Υπερανάλυση - Υπεραναλύω τα πάντα σε τεράστιο βαθμό!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 24
    Junior Member

Υπερανάλυση - Υπεραναλύω τα πάντα σε τεράστιο βαθμό!

Καλησπέρα σε όλους/ες!
    Πάσχω απο υπερανάλυση σε τεράστιο βαθμό. Όταν εννοώ τεράστιο, εννοώ ΤΕΡΑΣΤΙΟ.
    Απο πιο μικρό που θυμάμαι τον εαυτό μου, θυμάμαι πως πάντα είχα μια τάση να κάνω αναλύσεις σε θέματα. Να θέλω να μάθω το "Γιατί" που λέμε. Τώρα τελευταία όμως η κατάσταση έχει ξεφύγει πάρα μα πάρα πολύ! Δεν υπάρχει λεπτό που μπορώ να ηρεμήσω, το μυαλό μου σκέφτεται συνεχώς τα ίδια και τα ίδια (η καινούρια πράγματα που συμβαίνουν) χωρίς να φτάνει σε ενα αποτέλεσμα. Ειδικά στην αλληλεπίδραση μου με αλλους, είναι το χειρότερο σημείο. Ένα παράδειγμα; Και ενα γειά να πω σε κάποιον στο δρόμο, μπορεί να κάθομαι να το σκέφτομαι ώωωρες το πώς του το είπα, πως το νόμισε αυτός κτλ, κτλ... καταλάβατε σε για τι σημείο μιλάμε! Σκέφτομαι και υπεραναλύω τις σκέψεις των άλλων και οχι μονο...! Εκτός απο το ότι σε εξουθενώνει, μπορεί σιγά-σιγά να σου δημιουργήσει κατάθλιψη και αναβλητικότητα. Την αναβλητικότητα την εχω παρατηρήσει και σε μένα (και κατάθλιψη ίσως; ), πράγματα που είναι και θέλω να κάνω, τα αφήνω!
    Παιδιά ειλικρινά τι μπορω να κάνω για να απαλλαγώ απ'όλο αυτό; (η να το μειώσω τουλαχιστον). Υπάρχουν τρόποι για να το παλέψω μόνος μου; Πρέπει να απευθυνθώ σε ειδικό; Τι;; Δεν αντέχω αλλο!!!!! Η υπερανάλυση πως δημιουργείται; Που οφείλεται;

Ευχαριστώ!

Senior Member
    Η ΥΠΕΡΑΝΑΛΥΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΠΡΑΤΕΙΣ
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΠΡΑΤΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΝΙΑΡΕΙΣ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΑΣΘΕΝΗΣ ΕΙΜΑΙ
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Και εγώ για κάποιο διάστημα έτσι ήμουν.Να σκέφτομαι τόσο πολύ τι έκανα τι θα κάνω η τι κάνω η τι λένε η άλλοι κτλ.
    Δεν μπορούσα να το σταματήσω με τίποτα.Να φανταστείς ότι έπρεπε να διαβάζω και μου ερχόταν σκέψεις και δεν μπορούσα με τίποτα να συγκεντρωθώ.
    Γνώμη μου είναι(ειδική δεν είμαι) ότι έτσι κατευνάζουμε λίγο το στρες μας.Έχουμε την αίσθηση ότι εμείς ελέγχουμε την ζωή μας.
    Ο έλεγχος είναι μια μεγάλη ανάγκη για τους τελειομανείς ξέρεις.Αν τυχόν είσαι.
    Μετά από τις φετινές διακοπές ξεκουράστηκα ξεχάστηκα και επέστεψα χωρίς αυτές.Ελπίζω να συμβεί το ίδιο.
    Αλλά μην πιέζεσαι όσο πιέζεις τόσο επιμένουν.Κάνε λίγη υπομονή.Πού ξέρεις μπορεί και σε σένα να φύγουν απο μόνες τους.:D

Junior Member
    Ευχαριστώ για τις απαντησεις.
    Το θέμα ειναι πως δεν ξέρω τι να κανω πλέον, το μυαλό και εγω ο ίδιος πιστεύω πως αυτός ειναι ο λογικός τρόπος σκέψης μου. Δεν ειναι δυνατόν! Δε μπορώ να περιμένω μήπως οι σκέψεις φύγουν απο μόνες τους γιατί κοντεύω να τρελαθώ.
    elis τι εννοεις να πράττω περισσότερο; Ως προς τι; Ακόμη και αν κανω κάτι, μετά θα το σκέφτομαι συνεχεια. Αν το έκανα καλά, πως το έκανα, αν δε το έκανα τι θα γινόταν, αν το έκανα αλλιώς κτλ.... Αυτές οι σκέψεις με εχουν τρελάνει! Τι μπορώ να κανω για να απαλλαγώ απ'αυτο; Gravity είσαι πολύ τυχερή που υποχώρησαν μόνες τους.. Σε μένα δε το βλέπω :(

Member
    Αδερφέ μην ακούς κανέναν. Από παιδί είσαι έτσι, όπως άλλωστε είπες.
    Προφανώς και είναι πρόβλημα, γιατί είσαι διαρκώς μέσα στο άγχος και κυριεύεσαι από ανούσιες σκέψεις,
    με αποτέλεσμα ποτέ να μην είσαι χαλαρός και χαρούμενος.
    Κάτι πρέπει να κάνεις για αυτό και καλά έκανες και το μοιράστηκες.
    Αν ήμουν στη θέση σου, θα επισκεπτόμουν έναν ειδικό κ θα το συζητούσα μαζί του.
    Θα σε βοηθήσει πολύ. Ψυχολόγο και όχι ψυχίατρο. Εύχομαι να πάνε όλα καλά.

Junior Member
    Φίλε σε νιώθω πάρα πολύ. Άστα να πάνε...Μία εικόνα χίλιες λέξεις.
    http://themindunleashed.org/wp-conte...9/ways-too.jpg

Senior Member
    Quote Originally Posted by hypan View Post
    Καλησπέρα σε όλους/ες!
    Πάσχω απο υπερανάλυση σε τεράστιο βαθμό. Όταν εννοώ τεράστιο, εννοώ ΤΕΡΑΣΤΙΟ.
    Απο πιο μικρό που θυμάμαι τον εαυτό μου, θυμάμαι πως πάντα είχα μια τάση να κάνω αναλύσεις σε θέματα. Να θέλω να μάθω το "Γιατί" που λέμε. Τώρα τελευταία όμως η κατάσταση έχει ξεφύγει πάρα μα πάρα πολύ! Δεν υπάρχει λεπτό που μπορώ να ηρεμήσω, το μυαλό μου σκέφτεται συνεχώς τα ίδια και τα ίδια (η καινούρια πράγματα που συμβαίνουν) χωρίς να φτάνει σε ενα αποτέλεσμα. Ειδικά στην αλληλεπίδραση μου με αλλους, είναι το χειρότερο σημείο. Ένα παράδειγμα; Και ενα γειά να πω σε κάποιον στο δρόμο, μπορεί να κάθομαι να το σκέφτομαι ώωωρες το πώς του το είπα, πως το νόμισε αυτός κτλ, κτλ... καταλάβατε σε για τι σημείο μιλάμε! Σκέφτομαι και υπεραναλύω τις σκέψεις των άλλων και οχι μονο...! Εκτός απο το ότι σε εξουθενώνει, μπορεί σιγά-σιγά να σου δημιουργήσει κατάθλιψη και αναβλητικότητα. Την αναβλητικότητα την εχω παρατηρήσει και σε μένα (και κατάθλιψη ίσως; ), πράγματα που είναι και θέλω να κάνω, τα αφήνω!
    Παιδιά ειλικρινά τι μπορω να κάνω για να απαλλαγώ απ'όλο αυτό; (η να το μειώσω τουλαχιστον). Υπάρχουν τρόποι για να το παλέψω μόνος μου; Πρέπει να απευθυνθώ σε ειδικό; Τι;; Δεν αντέχω αλλο!!!!! Η υπερανάλυση πως δημιουργείται; Που οφείλεται;

Ευχαριστώ!

Καλησπέρα.θα σου πω μια ιστορία.
    Πριν από πολλά χρόνια, ένα παιδί ήτανε τόσο τρομοκρατημένος ,φοβισμένο, από το πιεστικό οικογενειακό κύκλο
    Συμπτώματα του άγχους
    Ονυχοφαγια
    Άνοιγμα του ψυγείου συνεχεια,για κατανάλωση φαγητου
    Πάντα όταν του απευθηναν τον λόγο,ήταν συνέχεια με το κεφάλι σκυφτό
    Δεν μπορούσε να αντέξει τις επικριτικές φωνές
    Πάντα προσπαθούσε να είναι καλό παιδί,και να αποδεικνύει την αξία του,και μόλις του ξαναφωναζαν,έπεφτε το οικοδόμημα.¡!!

Αναβλητικοτητα ,όχι γιατί ήταν τεμπέλης,αλλά γιατί φοβόταν!!!!!!
    Πάντα ,τι θα πω ,πως θα το πω,πως θα το πάρει,τι θα γίνει,πως του ανταπάντηση,Φαύλος κύκλος

Μια φίλη του είπε κάποτε,αλλά δυστυχώς κάπως αργά
    Ότι σε βασανίζει,και δεν μπορείς να βγάλει άκρη
    ΚΟΨΙΜΟ ΣΑΝ ΤΟ ΓΟΡΔΙΟ ΔΕΣΜΟ

Σίγουρα να πας σε κάποιο ψυχολόγο.θα σου πει πράγματα, και τρόπους σκέψης,που θα μείνεις αφωνος,πως δεν τα είχες σκεφτεί!!!!
    Δεν ξέρω την ηλικία σου

Με σεβασμό,καλή συνέχεια

Junior Member
    Quote Originally Posted by Nikolaoss View Post
    Καλησπέρα.θα σου πω μια ιστορία.
    Πριν από πολλά χρόνια, ένα παιδί ήτανε τόσο τρομοκρατημένος ,φοβισμένο, από το πιεστικό οικογενειακό κύκλο
    Συμπτώματα του άγχους
    Ονυχοφαγια
    Άνοιγμα του ψυγείου συνεχεια,για κατανάλωση φαγητου
    Πάντα όταν του απευθηναν τον λόγο,ήταν συνέχεια με το κεφάλι σκυφτό
    Δεν μπορούσε να αντέξει τις επικριτικές φωνές
    Πάντα προσπαθούσε να είναι καλό παιδί,και να αποδεικνύει την αξία του,και μόλις του ξαναφωναζαν,έπεφτε το οικοδόμημα.¡!!

Αναβλητικοτητα ,όχι γιατί ήταν τεμπέλης,αλλά γιατί φοβόταν!!!!!!
    Πάντα ,τι θα πω ,πως θα το πω,πως θα το πάρει,τι θα γίνει,πως του ανταπάντηση,Φαύλος κύκλος

Μια φίλη του είπε κάποτε,αλλά δυστυχώς κάπως αργά
    Ότι σε βασανίζει,και δεν μπορείς να βγάλει άκρη
    ΚΟΨΙΜΟ ΣΑΝ ΤΟ ΓΟΡΔΙΟ ΔΕΣΜΟ

Σίγουρα να πας σε κάποιο ψυχολόγο.θα σου πει πράγματα, και τρόπους σκέψης,που θα μείνεις αφωνος,πως δεν τα είχες σκεφτεί!!!!
    Δεν ξέρω την ηλικία σου

Με σεβασμό,καλή συνέχεια
    Πιστεύεις βοηθάει δηλαδή; Το παιδί αυτό είδε βελτίωση; Υπάρχει σωτηρία λες; Σωτηρία από τον ίδιο μας τον εαυτό.. πόσο τραγικό..

Junior Member
    Ευχαριστώ πολύ παιδια!
    Πραγματικά όποιος δεν το έχει βιώσει αυτό δεν γνωρίζει ποσο σε φθείρει ψυχολογικά. Κυριολεκτικά, δεν μπορεις να ηρεμήσεις στιγμή!!! Το μυαλο σου συνεχώς δουλεύει για ασήμαντα πράγματα αλλα νομίζεις πως ετσι ειναι ο τρόπος που σκέφτεσαι! Τραγικό!
    Ξέρετε ποια ειναι τα αίτια που οδηγούν στην υπερανάλυση; Σχετίζονται και με βιώματα που έχει ζήσει καποιος στο παρελθόν;
    Εγω έλεγα να το παλέψω λιγο ακόμη μόνος μου μπας και καταφέρω να το μειώσω αλλα έχω απογοητευθεί, δεν μπορώ να κανω κάτι για να σταματήσει! Ειναι πλέον σαν να μην ελέγχω το μυαλό μου. Εσείς με ποιο τροπο το σταματήσατε; Με ειδικό η μόνοι σας; (Πως τα καταφέρατε;)
    Εγω όντως ετσι ήμουν απο μικρός. Ήθελα να αναλύω καταστάσεις, αλλα σε καμια περίπτωση αυτό το χαλί! Δηλαδή μπορεί και να ειναι ο χαρακτήρας μου ετσι; Το μυαλό μου να λειτουργεί και να αναλύει με αυτό το τροπο "φυσιολογικά";
    21,5 ειμαι αν παίζει κάποιο ρόλο

Λοιπον οσο κουτο και αν σου φανει βαλε το διαλογισμο μεσα στη ζωη σου..κ καλυτερα θα σ προτεινα τον καθοδηγουμενο διαλογισμο..δηλαδη κάποιος σου λεει πως να χαλαρωσεις τι να σκεφτεις κλπ..πιστεψε με βοηθαει.δεν εχω τετοιο θεμα αλλα γενικα ειμαι αναλυτικη.οχι σε ολα..αλλα αν συμβει κατι σοβαρο θα το σκεφτομαι πολλες ωρες κ θα προσπαθω να βρω επείγοντος λυση..οποτε κανω λιγο διαλογισμο κ κουλαρω..γι αυτο ειναι κ τα προβληματα για να υπαρχουν.τι νανκανουμε;εχουν κ αυτα την ωραιαδα τους..οποτε μην κολλας τοσο στο οτι εχεις ντε και καλα προβλημα κ αν ειναι δυνατον μη σκας για τα παντα.δηλαδη θα εχει μεγαλη σημασια σε 5 χρονια απο τωρα πως του φανηκε του ταδε το γεια που ειπες;κλαιν μαιν καρολαιν.αυτος σε 5 λεπτα το ξεχασε κ εσυ σκας.χεστο.μια ζωη την εχουμε.διαλογισου..δεν θα νιωσεις απ τη 1η φιρα τελεια..ισως βρεθείς κι ολας..αλλα μεταβαπο καποιες φορες θα γουσταρεις.υπαρχει μια παρα πολυ καλη εφαρμογη για τα κινητα που λεγεται stop,think and breath.δοκιμασε τη

Senior Member
    ΩΡΑΙΑΔΑ ΚΙ ΟΜΟΡΦΑΔΑ ΚΑΙ ΚΛΑΙΝ ΜΑΙΝ ΚΑΡΟΛΑΙΝ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΡΟΔΑ ΤΣΑΝΤΑ ΚΑΙ ΚΟΠΑΝΑ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ;

Ναι αμε!!καλη φαση θα ηταν! ;)

Senior Member
    ΜΕΡΜΥΓΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΑ ΣΤΑΝΙΑΡΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΣΟΥ
    ΕΜΕΝΑ 4 ΚΟΥΚΛΕΣ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΟΥ ΣΩΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΥ ΔΕ ΜΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΙΣ
    ΕΝΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΟ ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΑΓΑΠΙΕΣΤΕ ΚΙ ΟΛΑΣ

Senior Member
    Quote Originally Posted by Apos View Post
    Πιστεύεις βοηθάει δηλαδή; Το παιδί αυτό είδε βελτίωση; Υπάρχει σωτηρία λες; Σωτηρία από τον ίδιο μας τον εαυτό.. πόσο τραγικό..
    Δυστυχώς το παιδί,επειδή το 1995,δεν υπήρχαν ψυχολόγοι,και forum,απεκτησε μια ωραία ΓΑΔ,με λίγο κατάθλιψη,τώρα παλεύει!!
    Ρώτησα για την ηλικία του παιδιού,γιατί έχει πολλά χρόνια μπροστά του να αναθεωρήσει,για πολλά πράγματα
    Ναι εμείς πρέπει να προσπαθήσουμε να σωθούμε
    Ευχαριστώ και καλη συνεχεια

Senior Member
    ΝΙΚΟΛΑΕ ΕΓΩ ΣΑΝ ΑΣΘΕΝΗΣ ΠΛΕΟΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ
    ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΑΠΟΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΜΕ ΛΙΓΟ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΟΝΤΑΙ
    ΚΑΙ ΔΕ ΜΙΛΑΩ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΣ ΜΙΛΑΩ ΟΤΙ ΘΕΡΑΠΕΥΕΣΑΙ ΑΜΑ ΜΑΘΕΙΣ ΛΙΓΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
    ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΩΡΙΜΑΣΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΣΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ Η ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΤΕ
    ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΙΑ ΧΕΙΡΩΝΑΚΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ
    ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΑΚΟΜΑ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΩΡΙΜΑΣΕΙ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤΑΙ

Page 1 of 2 12 LastLast