Τι κληρονομιά μας έχουν αφήσει οι προηγ.γενιές;Καταλαβαίνετε την ανάγκη για βελτίωση; - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 68
    Quote Originally Posted by pillow View Post
    Επειδή οι άνθρωποι δεν αξίζουν να τους σκέφτομαι, εκτός από ελάχιστους, που δεν έχω γνωρίσει ακόμη, αλλά όλοι μου λένε γι'αυτούς! Σε παρακαλώ άμα δεν ξέρεις μην βιάζεσαι να κρίνεις! Αλλά και αυτό να έκανα που 'ν' το λάθος; Άμα ο άλλος σκέφτεται τον εαυτό του μόνο, δείχνει ότι ούτε αυτός αξίζει να τον σκέφτεσαι! Εκτός και αν έχει ένα σωρό προβλήματα όπως είπα!
    Όχι, όχι, δεν ήθελα να σε κρίνω και συγγνώμη αν αυτό κατάλαβες. Απλά προσπάθησα να "σε καταλάβω" και να σου δείξω πως εγώ τα σκέφτομαι... Ότι δηλαδή εάν κοιτάμε μόνο τον εαυτό μας επειδή δεν αξίζουν οι υπόλοιποι να κοιτάμε και για αυτούς, απλά το μόνο που καταφέρνουμε είναι να μεγαλώνουμε τον φαύλο κύκλο του παρτακισμού...

Συγγνώμη εάν παρεξηγήθηκες

Banned
    Quote Originally Posted by kapoios_pou_to_skeftetai View Post
    Όχι, όχι, δεν ήθελα να σε κρίνω και συγγνώμη αν αυτό κατάλαβες. Απλά προσπάθησα να "σε καταλάβω" και να σου δείξω πως εγώ τα σκέφτομαι... Ότι δηλαδή εάν κοιτάμε μόνο τον εαυτό μας επειδή δεν αξίζουν οι υπόλοιποι να κοιτάμε και για αυτούς, απλά το μόνο που καταφέρνουμε είναι να μεγαλώνουμε τον φαύλο κύκλο του παρτακισμού...

Συγγνώμη εάν παρεξηγήθηκες
    Ναι αλλά με λες παρτάκια, ενώ το πιο σωστό από όλα είναι να βάζουμε τον εαυτό μας πάνω από τους άλλους, κάτι που δεν το κάνω καν γιατί το θεωρώ κατωτερότητα. Μπορεί να είναι σωστό μεν, έτσι που είναι οι άλλοι, αλλά οι άλλοι θα το εκλάβουν ως κατωτερότητα, αυτό εννοούσα. Το ότι ενδιαφέρομαι μόνο για τον εαυτό μου όμως χωρίς να τον βάζω πάνω από τους άλλους δεν είναι κακό, δείχνει όπως είπα ότι οι άλλοι δεν αξίζουν την αγάπη μου και άρα γιατί να τους την δώσω; Όταν αυτοί θα με προδώσουν με το παραμικρό και επίσης έχω ένα σωρό προβλήματα άλυτα δικά μου, θα "φορτωθώ" και των αλλωνών; Αν είναι φίλος μου που με αγαπάει ευχαρίστως, αλλά ως ένα σημείο, για λίγο μόνο γιατί μετά δεν θα έχω που να ξεσπάσω και για τα δικά μου προβλήματα και για των άλλων!

Senior Member
    Mιλαω για την ευθυνη του εαυτου μας, να ειμαστε ανεξαρτητοι σε ολους τους τομεις καμια εξαρτηση ψυχικη η υλικη με οτι αυτο συνεπαγεται.Φυσικα αυτο ειναι το πιο δυσκολο απ ολα, ονειρο ακατορθωτο που αν το καταφερεις κερδιζεις αυτοματα την ελευθερια.

Τελικα δεν ξερω για το παραπανω αν τελικα ευσταθει, αν κατεφερε να το κανει πραγματικοτητα καποιος.Ποιος ξερει?.

ενώ το πιο σωστό από όλα είναι να βάζουμε τον εαυτό μας πάνω από τους άλλους
    Αυτό δεν το πιστεύω σε καμία των περιπτώσεων. Βασικά πιστεύω πως είναι το πιο λάθος.... Και δεν έχει να κάνει με κατωτερότητες και ανωτερότητες, παρά μόνο με ηθική και αξίες. (γνώμη μου πάντα)

Το ότι ενδιαφέρομαι μόνο για τον εαυτό μου όμως χωρίς να τον βάζω πάνω από τους άλλους δεν είναι κακό, δείχνει όπως είπα ότι οι άλλοι δεν αξίζουν την αγάπη μου και άρα γιατί να τους την δώσω; Όταν αυτοί θα με προδώσουν με το παραμικρό και επίσης έχω ένα σωρό προβλήματα άλυτα δικά μου, θα "φορτωθώ" και των αλλωνών;
    Εν μέρει συμφωνώ, αλλά και πάλι. Με αυτήν την αντιμετώπιση, δεν θα καταφέρουμε ποτέ να αλλάξουμε την κοινωνία. Απλά περιθωριοποιούμε αυτούς που δεν αξίζουν. Έτσι κάνουμε μεγαλύτερο κακό επειδή τους κάνουμε ακόμα χειρότερους...

Αν είναι φίλος μου που με αγαπάει ευχαρίστως, αλλά ως ένα σημείο, για λίγο μόνο γιατί μετά δεν θα έχω που να ξεσπάσω και για τα δικά μου προβλήματα και για των άλλων!
    Νόμιζα πως στις φιλίες δεν βάζουμε όρια, αλλά δεν είμαι γνώστης του θέματος οπότε μπορείς να παραλήψεις αυτήν την απάντηση...

Banned
    Quote Originally Posted by σακης View Post
    Mιλαω για την ευθυνη του εαυτου μας, να ειμαστε ανεξαρτητοι σε ολους τους τομεις καμια εξαρτηση ψυχικη η υλικη με οτι αυτο συνεπαγεται.Φυσικα αυτο ειναι το πιο δυσκολο απ ολα, ονειρο ακατορθωτο που αν το καταφερεις κερδιζεις αυτοματα την ελευθερια.

Τελικα δεν ξερω για το παραπανω αν τελικα ευσταθει, αν κατεφερε να το κανει πραγματικοτητα καποιος.Ποιος ξερει?.
    Καλά ναι συμφωνώ, αυτό ίσως είναι κάτι πολύ καλό. Αν και οι εξαρτήσεις καμιά φορά, παρα τα αρνητικά τους, δίνουν νόημα στη ζωή μας!

Banned
    Αυτό δεν το πιστεύω σε καμία των περιπτώσεων. Βασικά πιστεύω πως είναι το πιο λάθος.... Και δεν έχει να κάνει με κατωτερότητες και ανωτερότητες, παρά μόνο με ηθική και αξίες. (γνώμη μου πάντα)
    Κι εμένα μ' αρέσουν η ηθική και οι αξίες, αλλά αν βλέπεις όλο τον καιρό πως οι περισσότεροι σκέφτονται έτσι και πάνε μπροστά ενώ εσύ που είσαι ηθικός και τίμιος πας πίσω, ε λες, κάτσε να το δω κι έτσι μήπως και καταφέρω και κάτι.

Εν μέρει συμφωνώ, αλλά και πάλι. Με αυτήν την αντιμετώπιση, δεν θα καταφέρουμε ποτέ να αλλάξουμε την κοινωνία. Απλά περιθωριοποιούμε αυτούς που δεν αξίζουν. Έτσι κάνουμε μεγαλύτερο κακό επειδή τους κάνουμε ακόμα χειρότερους...
    Με αυτή τη λογική, αν είναι όντως έτσι που δεν τον γνωρίζω, συμφωνώ μαζί σου...........Πως ξέρεις όμως ότι όλα αυτά που λες είναι αληθή;

Νόμιζα πως στις φιλίες δεν βάζουμε όρια, αλλά δεν είμαι γνώστης του θέματος οπότε μπορείς να παραλήψεις αυτήν την απάντηση...
    Γιατί δεν βάζουμε όρια; Γινόμαστε χαλί να μας πατήσει ο άλλος; Και αυτό το 'χω κάνει, αλλά δεν βγάζει κάπου, μόνο στην εκμετάλλευση.......Γιατί μόνο εμείς να δίνουμε;

Κι εμένα μ' αρέσουν η ηθική και οι αξίες, αλλά αν βλέπεις όλο τον καιρό πως οι περισσότεροι σκέφτονται έτσι και πάνε μπροστά ενώ εσύ που είσαι ηθικός και τίμιος πας πίσω, ε λες, κάτσε να το δω κι έτσι μήπως και καταφέρω και κάτι.
    Τώρα είναι σαν να μου λες πως επειδή αρχίσαν όλοι να τρέχουν με 300 θα το κάνουμε και εμείς για να φτάνουμε γρηγορότερα...

Είναι σχετικό το "πάνε μπροστά". Αν νομίζεις πως σε καλύπτει μια ζωή, όσο μπροστά κι αν έχεις φθάσει, η οποία είναι γεμάτη λαμογιές και εκμετάλλευση, τότε να το κάνεις. Εγώ δεν μπορώ. Καλύτερα με τον σταυρό στο χέρι και ας μην κάνω ούτε βήμα. Θα ξέρω πως έμεινα ακίνητος, αλλά επίσης θα ξέρω πως είμαι καθαρός.

Με αυτή τη λογική, αν είναι όντως έτσι που δεν τον γνωρίζω, συμφωνώ μαζί σου...........Πως ξέρεις όμως ότι όλα αυτά που λες είναι αληθή;
    Απλά συνεχίζω να πιστεύω.! Άσε που μου φαίνεται απλή λογική... Ένας κλέφτης μέσα στην φυλακή, δεν μαθαίνει πως και γιατί να μην ξανακλέψει! ίσα ίσα που τον μαθαίνουν οι γηραιότεροι πως να κάνει καλύτερες μπάζες. Ενώ αν κάποιος καταφέρει να του δείξει πως υπάρχει και η ζωή του μόχθου και της ταπεινότητας εκτός από αυτήν που μέχρι τώρα ήξερε; Δεν νομίζεις πως θα ήταν μια καλύτερη προσέγγιση;

Γιατί δεν βάζουμε όρια; Γινόμαστε χαλί να μας πατήσει ο άλλος; Και αυτό το 'χω κάνει, αλλά δεν βγάζει κάπου, μόνο στην εκμετάλλευση.......Γιατί μόνο εμείς να δίνουμε;
    Κοίτα, αν πάρουμε σαν δεδομένο πως δεν υπάρχει μονομερής φιλία, τότε νομίζω πως τα όρια περισσεύουν. Και γιατί δηλαδή να μην γίνω χαλί να με πατήσει όταν ξέρω πως αν χρειαστώ κι εγώ κάποια στιγμή να πατήσω κάπου θα βρεθεί αυτός να κάνει το χαλί για μένα;
    Αν από την άλλη μόνο δίνεις, τότε (λαμβάνοντας υπόψιν το δεδομένο μας) δεν είσαι μέρος κάποιας φιλίας. Δέν έχεις φίλο αλλά νταβατζή/ζητιάνο (πες το όπως θέλεις).

Banned
    Τώρα είναι σαν να μου λες πως επειδή αρχίσαν όλοι να τρέχουν με 300 θα το κάνουμε και εμείς για να φτάνουμε γρηγορότερα...

Είναι σχετικό το "πάνε μπροστά". Αν νομίζεις πως σε καλύπτει μια ζωή, όσο μπροστά κι αν έχεις φθάσει, η οποία είναι γεμάτη λαμογιές και εκμετάλλευση, τότε να το κάνεις. Εγώ δεν μπορώ. Καλύτερα με τον σταυρό στο χέρι και ας μην κάνω ούτε βήμα. Θα ξέρω πως έμεινα ακίνητος, αλλά επίσης θα ξέρω πως είμαι καθαρός.
    Δεν μίλησα για λαμογιές και εκμετάλλευση, μίλησα να βάζουμε τον εαυτό μας πάνω από όλους αφού αυτός δεν θα μας προδώσει ποτέ. Που την είδες την εκμετάλλευση σε αυτό; Για μένα αυτό είναι το σωστό, έστω και αν δεν το κάνω και πάω κι εγώ με το σταυρό στο χέρι, όμως όσο άσχημο και αν είναι, είναι η μόνη απάντηση στην εκμετάλλευση και στην προδοσία.

Απλά συνεχίζω να πιστεύω.! Άσε που μου φαίνεται απλή λογική... Ένας κλέφτης μέσα στην φυλακή, δεν μαθαίνει πως και γιατί να μην ξανακλέψει! ίσα ίσα που τον μαθαίνουν οι γηραιότεροι πως να κάνει καλύτερες μπάζες. Ενώ αν κάποιος καταφέρει να του δείξει πως υπάρχει και η ζωή του μόχθου και της ταπεινότητας εκτός από αυτήν που μέχρι τώρα ήξερε; Δεν νομίζεις πως θα ήταν μια καλύτερη προσέγγιση;
    Ναι σε αυτό συμφωνώ, γι'αυτό άνοιξα και το θέμα, να πούμε τα στραβά της κοινωνίας μας. Αλλά δεν έχει και πολλή σχέση με αυτά που λέγαμε πριν, ότι περιθωριοποιούμε τους κακούς, κάτι που πιστεύω είναι απαραίτητο για να αλλάξουν, αλλιώς θα πληγώνουν συνέχεια τους άλλους και δεν θα αλλάζουν με τίποτα. Οπότε έκανα λάθος στο προηγούμενο που συμφώνησα μαζί σου, απάντησα λίγο αυθόρμητα εκείνη τη στιγμή. Και για τον κλέφτη που λες, αν δεν θέλει ο ίδιος δεν θα αλλάξει με τίποτα!

Κοίτα, αν πάρουμε σαν δεδομένο πως δεν υπάρχει μονομερής φιλία, τότε νομίζω πως τα όρια περισσεύουν. Και γιατί δηλαδή να μην γίνω χαλί να με πατήσει όταν ξέρω πως αν χρειαστώ κι εγώ κάποια στιγμή να πατήσω κάπου θα βρεθεί αυτός να κάνει το χαλί για μένα;
    Αν από την άλλη μόνο δίνεις, τότε (λαμβάνοντας υπόψιν το δεδομένο μας) δεν είσαι μέρος κάποιας φιλίας. Δέν έχεις φίλο αλλά νταβατζή/ζητιάνο (πες το όπως θέλεις).
    Δεν μου αρέσουν οι έννοιες νταβατζής και ζητιάνος, αλλά δεν πιστεύω και στην φιλία και από τις δύο πλευρές, και να συμβαίνει αυτό είναι πολύ σπάνιο! Η μονομερής φιλία είναι κάτι το σύνηθες και είναι καλύτερο από το "εκμεταλλεύομαι" τον άλλον και από τις δύο πλευρές. Βέβαια, αν ο άλλος σε εκμεταλλεύεται, όπως είπα δεν μπορεί να υπάρξει και φιλία έτσι; Οπότε η μονομερής φιλία μπορεί να συγκριθεί με μια παρέα μόνο.

Senior Member
    Κι οι προηγούμενες γενιές έκαναν ό,τι κι αυτές έμαθαν από τις πιο προηγούμενες...
    Με τη σειρά τους λοιπόν προσπάθησαν να κάνουν αυτό, που πίστευαν ότι είναι το καλύτερο για τα παιδιά τους.
    Δυστυχώς, έκαναν κι αυτά που πήγαζαν από τα δύσκολα βιώματά τους...

Όσο για τα περιθώρια βελτίωσης πάντα θα υπάρχουν. Εξάλλου, μαθαίνουμε μέχρι το τέλος...
    Η τελειότητα είναι μια προσπάθεια πολύ κουραστική και ψυχοφθόρα.

Και για ν' αλλάξει μια κοινωνία χρειάζεται πρώτα το άτομο ν' αλλάξει.
    Είναι κι εγωιστικό να προσπαθούμε ν' αλλάξουμε μόνο τους άλλους.
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Banned
    Εγώ όταν λέω θέλω να αλλάξω τους άλλους, έχω ήδη αλλάξει τον εαυτό μου, μαρκέλα, εδώ και πολλά χρόνια, οπότε δεν είμαι καθόλου εγωίστρια. Στα θέματα που δεν τον έχω αλλάξει είναι γιατί δεν πρέπει, είναι οι άμυνές μου. Για να μας φύγουν οι άμυνες πρέπει πρώτα να φύγουν οι κίνδυνοι. Όσο για τις προηγούμενες γενιές, δεν είπα ποτέ ότι δεν είχαν μάθει λάθος από τους δικούς τους, το ότι έχουμε όμως κάποιοι την κριτική ικανότητα να ξεφύγουμε από αυτά που μας έμαθαν οι δικοί μας, πρέπει να εκτιμάται και όχι να κατηγορείται. Αυτά είχα να πω.

