Αγχος και φόβος ότι θα τρελλαθώ - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 26 of 26
    Junior Member
    απλα εχω καταλαβει οτι κατι με καταπιεζει, ειναι καποιες στιγμες που νιωθω σαν να εχω ενα χερι στο λαιμο μου και να με πνιγει.εντωμεταξυ δεν ξερω αν ειναι κουραση ή ασχημη ψυχολογια αυτο που με κανει να θελω να κοιμαμαι απο πολυ νωρις.

Quote Originally Posted by Anakin View Post
    Κι εγω τον εχω τον συγκεκριμενο φοβο, ξερω πως δεν προκειται, εχω διαβασει πως εχομε κ λιγοτερες πιθανοτητες να παθουμε κατι τετοιο απο τον οποιονδηποτε.
    Αυτο το εποβεβαιωνω κ εγω ... Ο οργανισμος μας εχει μαθει σε τετοια πραγματα και επισης σε μια πραγματικη αναγκη θα ημασταν πιο ψυχραιμοι..

Quote Originally Posted by katpir29 View Post
    απλα εχω καταλαβει οτι κατι με καταπιεζει, ειναι καποιες στιγμες που νιωθω σαν να εχω ενα χερι στο λαιμο μου και να με πνιγει.εντωμεταξυ δεν ξερω αν ειναι κουραση ή ασχημη ψυχολογια αυτο που με κανει να θελω να κοιμαμαι απο πολυ νωρις.

Ο υπνος ειναι το αλφα και τπ ωμεγα..ειδικα ο χαλαρος υπνος..οταν κοιμ;σαι προσπαθησε να κλεινεις την τηλεοραση η να βαζεις ωτοααπιδεσ και να κοιμασαι πριν τις 11 συνηθως γιατι εκςινες τις ωρεσ ξεκουραζεται το συστημα.. Αυτο που νιωθεις με τ χερι στο λαομο ειναι επιδη εισαι πολυ σφογμενη κ αγχωμενη ..ολα ειναι μια χαρα ..

Banned
    καλυτερα να διατηρισεις αρχικα τη ψυχαραιμια σου κ να σκεφτεσαι οτι ολα θα πανε καλυτερα συμβαινει καπιες φορες οταν πιστευεις οτι θα πηγαινουν καλυτερα να πηγαινουν αλλες φορες οχι εξαρταται κ απο τη περιπτωση.
    το να ψαχνεις για αρρωστιες ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ Κ ΧΩΡΙΣ ΑΦΟΡΜΗ αυτο δεν εχει καπιο νοημα μπορεις πχ να φροντσεις την υγεια σου αν θες να κανεις κατι για τον εαυτο σου αυτο ναι εχει καπιο νοημα.

ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΝΑ ΦΑΣ ΚΑΤΙ ΝΟΣΤΙΜΟ ΟΣΟ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΤΡΟΓΕΤΕ ΑΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΙΣ Κ ΠΟΛΥ ΟΡΕΞΗ ΑΥΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ

να μη κρατας κακια σε κανενα πιστεψε με οσο ευχεσαι (παραδειγμα λεω) να μη παει καλα τιποτα στους αλλλους το πιο πιθανο ειναι να μη παει καλα κατ σε σενα.. οτι σκεφτομαστε για τους αλλους γυριζει πισω στον εαυτο μας σαν ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ EINAI adynaton αδυνατον να νιωσουμε καλα οταν εκνευριζομαστε απο αλλους η καλυτερη λυση να μη μας εκνευριζει τιποτα κ να μενουμε απαθεις η απαθεια ειναι η καλυτερη απαντηση

αλλοστε με οτι δεν αξιζει δεν ασχολησαι με αυτο.

να μη τρελαινεσαι δε θα πετυχειις τιποτα με αυτο μεινε ψυχραιμη χαλαρωσε κ σκεψου ολα θα πανε καλυτερα οταν προσποιησαι οτι ολα πανε καλα καπια στιγμη το πιστευεις κ ολας.

Junior Member
    καλημέρα και από μενα. συγγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση αλλά είπα να ξεκουραστώ κι εγώ για μια εβδομάδα, είπα να κάνω διακοπές μπας και χαλαρώσω αλλά εκεί κι αν μου έσκασαν κρισουλες. μάλλον από την πολλή ξεκούραση έπαθε μπλακ αουτ το σύστημα. Αλέξανδρε δεν είμαι άνθρωπος που θα ευχηθεί για τον άλλο να πάθει κάτι κακό, το αντίθετο μάλιστα. αν κάτι πάθει κάποιος το παίρνω πάνω μου σαν να ήταν δικό μου πρόβλημα. αυτό είναι κάτι που φυσικά επηρεάζει την ψυχοσύμθεση μου και βγαίνει εις βάρος μου και δυστυχώς κατάφερα μόνο να το περιορίσω λίγο με την ψυχανάλυση.

Junior Member
    Γενικά στις διακοπές κοιμήθηκα πολύ και έφαγα πολύ, κάτι που μου έκανε εντύπωση αφού τον τελευταίο καιρό μου είχε κοπεί η όρεξη. ξέφυγα λίγο από την καθημερινότητα αν και στο πίσω μέρος του μυαλού μου ήθελα να επιστρέψω στο μωράκι μου γιατι μου έλειψε πολύ.

Junior Member
    θα σας περιγράψω όσο πιο σύντομα μπορώ αυτά που βίωσα όλο το χειμώνα για να φύγουν από μέσα μου γιατί δεν αντέχω άλλο. περυσι το καλοκαίρι που ήμουν 6 μηνών εγκυος, η μητέρα μου με έπιασε και μου είπε να προσέχω τον άντρα μου γιατί υποψιάζεται ότι κ΄τι συμβαίνει με μια γειτόνισσα( με τη μαμά μένουμε πάνω -κάτω σε πολυκατοικια) φυσικα της είπα ότι λέει βλακείες και ότι δεν πιστευω τίποτα, και της επιτεθηκα και της ειπα οτι δεν σεβεται την κατασταση μου.(θεωρώ ότι και αλήθεια να ήταν θα έπρεπε σε εκείνη τη φαση που βρισκομουν να πιάσει τον αντρα μου και να τον βαλει κατω να του ζητησει εξηγησεις χωρις να μαθω εγω κατι) θελοντας να προστατεψω το μωρο μου κι εμενα, επαψα να της δινω σημασια. ξεχασα να σας πω οτι ενα μηνα πριν ειχε προηγηθει επεμβαση του συζυγου στην περιοχη των γεννητικων οργανων λόγω σοβαρης φλεγμονης απο νοσοκομειακο μικροβιο. τον σεπτεμβριο αφου γεννησα, ενα σαββατο πηγε ο συζυγος να παει να πλυνει το αυτοκινητο και ήρθε τρεχοντας να μου ζητησει αναφορα για το που πηγαινε ο αντρας μου.της εκλεισα την πορτα και εκεινη φυσικα παρακολουθησε τη γειτονισσα και εστησε ολοκλητο παραμυθι στο μυαλο της. σε εκεινη τη φαση λογω ορμονων ήμουν πολύ ευαλωτη και ξεσπασα σε κλαματα. εντωμεταξυ η σχεση της μαμας με τον γαμπρό δεν έίχε κλονιστει καθολου αφου του έπαιζε κανονικα θεατρο και σε εμενα τον κατηγορουσε. στο μεταξυ ο αδερφος μου εμεινε ανεργος και της ειπε ο αντρας μου να ετοιμασουν μαζι μια δουλεια. απο εκει και περα ήταν κ@λος και βρακι, καθε μερα επικοινωνια και κουβεντες πολυωρες , κι εγω στο σπιτι με το μωρο να νομιζω οτι ζω εργο . τελικα η συνεργασια δεν ευδοκιμησε για διαφορους λογους. σε εμαν εντωμεταξυ τεθηκαν τα εξης ερωτηματα, ποια μανα θα ηθελε ο γαμπρος που υποτιθεται οτι κερατωνει το παιδι της να συνεργαστει με το άλλο της παιδι? με την πιεση και τη στενοχωρια που περασα μου κοπηκε και το γαλα.

Junior Member
    για ενα διαστημα την εβαλα στον παγο για να καταλαβει τι ειχε κανει. εντωμεταξυ δεν ηθελα να της αφησω και το παιδι όταν θα επεστρεφα στη δουλεια αλλα δυστυχως λογω οικονομικων δυσκολιων δεν ειχα αλλη επιλογη. ετσι εχω φτάσει σε μια κατασταση που καταπιεζομαι. υποσυνειδητα εντωμεταξυ εχω πληγωθει πολυ με ολο αυτο και μου έχει προκληθει και αναμικτα συναισθημα ως προς τον συζυγο. λεω απο μεσα μου και αν οντως έχει γινει κατι και δεν το εχω παρει ειδηση? για να μη φλυαρω αλλο , όταν με το καλο επεστρεψα στη δουλεια γεματη ορεξη να κανω κατι διαφορετικο και ν αξεφυγω απο την καθημερινοτητα, εγινε όλος αυτος ο χαμος στην αγορα και ετσι επεστρεψα βρισκοντας εναν εργοδοτη μεσα στη γκρινια και το αγχος. τότε πρωτοξεκινησαν οι κρισεις πανικου.

Junior Member
    αυτα συμβαινουν σε γενικες γραμμες και με εχουν επηρεασει ψυχολογικα. το αποτελεσμα ειναι να νιωθω εξαντληση και τωρα που τα γραφω να νιωθω ενα πνιξιμο στο λαιμο. βαθια μεσα μου γνωριζω οτι δεν εχω κατι σε σχεση με τη σωματικη μου υγεια και οτι ολο αυτο ειναι συσσωρευμενη πιεση και αγχος, αλλα όλο αυτο που εζησα επρεπε καπου να ξεσπασει και δυστυχως την πληρωσε το σωμα μου και η ψυχη μου για αλλη μια φορα.

Senior Member
    Αν και καφρίλα να μας συμβαίνουν όλα αυτά τα τρελά είναι παρήγορο να βλέπεις πως δεν είσαι μόνος σε αυτό. Εγώ μετά από 2 καταθλιπτικα επεισόδια και αμέτρητες κρισεις πανικού και ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχη πραγματικά πίστευα ότι το μυαλό μ θα με προδωσει ( δηλαδή ήδη με εχει ξεκανει) αλλά ο ψυχίατρος μ επιμένει πως ο τρελός δεν το καταλαβαίνει. Ο φόβος ότι θα τρελαθεις είναι καλοηθης και δείχνει ότι δεν πρόκειται να το πάθεις πότε. Είμαι 25 και είμαι hopeless αλλά τι ψάχνεις να βρεις τωρα είμαστε πολλοί

Senior Member
    Φόβος ότι θα τρελαθώ ή μάλλον έχω ήδη τρελαθεί....Αυτό με εκφράζει απόλυτα! Εάν υπήρχε κάποιο μηχάνημα που να κατέγραφε τις σκέψεις μου, θα είχε σίγουρα κλατάρει...Αφού καμιά φορά σκέφτομαι όταν μιλάω με κάποιον, αχ κακομοίρη κι αν ήξερες τι τρέλα κουβαλάω....Πολύ άσχημο συναίσθημα. Εγώ αισθάνομαι όλη την ημέρα ότι η τρέλα με κυριεύει και κάνω απίθανες σκέψεις για να το υποστηρίξω, αν και αναγνωρίζω ότι δεν είναι αληθινές. Φοβερά απαίσια κατάσταση....

Page 2 of 2 FirstFirst 12