ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΕΠΕ! - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 46 to 60 of 65
    Senior Member
    Quote Originally Posted by -moonlight- View Post
    Τώρα το διάβασα αυτό. Πολύ πιο λογική απάντηση απ' την δική μου! Αρκετά ενδιαφέρον αυτό που λες! Το έχεις διαβάσει κάπου; (μιας και αναφέρεις πως δεν είναι επιστημονικό).
    Καλησπερα,

προερχεται απο τις γενικες μου γνωσεις επι του θεματος!
    ειμαι χημικος με ερευνητικες σπουδες(PhD in Neurochemistry, London University Imperial).

Ειμαι αρκετα μεγαλυτερος απο ισως ολους σας (62 ),αλλα διαβαζω τα post σας με ενδιαφερον και σας γραφω μερικεςσκεψεις απο τις εμπειριες μου, γιατι πραγματικα εκπλησσομαι με τις διαστασεις που εχουν παρει τα ψυχολογικα θεματα στην νεα γενια!

Banned
    Quote Originally Posted by kostas62 View Post
    Καλησπερα,

ειμαι χημικος με ερευνητικες σπουδες(PhD in Neurochemistry, London University Imperial).

Ειμαι αρκετα μεγαλυτερος απο ισως ολους σας (62 ),αλλα διαβαζω τα post σας με ενδιαφερον και σας γραφω μερικεςσκεψεις απο τις εμπειριες μου, γιατι πραγματικα εκπλησσομαι με τις διαστασεις που εχουν παρει τα ψυχολογικα θεματα στην νεα γενια!
    Καλησπέρα και από μένα.

Καλά έκανες, και να συνεχίζεις να μοιράζεσαι τις σκέψεις σου :)

Senior Member
    Quote Originally Posted by περαστικός View Post
    Δεν θα το έλεγα και κύριο αλλά σκέψου το...Πόσοι ανθρωποι αυτοκτονουν καθημερινα λόγω χρεών και λόγω οικονομικων αδυναμιων?? Δυστηχως το χρήμα ειναι ουσιώδες σήμερα, περισσοτερο απο ποτέ, γιατι χωρις αυτο δεν μπορεις να εχεις την ζωη που θελεις...Δυστηχως...
    Aυτο εχει βαση , αλλα μονο αν εχεις μεινει στην ψαθα και χρωστας κι απο πανω . Και παλι , αν εχεις οικογενεια , δεν μπορεις να την αφησεις ' ετσι ' .
    Δεν μπορω να σου πω τον ανωδυνο τροπο αυτοκτονιας , γιατι 1) δεν ξερω ποσο το εννοεις και 2) θα μου πρασινισουν ολο το ποστ , και δικαιως αυτη την φορα . Την προηγουμενη φορα που ελεγα για οπλοφορια το θεωρησα αδικο να πρασινισει το ποστ μου , δεν εδωσα και οδηγιες πως να ' φας ' καποιον !!!

Senior Member
    Καλησπερα,

Kαλησπερα Κωστα ,
    ειμαι κι εγω απο τους μεγαλους του φορουμ , κοντευω τα 54 , και εμενα με εκπλησσει το γεγονος οτι νεα παιδια εχουν τοσα ψυχολογικα προβληματα . Καμμια σχεση με τις εποχες που ζησαμε , ε ? τα υπεροχα 80s , ας πουμε .
    Ενδιαφερουσες οι πληροφοριες που παραθετεις .
    Αγγελος

Senior Member
    αγαπητα μελη,
    μια επιστημονικοφανης (οχι επιστημονικη )απαντηση , μπορει να ειναι η εξης :

σε μια θετικη σκεψη εκλυονται ορμονες και νευροδιαβιβαστες ( oxytocin ,non-adrenalin ,dopamine ), οι οποιες δρουν στο παρασυμπαθητικο νευρικο συστημα το οποιο ειναι αργο και παιρνει χρονο για να μας προεφερει το αισθημα της χαλαρωσης και της ευεξιας.

Αντιθετα στην αρνητικη σκεψη ,ο οργανισμος νομιζει οτι κινδυνευει αμεσα με συνεπεια να εκλυονται ορμονες και νευροδιαβιβαστες που δρουν στο συμπαθητικο νευρικο συστημα (cortisol ,adrenaline acetylocholine )που ανταποκρινεται αρκετα γρηγορα για να μας προστατευσει.

Απο την ευεξια δεν κινδυνευσε και κανεις!

ετσι οι αρνητικες σκεψεις μας επιρεαζουν γρηγορα και πολυ πιο εντονα!
    ΩΡΑΙΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ Μ ΑΡΕΣΕ ΕΓΩ ΕΧΩ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΑΛΛΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΔΛΔ ΠΑΝΤΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ
    ΟΤΙ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΚΙ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΕΧΩ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ
    ΓΤ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΘΕΛΕΙ ΜΙΑ ΑΛΑΦΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΥΚΟΛΑ
    ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΖΩ ΑΚΟΜΑ
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Banned
    Αν κάποιος πηδήξει στον ακαλυπτο μιας πολυκατοικιας απο την κορυφη της θα έλεγες ότι δεν κανει καμια μεγάλη προσπαθεια και εχει τρομαχτικες πιθανοτητες να τα καταφερει elis

Senior Member
    ΟΧΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΓΤ ΕΓΩ ΠΗΓΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΤΑΡΑΤΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΛΥΣΑ ΑΟΠ ΤΟ ΦΟΒΟ ΜΟΥ
    ΤΩΡΑ ΕΧΩ ΑΚΡΟΦΟΒΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΣΤΗΡΙΖΟΜΑΙ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ
    ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΟΣ ΕΤΣΙ ΚΡΑΤΙΕΜΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ

Senior Member
    Αν κάποιος πηδήξει στον ακαλυπτο μιας πολυκατοικιας απο την κορυφη της θα έλεγες ότι δεν κανει καμια μεγάλη προσπαθεια και εχει τρομαχτικες πιθανοτητες να τα καταφερει elis

Δυστυχως , αυτο εκανε ο τοτε κολλητος μου το 1983 , ειμαστε συνσπουδαστες , και κοιμομουν κανα μηνα με την μανα μου , πεταγομουν καθιδρος στον υπνο μου .

Banned
    Άρα είχα δίκιο στην ιδέα μου...Λυπάμαι για τον κολλητό σου...

Senior Member
    E , τωρα πανε πολλα χρονια , ευχαριστω παντως . Αμα θες να την ' κανεις ' ειναι ευκολο , δεν χρειαζεται και πολλη φαντασια .

Banned
    Εύκολο να το σκεφτείς αλλά δύσκολο να το κανεις...Το ξέρω γιατι το εχω (σχεδόν)δοκιμασει...Η αλήθεια ειναι πως τωρα, αυτο τι διαστημα, νιωθω ελαφρως καλυτερα και μου αρεσει λιγο που ζω...Ξέρω ότι οι αυτοκτονικες τασεις θα μου ξαναρθουν με τις πανελληνιες...ή δεν ξερω και γω για ποιον άλλον λόγο...

Senior Member
    ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΓΤ ΚΑΙ ΓΩ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΩ

Εύκολο να το σκεφτείς αλλά δύσκολο να το κανεις...Το ξέρω γιατι το εχω (σχεδόν)δοκιμασει...Η αλήθεια ειναι πως τωρα, αυτο τι διαστημα, νιωθω ελαφρως καλυτερα και μου αρεσει λιγο που ζω...Ξέρω ότι οι αυτοκτονικες τασεις θα μου ξαναρθουν με τις πανελληνιες...ή δεν ξερω και γω για ποιον άλλον λόγο...
    Περαστικε αν θυμαμαι καλα εισαι μαθητης λυκειου σωστα? κανε υπομονη, η εφηβεια ειναι δυσκολη ηλικια.Οταν μπορεσεις και βρεις ευκαιρια πηγαινε και σε εναν ψυχολογο η ψυχιατρο.Με τους γονεις σου εχεις καλες σχεσεις? φιλους εχεις?

Banned
    Δεν ζω με τους γονείς αλλά ας πούμε ότι έχω καλές σχέσεις μαζί τους...Λένε ότι νοιάζονται ασχέτως που μόνο με αυτό δεν με βοηθάνε ιδιαιτερα(στην πραξη)....Φίλους δεν έχω...Στο δημοτικό δεν μπόρεσα να αποχτήσω γιατι μερικες δικες μου φοβιες/δισταγμους και ημουν καπως ξεκομενος και φταιει σε αυτο η "οικογενεια" μου και πλέον στο λυκειο δεν εχω καν διαθεση να αποχτησω καποιον...Δεν ξερω αν θα γινει ποτε...Ίσως πολλοί με θεωρουν εδώ μεσα σαικο, καθυστερημενο, αντιδραστικο κλπ αλλά μου αρεσει να μπαινω εδω μεσα γιατι ειναι το μονο μερος στο οποιο μπορω να πω μερικες σκεψεις μου, τα "κοντινα" μου προσωπα ουτε που τα εμπιστευομαι, οχι μονο δεν θα καταλαβουν, θα με ριξουν κι πιο κατω...Πρέπει να βρω μια ευκαιρια παω σε ψυχιατρο...Τον ψυχολογο δεν τον εμπιστευομαι, δισταζω στο αν θα με καταλαβει και αν θα εχουμε επικοινωνια και σίγουρα θα χρειαστει να κανω πολλες επισκεψεις μπας και βγαλουμε καμιαν ακρη(θα βγαλουμε αραγε??), παντως στην περιοχη υπαρχει ψυχολογος που μπορω να τον επισκεφτω δωρεαν και δεν βρισκεται καθολου μακρια απο εκει που μενω...Θέλω καπως να αλλάξω...

Εγω θα ελεγα οτι φαινεσαι πολυ ψαγμενο και εξυπνο παιδι.Δεν μοιαζεις για psycho! και αυτο ειναι σπανιο τα πιο πολλα παιδια στην ηλικια σου ειναι ''στον κοσμο τους''.Αν ασφαλιζεσαι (βιβλιαριο ασθενειας) μπορεις να πας στο κοντινοτερο νοσοκομειο και να σε δει ενας ψυχιατρος.

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast