Results 16 to 30 of 54
Thread: Αδυνάτισμα.
-
21-08-2015, 21:49 #16
Χαχαχαχα :P
- 21-08-2015, 21:58 #17
εγω τη στιγμη που περπαταω χανω κιλα...
21-08-2015, 22:00 #18
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
22-08-2015, 09:19 #19
το λεω και το ξαναλέω και θα το λέω οσο χρειαζεται ΔΕΝ ΑΣΧΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΧΟΣ! ΑΣΧΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥς ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ!
πήρες 10 κιλα..ε και?..αν δεν τα απενεχοποιησεις δεν προκειται να φυγουν. οπως ολες οι καταχρησεις, ετσι και αυτη εχει τον λογο της υπαρξης της. καποτε οταν εβγαινατα βράδια και αν δεν εκανα κεφαλι δεν περνουσα καλα..ετσι απο την αρχη επινα...και μεχρι να ερθει το πρωτο ποτο αισθανομουν σαν ψαρι εξω απο το νερο...δεν μιλουσα σε κανεναν...μετα επινα και ολα γινονταν υπέροχα! οι φιλες μου το ελεγαν "διαβολεμενο κεφι" και τους παρεσυρε ολους.
μετα αν δεν επινα μπαφο δεν μπορουσα να αντιμετωπίσω την μοναξια μου στις γιορτες ελιωνα απο το πρωι μεχρι το βραδυ.
και φυσικα οταν χρειαζοταν να αντιμετωπίσω καταστασεις που με πονουσαν ή με κουραζαν μαστουρωμενη τις αντιμετωπιζα καλύτερα.
το ιδιο και με το φαγητο, στην μορφη καταχρησης, το χρησιμοποιουμε για να νοστιμισουμε το ασχημο σκηνικο που ζουμε. διαβασα και καπως ετσι καταλαβα πως εχω καταθλιψαρα οτι οταν νιωθουμε θλίψη ο οργανισμος μας ζητάει υδατανθρακες
σου στελνω ενα αποσπασμα για να καταλάβεις στο περιπου τι εννοω αλλα και μπορεις βεβαια να το ψαξεις και μονη σου για περαιτερω και να το συζητησεις με τον γιατρο σου φυσικα.
Η έλλειψη σεροτονίνης μπορεί να εξηγήσει τις λιγούρες που μερικές φορές εμφανίζονται για κατανάλωση υδατανθράκων. Σε ορισμένους ανθρώπους εμφανίζεται μια ακατάσχετη επιθυμία για σοκολάτες, γλυκά, κουλουράκια και άλλα ζυμαρικά. Πρόκειται για το «σύνδρομο των υδατανθράκων», όπως μερικές φορές ονομάζεται. Το φαινόμενο αυτό σχετίζεται επίσης με μια κατάσταση κατάθλιψης που εμφανίζεται σε ορισμένες γυ*ναίκες πριν από την περίοδο τους. Στα συμπτώματα περιλαμβάνο*νται: κατάθλιψη, λήθαργος και ανικανότητα για συγκέντρωση. Αυτά τα συμπτώματα συν*δυάζονται μερικές φορές με ισχυρή επιθυμία για φαγητό, που έχει ως επα*κόλουθο την αύξηση του βάρους.
Ένα γεύμα που περιέχει υδατάνθρακες (γλυκόζη) οδηγεί σε έκκριση ινσουλίνης, η οποία βοηθά στην ταχύτερη διείσδυση της τρυπτοφάνης στον εγκέφαλο και αυτό καταπραΰνει τα συναισθήματα και την κακή διάθεση. Η σεροτονίνη βρίσκεται συνήθως στο αίμα σε μικρά ποσοστά. Ο ρυθμός μετατροπής της τρυπτοφάνης σε σεροτονί*νη επηρεάζεται από τη συμμετοχή των υδατανθράκων στη διατροφή. Οι υδατάνθρακες, και ειδικότερα η γλυκόζη, διεγείρουν την έκκριση της ινσουλίνης, μια αναβολική ορμόνη η οποία βάζει τη γλυκόζη και τα αμινοξέα στους ιστούς, π.χ. τους μυς. Το ποσοστό, όμως, ειδικά της τρυπτοφάνης στο αίμα δεν επηρεάζεται από την ινσουλίνη κι έτσι, εφόσον τα άλλα αμι*νοξέα οδηγούνται στους μυς από την ινσουλίνη, το ποσοστό της τρυπτοφάνης στο αίμα αυξάνεται, με την κατανάλωση υδατανθράκων. Έτσι αυξάνεται η ποσότητα της τρυπτοφανης που μεταφέρεται με το αίμα στον εγκέφαλο όπου μετατρέπεται σε σεροτονίνη. Μέσω αυτού του μηχανισμού ανεβαίνει η στάθμη της σεροτονί*νης με την κατανάλωση υδατανθράκων. Η σεροτονινη ρυθμίζει ακόμα τη γενική διάθεση του οργανισμού και προκαλεί υπνηλία. Πλούσια σε υδατάνθρα*κες γεύματα δημιουργούν αισθήματα κόπωσης και υπνηλίας στους υγιείς ανθρώπους, αυξάνοντας το ποσοστό σε*ροτονίνης. Αυτό όμως δεν συμβαίνει σε όσους πάσχουν από έλλειψη σεροτονίνης.
Φάρμακα που ασκούν δράση ανάλογη με αυτή της σεροτονίνης, δη*μιουργούν παρόμοια αποτέλεσμα: μειώνουν την επιθυμία, όσων πάσχουν, να καταναλίσκουν συνεχώς υδατάνθρακες. Η φενφλουραμίνη, για παράδειγμα, διευκολύνει την έκκριση σεροτονίνης στις συνάψεις των νευρώνων του εγκεφάλου. Τα ίδια φάρμακα είναι δραστι*κά στην περίπτωση της χειμωνιάτικης κατάθλιψης και των ανωμαλιών της περιόδου. Ακόμα, είναι δραστικά και σε ελαφρότερες περιπτώσεις, όπως σε γυναίκες που το βάρος τους έχει ξεφύγει από το κανονικό ή παρουσιά*ζουν κατάθλιψη, είτε από κληρονομική προδιάθεση, είτε γιατί προέρχο*νται από οικογένειες αλκοολικών. Η φενφλουραμίνη και άλλα ανάλογα βοηθούν στη μείωση του βάρους, μειώνοντας την επιθυμία για κατανάλω*ση υδατανθράκων. Αντίθετα, φάρμακα που δεσμεύουν την παραγωγή σεροτονίνης παρουσιάζουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Όλα αυτά δείχνουν ότι η σεροτονίνη παίζει ρόλο ακόμα και στο αδυνάτισμα. Γι’ αυτό ίσως τον χειμώνα οι περισσότεροι άνθρωποι του βόρειου ημισφαιρίου αυξάνουν το σωματικό βάρος τους.
να θυμασαι και το πιο βασικο: αλλοι χαρακονονται, αλλοι παθαινουν κρισης πανικου και διαφορα ψυχοσωματικα... τα 10 κιλάκια που εβαλες ειναι το ελαχιστο κακο απο αυτο που θα μπορουσες να κανεις στον εαυτο σου. δεν κινδυνευει η ζωη σου και χανονται ευκολα!... δεν υπάρχουν διαιτες που λύνουν πραγματικα το προβλημα. και φυσικα ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΗΜΗ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΤΟ ΝΙΩΘΕΙΣ.
23-08-2015, 12:02 #20
23-08-2015, 13:03 #21
23-08-2015, 13:18 #22
Στους αντρες λενε αρεσουν οι παχουλες γυναικες, δεν ξερω γιατι το λενε αυτο σε εμενα δεν πιανει τοσο πολυ αυτο, αλλα το εχω ακουσει αυτο πολλες φορες για τις χοντρες, μην ρωτατε εμενα
23-08-2015, 13:29 #23
23-08-2015, 13:49 #24
εδω μπαινουμε σε αλλα μονοπάτια..τι σημαινει φροντιζω τον εαυτο μου? λιμοκτονω για να μπαινω στο επομενο νουμερο απο τα παιδικα?...και δηλαδη ενας αντρας με λιγη κοιλίτσα καλοφαγας και καλοπότης δεν φροντιζει τον εαυτο του? οσο δεν τηθεται θεμα υγειας..ολοι μας φροντιζουμε οπως νομιζουμε καλυτερα τους εαυτους μας.
σαφως και υπάρχουν γουστα απο εκει και πέρα για τον καθενα μας...δεν γινεται να αρεσεις σε ολους. οπως ειπα και σε ενα αλλο ποστ ο καθενας στα κυβικα του...
μπορει αυτη που φαινεται να ειναι η γυναικα της ζωης σου σε εσενα σε εναν αλλον να ειναι ενα τριμπαζο..ε και?
και αυτη που σε εσενα φαινεται χοντρη για καποιον αλλον να ειναι η πιο σεξυ γυναικα του πλανητη...ε και?
το θεμα ειναι να περνας καλα με αυτον που εισαι και ας λένε οι αλλοι οτι θελουν...πάντα θα λένε ...κυριως αυτοι που δεν εχουν ...γιατι αυτοι που εχουν...και ειναι καλα...δεν θα ασχοληθουν..!!
και ναι υπαρχουν αντρες και γυναικες για ολα τα γουστα εκει εξω...αυτο ειναι το μονο σιγουρο και το μονο δεδομενο
23-08-2015, 13:54 #25
Εδώ τι δουλειά έχουν οι άντρες που προσέχουν τον εαυτό τους αφού η κοπέλα μιλάει για τα κιλά της;
Last edited by Deleted240217a; 23-08-2015 at 17:55.
23-08-2015, 14:35 #26
23-08-2015, 15:22 #27
23-08-2015, 15:56 #28
23-08-2015, 17:15 #29
23-08-2015, 18:58 #30
Αγαπητό δελφίνι,
τα επιπλέον κιλά ήταν πάντα το πρόβλημά μου απο τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Με ύψος 1,69 έφτασα κάποια στιγμή να ζυγίζω 127 κιλά. Δεν νομίζω ότι έβλεπα το πρόβλημα, ήθελα μεν να χάσω κιλά αλλά ήθελα αυτό να συμβεί με έναν μαγικό τρόπο, π.χ. να κοιμήθώ το βράδυ και να ξυπνήσω μοντέλο. όπως καταλαβαίνεις αυτό είναι αδύνατο να συμβεί. Κάποια στιγμή πρίν τρία χρόνια (με 127 κιλά πάνω μου) η υψηλή πίεση μου χτύπησε την πόρτα. Απευθύνθηκα στον παθολόγο μου και μου είπε "θα σου γράψω χάπια για την πίεση". Του ζήτησα να δοκιμάσουμε κάτι άλλο πρώτα πριν φορτωθώ με χάπια (αν απο τα 35 παίρνω χάπια για την πίεση σκέφτηκα, στα 60 θα τα κουβαλάω σε σακούλες). Μου είπε "το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ξεκινήσεις να περπατάς λίγο (δεν πήγαινα ούτε 500 μέτρα χωρίς το αυτοκίνητο) και να προσπαθήσεις να χάσεις μερικά κιλάκια...." Ξεκίνησα περπάτημα την επόμενη μέρα. Περπάτησα γύρω στα τρία χιλιόμετρα και όταν επέστρεψα στο σπίτι μου νόμιζα οτι θα πάθω συγκοπή! Δεν τα παράτησα. Βρήκα μια ωραία διαδρομή και περπατούσα (έντονο περπάτημα) κάθε μέρα τουλάχιστον μία ώρα. Στο μεταξύ δεν άλλαξα τίποτα στη διατροφή μου αν και το σώμα μου είχε αρχίσει να "συμμαζεύετε". Ολοι λέγαν "αδυνάτησες?", αλλά όχι δεν είχα αδυνατήσει απλά όπως σου είπα μάζεψα. Μέσα σε 10 μήνες (επιμένω χωρίς να αλλάξω τη διατροφή μου, συνέχισα να τρώω όπως έτρωγα) έχασα 10 κιλά! Πέρνοντας θάρρος απο αυτό τόλμησα κάτι παρακινδυνευμένο: ξεκίνησα την περίφημη διαιτα ducan. Μέσα σε 7 μήνες έχασα 32 κιλά (συνεχίζοντας φυσικά το περπάτημα και παίρνοντας βιταμίνες ως συμπλήρωμα). όταν σταμάτησα την δίαιτα ξεκίνησα σε ένα τμήμα zumba 5 φορές την εβδομάδα. Σήμερα ζυγίζω 78 κιλά. Δεν με λές στέκα αλλά δεν είμαι και παχύσαρκη! Με τη zumba και την γυμναστική έχασα άλλα 7 κιλά χωρίς διαίτα ενω΄έχω επιστρέψει στις παλιές μου διατροφικές συνήθειες. Δηλαδή τρώω ΤΑ ΠΑΝΤΑ (ότι ζηλέψω ότι θελήσω) αλλά φυσικά πλέον τρώω πολύ μικρότερες ποσότητες χωρίς προσπάθεια.... Αυτή ήταν η δική μου προσπάθεια. Τα κιλά αυτά τα διατηρώ τους τελευταίους 14 μήνες. Θέλω να χάσω ακόμα 7 κιλά αλλά ακόμα και στη σκέψη της λέξης δίαιτα με πιάνει ρίγος!!!!Ζορίστηκα πολύ αλλά νομίζω οτι τα έχω καταφέρει. Και ξέρεις ποιό ήταν αυτό που τελικά κέρδισα? έβαλα τη γυμναστική στη ζωή μου! Εβαλα μπρός το μεταβολισμό μου με τη γυμναστική και ανακάλυψα πόσο ωραία σε κάνει να αισθάνεσαι. Δεν γυμναζόμουνα ποτέ ΠΟΤΕ.... Ακόμα και στο σχολείο την ώρα της γυμναστικής είχα πάντα περίοδο! Άλλαξε τη ζωή σου δελφινάκι! Θα νιώσεις τόσο ωραία που δεν θα το πιστεύεις!!!! (μέχρι που γνώρισα τον πρωην μου βέβαια και όχι μόνο έκοψα τη γυμναστική αλλά ξεκίνησα και άλλες κακές συνήθειες - πρέζα! Τώρα είμαι σε φάση να ξαναμπώ στην παλιά μου ζωή και ξέρω οτι η γυμναστική θα με βοηθήσει να τα καταφέρω μια ώρα αρχύτερα... ευτυχώς δεν πήρα κιλά!!!!!!) Για ότι χρειαστείς είμαι εδώ........