Κατάψυξη
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 40
    Senior Member

Κατάψυξη

Κοινωνικών στερεοτύπων, ταμπού, κλισέ, ονείρων, αρχετύπων, και προχωράμε.

Στο πίσω μέρος του μυαλού, όταν οι συναναστροφές μας το θυμίζουν ενίοτε, κι όμως βγαίνουν στιγμιαία σαν πορδές.

Δεν είναι κανείς απολύτως ελεύθερος, φτού!

Ολοι πίνουμε κατακάθια και λέμε κι ευχαριστώ.

Senior Member
    Ποια ειναι η απολυτη ελευθερια?

πώς την ορίζεις?

Senior Member
    Να ξαναγεννηθώ στο πλήθος. Να βάλω εγώ τα όριά μου. Να μη χρειάζεται να αναλώνομαι σε σκαψίματα δικά μου ή των άλλων. Να μη πληγώνω, να μη πληγώνομαι. Να φύγω απ όλα.

Senior Member
    Γίνεται αυτό?
    Μάκια...

Senior Member
    Οχι.

Senior Member
    να μην πληγώνεις? να μην πληγώνεσαι?

να μην αισθάνεσαι? να μη ζεις? ζωή στείρα απο συναισθήματα? χωρίς μαύρο, υπάρχει άσπρο? υπάρχουν χρώματα τόσα επίσης...

πώς σου στερείται η ελευθερία σου με το να σκάβεις μέσα σου ή στον άλλο?

Senior Member
    Να φύγω απ\' όλα και να μην επηρεάζομαι από τίποτα και κανέναν ήθελα κι εγώ μια μεγάλη περίοδο της ζωής μου. Νόμιζα οτι μπορούσα να το κάνω, απλά μου διέφευγε ο τρόπος.
    Κάποια στιγμή αποστασιοποιήθηκα από αυτή μου την επιθυμία. Είδα τον εαυτό μου από μακριά, είδα τι ζητούσα από μένα...κι αισθάνθηκα οτι αυτό που μου ζητούσα εκτός του οτι ήταν υπεράνθρωπο, είχε και πάρα πολύ μοναξιά...
    Μάκια...

Senior Member
    Originally posted by Sofia
    να μην πληγώνεις? να μην πληγώνεσαι?

\'\'\'πληγώνεις και πληγώνεσαι διότι εγείρονται συναισθήματα τα οποία βασίζονται πάνω σε στερεότυπα που μεγάλωσες και τίποτα άλλο΅΅

να μην αισθάνεσαι? να μη ζεις? ζωή στείρα απο συναισθήματα? χωρίς μαύρο, υπάρχει άσπρο? υπάρχουν χρώματα τόσα επίσης...

¨¨δεν είπα κάτι τέτοιο΅΅

πώς σου στερείται η ελευθερία σου με το να σκάβεις μέσα σου ή στον άλλο?
    ¨¨΄σκάβεις μέσα σου ή στον άλλο, όταν βλέπεις ότι κάτι δεν πάει καλά. Αυτό που θα βρείς, δεν είναι τίποτα άλλο από τον τρόπο που μεγάλωσες και όρια μέσα στα οποία υποχρεώθηκες να μπεις΅΅

Senior Member
    Originally posted by liberchild

¨¨΄σκάβεις μέσα σου ή στον άλλο, όταν βλέπεις ότι κάτι δεν πάει καλά. Αυτό που θα βρείς, δεν είναι τίποτα άλλο από τον τρόπο που μεγάλωσες και όρια μέσα στα οποία υποχρεώθηκες να μπεις΅΅
    Έγώ, μέχρι τη στιγμή που μιλαμε, βρήκα οτι ο τρόπος που χρησιμοποιούσα για να παραμείνω ελεύθερη και αλώβητη από την πραγματικότητα και τους γύρω μου ήταν τα χειρότερα δεσμά. Και ήμουν εγώ μόνη μου που αλυσοδέθηκα...στο όνομα της ελευθερίας, όπως εγώ την καταλάβαινα.
    Μάκια...

Senior Member
    εγω μεσα απο το σκαψιμο βρίσκω την ελευθερια, το φως. η αληθεια μου ειναι η ελευθερια μου.

Senior Member
    Η αλήθεια του καθενός, για νάναι η ελευθερία του, πρέπει νάναι η απόλυτη μοναξιά του.

Senior Member
    ο καθενας μονος του πορευεται έτσι κ αλλιως. η πορεια του ενος δεν αποκλειει ομως την πορεια των 2 μαζι. που κανει μια αλλη αληθεια. χωρις η μια να αναιρει την αλλη...

Senior Member
    Μίλησα για προσωπική μοναξιά με την έννοια της μοναδικότητας. Αυτό δεν αποκλείει το συγχρωτισμό με άλλους.

Senior Member
    οταν σκαβω μεσα μου ειναι για να με ερμηνευσω, να με μαθω...το ιδιο κ τον άλλο.
    διαδικασια δίχως τελος...

Senior Member
    Originally posted by Sofia
    ο καθενας μονος του πορευεται έτσι κ αλλιως. η πορεια του ενος δεν αποκλειει ομως την πορεια των 2 μαζι. που κανει μια αλλη αληθεια. χωρις η μια να αναιρει την αλλη...
    Κι είναι τρείς τελικά οι αλήθειες, τουλάχιστον όπως εγώ το καταλαβαίνω. Μια του ενός, μια του άλλου, και μια η κοινή τους, το δημιουργημά τους, η σχέση τους.
    Μάκια...

Page 1 of 3 123 LastLast