεμιστικα xanax zoloft remeron αλλα δεν βλεπω βελτιωση καμια. θα ηθελα να μου πεις πως να παρω τα ωμεγα 3 εχω βρει μια μαρκα στο ebay Igennus Vegepa καλα γνωριζεις? εχουν 60 καπσουλες των 500mg με πανω απο 7000% EPA. Θα ηλελα την γνωμη σου.
    Ευχαριστω Πανος

Page 14 of 28 FirstFirst ... 4121314151624 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •