Eναλλακτικές θεραπείες για την Κατάθλιψη - Page 9
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 9 of 28 FirstFirst ... 789101119 ... LastLast
Results 121 to 135 of 410
    Senior Member
    Originally posted by Adzik
    Παιδια εγω που εχω δει καλλητερευση...παιρνω 2 καψουλεσ που εχουν απο 1 γρ..αρα 2 γραμ. αλλα καθαρα χωρισ βιταμινη δ

adziκ,μηπως τα χεις μπλεξει λιγακι? Η καθε καψουλα της Minami nutrition περιεχει 500mg ΕPA,δηλ. ωμεγα 3 και οχι 1 γραμμαριο η καθε μια,οπως λες..Παντως,αν ειδες διαφορα με ενα γραμμαριο απο αυτες τις καψουλες,τοτε ετσι εξηγειται κι διαφορα τιμης μεταξυ Minami kai Βiovita,που ειναι 52 και 22 ευρω αντιστοιχα..
    Τελικα δεν προκαλουν αισθηση ψαριλας οι συγκεκριμενες?

Senior Member
    EPA kai omega3 ειναι το ιδιο πραγμα εννοω..

Senior Member
    Exeis δικιο κονμαν μου..
    Δύο (2) μαλακές κάψουλες περιέχουν τουλάχιστον 1000mg ΕΡΑ και 0mg DHA.
    ..
    αρα για να δουμε ..πρεπει δηλ να παιρνω 4?..θα το δοκιμασω και αυτο...

οσο για τισ πολυβιταμινεσ επαιρνα.. centrum τωρα πηρα κατι..αλλεσ με τζινσενγκ..για να δουμε..υποτιθεται πωσ θα μου δωσει ωθηση..
    ...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...

..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....

..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
    Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...

Senior Member
    Επειδή ίσως δεν έχω καταλάβει καλά...τα ω3 είναι τα λιπαρά που όλοι τελευταία λένε ότι βοηθάνε και την καλή λειτουργία του καρδιακού συστήματος?Αν ναι,ποιος ο λόγος να τα αγοράσεις?Περιέχονται σε πολλά τρόφιμα απ\'όσο ξέρω.
    Μια δεύτερη ερώτηση είναι πόσο ασφαλές θεωρείται να τα συνδυάσει κάποιος με θεραπευτική αγωγή(χημική εννοώ με φάρμακα τύπου effexor κτλ).
    Αν γνωρίζει κάποιος,ας μου απαντήσει γιατί απ\'οσα λέτε φαίνεται ότι σε πολλούς κάνει καλή δουλειά το ω-3 ή όπως αλλιώς το λένε.
    Προσωπικά κάνω προς το παρόν θεραπεία με effexor γιατί είχα ένα μικρό καταθλιπτικό επεισόδιο και συντηρούμε εδώ και 4 χρόνια περίπου με το lamictal το οποίο με έχει βοηθήσει αρκετά στο να μειώνονται αυτά τα επεισόδια στο ελάχιστο.
    Δεν σκοπεύω φυσικά να σταματήσω τη θεραπεία με το lamictal αλλά θα με ενδιέφερε πολύ αν μπορούσα να το συνδυάσω με κάτι πιο \"φυσικό\"

Senior Member
    Δεν ξέρει κάποιος να απαντήσει?

Member
    Οι πληροφορίες που ζητάς βρίσκονται σε προηγούμενα posts του παρόντος thread (δες τα post του mindisbright). Και βέβαια σε πολλά άρθρα στο internet an ψάξεις. Το ζουμί της υπόθεσης ότι th δοσολογία και τις αναλογίες (e-EPA, no DHA) που απαιτούνται δεν τις βρίσκεις στις τροφές.

Senior Member
    Exeis δικιο κονμαν μου..
    ..

οσο για τισ πολυβιταμινεσ επαιρνα.. centrum τωρα πηρα κατι..αλλεσ με τζινσενγκ..για να δουμε..υποτιθεται πωσ θα μου δωσει ωθηση..
    Δεν ειδες διαφορα με τις δυο καψουλες δηλαδη?

Senior Member
    τελικα εχω μπερδευτει...1 γραμμαριο ή δυο ειναι το σωστο?
    Ρε mindisbright δωσε μας τα φωτα σου λιγο..
    Εσυ αραγε συνεχιζεις την αγωγη και τελικα τι εκανες,μειωσες την ποσοτητα??

