Κατάψυξη - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 40
    Senior Member
    Μισώ όλους αυτούς που με έμαθαν με τι πρέπει να στενοχωριέμαι, να χαίρομαι, να λυπάμαι. Ακόμα κι αν τη ζωή μου την πήρα αλλιώς, τα γαμημένα κατακάθια υπάρχουν. Ομως είμαι καλή κυνηγός.

Senior Member
    Θα φέρω ένα απλό παράδειγμα.

Πρίν μέρες είχα στενοχωρηθεί με το φίλο μου για μια του συμπεριφορά. Προσπάθησα να δώ από που προέρχεται αυτή η στενοχώρια. Θεώρησα υπεύθυνη την παρορμητική μου συμπεριφορά, το συναίσθημα του θυμού που προκάλεσε δυσάρεστες καταστάσεις, και σύμφωνα με τη λογική, δηλαδή, απ όσο τον γνωρίζω, δεν υπήρχε κανένας λόγος θυμού.
    Ομως, το να τιθασεύσω όλα αυτά, τα οποία είναι χαρακτηριστικά του δικού μου εαυτού, δεν το θέλω. Αντιθέτως, θεωρώ, οτι ο κάθε άνθρωπος, έχει δικαίωμα και να χαίρεται και να θυμώνει ελεύθερα χωρίς να ντρέπεται η να νιώθει άρρωστος.

Βρήκα όλως τυχαίως και μετά από πολλή και βαθιά σκέψη οτι αλλού παίζει το πρόβλημα.
    Το πρόβλημα είναι στο τι θεωρούμε άξιο θυμού. Καλή η θεωρία, καλά τα συμφωνητικά, καλή η προσπάθεια εξέλιξης, όμως.... η πράξη είναι τόσο δύσκολη όσο και τα όσα μας έχουν φυτρώσει στο κεφάλι από την παιδική ηλικία.

Δυστυχώς αυτά είναι τόσο ριζωμένα που όσο κι αν λέμε τα ξεπεράσαμε, βγαίνουν και γεμίζουν το χώρο με αγκάθια. Το πως πρέπει νάναι μια σχέση, το τι σημαίνει η αγάπη, το τι επισύρει λύπη η χαρά. Εμεινα έκπληκτη όταν διαπίστωσα οτι άνθρωποι κατά του γάμου, φαντάζονται το δικό τους σε μια δεδομένη στιγμή ενθουσιασμού, με νταούλια και βιολιά.

Δεν εξαιρώ τον εαυτό μου όμως. Το παραμύθι συνεχίζεται και στην ενήλικη ζωή. Για να επιστρέψω στα πρότυπα και στις κοινωνικά αποδεκτές συμπεριφορές, δηλώνω στο εξής, φανατικά αντίθετη με αυτές στο βαθμό που μου υπαγορεύουν συναισθήματα.

Senior Member
    Πάω ν ακούσω αλμοδοβάρ τώρα.... την τέχνη δεν την περιορίζει κανένα στάτους.

:cool:

Banned
    Ενδιαφερον ποστ,
    ας προσθεσω και εγω τον οβολο μου.

Originally posted by liberchild

Εμεινα έκπληκτη όταν διαπίστωσα οτι άνθρωποι κατά του γάμου, φαντάζονται το δικό τους σε μια δεδομένη στιγμή ενθουσιασμού, με νταούλια και βιολιά.

Προσωπικα ειμαι κατα του γαμου αυτο ειναι γνωστο τοις πασοις.
    Και οχι μονο του γαμου, αλλα εναντια σε οποιονδηποτε πειθαναγκασμο που επιβαλει η κοινωνια.

Παρολα αυτα αν αποφασιζα να παντρευτω θα το εκανα ακριβως εναντια σε οσα προβλεπονται.
    Θα πηγαινα με το παντελονι που φοραω τωρα, δεν θα εφτιαχνα ουτε προσκλητηρια ουτε μπομπονιερες ουτε τιποτα.

Βεβαιως θα εκανα γλεντι με \"νταουλια και βιολια\" η αλλιως ενα πολυ κλασικο κρητικο παραδοσιακο γαμο με μπαλωθιες, τσικουδια, ξεροτηγανα, γαμοπιλαφο με κλεμενο ζωο κλπ κλπ....

Ολα οσα δηλαδη η κοινωνια μας προσπαθει να κοψει (η να μας επιβαλλει) για να μας κανει γιδια κατω απο καλο τσοπανο.
    Ο γαμος ειναι μια ποινικη ρητρα σχεσεων μεταξυ των ανθρωπων για αν τους υποχρεωνει να ζουν κατω απο συμβασεις.
    Παρολα αυτα πιστευω οτι ειναι στο χερι του καθε ανθρωπου αν θελει να αφησει οι νομοι να νουθετουν τις σχεσεις του.

Ο γαμος ειναι μια καλη προφαση για να αλλυσοδεσει ενα ανθρωπος ενας αλλον.
    Ξαφνικα γεννιουνται ενα πληθος υποχρεωσεων, απο το να μην κοιτας αλλες γυναικες, μεχρι του να υποχρεωσουσε να φας μαζι με τα πεθερικα σου που πιθανον να αντιπαθεις.
    Ξαφνικα δεν εχεις χρονο για τον πιο παλιο σου φιλο, αλλα σου περισευει απλετος για τον κουμπαρο που τον γνωρισες περυσι.

Εν γενει δεν βλεπω κανενα λογο να παντρευτει καποιος, εκτος αν ειναι να κερδισει ενα σοβαρο επιδομα απο την πολιτεια.
    Βαζωντας κατω τα πραγματα, αν παιζει να παρω ενα επιδομα 100 ευρω ++ το μηνα, δεν βλεπω το λογο να μην παντρευτω οταν τα παραβολα κοστιζουν 100 ευρω ολα και ολα....
    εχω αμεσο κερδος 1000 ευρω τουλαχιστον ετησιως, ποιος ο λογος να τα χαρισω στο κρατος?? Μηπως δεν μου τα κραταει απο τις κρατησεις μου??

Επιπλεον αν δεν συντρεχει κανενας λογος τετοιος να παντρευτω, προτιμω να κανω ενα γλεντι και να πω παντρευομαι χωρις νομικες διαδικασιες και καλω τους φιλους μου να το γιορτασουμε.
    Δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να συμπεριλαμβανεται και ποινικη ρητρα σε ολα αυτα.....
    Σε καθε περιπτωση η γυναικα που θα σκεφτοταν να με παντρευτει και θα της περναγε η ιδεα να με βαλει σε καποια καλουπια, να προτιμησει να κατοικουμε σε ισογειο....
    Μερικες φορες γινομαι και νευρικος.

:cool:

ΥΓ...... ευτυχως οσες ειχαν τετοιες βλεψεις την κανανε νωρις και εμεινα με γυναικα που δεν εχει τετοιες ιδεες, ολα καλα - ολα ανθηρα...... χιχιχιχιχι....

Senior Member
    Και εγω ειμαι κατα του γαμου κυριως γιατι οπως σκεφτομαι τωρα δεν θελω να αποκτησω παιδι...και αν δεν θες να κανεις παιδια ποιος ο λογος να παντρευτεις και να μη ζεις απλως με τη συντροφο σου?
    Αν παντρευτω καποτε δηλαδη αλλαξω μυαλα για τον α ή β λογο τοτε θα εκανα πολιτικο γαμο χωρις πολλα-πολλα...σιγα μην δωσω μια περιουσια και απο πανω για να παντρευτω σε μια τελετη διχως νοημα με το 90% των προσκεκλημενων να μην εχεις ανταλλαξει ουτε μια κουβεντα την τελευταια πενταετια.Προτιμω να τα φαω με το κοριτσι σε καποιο ταξιδι ισως.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Banned
    Originally posted by keep_walking

.και αν δεν θες να κανεις παιδια ποιος ο λογος να παντρευτεις και να μη ζεις απλως με τη συντροφο σου?
    Γιατι αμα θες παιδια ποιος ο λογος να παντρευτεις???
    τα παιδια σου θα ζησουν μια χαρα και ετσι.
    Για αν μην σου πω οτι θα ειναι και πιο περηφανα.

ΥΓ....
    ηθελα να το βαλω υπογραφη αλλα προτιμησα να το γραψω εδω,

εκφραζω ειδικες αποψεις, χωρις αν ειμαι προσωπικος.
    Συμφωνεις κηπ??

Senior Member
    Eλπίζω το ποστ να μη ξωκοίλει στην περί γάμου και παιδιών χιλιοειπωμένη άποψη.

Senior Member
    Εμ για διαφορους λογους
    Α)Για να ευχαριστησεις τους γονεις
    Β)Να μη μπεις στη διαδικασια να παλευεις με κουτσομποληδες...δυστυχως μπορει σε μερικες χωρες να ειναι συνηθισμενο αλλα στην Ελλαδα ειναι ασυνηθιστο ακομα οικογενεια διχως γαμο.
    Γ)Τα επιδοματα...βασικα δεν ξερω και τι ισχυει για τα επιδοματα ανυπαντρου ζευγαριου.
    Δ)Μπορει να θελει το ετερον ημισυ
    Ε)Μαλλον εχει δικιο δεν υπαρχει καποιος ουσιαστικος λογος να παντρευτεις ακομα και οταν θες να τεκνοποιησεις...αλλα δεν ειναι και σπουδαια υποθεση να πας με την κοπελλα και καμμια 15αρια ατομα σε ενα δημαρχειο και να βαλετε μια τζιφρα...βεβαια δεν ξερω τι γινεται αν θες να χωρισεις μετα η διατροφη ειναι μεγαλυτερη οταν εισαι παντρεμενος απο οτι αν εισαι ανυπαντρος με παιδια?Αλλα καπου εχω ξεφυγει λεω να παψω να γραφω:P
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Eλπίζω το ποστ να μη ξωκοίλει στην περί γάμου και παιδιών χιλιοειπωμένη άποψη.
    Περι ελευθεριας...οχι δεν ειμαστε ελευθεροι...ελευθεροι θα ημασταν αν ημασταν κατι σαν θεοι.
    Δεν ειμαστε ελευθεροι ουτε καν κατα την γεννηση μας μιας και καθοριζομαστε απο το DNA μας.
    Οχι δεν πιστευω οτι ο καθε ανθρωπος εχει δικαιωμα να θυμωνει ελευθερα και να χαιρεται ελευθερα εκτος αν ειναι ετοιμος να πληρωσει τις συνεπειες των πραξεων του που μπορει να ειναι σοβαρες...βλεπε μενω μονος και μοιραζομαι τους προβληματισμους μου και τις χαρες μου με τον τοιχο...ή και λιγοτερο σοβαρες...βλεπεις τον συντροφο σου στενοχωρημενο απο τον αδικαιολογητο θυμο...και στεναχωριεσαι και εσυ γιατι φερθηκες με αυτο τον τροπο.
    Σιγουρα δεν πρεπει να καταπιεζουμε τον εαυτο μας σε μεγαλο βαθμο αλλα...τι να πω παλι το τετριμμενο μετρον αριστον?
    Κοινωνικα αποδεκτες συμπεριφορες?
    Θα σου πει ο αλλος στο δρομο πως παει...καλα?
    Θα πρεπει να του απαντησεις καλα...εστω και αν δεν αισθανεσαι και τοσο καλα γιατι αν του πεις σκατα θα σε ρωτησει και αυτος γιατι τι εχεις?Και θα πρεπει εσυ να αρχισεις να λες ή μπορεις να το γραψεις στα... αλλα μην περιμενεις μετα να σου ξαναμιλησει.
    Πιστευω το μεγαλυτερο μερος των αντιδρασεων μας κυριως με ψιλοαγνωστους ειναι κοινωνικα αποδεκτες συμπεριφορες.
    Σε καποιο στενο σου προσωπο εισαι πιο ελευθερος αλλα ουτε και εκει απολυτα ελευθερος...και καλα κανεις και δεν εισαι.
    Και εγω αισθανομαι παγιδευμενος θελω να απελευθερωθω κατα καποιο τροπο αλλα δεν ξερω πως...πως να πετυχω εναν καλο συνδυασμο ελευθεριας-->κοινωνικης αποδοχης...ειναι ορισμενες στιγμες στη ζωη μου που αισθανομαι πραγματικο ρομποτ κανοντας αυτο που πρεπει να κανω.

Banned
    Originally posted by keep_walking
    Εμ για διαφορους λογους
    Α)Για να ευχαριστησεις τους γονεις

αναρωτησου αν κανεις και τιποτα αλλο στη ζωη σου απο το να ευχαριστεις αλλους περαν του εαυτου σου.

Β)Να μη μπεις στη διαδικασια να παλευεις με κουτσομποληδες...δυστυχως μπορει σε μερικες χωρες να ειναι συνηθισμενο αλλα στην Ελλαδα ειναι ασυνηθιστο ακομα οικογενεια διχως γαμο.

Μια ζωη να μην μπαινεις σε καμια διαδικασια, αρκει να εισαι ιδιος με τον οχλο ετσι???
    ακομα και αν δεν σου αρεσει αυτο που κανεις....

Γ)Τα επιδοματα...βασικα δεν ξερω και τι ισχυει για τα επιδοματα ανυπαντρου ζευγαριου.

ισχυει κατα πολυ μαλιστα.
    Ο δημοσιουπαλληλικος κωδικας προβλεπει καλο κονδυλι.
    Οι Ι.Υ. ειναι κατα κατι πιο κατω.

Δ)Μπορει να θελει το ετερον ημισυ

το ετερον ημυσι, στην συνεχεια θα θελησει και αλλα.
    Ασχημο βιολι θα ανοιξεις.

Ε)Μαλλον εχει δικιο δεν υπαρχει καποιος ουσιαστικος λογος να παντρευτεις ακομα και οταν θες να τεκνοποιησεις...αλλα δεν ειναι και σπουδαια υποθεση να πας με την κοπελλα και καμμια 15αρια ατομα σε ενα δημαρχειο και να βαλετε μια τζιφρα...βεβαια δεν ξερω τι γινεται αν θες να χωρισεις μετα η διατροφη ειναι μεγαλυτερη οταν εισαι παντρεμενος απο οτι αν εισαι ανυπαντρος με παιδια?Αλλα καπου εχω ξεφυγει λεω να παψω να γραφω:P

τιποτα δεν ειναι σπουδαιο, αν νομιζεις οτι η μιζερη ζωη σου μπορει να ειναι ωραια και ετσι.
    Στην κατηφορα ολα μοιαζουν σαν να ειναι ο ουρανος μια ζωγραφια και που λεει και ο Χατζης....

Senior Member
    Α) Το να ευχαριστησω τους γονεις προσφερει και σε μενα ευχαριστηση
    Β) Αγωνες δινω εγω και δεν θα αναγκασω να δινει αγωνες ομως η οικογενεια μου χωρις λογο.
    Γ)Οκ με τα επιδοματα
    δ)Το ετερον ημισυ αν αποφασισω να μεινω μαζι του για να κανω παιδια αξιζει αυτην την μικρη επιθυμια.
    ε)Ουδεν σχολιο...αλλα θα κανω ενα σχολιο...νομιζω τα τραγικοποιεις και θελεις να φανεις οτι ξεφευγεις καπου απο τους \"κοινους\" θνητους λεγοντας οτι δεν θα μπεις στον κοπο να κανεις μια τυπικη διαδικασια οχι για αλλον λογο απλως για να ξεφυγεις λιγο απο το υπολοιπο λαουτζικο...τι να πω για αυτο.

Banned
    δυο σχολια μονο κηπ,

1. Εχεις σκεφτει να ευχαριστησεις μονο τον εαυτο σου, η στην ευχαριστηση των αλλων παραμεριζεις την δικη σου????

2. Δεν φαινομαι να ξεφευγω, κανω ακριβως αυτο που θελω.
    Το να ψαχνεις να βρεις αιτια και αιτιατο γιατι καποιος δεν θελει να κανει κατι, αρχιζεις να μπαινεις στη σφαιρα της φαντασιας...
    Γιατι απλα δεν σκεφτηκες οτι αμα καποιος δεν θελει να κανει κατι, παρολο που το κοστος ειναι ακριβο το κανει μονο και μονο γιατι αυτο θελει να κανει???
    Γιατι επιλεγεις να το κανεις δυσκολο ενω στην ουσια ειναι τοσο απλο???

Senior Member
    Είμαστε όλοι μια χαρά. Το μόνο που χρειάζεται για να μην υπάρχουν ποστς στο πσυκο, είναι μια συνοπτική ανακατάταξη προτύπων που θα λειτουργεί πλέον μέσα μας προς όφελός μας και όχι προς όφελος των άλλων.

Senior Member
    Είμαστε όλοι μια χαρά. Το μόνο που χρειάζεται για να μην υπάρχουν ποστς στο πσυκο, είναι μια συνοπτική ανακατάταξη προτύπων που θα λειτουργεί πλέον μέσα μας προς όφελός μας και όχι προς όφελος των άλλων.
    Λίμπερ πώς διαχωρίζεις ποιό πρότυπο, ποια συμπεριφορά είναι αμιγώς δική σου και ποιά σου έχει εμβολιαστεί από τους άλλους?

Υγ. Εγω πάντως και απόλυτα καλά να είμαι δεν βρίσκω το λόγο να σταματήσω να στέλνω ποστς στο πσυκο. Απλά θα είναι διαφορετικού περιεχομένου!!!:D
    Μάκια...

Senior Member
    Originally posted by Φοίβη
    Λίμπερ πώς διαχωρίζεις ποιό πρότυπο, ποια συμπεριφορά είναι αμιγώς δική σου και ποιά σου έχει εμβολιαστεί από τους άλλους?

Υγ. Εγω πάντως και απόλυτα καλά να είμαι δεν βρίσκω το λόγο να σταματήσω να στέλνω ποστς στο πσυκο. Απλά θα είναι διαφορετικού περιεχομένου!!!:D

Φοίβη είναι ένας άλλος μηχανισμός αυτός του διαχωρισμού. Οταν αρχίσεις να απενοχοποιήσαι θα το δείς.Ετσι έλυσα εγώ τις κρίσεις πανικού που με βασάνιζαν καιρό και μάλιστα χωρίς παρέμβαση ψυχολόγου η χαπιών. Ομως δεν είναι μόνο αυτά. Δικά σου πράγματα είναι αυτά τα οποία σου προκαλούν ευχαρίστηση και μόνο και που τα γουστάρεις όταν τα κάνεις.Οταν μπαίνει σφήνα όμως η στενοχώρια, ο θυμός η το άγχος και εν γένει αρνητικό συναίσθημα που σε ταλαιπωρεί και έχει διάρκεια, είναι κάτι ξένο που σου το προκαλεί δηλαδή επίκτητο. Τότε πρέπει να δεις, όχι το ίδιο το συναίσθημα και πως θα το χαλιναγωγήσεις, αλλά το γεγονός που σου το προκάλεσε και πως θα το ακυρώσεις η μετατρέψεις σε κάτι άλλο. Π.χ, θα σου πω οτι μεγάλωσα με την εξής λογική από το σπίτι μου: οι άντρες κερατώνουν. Αυτό το είχα νόμο και στη ζωή μου χωρίς να το αναλύσω. Παντρεύτηκα έναν άντρα τέτοιο που αυτό δεν θα μου το έκανε ποτέ, και έμεινα 20 χρόνια μαζί του χαντακώνοντας τα πάντα.

Αυτή τη στιγμή θα σου πω οτι είμαι με έναν άντρα που κάθε άλλο παρά πιστός είναι και είμαι πιο ευτυχισμένη από ποτέ. Εννοείται οτι κι εγώ κάνω το ίδιο. Αυτό λοιπόν το παράδειγμα στο έφερα για να δεις οτι τα στερεότυπα μας στενοχωρούν, μας πιέζουν τη ζωή μας, μας δημιουργούν άγχη, θυμό κ.λ.π και μας στερούν την ελευθερία μας.

Ετσι λοιπόν, σε ό,τι μας προκαλεί αρνητισμό, οφείλουμε να είμαστε με τα μάτια ορθάνοιχτα. Να βρίσκουμε το γιατί, και να παίρνουμε αμέσως γομολάστιχα.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast