Results 1 to 15 of 50
Thread: ο πατέρας μου έχει γκόμενα
-
12-08-2015, 23:27 #1
ο πατέρας μου έχει γκόμενα
Καλησπέρα σας
Θα ήθελα τη συμβουλή σας για ένα θέμα που με απασχολεί. Πριν κάποιους μήνες ανακάλυψα ότι ο πατέρας μου έχει γκόμενα.
Πριν το επιβεβαιώσω είχα δει κάτι κλήσεις στο κινητό του και τον είχα ρωτήσει ευθέως. Εκείνος όμως ντράπηκε πολύ, έμεινε άναυδος και δεν μπόρεσε να αρθρώσει λέξη. Το θέμα μου είναι ότι την συγκεκριμένη γυναίκα γνωρίζει και η μητέρα μου και μάλιστα φέτος πήρε τηλέφωνο την μητέρα μου με το πρόσχημα να έρθει να μας βοηθήσει στην καλοκαιρινή οικογενειακή μας επιχείρηση(προφανώς ο πατέρας μου της το πρότεινε) και να κάνει και διακοπές για δέκα μέρες και η μητέρα μου την δέχτηκε. Εγώ όμως δεν μπορώ να ανεχτώ αυτή την κατάσταση. Ποια είναι η γνώμη σας, σκέφτομαι να πω στον πατέρα μου ότι ξέρω για τη σχέση τους και να την πάρει τηλέφωνο για να της πει να βρει μια δικαιολογία και να μην έρθει.
- 12-08-2015, 23:29 #2
Εγώ θα έλεγα να το πεις στη μητέρα σου με ότι συνεπάγεται αυτό γιατί καλύτερα σκληρή αλήθεια παρά γλυκό ψέμα κατά τη γνώμη μου.
13-08-2015, 00:02 #3
Έχω αποφασίσει να μην της το πω γιατί θεωρώ ότι ο πατέρας μου το πιο πιθανό είναι να περνάει κρίση ηλικίας. Ίσως υποψιάζεται και η μάνα μου ότι κάτι παίζει με κάποια αλλά όχι τίποτα το σοβαρό
13-08-2015, 00:18 #4
δε σε συμφαιρει να της το πεις μετα μπορει να τσακωθουν να εχει αλλα προβληματα
13-08-2015, 00:28 #5
Δεν πιστεύω να μπλεκόμουν, αν ήμουν στην θέση σου... Είναι μια αλήθεια που αν την πεις, σίγουρα θα πληγώσεις πολύ τον άλλον. Επομένως αναλαμβάνει αν θέλει και αν μπορεί να την πει αυτός που ευθύνεται για τα αισθήματα που θα προκαλέσει στο άτομο που την αφορούν. Απλά, το μόνο σίγουρο είναι πως θα πληγωνόμουν και θα ρωτούσα διάφορα τον πατέρα μου, αν έχει το θάρρος να το πει στην μάνα μου, αν θα χωρίσει με την άλλη, και τουλάχιστον, θα απαιτούσα να σεβαστεί την μάνα μου με το να αποφεύγουν τις επαφές και οι 3ις τους μαζί... Κοροιδία σκέτη δηλαδή, και θα φέρει μετά και εσένα σε δύσκολη θέση.
13-08-2015, 01:04 #6
13-08-2015, 01:36 #7
θα συμφωνήσω με φούφουτο32 και moonlight... η ερωτική ζωή του πατέρα σου δεν είναι δική σου δουλειά, όπως και η δική σου ερωτική ζωή δεν είναι δική του δουλειά... το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να διαχωρίσεις τη θέση σου, με όποιο πρόσφορο τρόπο...
13-08-2015, 09:47 #8
Ρε παιδιά είστε καλά; Να αφήνει τη μάνα της να ζει μες στο ψέμα; Κούκλα μου εσύ τι θα 'θελες, μια αληθινή ζωή ή μια βουτηγμένη μες στο ψέμα; Δηλαδή να προσποιείται η μητέρα σου πως όλα είναι ωραία και καλά και ο "άντρας της" να της παίζει τέτοιο παιχνίδι πίσω από την πλάτη της; Είστε λογικοί όλοι;
13-08-2015, 10:21 #9
Λογικότατοι pillow. Δεν χρειάζεται να φορτωθεί μια ευθύνη που δεν της αναλογεί. Οι γονείς της είναι ζευγάρι (και μάλιστα ενήλικο), και το τι γίνεται στη σχέση του ζευγαριού αφορά μόνο τους ίδιους.
Καλό είναι (ξαναλέω γνώμη μου), να μην μπλεχτεί παραπάνω από όσο πρέπει, γιατί απλούστατα δεν την αφορά. Η λογική της "ελληνικής" οικογένειας που ο καθένας μπλέκεται και παρεμβαίνει στη ζωή του άλλου λες και είναι δική του ζωή, εμένα δε με βρίσκει σύμφωνο, πάντως.
13-08-2015, 10:52 #10
Εφόσον έμαθε την αλήθεια είναι υποχρέωσή της να το πει στη μάνα της, είναι σαν να μου λες ότι έγινε ένα έγκλημα και δεν το λέμε στην αστυνομία, και αυτό πάει στο καλό να καταλάβω ότι είναι επικίνδυνο, εκεί τι κινδύνους έχει; Να την αποκληρώσει ο πατέρας της; Για να μην πω τίποτα γι'αυτόν που κοροιδεύει τη γυναίκα του.
13-08-2015, 10:59 #11
Καλά δεν είναι καθόλου το ίδιο με ένα έγκλημα, φαντάζομαι μπορείς να ξεχωρίσεις την απουσία αναλογίας του παραδείγματος.
Δεν μιλάω για "κινδύνους". Μιλάω για το ρόλο ένός παιδιού στη σχέση των γονιών του. Δεν έχει ευθύνη το παιδί για το οτιδήποτε συμβαίνει στο ζευγάρι, και άρα δεν υπάρχει κανείς λόγος να ανακατευτεί. Δεν έχει καμία υποχρέωση να το πει στη μητέρα της. Ο μόνος τρόπος για να βοηθήσει την κατάσταση, χωρίς να παρέμβει, είναι να φέρει τον πατέρα της προ των ευθυνών του, με άλλα λόγια να του πει ότι το ξέρει.
13-08-2015, 11:07 #12
Το ίδιο είναι.......αυτό που έκανε ο πατέρας της είναι πολύ άσχημο.......και η συγκάλυψη της αλήθειας ισοδυναμεί με την συγκάλυψη σε ένα έγκλημα......δηλαδή να ζει η μητέρα μες στο ψέμα για να μην ανακατευτεί το παιδί; Είναι λογική αυτή; Τεσπα, δεν ασχολούμαι άλλο, απλά το θεωρώ ανάρμοστο αυτό το να κοροιδεύεις την ίδια σου τη μάνα για να το θέσω κι αλλιώς.........
13-08-2015, 11:27 #13
εγω ξερω ενα πραγμα ομως οτι υπαρχουν δυο ειδη ανθρωπων αυτοι που τους τρωει ο για να εχουν προβληματα παραπανω κ αυτοι που καθονται στ αυγα τους κ τα κλωσσανε κ ζεστενουν το τους.
δε σε συμφαιρει να της το πεις θα ριξεις λαδι στη φωτια ακου αυτο καλυτερα χαχαχαχαχ..
https://www.youtube.com/watch?v=kxbmu0DD1tM
13-08-2015, 11:28 #14
Ο πατέρας έχει παντρευτεί τη μητέρα, όχι το παιδί του. Το παιδί - όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο - είναι ο άσχετος της υπόθεσης, δεν είναι ούτε διαμεσολαβητής, ούτε φίλος, ούτε τίποτα. Ευθύνη για να πει την αλήθεια έχει ο πατέρας. Κανείς άλλος. Αυτό προσπαθώ να πω.
13-08-2015, 11:50 #15
εγω δε μπορω να βαλω το συμφερον μου σε δευτερη μοιρα κ τις ηθικολογιες σε πρωτη γιατι δεν ειμαι αγιος ουτε εχω καμια ορεξη να τον παραστησω για να παρω ποντους...
οσο πιο ψευτης εισαι τοσο πιο πολους ποντους παιρνεις.
το παραμυθι γιατι ειναι παντα ωραιο.