ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΕΠΕ! - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 31 to 45 of 65
    Senior Member
    ΕΓΩ ΑΠΟΡΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΑΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ
    ΑΜΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΞΕΡΩ ΓΩ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ
    ΟΛΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΘΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΤΕ ΓΤ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ;
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    ΡΩΤΑΩ ΔΛΔ ΓΤ ΟΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΠΑΝΩ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΤΙΚΕΣ
    ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΦΑΝΤΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΥΤΟ

Banned
    Λογικά το να αυτοκτονησεις ειναι η ευκολη λυση και η πιο βολικη σκεψη που μπορουμε να κανουμε, ενω το να γινεις πλουσιος, ειδικα σημερα, ειναι κυριολεχτικά αδύνατον, αδυνατότατο, εκτός αν έχεις θειουλη εφοπλιστη ή εκτός αν κερδισεις το τζοκερ....Δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο...

Senior Member
    ΕΓΩ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΔΥΣΚΟΛΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΛΟΥΣΙΟΣ
    ΔΛΔ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΙ ΝΑ ΕΞΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΠΑΝΩ ΣΟΥ
    ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΑΜΑ ΤΗΝ ΓΥΡΙΖΕΣ ΑΝΑΠΟΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΥΡΙΖΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ ΟΤΙ ΗΘΕΛΕΣ
    ΔΛΔ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΑΛΛΑ ΓΤ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΚΕΙ
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ

Senior Member
    Quote Originally Posted by περαστικός View Post
    Μοναδικος ανωδυνος τρόπος που μπορω να σκεφτω ειναι η ελευθερη πτωση απο καποιο ψηλό κτηριο όπου εχω την εντυπωση οτι το θυμα ζαλιζεται και χανει τις αισθησεις του μεχρι να γινει λιωμα στο εδαφος....Το θέμα ειναι να ειναι πολύ ψηλο το κτηριο γιατι αν ειναι να πεσεις και να σπασεις μερικα κοκκαλα και να μεινεις μετα παραλητος τότε χεστα...Η οπλοφορια θα ηταν επισης ιδανικη λυση αλλά υπαρχουν οι γνωστοι περιορισμοι στην χωρα μας...
    Αλλο , αλλο !!! αλλα δεν ξερω αν σοβαρολογεις .

Senior Member
    Λογικά το να αυτοκτονησεις ειναι η ευκολη λυση και η πιο βολικη σκεψη που μπορουμε να κανουμε, ενω το να γινεις πλουσιος, ειδικα σημερα, ειναι κυριολεχτικά αδύνατον, αδυνατότατο, εκτός αν έχεις θειουλη εφοπλιστη ή εκτός αν κερδισεις το τζοκερ....Δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο...

Δλδ το προβλημα ειναι το χρημα ? να γινεις πλουσιος σημερα , ειναι οντως αδυνατον , εκτος αν ησουν απο παλια .

Senior Member
    Quote Originally Posted by elis View Post
    ΡΩΤΑΩ ΔΛΔ ΓΤ ΟΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΠΑΝΩ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΤΙΚΕΣ
    ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΦΑΝΤΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΥΤΟ
    Αυτο elis , για καποιον λογο , αληθευει . Δεν ξερω γιατι .

Senior Member
    ΑΥΤΟ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟ ΜΕΛΕΤΑΝΕ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ
    ΒΑΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΡΙΖΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΕΤΣΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΓΩ

Senior Member
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΝΕ ΝΑ ΧΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΙΑΤΡΙΚΟ
    ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΜΕΛΕΤΑΝΕ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΩ ΕΓΩ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ
    ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΓΤ ΟΛΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΥΓΙΕΙΣ
    ΚΑΙ ΝΑ ΞΟΔΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΓΤ ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    ΔΕ ΞΟΔΕΥΕΙ ΠΟΛΛΑ

Banned
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Αλλο , αλλο !!! αλλα δεν ξερω αν σοβαρολογεις .
    Μπερδεμενη υποθεση φιλε Αγγελε...Άλλες φορες ναι, αλλες οχι...Ίσως θα μπορουσε επισης καποιος να πηδήξει σε καμια αμαξοστοιχια και να γίνει πολτος σε κλασματα δευτερολεπτου απο την τρομαχτική ορμή που θα δεχτεί...Δεν ξέρω ποσο ανωδυνο ειναι να βραχείς ολοκληρο, να πατας σε βρεγμενο πατωμα και να βαλεις τα χερια σου στην πρίζα(εγω αυτο το συγκεκριμενο δεν θα το τολμαγα παντως)...Τι άλλο να σκεφτώ και εγώ...

Banned
    Δλδ το προβλημα ειναι το χρημα ? να γινεις πλουσιος σημερα , ειναι οντως αδυνατον , εκτος αν ησουν απο παλια .
    Δεν θα το έλεγα και κύριο αλλά σκέψου το...Πόσοι ανθρωποι αυτοκτονουν καθημερινα λόγω χρεών και λόγω οικονομικων αδυναμιων?? Δυστηχως το χρήμα ειναι ουσιώδες σήμερα, περισσοτερο απο ποτέ, γιατι χωρις αυτο δεν μπορεις να εχεις την ζωη που θελεις...Δυστηχως...

Senior Member
    Αυτο elis , για καποιον λογο , αληθευει . Δεν ξερω γιατι .
    αγαπητα μελη,
    μια επιστημονικοφανης (οχι επιστημονικη )απαντηση , μπορει να ειναι η εξης :

σε μια θετικη σκεψη εκλυονται ορμονες και νευροδιαβιβαστες ( oxytocin ,non-adrenalin ,dopamine ), οι οποιες δρουν στο παρασυμπαθητικο νευρικο συστημα το οποιο ειναι αργο και παιρνει χρονο για να μας προεφερει το αισθημα της χαλαρωσης και της ευεξιας.

Αντιθετα στην αρνητικη σκεψη ,ο οργανισμος νομιζει οτι κινδυνευει αμεσα με συνεπεια να εκλυονται ορμονες και νευροδιαβιβαστες που δρουν στο συμπαθητικο νευρικο συστημα (cortisol ,adrenaline acetylocholine )που ανταποκρινεται αρκετα γρηγορα για να μας προστατευσει.

Απο την ευεξια δεν κινδυνευσε και κανεις!

ετσι οι αρνητικες σκεψεις μας επιρεαζουν γρηγορα και πολυ πιο εντονα!

Banned
    Quote Originally Posted by elis View Post
    ΕΓΩ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΔΥΣΚΟΛΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΛΟΥΣΙΟΣ
    ΔΛΔ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΙ ΝΑ ΕΞΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΠΑΝΩ ΣΟΥ
    ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΑΜΑ ΤΗΝ ΓΥΡΙΖΕΣ ΑΝΑΠΟΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΥΡΙΖΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ ΟΤΙ ΗΘΕΛΕΣ
    ΔΛΔ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΑΛΛΑ ΓΤ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΚΕΙ
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ
    Επειδή θέλει περισσότερο κόπο και χρόνο για να δεις ένα θετικό αποτέλεσμα... Ιδίως όταν είσαι στις μαύρες σου. Και προφανώς αν θέλει κάποιος να αυτοκτονήσει, όσο δύσκολο κι' αν είναι, δεν θα μπορεί αυτή την δύναμη που λες να την γυρίσει υπερ του για να γίνει καλά, είναι και το μυαλό θωλωμένο εκείνες τις ώρες που το μόνο που επιδιώκει είναι η λύτρωση που θα έρθει πολύ πιο σύντομα από ένα θετικό αποτέλεσμα όπως ο πλούτος που ανέφερες π.χ (που εδώ παίζουν και άλλοι παράγοντες ρόλο, όχι μόνο το πόσο θα προσπαθήσεις δυστυχώς).

Banned
    Quote Originally Posted by kostas62 View Post
    αγαπητα μελη,
    μια επιστημονικοφανης (οχι επιστημονικη )απαντηση , μπορει να ειναι η εξης :

σε μια θετικη σκεψη εκλυονται ορμονες και νευροδιαβιβαστες ( oxytocin ,non-adrenalin ,dopamine ), οι οποιες δρουν στο παρασυμπαθητικο νευρικο συστημα το οποιο ειναι αργο και παιρνει χρονο για να μας προεφερει το αισθημα της χαλαρωσης και της ευεξιας.

Αντιθετα στην αρνητικη σκεψη ,ο οργανισμος νομιζει οτι κινδυνευει αμεσα με συνεπεια να εκλυονται ορμονες και νευροδιαβιβαστες που δρουν στο συμπαθητικο νευρικο συστημα (cortisol ,adrenaline acetylocholine )που ανταποκρινεται αρκετα γρηγορα για να μας προστατευσει.

Απο την ευεξια δεν κινδυνευσε και κανεις!

ετσι οι αρνητικες σκεψεις μας επιρεαζουν γρηγορα και πολυ πιο εντονα!
    Τώρα το διάβασα αυτό. Πολύ πιο λογική απάντηση απ' την δική μου! Αρκετά ενδιαφέρον αυτό που λες! Το έχεις διαβάσει κάπου; (μιας και αναφέρεις πως δεν είναι επιστημονικό).

Banned
    Εγώ ξέρω ότι το μόνο πράγμα που φοβάται ένας αυτοχειρας είναι το ενστικτο της αυτοσυντηρησης και αυτο ακριβως επισημανα, τωρα τιποτα ψυχολογικες υποστηριξεις και λογια παρηγοριας ειναι λιγο ως πολυ αχρηστα(ειδικα αν δεχτουμε οτι σχεδον ολοι οι αυτοχειρες πασχουν απο καταθλιψη), μια αυτοκτονια αποτρεπεται εστω και προσωρινα μονον με το δικο της νομισμα, τον φόβο...Αν σκεφτονταν καποιος την επιπονη πλυση στομαχου και τους εντονους πονους που θα ειχε το στομαχι του την ωρα ου θα εσπαγε θα το σκεφτονταν και δευτερη φορα πριν παρει την χουφτα με τα χαπια μαζι με το αλκοολ, αν καποιος ηξερε τι εστι πονος οταν κοβεις με ξυραφι τις φλεβες του δεν θα το προσπαθουσε καν, αν νομιζεις οτι με το να λες σε εναν αυτοχειρα οτι τον καταλαβαινεις, οτι ολα θα φτιαξουν και οτι τον συμπονεις κλπ θα μπορεσεις να τον βοηθησεις ετσι απλα εισαι βαθια γελασμενος...
    Μην παίρνεις και όρκο... Μια αυτοκτονία αποτρέπεται και από άλλα πράγματα, πιο σημαντικά... Μπορώ να μιλάω μέχρι αύριο, δεν είναι όλες οι περιπτώσεις οι ίδιες, και καλό είναι να μην μιλάμε απόλυτα, ειδικά για τόσο λεπτά θέματα, γιατί ο Άλεξ έχει δίκαιο. Κάποιος μπορεί να μπαίνει ψάχνωντας για παρηγοριά, και να βγαίνει χειρότερα... Ξέρω και έχω ζήσει προσωπικά άτομα που έκοψαν τις φλέβες τους και ΧΑΙΡΟΝΤΑΝ μ' αυτό τον πόνο... Το ένα το πρόλαβαν στο τσακ... ΚΑΝΕΙΣ δεν τους καταλαβαίνει, αλλά είναι διαφορετικό αν νιώθουν πως υπάρχουν άτομα που περνάνε κι' αυτά πολύ άσχημα αλλά το παλεύουν, μοιράζονται εμπειρίες, που είναι δίπλα τους πρόθυμοι να τους ακούσουν και σε περίπτωση που γνωρίζουν πως το πρόβλημα δεν είναι οι γονείς να τους υπενθυμίζουν και να τους κάνουν να σκέφτονται το πόσο θα πονέσει η οικογένειά τους αν τους χάσει, γιατί ναι, ξέρω επίσης άτομα που η αυτοκτονία έχει εμποδιστεί επειδή σκέφτονταν τους γονείς τους. Και μην μου πεις πως δεν ήθελαν πραγματικά να αυτοκτονήσουν γιατί αυτό δεν μπορείς να το ξέρεις, υπάρχουν περιπτώσεις και περιπτώσεις... Για να μπαίνει ένα άτομο εδώ που δεν είναι καλά, σημαίνει πως ΗΔΗ έχει κάνει το πρώτο βήμα ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΑ, προφανώς όχι για να βρει τρόπους ν' αυτοκτονήσει...

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast