Results 31 to 45 of 47
Thread: Δεν είναι όλα μαύρα...
-
26-08-2015, 07:48 #31
Δεν μπορούμε να ταιριάζουμε με όλους τους ανθρώπους στην κοινωνία,ούτε μπορούμε να απαιτήσουμε από τον άλλο συμπεριφέρεται όπως εμείς θέλουμε.Είτε σε εμάς,είτε έξω στην κοινωνία.
Για να μη σε μπερδεύω,εννοώ ότι στο χέρι μας είναι το πως διαχειριζόμαστε καταστάσεις και ανθρώπους.ΤΟ πόσο μπορούν να μας επηρεάσουν είναι στο χέρι μας και μόνο!Δεν φταίει καμιά ''σαβούρα'' και κανείς ''σαβούρης''.Το μόνο που φταίει είναι ο ευατός μας γιατί μάλλον δεν έχουμε βάλει όρια και δεν υπάρχουν άμυνες ούτε σε ανθρώπους,ούτε σε διάφορες καταστάσεις.Οπότε,δεν μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε κάνοντας μεγάλο κακό σε εμάς τους ίδιους.
Όταν κάποιος καταλάβει ότι πρέπει να βάλει όρια,πρέπει να λέει όχι και πρέπει να μιλάει κι όχι να τα πνίγει όλα μέσα του,τότε θα δει πόσο πιο εύκολα είναι τα πράγματα....
Μη τα βλέπεις όλα μαύρα φίλε μου
- 26-08-2015, 07:53 #32
Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό κομμάτι.Μα πολύ σημαντικό κομμάτι να σκεφτείς λογικά την δύσκολη στιγμή.Εκείνη είναι η στιγμή όμως που πρέπει να το κάνεις.Εϊναι μεγάλο θέμα όταν τα βλέπεις όλα μαύρα,να χαμογελάσεις και να πεις ''είναι απλά μια δύσκολη μέρα,αύριο θα είμαι καλύτερα''΄........
Υπάρχει πολύ μεγάλη δύναμη μέσα μας,ας μη την κρατάμε εγκλωβισμένη....
26-08-2015, 07:57 #33
Πες τα, Ntoubroutza, κι εγώ έτσι είμαι, σαν τον περαστικό, αφήνω τους άλλους μάλλον και με πατάνε και το μόνο μου όπλο είναι να τους κατηγορώ, έχεις δίκιο όμως μάλλον ότι εμείς τους αφήνουμε και μας μαυρίζουν την ψυχή! Είναι βέβαια νομίζω και μερικές περιπτώσεις που δεν μπορείς να τις αποφύγεις, δηλαδή και να πεις κάτι στον άλλον ότι σε πειράζει δεν δείχνει να ενδιαφέρεται έτσι δεν είναι; Επιπλέον έστειλα μήνυμα στον περαστικό γιατί δεν τον βλέπω να είναι καλά και γενικά εκεί που είχα εγώ κατάθλιψη και νόμιζα ότι είχα σοβαρή, διαβάζω εδώ άλλους ανθρώπους όπως τον περαστικό και τα άλλα παιδιά που έγραψαν στην ενότητα "Κατάθλιψη" και λυπάμαι γιατί αισθάνονται πραγματικά πολύ χάλια....
26-08-2015, 08:00 #34
26-08-2015, 08:07 #35
26-08-2015, 08:10 #36
Συγγνώμη, δεν το είδα ότι είπες ότι δεν χρειάζεται να αποφύγει καταστάσεις, διάβασα μόνο το προτελευταίο σου μήνυμα πριν το δικό μου ποστ! Σίγουρα όμως η κατάθλιψη καμιά φορά είναι θέμα φαρμάκων και δεν φεύγει από μόνη της όση προσπάθεια και να κάνουμε, ή φεύγει μετά από πολύ καιρό, γι' αυτό καλύτερα όσοι πάσχουν σοβαρά να παίρνουν φάρμακα.......Εγώ είμαι αυτής της άποψης.......
26-08-2015, 08:18 #37
26-08-2015, 09:13 #38
ενας ανθρωπος που ειναι καλα με τον εαυτο του.... τι ωραια φραση...την λέω και εγω συχνα..ποση γαλήνη κρυβει μεσα της!!και μου φαινεται τοσο μακρινη ακομα... πρεπει να κερδισεις πόλεμο ολοκληρο για να το καταφερεις αυτο...και εγω ακομα επιλέγω τις μαχες μου...πολλες απο αυτες αφου ηττηθω.
26-08-2015, 17:36 #39
Η αντίπερα όχθη είναι μια φράση που έχω χρησιμοποιήσει συμβολικά για να δείξω κάτι. Δεν εννοώ τίποτα παραπάνω απο μια διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων που έχει ενας οποιοσδήποτε άνθρωπος βρίσκεται μέσα στην κατάθλιψη, σε σχέση κάποιον που είναι καλύτερα και δεν ειναι μέσα σε κατάθλιψη. Υπάρχουν διαφορετικές εικόνες, διαφορετικές αντιλήψεις. Με απλά λόγια εννοώ οτι εαν είχες περάσει ποτέ δύσκολες ψυχολογικά εποχές, με το συγκεκριμένο θετικής ενέργειας μήνυμά σου δείχνεις να έχεις δει και την άλλη 'εικόνα'. Δεν εννοώ δηλαδή οτι βρίσκεσαι σε κάτι ιδανικό απαραίτητα και οτι τα έλυσες και τέλος. Απλώς, απο άλλη οπτική γωνία τα πράγματα ειναι πιο σφαιρικά.
Εν ολίγοις, το περιεχόμενο της έννοιας 'αντίπερα όχθη' κατα τον τρόπο με τον εγώ την ορίζω στο συγκεκριμένο σημείο, δεν αφορά μια εξειδανικευμένη κατάσταση. Μια τέλεια κατάσταση.
Θεωρώ τουλάχιστον προφανές, οτι ο αγώνας του καθενός ειναι πολύ προσωπική υπόθεση και ειναι ενας αγώνας ατελείωτος και διάρκης. Καθημερινός και πολύ ζόρικος αλλά πρέπει, ΠΡΕΠΕΙ να βρούμε τη δύναμη έχοντας αισιοδοξία και ελπίδες για το μέλλον. Να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας ίσως και να κάνουμε μια μεγάλη υπέρβαση ΜΕΣΑ στις ψυχολογικές ή όποιες υπαρξιακές συγκρούσεις μας.
27-08-2015, 08:19 #40
27-08-2015, 08:21 #41
27-08-2015, 08:23 #42
Τι να σας πω, εγω η μονη θετικη σκεψη που μπορω να κανω μαζι με χιλιαδες αλλους νεους ειναι ειτε να αυτοκτονησω ειτε να μεταναστευσω σε αλλη χωρα που και εκει απλα θα εχω την χειροτερη περιφρονηση....
27-08-2015, 08:29 #43
27-08-2015, 08:37 #44
Τι γιατι ετσι?? Δεν παρακολουθεις ειδησεις το τελευταιο εξαμηνο??....Εκει πηγαινε να γινει μια μικρη εστω αναπτυξη του 2% εστω με χιλιους δυο φορους τωρα το τσιρκοσυριζα ΤΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ολα, υπεγραψε νεο τρισχειροτερο μνημονιο που και αυτο με την σειρα του σιγα μην εφαρμοστει οπως και τα προηγουμενα και πλεον γιναμε για τα καλα(και το αποδειξαμε και απο μονοι μας)περιγελος ολος του πλανητη, εε αμα πας στην γερμανια πχ να φτιαξεις εκει την ζωη σου μην περιμενεις να σε βλεπουν και με το καλυτερο ματι...
27-08-2015, 08:44 #45
Βασικά αυτά τα θεωρώ ''εκτός θέματος'' με το σκεπτικό που άνοιξα εγώ το θέμα.Δεν πειράζει,απλά να μη τα μπερδεύουμε όλα και να μη τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι.
Ξέρεις γιατί το λέω αυτό?Γιατί ....εντάξει....η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι η καλύτερη και όπως φαίνεται θα γίνει χειρότερη.Δε μπορούμε όμως να έχουμε άλλοθι την οικονομική κρίση και να λέμε ότι όλα τα προβλήματά μας πηγάζουν από εκεί.
Έχουμε χρόνια τώρα κρίση αξιών,πολύ πριν την οικονομική κρίση.
Α και όχι.Δεν παρακολουθώ ειδήσεις.Εννοείται πως όχι!
Διαβάζω μόνο στο ιντερνετ αυτά που με ενδιαφέρουν.Δεν ασχολούμε με θέματα που περιέχουν μεγάλα ψέμματα.Ούτε καν.Σου συνιστώ να κάνεις το ίδιο