Φάρμακα (?) - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 36 of 36
    καληνύχτα σας :)

Senior Member
    Quote Originally Posted by kapoios_pou_to_skeftetai View Post
    Δεν θεωρώ πως είμαι πιο έξυπνος από άλλους. Ίσως το αντίθετο να πιστεύω καμιά φορά. Μια απόδειξη αυτού είναι ότι δεν έχω πάει σε ειδικό τόσα χρόνια τώρα.
    Ανοίγοντας αυτό το θέμα ήλπιζα να υπάρξει κάποιος να πει με σιγουριά πως τα φάρμακα θα βοηθήσουν και θα με βγάλουν από αυτό. Αλλά δεν...

Πήγα μία φορά σε μία ψυχολόγο (μετά από ραντεβού που έκλεισα), αλλά πήγα μόνο για να της πω ότι δεν θα πάω...
    Και άλλη μία φορά προσπάθησα να επικοινωνήσω μέσω ίντερνετ με έναν "οίκο ψυχολογίας" ή κάτι τέτοιο στην Αθήνα, αλλά ποτέ δεν έλαβα απάντηση οπότε το άφησα και αυτό. Άσε που αν πάω απλά θα τον/την κοιτάζω. Αφού δε μιλάω... Ούτε στους δικούς μου δε μιλάω. Θα μιλήσω σε ξένο; (έτσι δεν πάει;) Είναι βέβαια αλήθεια πως σε ξένους μιλάω πιο εύκολα, αλλά όχι για δικά μου θέματα...
    το "θα σε βγαλει απ ολο αυτο", ειναι πολυ αοριστη κουβεντα, μιας και αοριστο ειναι κι αυτο που εχεις.
    μαθε πρωτα τι ειναι "ολο αυτο" για να ξερεις με τι εχεις να κανεις και αντιμετωπισε το βημα- βημα.
    η αποψη μου ειναι οτι μας ενδιαφερει πρωτιστως η ποιοτητα ζωης και η λειτουργικοτητα.
    να ειναι καλυτερη. το να ειναι τελεια, θα ηταν το ιδανικο. ειναι εφικτο? δεν ξερουμε. θα δειξει ομως.

απο καπου πρεπει να ξεκινησεις για να τα βαλεις σε μια σειρα, παντως.
    διαβεβαιωσεις δεν μπορει να σου δωσει κανεις, ακομα και με την ιδια παθηση, ΑΝ προκειται για παθηση.
    ριξε μια ματια στο φορουμ και θα δεις οτι για ολων των ειδων τις ενοχλησεις/παθησεις, καποιοι θεραπευτηκαν, καποιοι το παλευουν, καποιοι ειναι πολυ ευχαριστημενοι απο την προοδο τους και απο την ποιοτητα ζωης, καποιοι οχι... απ ολα εχει ο μπαξες.

κανε κι εσυ την δικη σου διαδρομη σε αυτο που σε απασχολει και θα δουμε ποσο βελτιωνεται.
    μπορει να ειναι κατι τελιως διαφορετικο και πολυ πιο αντιμετωπισιμο απ οσο φοβασαι και να σκας για τα χρονια που εχασες με τις αμφιβολιες και την αναβλητικοτητα.
    αν εχεις χρηματα, παρε γνωμες απο γνωστους σου για εναν καλο ψυχιατρο η ψυχολογο και επισκεψου τον.
    αν δεν εχεις, επικοινωνησε με καποιο κεντρο ψυχικης υγειας, που ειναι σχεδον δωρεαν.
    παντως μην το αφηνεις αλλο. ειναι κριμα.

Senior Member
    αρχισε ψυχοθεραπεια που βοηθαει μερικους με ελαφριες περιπτωσεις.

αλλιως μπορει να παρεις απλως μια μικρη δοση φαρμακου για να σου φυγει η παρανοια σου και οχι μεγαλες ποσοτητες που παιρνουν οι σχιζο.

οι παρενεγειες των φαρμακων ειναι δοσοεξαρτωμενες. αρα αμα παιρνεις μικρη ποσοτητα θα ειναι λιγες οι παρενεργειες.

συμφωνα με οσα σου πει ο ψυχολογος ή ψυχιατρος βεβαια και μη κανεις μονος σου πειραματα.

αυτο που εχεις το εχουμε εκατομυρια αλλοι.

Quote Originally Posted by kapoios_pou_to_skeftetai View Post
    Πάσχω... Δεν έχω πάρει γνωμάτευση από γιατρό, αλλά πάσχω. Ωραία θα ήταν να ίσχυε η εκδοχή του maus με τις τοξίνες, αλλά χλωμό το κόβω. Έχει αλλάξει πολλές φορές το σώμα μου και η υγεία μου τα τελευταία χρόνια που νομίζω κάτι θα ψιλιαζόμουν. Μία πάνω πήγαινα μία κάτω. Βασικά έφτασα και στα καλύτερα αλλά και στα χειρότερα!
    Απάθεια όταν λέω, δεν εννοώ συναισθημάτων, αλλά "κοινωνικότητας". Δεν είναι ότι δεν ενδιαφέρομαι για τους γύρω μου. Ίσα - ίσα, είμαι ο πρώτος που θα σε σηκώσω άμα πέσεις. Αλλά μην περιμένεις να σου μιλήσω κιόλας. Δεν θα σου ανοιχτώ. Άλλωστε και εσύ ανήκεις σε μία από τις συνωμοσίες που βλέπω γύρω μου.

Ξέρεις γιατί περισσότερο τα υποτιμώ τα φάρμακα serios? Μάλλον καταβάθος τα φοβάμαι. Επειδή ακριβώς όπως είπες και εσύ είναι για χρόνια. Δεν είναι πήρα το χάπι και έγινα καλά. Είναι αγωγές που κρατάνε χρόνια. Και από όσα έχω ακούσει από δω κι από κει, χρειάζονται δοκιμές στα είδη και στις δοσολογίες, αλλαγές με την πάροδο του χρόνου και άλλα αρκετά που δεν ξέρω. Ε αυτό δεν το θέλω. Να βάλω άλλον έναν εθισμό στο πρόγραμμά μου; Δεν το θέλω. Ίσως να είναι η μόνη λύση, αλλά δεν...

Τώρα πρόσφατα διάβασα για την ύπνωση (κάπου μέσα στο φόρουμ νομίζω το είδα). Και μου φάνηκε ίσως καλή ιδέα για κάτι εναλλακτικό των φαρμάκων. Αλλά και πάλι, δεν με πείθει. κομπογιαννίτικο μου ακούγεται..
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

Senior Member
    πηγαινε πρωτα σε ψυχολογο/ψυχιατρο να δεις κιολας τι εχεις.

δεν υπαρχει μονο η ψυχωση, η σχιζοφρενεια και η καταθλιψη. υπαρχουν συνδρομα ασπεργκερ και χιλια δυο αλλα.

αμα ειχες ψυχωση ενεργη τωρα δε θα εγραφες στο φορουμ αλλα θα ειχες φλιπαρει εντελως σαν να επαιρνες ολη την ωρα κοκαϊνη.
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

Senior Member
    Quote Originally Posted by maus View Post
    πηγαινε πρωτα σε ψυχολογο/ψυχιατρο να δεις κιολας τι εχεις.

δεν υπαρχει μονο η ψυχωση, η σχιζοφρενεια και η καταθλιψη. υπαρχουν συνδρομα ασπεργκερ και χιλια δυο αλλα.

αμα ειχες ψυχωση ενεργη τωρα δε θα εγραφες στο φορουμ αλλα θα ειχες φλιπαρει εντελως σαν να επαιρνες ολη την ωρα κοκαϊνη.
    τώρα το σύνδρομο άσπεργκερ για καλό του τό πες? άσε, καλύτερα να έχει κάτι που να παλεύεται με φάρμακα... πάντως από τον τρόπο που συντάσσει τις φράσεις, τις λέξεις που χρησιμοποιεί και το πως χειρίζεται τα νοήματα, μόνο σε αυτισμό δεν παραπέμπει...

Senior Member
    ναι εχεις δικιο καλυτερα κατι που παλευεται με φαρμακα.

απο συνδρομο ασπεργκερ και αλλα δε ξερω.

ασχολουμαι μονο με ψυχωση κυριως.

παντως και με τα φαρμακα νιωθεις συνεχεια περιορισμενος, σαν να μη ζεις ενα πραγμα.

Quote Originally Posted by mama View Post
    τώρα το σύνδρομο άσπεργκερ για καλό του τό πες? άσε, καλύτερα να έχει κάτι που να παλεύεται με φάρμακα... πάντως από τον τρόπο που συντάσσει τις φράσεις, τις λέξεις που χρησιμοποιεί και το πως χειρίζεται τα νοήματα, μόνο σε αυτισμό δεν παραπέμπει...

Page 3 of 3 FirstFirst 123