Senior Member
    Originally posted by konman
    Exeis δικιο κονμαν μου..
    ..

Δεν ειδες διαφορα με τις δυο καψουλες δηλαδη?
    eida..alla pote den ksereis isos nioso akoomi kalitera me 4..

..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....

Senior Member
    Αν αντεχεις οικονομικα,τοτε προχωρα και πες μας και μας,αν αξιζει τον κοπο ή οχι,οκ?
    Τα minami δεν ειπαμε οτι παιρνεις?

Παιδιά εγώ πάσχω απο χρόνια κατάθλιψη (δυσθυμία) έχοντας προσπαθήσει ανεπιτυχώς με φάρμακα και ψυχοθεραπεία να την αντιμετωπίσω βρήκα στο ιντερνετ μια εναλλακτική μέθοδο θεραπείας που ακούει στο όνομα Νευροανάδραση.Πρόκειται για μια συμπεριφορική μέθοδο σύμφωνα με την οποία ο εγκέφαλός μας είναι πολυ εύπλαστο όργανο και έχει την ικανότητα εφόσον του δώσουμε τη σωστή πλροφόρηση να αλλάξει την εγκεφαλική δραστηριότητα.Η Νευροανάδραση βασίζεται στο ηλεκτροεγκεφαλογράφημα το οποίο μετράει την εγκεφαλική συχνότητα μέσω ηλεκτρικών κυμάτων

δ: ύπνος
    θ: όνειρο
    α: χαλάρωση
    smr: χαλαρή εστίαση
    β: εστιασμός
    β2: ένταση

Όταν πήγα με συνέδεσαν με τον εγκεφαλογράφο και βρήκαν ότι έχω δυσθυμική κατάθλιψη.Αυτό το αντιλήφθηκαν από τα ΑΛΦΑ κύματα τα οποία ήταν υψηλά στο ένα ημισφαίριο και χαμηλότερα στο άλλο.Έτσι ξεκίνησα θεραπεία προκειμένου να κατεβάσουμε τα άλφα από το αριστερό ημισφαίριο και να ανεβάσουμε αυτά από το δεξί.Στη διάρκεια της θεραπείας ο εγκεφαλος του ασθενή συνδέεται με ενα καλώδιο με τον εγκεφαλογράφο ώστε να μετρώνται τα ηλ κύματα σε καθε στιγμη.Σε μια οθόνη ενός υπολογιστή ο ασθενής παίζει ένα παιχνίδι.Συγκεντρώνεται σε ένα αντικείμενο και εφόσον είναι χαλαρός και συγκεντρωμένος πέφτουν οι πόντοι και επιβραβεύεται έτσι.Μαυτό τον τρόπο ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να ναι χαλαρός και συγκεντρωμένος για να πέσει πόντος(όταν πεφτουν οι πόντοι ο ασθενής το ακούει στο αυτί του) και έτσι μαθαίνει να προσαρμόζει την εγκεφαλική του δραστηριότητα Έπειτα από 30 συνεδρίες τολμώ να πω ότι πλέον δεν πληρώ τα κριτήρια της δυσθυμικής κατάθλιψης,είμαι πολύ πιο χαλαρός και ήρεμος και επιπλέον νιώθω πολύ πιο ξεκούραστος και με ενεργητικότητα.Τα αποτελέσματα όπως με πληροφόρησε ο θεραπευτής είναι μόνιμα.Μετά από πόσα χρόνια συνήλθα από κατάθλιψη και άγχος.Θα σας έλεγα να το δοκιμάσετε ανεπιφύλακτα ειδικά τώρα που έρευνες έδειξαν ότι τα αντικαταθλιπτικά είναι αναποτελεσματικά

Senior Member
    Το ιχθυέλαιο το προμηθεύεσαι από τα φαρμακία?Το ζητάς έτσι ή έχει μια συγκεκριμένη ονομασία? Αν κατάλαβα καλά,συνδυάζεται με φαρμακευτική αγωγή και το παίρνεις εφ όρου ζωής?

Senior Member
    Originally posted by velout
    Παιδιά εγώ πάσχω απο χρόνια κατάθλιψη (δυσθυμία) έχοντας προσπαθήσει ανεπιτυχώς με φάρμακα και ψυχοθεραπεία να την αντιμετωπίσω βρήκα στο ιντερνετ μια εναλλακτική μέθοδο θεραπείας που ακούει στο όνομα Νευροανάδραση.Πρόκειται για μια συμπεριφορική μέθοδο σύμφωνα με την οποία ο εγκέφαλός μας είναι πολυ εύπλαστο όργανο και έχει την ικανότητα εφόσον του δώσουμε τη σωστή πλροφόρηση να αλλάξει την εγκεφαλική δραστηριότητα.Η Νευροανάδραση βασίζεται στο ηλεκτροεγκεφαλογράφημα το οποίο μετράει την εγκεφαλική συχνότητα μέσω ηλεκτρικών κυμάτων

δ: ύπνος
    θ: όνειρο
    α: χαλάρωση
    smr: χαλαρή εστίαση
    β: εστιασμός
    β2: ένταση

Όταν πήγα με συνέδεσαν με τον εγκεφαλογράφο και βρήκαν ότι έχω δυσθυμική κατάθλιψη.Αυτό το αντιλήφθηκαν από τα ΑΛΦΑ κύματα τα οποία ήταν υψηλά στο ένα ημισφαίριο και χαμηλότερα στο άλλο.Έτσι ξεκίνησα θεραπεία προκειμένου να κατεβάσουμε τα άλφα από το αριστερό ημισφαίριο και να ανεβάσουμε αυτά από το δεξί.Στη διάρκεια της θεραπείας ο εγκεφαλος του ασθενή συνδέεται με ενα καλώδιο με τον εγκεφαλογράφο ώστε να μετρώνται τα ηλ κύματα σε καθε στιγμη.Σε μια οθόνη ενός υπολογιστή ο ασθενής παίζει ένα παιχνίδι.Συγκεντρώνεται σε ένα αντικείμενο και εφόσον είναι χαλαρός και συγκεντρωμένος πέφτουν οι πόντοι και επιβραβεύεται έτσι.Μαυτό τον τρόπο ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να ναι χαλαρός και συγκεντρωμένος για να πέσει πόντος(όταν πεφτουν οι πόντοι ο ασθενής το ακούει στο αυτί του) και έτσι μαθαίνει να προσαρμόζει την εγκεφαλική του δραστηριότητα Έπειτα από 30 συνεδρίες τολμώ να πω ότι πλέον δεν πληρώ τα κριτήρια της δυσθυμικής κατάθλιψης,είμαι πολύ πιο χαλαρός και ήρεμος και επιπλέον νιώθω πολύ πιο ξεκούραστος και με ενεργητικότητα.Τα αποτελέσματα όπως με πληροφόρησε ο θεραπευτής είναι μόνιμα.Μετά από πόσα χρόνια συνήλθα από κατάθλιψη και άγχος.Θα σας έλεγα να το δοκιμάσετε ανεπιφύλακτα ειδικά τώρα που έρευνες έδειξαν ότι τα αντικαταθλιπτικά είναι αναποτελεσματικά
    ΑΑΑΑΑ...πολυ ενδιαφερον φιλε μου.. μπορεισ να μασ πεισ που το εκανεσ και ποσο κοστισε???

Member
    Originally posted by konman
    τελικα εχω μπερδευτει...1 γραμμαριο ή δυο ειναι το σωστο?
    Ρε mindisbright δωσε μας τα φωτα σου λιγο..
    Εσυ αραγε συνεχιζεις την αγωγη και τελικα τι εκανες,μειωσες την ποσοτητα??
    Οι γιατροί προτείνουν 1-2 γρ. EPA, όχι Ιχθυέλαιο. Μπορεί το ιχθυέλαιο να είναι ένα γραμμάριο, αλλά το EPA 200 mg. Παίρνω ακόμη ιχθυέλαιο ναι αλλά έχω ελαττώσει τις δόσεις αρκετά. Γνώμη μου είναι ότι αν μέσα σε 3 μήνες δεν έχετε δει αποτελέσματα δεν χρειάζεται να συνεχίσετε.

Senior Member
    Δεν κανουν ολα σε ολουσ..¨)..τιποτα στην ζωη δεν κανει το ιδιο για ολουσ..

Page 9 of 28 FirstFirst ... 789101119 ... LastLast