Senior Member
    Μην παίρνεις προσωπικά όσα γράφονται..., γιατί διαβάζουν και νέα μέλη εδώ μέσα,
    που μπορεί να βοηθηθούν από μια ανταλλαγή απόψεων, όπως αυτή, αλλά και άλλες...
    Πάντως, όλ' αυτά, τα περί βελτιώσεων, αλλαγών κ.λπ. προϋποθέτουν πολλή δουλειά και
    σίγουρα δεν γίνονται από τη μια στιγμή στην άλλη, ενώ απαιτούν παιδεία, όπως σωστά
    έγραψε κι ο 'σακης' παραπάνω... Και με τον όρο ΠΑΙΔΕΙΑ, ναι, δεν εννοούμε μόνο σπουδές...
    αλλά κυρίως εκείνες τις γνώσεις/μόρφωση, που χρειάζεσαι για να συμπεριφέρεσαι τελικά,
    εκτός όλων των σημαντικών άλλων... και σαν ενήλικας.

Επίσης, οι γύρω σου αν δεν φέρονται όπως θάθελες, είναι γιατί κι εσύ μπορεί να το επιτρέπεις...
    Μπορεί π.χ. να είναι θέμα άγνοιας για την αντιμετώπιση καταστάσεων... ή ίσως να φταίνε και
    τα κοινωνικά στερεότυπα, που έχεις δεχτεί μεγαλώνοντας...

Όταν είσαι καλά με σένα, γίνεσαι περισσότερο αντικειμενικός και σίγουρα τότε θα σ' ενοχλεί
    λιγότερο το τι κάνει ή δεν κάνει ο άλλος..., γιατί έτσι αποστασιοποιείσαι συναισθηματικά.
    Άσε που από κάποια στιγμή και μετά το βρίσκεις χάσιμο χρόνου ν' ασχολείσαι με τον καθένα,
    που γίνεται προφανές ότι έχει κι αυτός δικά του άλυτα προβλήματα.

Όταν λοιπόν βρίσκεις τον εαυτό σου ξεχωριστό, μοναδικό κι αξιόλογο και τον αγαπάς,
    τότε πολύ απλά όλο και λιγότερο σ' ενδιαφέρουν οι κακοί/διαφορετικοί άλλοι.

Υ.Γ. Όταν ρώτησαν τον Σωκράτη ποιόν θεωρεί μορφωμένο απάντησε:
    ..."Ποιους ανθρώπους λοιπόν θεωρώ μορφωμένους;
    1. Πρώτα απ’όλους αυτούς που ελέγχουν δυσάρεστες καταστάσεις, αντί να ελέγχονται από αυτές…
    2. Αυτούς που αντιμετωπίζουν όλα τα γεγονότα με γενναιότητα και λογική…
    3. Αυτούς που είναι έντιμοι σε όλες τους τις συνδιαλλαγές…
    4. Αυτούς που αντιμετωπίζουν γεγονότα δυσάρεστα και ανθρώπους αντιπαθείς καλοπροαίρετα…
    5. Αυτούς που ελέγχουν τις απολαύσεις τους…
    6. Αυτούς που δεν νικήθηκαν από τις ατυχίες και τις αποτυχίες τους…
    7. Τελικά αυτούς που δεν έχουν φθαρεί από τις επιτυχίες και την δόξα τους…»
    περιορίζονται οι στεναχώριες"...
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Banned
    Μαρκέλα, θα μου επιτρέψεις να σου πω να μην μου κάνεις παρατήρηση για το πως θα παίρνω τα πράγματα. Όσο για το Σωκράτη, δεν συμφωνώ σε όλα, δεν ήταν και κανένας θεός....Ο καθένας έχει τη δική του γνώμη. Τέλος, δεν ασχολούμαι άλλο με αυτά, ας ασχοληθούμε επι της ουσίας.

Senior Member
    Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΗ ΚΑΜΙΑ
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Banned
    Μιλάνε όλοι μιλάνε και οι...........;

Senior Member
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast