Δεν αντέχω άλλο τους γονείς μου!!!!!!!!!!!! - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 9 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 123
    Senior Member
    Quote Originally Posted by pillow View Post
    Καλά, ωραία, βάζω ένα θέμα που με απασχολεί για να βρω λύσεις και τ' ακούω και από πάνω από πολλούς. Γκόθλυ μου, είσαι σοβαρή; Τι να το κάνω να μείνω σε έναν ξενώνα, για ένα, 2, 3 μήνες και να φύγω από το σπίτι (αν με αφήσουν και δεν με στείλουν στο ψυχιατρείο) και μετά να μην έχω που να μείνω; Μετά τον ξενώνα εννοώ. Μήπως πρέπει να βρω κάτι λίγο μονιμότερο; Δεν θέλω πολύ μόνιμο, μόνο μέχρι να πάρω σύνταξη. Αφού με δουλεύετε, να σας δουλεύω κι εγώ. Λοιπόν, οκ, δεν μπορώ να πω, με τις "λύσεις" σας με σώσατε, θα μπορούσατε βέβαια απλά να πείτε πως δεν υπάρχουν λύσεις αφού δεν βρίσκετε κάτι που δεν μπορώ να σκεφτώ εγώ, που τα 'χω σκεφτεί όλα αυτά, αλλά αντι αυτού μου λέτε ότι με βοηθήσατε κιόλας. Βασικά εγώ όταν δεν ξέρω κάτι προτιμώ να μην απαντάω, αλλά δεν έχουν όλοι βλέπω το ίδιο σκεπτικό.
    pillow εμεις εθελοντικα απανταμε. Σιγα μην εχουμε κ κατι προσωπικο μαζι σου, ολοι αγνωστοι μεταξυ αγνωστων ειμαστε.
    Επισης μη περιμενεις απο εμας να σε σωσουμε, εσυ θα σωσεις τον εαυτο σου, εμεις προτεινουμε πραγματα ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΕ ΚΡΙΝΟΥΜΕ, και χωρις να σου λεμε τι να κανεις.
    Ανοιξες ποστ κ σου δωσαμε λυσεις, και η γνωμη μου ειναι πως βρισκεις ολο 'δικαιολογίες' για αρκετα θεματα.
    Τωρα αν δε δεχεσαι γνωμες αλλων τι να σου πω, δικο σου θεμα, το φορουμ ομως ειναι υποτιθεται δημοκρατικο...
    Παντως ναι ημουν σοβαρη, οταν εφυγα απο το πατρικο προσωπικα ημουν ετοιμη ψυχολογικά να μεινω κ στο δρομο στη χειροτερη των περιπτωσεων.
    Δε σου λεω να μεινεις στο δρομο (γιατι νομιζω τα παιρνεις λιγο αλλιως αυτα που γραφουμε εδω) αλλα σου προτεινω να βασιστεις στα ποδια σου κ να θυσιασεις κ καποια πραγματα.
    Γιατι η ζωη ετσι ειναι δυσκολη και ολα αλλαζουν συνεχεια! Δουλεια μονιμη μεχρι τη συνταξη δε παιζει να βρεις στην ελλαδα (αν ηταν θα την ειχες βρει ηδη).
    Καλο ειναι να ειμαστε κ λιγο ρεαλιστες.
    Ομως μη τα παιρνεις τοσο προσωπικα αυτα που γραφω, εδω συμβουλες δινουμε απλοι ανθρωποι ειμαστε οχι ψυχολογοι.

Banned
    Γκόθλυ κάποιοι εδώ μέσα μου την είπανε και εσύ ακόμα είπες και λες ότι ψάχνω δικαιολογίες. Άρα ναι, με κρίνετε. Εγώ δυστυχώς δεν μπορώ να μείνω στο δρόμο. Ούτε είναι λύση οι ξενώνες και η συγκατοίκηση, οι ξενώνες γιατί είναι κάτι προσωρινό και η συγκατοίκηση όπως είπα γιατί δεν ξέρεις με τι έχεις να κάνεις, μπορεί ο άλλος να θέλει να φύγει και να σε αφήσει ξεκρέμαστο και πολλά άλλα. Δεν μπορώ να κάνω ότι μου έρθει στο κεφάλι για να φύγω, πρέπει να το έχω σχεδιάσει καλά. Επιπλέον και τέλειοι να 'ταν οι γονείς μου πιστεύω δεν πρέπει να μένω στο σπίτι μαζί τους γιατί δεν είναι φυσιολογικό. Δεν πήρα τίποτα αλλιώς, μου 'πατε λύσεις που μετά μπορεί όντως να βρεθώ στο δρόμο κατά 90% μέσο όρο. Στο μόνο που συμφωνώ είναι ότι δεν πρόκειται να βρω δουλειά μόνιμη αλλά τουλάχιστον ας βρω κάτι έστω για 2-3 χρόνια για αρχή, αλλά να αποκτήσω πχ εμπειρία και να μπορώ να βρω πιο εύκολα δουλειά μετά και μετά βλέπουμε, αλλά από ότι βλέπω δεν υπάρχουν δουλειές, ή δεν είναι καλές, έχω ψάξει αρκετές φορές. Πάντως μη μου πείτε ότι δεν το θέλω πολύ, απλώς όπως είπε και ο έλις, δεν είναι εύκολη δουλειά το να φύγεις από το σπίτι, από οικονομικής απόψεως κατά τη γνώμη μου.

Senior Member
    Το να εκφράζει κάποιος μία διαφορετική άποψη από την δική σου δεν σημαίνει απαραίτητα ότι σου ασκεί κριτική. Επίσης το να σου επισημαίνει κάποιος μία δυσλειτουργικότητα στον τρόπο σκέψης σου και πάλι δεν σημαίνει ότι σου ασκεί κριτική.

Banned
    Ρε συ τι θέλεις από μένα; Πας να το παίξεις καλός τώρα; Εσύ δεν ήσουν που μου έλεγες ότι έχω παιδαριώδη συμπεριφορά; Θέλεις να έρθεις στην θέση μου και να σε κρίνω εγώ; Αν αυτό δεν είναι κριτική τι είναι;

Senior Member
    pillow αν εσυ πιστευεις οτι μπαινουμε εδω για να κανουμε κριτικη (wtf λες κ δεν εχουμε αλλα πραγματα να κανουμε) ειναι δικο σου θεμα.
    εγω δεν ασχολουμαι αλλο οταν ο αλλος με βλεπει αρνητικα κ δε δεχεται ουτε καν τη φιλικη και μη-κακοβουλη γνωμη-συμβουλη και μου τη λεει κι απο πανω.
    in real life pillow δε θα βρεις ανθρωπο να σου δωσει συμβουλη και να κατσει να του τη πεις απο πανω. κανε λοιπον οτι νομιζεις.

Senior Member
    Ρε συ τι θέλεις από μένα; Πας να το παίξεις καλός τώρα; Εσύ δεν ήσουν που μου έλεγες ότι έχω παιδαριώδη συμπεριφορά; Θέλεις να έρθεις στην θέση μου και να σε κρίνω εγώ; Αν αυτό δεν είναι κριτική τι είναι;
    Χαρακτήρισα ως παιδαριώδη όχι την συμπεριφορά σου αλλά τα επιχειρήματά σου. Σου ζητώ συγνώμη πάντως για την λέξη που χρησιμοποίησα.

Banned
    Γκόθλυ δεν μου έδωσες απλά "συμβουλές" αλλά εν ολίγοις με κατέκρινες ότι βρίσκω δικαιολογίες και δεν θυμάμαι και τι άλλο. Όσο για την real life, απλά δεν κάνω παρέα στην real life κανέναν, οπότε δεν μπορούν να μου κάνουνε και τίποτα, ούτε "θετικό", αλλά ούτε και αρνητικό.
    Aeolus74 την δέχομαι την συγγνώμη σου αλλά άλλη φορά να προσέχεις τι λες γιατί μπορεί να πληγώνεις κάποιους. Ακόμα και για τα επιχειρήματα να το έλεγες.

Senior Member
    Έχεις δίκιο, και γι' αυτό ανακαλώ και αντικαθιστώ την λέξη "παιδαριώδη" επιχειρήματα με την λέξη "ανυπόστατα" επιχειρήματα.

Banned
    Και πάλι δεν ισχύει τεσπα. Μπορείς να συγκατοικήσεις με κάποιον χωρίς να τον ξέρεις; Αφού ακόμα και αν τον ξέρεις μπορεί να σου βγάλει χίλια κακά! Πόσο μάλλον αν δεν τον ξέρεις! Είπα κάτι παράλογο; Ίσα ίσα, αυτό που λες εσύ είναι παράλογο, θα συγκατοικούσες ποτέ με κάποιον που δεν ξέρεις τι θα σου βγάλει; :confused::confused::confused:

Senior Member
    Και πάλι δεν ισχύει τεσπα. Μπορείς να συγκατοικήσεις με κάποιον χωρίς να τον ξέρεις; Αφού ακόμα και αν τον ξέρεις μπορεί να σου βγάλει χίλια κακά! Πόσο μάλλον αν δεν τον ξέρεις! Είπα κάτι παράλογο; Ίσα ίσα, αυτό που λες εσύ είναι παράλογο, θα συγκατοικούσες ποτέ με κάποιον που δεν ξέρεις τι θα σου βγάλει; :confused::confused::confused:
    Ναι! μπορείς να να συγκατοικήσεις με κάποιον χωρίς να τον ξέρεις, χωρίς να υποστηρίζω ότι κάτι τέτοιο δεν εμπεριέχει κάποιο ρίσκο, όπως ρίσκο εμπεριέχει το να συγκατοικήσεις και με κάποιον γνωστό. Πάντως σε κάθε περίπτωση αν μία συγκατοίκηση αποτύχει μπορείς να φύγεις και να αναζητήσεις άλλον συγκάτοικο ή άλλο σπίτι. Δεν θα υπογράψεις συμβόλαιο μόνιμης συνύπαρξης.
    Όταν δεν ξέρεις κάτι που θα σε βγάλει, όπως λές, μπορείς να το δοκιμάσεις και να το ανακαλύψεις αυτό στην πορεία αντί να προδικάζεις μία κατάσταση. Το σενάριο να βγεί καλά μία συγκατοίκηση παίζει?

Επίσης ποτέ δεν υποστήριξα ότι αυτά που λες είναι παράλογα.

Banned
    Το να συγκατοικήσεις με κάποιον που δεν ξέρεις, είναι μεγαλύτερο ρίσκο και από το να συγκατοικήσεις με κάποιον που ξέρεις και δεν τα πάτε καλά. Επιπλέον αν ο άλλος σε κρεμάσει και σου πει πχ σε μια βδομάδα φεύγω πότε να προλάβεις να βρεις άλλο συγκάτοικο; Ή άλλο σπίτι, αυτή τη δουλειά θα κάνουμε; Δεν είπε κανείς να υπογράψω συμβόλαιο μόνιμης συνύπαρξης, αλλά δεν βγαίνει η ζωή έτσι με το να αλλάζεις σπίτια και συγκατοίκους συνέχεια! Όταν δεν ξέρεις που θα σε βγάλει καλύτερα να κάτσεις στα σίγουρα όταν έχεις δει πόσο σκληρή είναι η ζωή και ξέρεις ότι μπορεί να γίνει ακόμα πιο σκληρή. Γι'αυτό λέω ότι αυτά που λες είναι παράλογα και για κανέναν άλλο λόγο.

Senior Member
    ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΝΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ
    ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΦΑΓΑ ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΕΤΣΙ
    ΕΣΕΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΑΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΠΗΓΕ ΚΑΛΑ ΑΜΑ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Banned
    Συμφωνώ με pillow άπειρα στο θέμα της συγκατοίκησης. Γνωρίζεις καλά τα χούγια κάποιου ΜΟΝΟ όταν ζήσεις/συγκατοικήσεις μαζί του, ακόμη κι' αν μιλάμε για τον ίδιο τον κολλητό σου, πραγματικά κολλητό μπορείς να τον χαρακτηρίσεις και να νιώθεις πως τον ξέρεις ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ μόνο όταν έχετε ζήσει μαζί σ' ένα σπίτι για πολλές μέρες, αναλαμβάνοντας μαζί κάποιες ευθύνες και στο τέλος ΟΝΤΩΣ σας βγήκε. Πόσο μάλλον να το κάνεις με έναν τελείως άγνωστο. Δεν διαφωνώ ότι είναι μια λύση, ή ότι θα μπορούσε εν τέλη να της βγει σε καλό, απλά καταλαβαίνω γιατί ανησυχεί, και ούτε εγώ στην θέση της θα έπαιρνα τέτοιο ρίσκο πιστεύω...

Και αυτό που λέει με το ότι έχει σκεφτεί ήδη κάποια πράγματα, επειδή το έχω κάνει κι' εγώ για δικά μου θέματα, μην την "στήνετε στον τοίχο". Δεν σημαίνει ότι απορρίπτει τις λύσεις σας (το λέω γιατί αυτό κατάλαβα από τις απαντήσεις της), απλά -μάλλον- έχει μπουχτήσει με το να τα σκέφτεται όλα αυτά, να προσπαθεί απεγνωσμένα να οργανωθεί και να καταφέρει στο τέλος να κάνει το μεγάλο βήμα. Γιατί σίγουρα, επειδή δεν είμαστε όλοι οι χαρακτήρες το ίδιο και επειδή δεν λειτουργούμε με τον ίδιο τρόπο, δεν μπορεί να παίζει απλά με τις πιθανότητες, ιδίως όταν δεν έχει ΚΑΜΙΑ στήριξη. Ουσιαστικά είναι μόνη της... Και μόνη της πρέπει να στηριχτεί στα πόδια της και να βρει την λύση που θα είναι όσο το δυνατόν περισσότερο αποτελεσματική και με λιγότερα ρίσκα. Προφανώς και θέλει να ακούσει ιδέες, χωρίς να νιώθει πως την κρίνουν και την χαρακτηρίζουν.

Ήθελα να απαντήσω, γιατί νιώθω πως κάποιες φορές ίσως να το έχω κάνει κι' εγώ αυτό, και εδώ στο ίδιο το φόρουμ αλλά και γενικά, όταν π.χ σου δίνει κάποιος συμβουλή για κάτι κι' εσύ του λες ότι το έχεις σκεφτεί, τι σε προβληματίζει κτλ, ίσως φαίνεται πως το απορρίπτεις (ακόμη κι' αν το κάνεις, έχεις τους λόγους σου ή μπορεί απλά σαν χαρακτήρας να μην μπορείς να κάνεις αυτό που σου προτείνουν, παράδειγμα η συγκατοίκηση με έναν άγνωστο σαν λύση ανάγκης) και πως βρίσκεις δικαιολογίες για να αποφύγεις μια τυχόν λύση στο πρόβλημά σου. Μακάρι τα πράγματα να ήταν τόσο εύκολα όσο τα βλέπουν αυτοί που είναι "στην απέξω" (αν και πιο αντικειμενικά θα μου πείτε, αλλά πόσο αντικειμενικά είναι όντως; Δεν μπορείς να περιγράψεις ακριβώς το τι ζεις και σκέφτεσαι για να ξέρει ακριβώς ο άλλος την κατάστασή σου).
    Αυτά, και συγγνώμη για την παρέμβαση/για το σμαμ ουσιαστικά.

Για να μην είναι τελείως άχρηστο το ποστ μου, εγώ θα σου πρότεινα να αγνοήσεις τους γονείς σου, δηλαδή... Οκ, καταλαβαίνω πως σε στεναχωρεί πολύ το ότι θέλουν να σε κλείσουν στο ψυχιατρείο και σε αγνοούν στο σπίτι, αλλά εννοώ πως δεν πρέπει να απαντάς καθόλου στο τι λένε, να μην "ενοχλείς" καθόλου, σαν να μην ζεις σ' αυτό το σπίτι. Δεν ξέρω την κατάστασή σου, γιατί θέλουν να σε κλείσουν σε ψυχιατρείο κτλ, αν σε πιάνουν κρίσεις ή αν είναι "απλά" απαράδεκτοι οι γονείς σου και το αποφάσισαν χωρίς λόγους, αλλά στην θέση σου πιστεύω πως θα προσπαθούσα να κερδίσω χρόνο μ' αυτό τον τρόπο (γιατί όσο θέλουν να σε διώξουν, δεν ξέρεις πότε θα τους έρθει και ζεις κι' εσύ σε τόση ανασφάλεια για το αύριο και μέσα σ' ένα σπίτι που νιώθεις ξένη και ανεπιθύμητη). Και παράλληλα, θα έψαχνα για δουλειά, οτιδήποτε για να μπορώ να μαζέψω κάποια χρήματα και να τα βάζω στην άκρη μέχρι να συμπληρωθεί ένα σεβαστό ποσό για να μπορώ μετά να ανακοινώσω στους γονείς μου ότι όσο με φτάνουν αυτά τα λεφτά, δεν θα τους ενοχλώ άλλο στο σπίτι με την παρουσία μου. Έτσι θα ξέρουν κι' αυτοί πως όταν σου τελειώσουν, υπάρχει η πιθανότητα να επιστρέψεις. Το ιδανικό βέβαια θα ήταν να βρεις δουλειά, και ας μην είναι μόνιμη, μπορείς να ψάξεις και μετά για άλλες. Για αρχή, να μαζέψεις χρήματα για να μπορείς να φύγεις και να τους το ανακοινώσεις... Δεν φαντάζομαι να τους πειράξει το ότι θα ζεις σε ένα διαμέρισμα μόνη σου, παρά το να σε κλείσουν σε ψυχιατρείο...

Ό,τι κι' αν αποφασίσεις, ό,τι κι' αν καταφέρεις να κάνεις, εύχομαι η τύχη να είναι με το μέρος σου και να πάνε όλα καλά από 'δω και στο εξής! Κουράγιο και... υπομονή!

Senior Member
    pillow εγώ είμαι της άποψης όταν υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος...μπορείς να τα καταφέρεις άρχισε από το μηδέν και θα φτάσεις ψηλά κάποια στιγμή. Μπορείς να τα καταφέρεις. Οι γονείς σου από την άλλη πρέπει να σκεφτείς ότι έχουνε και αυτοί δίκαιο δεν μπορείς να μένεις για πάντα μαζί τους (και να φανταστείς το δικό σου καλό πάλι σκέφτονται) και ακόμη αν το καλό σκεφτείς μια νέα αρχή ένα νέο ξεκίνημα θα σε βοηθήσει στη ψυχολογία σου και θα κάνει να νιώσεις ότι δημιουργείς προσφέρεις θα σε ικανοποιήσει πολύ. Χμμμ και ο κόσμος ήταν πάντα σκατά όπως λες και εσύ αφού αντί να κοιτάμε πως να βοηθήσουμε τον άλλον τον πατάμε για να τον ισοπεδώσουν εντελώς...έτσι είναι...δυστυχώς...

Senior Member
    Έχει γίνει σκατά ο κόσμος, όχι ότι πάντα δεν ήτανε, απλά υπήρχαν περίοδοι που δεν το έβλεπα...........!!!!!!! :( :( :(
    Είναι εξαιρετικά δύσκολο κάποιος να βρίσκεται σε πίεση και χωρίς υποστήριξη (και να συμβαίνει το αντίθετο να έχει και πόλεμο) και να πρέπει να "φύγει" από μια κατάσταση. Θα σου πρότεινα να δώσεις σημασία σε αυτά που γράφει ο/η -moonlight- μόνο. Και με ακόμα μεγαλύτερη προσοχή.
    Από αυτά που λες έχω την εντύπωση ότι δεν θέλουν να σε χάσουν από το σπίτι. Άσχετα με αυτά που λένε. Μάλλον να σε κρατήσουν πάση θυσία θέλουν. Αλλά αυτό προσπάθησε να το καταλάβεις μόνη σου. Και κράτησε μια στάση "αποδοχής", μην μιλάς, απέφυγε εντάσεις. Και μάθαινε. Αν θα μπορούσες να βρεις ένα άτομο που να κάνεις λίγη παρέα θα ήταν καλό.
    Να σου κάνω και μερικές ερωτήσεις? Πού μένεις και πόσο χρονών είσαι?

Page 2 of 9 FirstFirst 1234 ... LastLast