Φάρμακα (?) - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 36
    Senior Member
    Quote Originally Posted by kapoios_pou_to_skeftetai View Post
    Δηλαδή με τα φάρμακα σταματάμε να σκεφτόμαστε όλα αυτά που δεν μας αφήνουν να ζήσουμε;
    Quote Originally Posted by kapoios_pou_to_skeftetai View Post
    -Βασικά η απάθεια είναι το θέμα μου... Πιο απαθής πεθαίνεις που λένε...
    -Κοντεύουν να γίνουν 10 τα χρόνια που αντί να λέω, σκέφτομαι... Ακόμα και με παρέα όταν είμαι, όταν μου απευθύνουν τον λόγο, λέω κάτι ίσα ίσα για να απαντήσω και μετά απλά ξαναχάνομαι στις σκέψεις μου μέχρι να μου δώσουν και πάλι πάτημα να πω κάτι (οτιδήποτε). Είναι τόσες πολλές οι σκέψεις... Από ανούσιες μέχρι προβληματισμούς αιώνων. Το σίγουρο είναι πως δεν σταματάνε. Ακόμα και στη δουλειά όταν είμαι! Μόλις βρει λίγο ελεύθερο χρόνο το μυαλό, αμέσως να κάνει αναδρομές και επιδρομές σε μέρη και χρόνους που καμία σχέση έχουν με την στιγμή ή ακόμα και με την πραγματικότητα...
    -Τα προβλήματα δεν θέλω να φύγουν από μόνα τους (καλά, αυτό είναι ψέμα). Απλά θέλω να τα λύσω. Να είμαι εδώ για αυτά...

Όλα στο πληκτρολόγιο και στα απρόσωπα μοιάζουν τόσο εύκολα!! Βγαίνουν οι λέξεις χωρίς εκβιασμούς και ενδοιασμούς. Έξω όμως είναι αλλιώς... Βαρέθηκα να βλέπω τα χρόνια να περνάνε και εγώ απλά να τα κοιτάω άπραγος...

Πάντα ήμουν κατά των ψυχολόγων/ψυχιάτρων... για κάποιον περίεργο και αβάσιμο λόγο, τους θεωρώ χαζούς (τρομάρα μου...). Ακόμα χειρότερη είναι η γνώμη μου για τα φάρμακα. <<Αμερικανιές για να μας κάνουν ακόμα πιο φυτά απ' ότι μας κάνει η τηλεόραση και τα φθηνά τραγούδια.>>
    απο την στιγμη που δεν ξερεις ουτε τι συμβαινει, γιατι δεν εχεις παρει αποφαση να το ψαξεις με ειδικο, γιατι βαζεις στον εαυτο σου την τρικλοποδια να σκεφτεσαι ολο το σεναριο στην χειροτερη μορφη του?

δλδ: "πασχω ειναι βεβαιο. τι να μου κανουν? τιποτε δεν μπορουν να μου κανουν. αυτοι ειναι πιο χαζοι κι απο μενα. το πολυ να μου δωσουν φαρμακα. αλλα κι αυτα τιποτε δεν θα μου κανουν η και θα με κανουν χειροτερα".
    πολυ δυσλειτουργικη σκεψη βρε παιδι.
    ξεκινα να ξετυλιγεις το κουβαρι και ασε να αποφασισεις στην πορεια πως θα προχωρησεις.

ΕΜΠΙΣΤΕΥΣΟΥ ΚΑΠΟΙΟΝ.
    να δεις τι τρεχει.
    μπορει να ειναι πιο απλο απ οσο φοβασαι!

αν εισαι εξαιρετικα ευφυης ανθρωπος, ΝΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΧΑΖΟΙ ΑΠΟ ΣΕΝΑ.
    δεν χρειαζεται υπερμετρη ευφυια ομως. γνωση χρειαζεται, εμπειρια, ψυχικη ισορροπια, ηθος, ενσυναισθηση και το να ειναι εξω απο το προβλημα που εσυ εισαι μεσα...
    αυτο χρειαζεται . κι αυτο το εχουν ολοι οι ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ψυχοθεραπευτες.

κανε την δοκιμη. εμπιστευσου καποιον που σου ταιριαζει. ας μην ειναι τοσο εξυπνος οσο εσυ. απλα να νοιωσεις καλα μαζι του. να νοιωσεις οτι κατι ξερει για την δουλεια του κι οτι επικοινωνεις.
    κανεις δεν θα σε βαλει κατω να σου δωσει φαρμακα με το ζορι (αν δεν εισαι επικινδυνος). θα σου πει την γνωμη του. αν δεν συμφωνεις, δεν συνεχιζεις. η πας σε καποιον αλλον.
    σταματα να βασανιζεσαι και αφεσου να σε βοηθησουν.

Δεν θεωρώ πως είμαι πιο έξυπνος από άλλους. Ίσως το αντίθετο να πιστεύω καμιά φορά. Μια απόδειξη αυτού είναι ότι δεν έχω πάει σε ειδικό τόσα χρόνια τώρα.
    Ανοίγοντας αυτό το θέμα ήλπιζα να υπάρξει κάποιος να πει με σιγουριά πως τα φάρμακα θα βοηθήσουν και θα με βγάλουν από αυτό. Αλλά δεν...

Πήγα μία φορά σε μία ψυχολόγο (μετά από ραντεβού που έκλεισα), αλλά πήγα μόνο για να της πω ότι δεν θα πάω...
    Και άλλη μία φορά προσπάθησα να επικοινωνήσω μέσω ίντερνετ με έναν "οίκο ψυχολογίας" ή κάτι τέτοιο στην Αθήνα, αλλά ποτέ δεν έλαβα απάντηση οπότε το άφησα και αυτό. Άσε που αν πάω απλά θα τον/την κοιτάζω. Αφού δε μιλάω... Ούτε στους δικούς μου δε μιλάω. Θα μιλήσω σε ξένο; (έτσι δεν πάει;) Είναι βέβαια αλήθεια πως σε ξένους μιλάω πιο εύκολα, αλλά όχι για δικά μου θέματα...

Senior Member
    ΔΛΔ ΣΥΓΝΩΜΗ ΡΕ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΑΜΑ ΑΡΧΙΣΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΣΕ ΡΩΤΑΩ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΕ ΘΑ ΜΙΛΑΣ;
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Ανάλογα τι θα ρωτάς. Υπάρχει περίπτωση να ακούσεις ακόμα και την σιωπή μου για απάντηση. Βέβαια δεν είμαι τέτοιος. Αυτό μόνο σε ακραίες (κατ εμέ) ερωτήσεις.
    Συνήθως θα απαντάω με τρόπο ώστε να μην αφήνω πολλά περιθώρια για συνέχιση στις ερωτήσεις σου... Ή ακόμα μπορεί να μην απαντήσω με ειλικρίνεια εάν με φέρνουν σε δύσκολη θέση.
    Πολλές φορές προτιμώ να χαζογελάσω από το να γίνει κάποια αποκάλυψη του τύπου "Ναι ρε παιδιά. Έχω μανίες, καταθλίψεις, ψυχώσεις και όλα τα άλλα που μου καταλογίζετε".

Δεν ξέρω, ίσως να είναι και απλός εγωισμός όλο αυτό

Φυσικά όμως θα απαντήσω με ενδιαφέρον αν οι ερωτήσεις σου αφορούν θέματα επικαιρότητας (πολιτική, καιρός , κοινωνικά κ.α.). Εκτός προσωπικών δηλαδή

Senior Member
    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΙ ΕΣΥ ΘΕΩΡΕΙΣΕ ΕΞΥΠΝΟΣ ΟΠΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ
    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΑΠΛΑ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕΣ
    ΚΑΙ ΑΟΠΓΟΗΤΕΥΤΗΚΕΣ ΑΟΠ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΥ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ

Senior Member
    ΜΙΛΑΣ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙΣ ΑΥΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ

Senior Member
    ΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΝΕΙΣ; ΣΤΑ ΒΑΖΩ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ

Senior Member
    ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΕΚΕΙ ΤΙ ΨΑΡΙΑ ΠΙΑΝΕΙΣ;

Senior Member
    Συμφωνώ με @Remedy πιο πάνω....@kapoios pou to skeftetai Aν σε πονούσε η καρδιά ή χτυπούσες σε ένα μέρος του σώματος σου δηλαδή και σε πήγαιναν στον γιατρό δεν θα απαντούσες στην ερώτησή του που πονάς;;Και η ψυχική υγεία δεν διαφέρει πολύ...πόνος είναι και αυτός που πρέπει κάπου να περιγράψεις τις σκέψεις σου που μπορεί να είναι η αιτία ή το αποτέλεσμα,τα συναισθήματα σου που δημιουργούνται από αυτές τις σκέψεις ώστε να καταλάβει ο γιατρός γιατί υποφέρεις.

Εγώ βλέπω πως δεν έχεις ξεφύγει από την πραγματικότητα πάντως...μόνος σου βάζεις ταμπέλες γιατί μάλλον τα ψείρισες πολύ πρωτού πάρεις την απόφαση για βοήθεια...Να ξέρεις πως ένας ψυχωσικός δεν μπορεί στην αρχή να πει πολλά πράγματα για το πως νιώθει παρά μόνο για την απειλή,το παραλήρημα κ τις παράλογες σκέψεις του.Τις περισσότερες φορές δεν αναγνωρίζει το πρόβλημα.Εσύ δείχνεις να έχεις επίγνωση πως κάτι σε ενοχλεί στην καθημερινότητα σου.

Αν πάρουμε σαν ακραία εκδοχή ότι έχεις ψύχωση,λέμε τώρα...το ότι έχεις αυτή την επίγνωση είναι ένας πολύ καλός προγνωστικός παράγοντας που μπορεί να σε καθιστούσε ικανό να διακόψεις τα φάρμακα μετά από ένα διάστημα με την βοήθεια γιατρού πάντα,όχι μόνος σου.Και λέω πως αν όντως έχεις ψύχωση όσο το αφήνεις με τα χρόνια τα επεισόδια και τα συμπτώματα πιθανόν να χειροτερεύουν.

Γι'αυτό πάρε την απόφαση και απευθύνσου κάπου και πάνω από όλα να είσαι ειλικρινής.Να ξέρεις πως και η σιωπή σε έναν έμπειρο ψυχίατρο λέει πολλά.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    ΟΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΥΑΛΟ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΙ ΟΛΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΕΔΩ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΟ ΚΑΝΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΓΤ ΟΧΙ ΓΤ ΕΙΜΑΙ ΕΞΥΠΝΟΣ ΑΠΛΑ ΓΤ ΕΓΩ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ

Senior Member
    ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΠΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΘΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΑΚΡΗ

Senior Member
    ΜΠΟΡΕΙ ΑΜΑ ΠΑΡΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΤΣΟΥΝ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΟΥΠΕΡ
    ΜΟΠΡΕΙ ΝΑ ΜΗ Σ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΛΠ
    ΟΠΩΣ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΤΩΡΑ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΘΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
    ΑΛΛΑ Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΣΕ ΜΕΝΑ ΩΣ ΑΣΘΕΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΜΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΤΑ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ
    ΓΤ ΕΧΕΙΣ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΩ

Senior Member
    Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που καθιστούν κάποιον λειτουργικό και να πάσχει από ψύχωση,δεν πιστεύω πως είναι θέμα ΙQ αλλά κατά πόσο επηρεάζουν τα συμπτώματα την λειτουργικότητα του πάσχοντος.Σίγουρα η προνοσηρή λειτουργικότητα και κοινωνικότητα είναι καλοί δείκτες για την ανάρρωση.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ ΠΕΝΤΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΤΣΙ ΕΜΠΕΙΡΙΚΑ ΤΑ ΛΕΩ

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast