Results 16 to 30 of 75
-
25-08-2015, 19:07 #16
Γεια σου Gravity,
κι εγώ παρόμοια με εσένα. Να μην χωράω πουθενά, ανασφάλεια πολύ, να μη θέλω να μένω μόνη μου καθόλου κι αυτό με το κάψιμο του δέρματος συνήθως τις βραδινές ώρες που ξύπναω μέσα στον ύπνο μου. Κρίσεις που τουλάχιστον μέχρι και εχθές δεν είχαν περάσει. Σήμερα μόνο δεν ήταν τόσο υπερβολική η ανησυχία, αλλά έχω κατάπτωση και ίσως να είναι απο τα ζάναξ. Η όρεξη μου δε κομμένη εντελώς.
Δεν εργάζομαι και δεν νομίζω ότι αν είχα δουλειά θα μπορούσα να ανταπεξέλθω. Από το σπίτι δεν έχω βγει ακόμη λόγω φόβου. Με αυτά που βιώνω ίσως ήταν προτιμότερη η προηγούμενη κατάστασή μου. Φοβάμαι ότι ο οργανισμός μου δεν θα τα καταφέρει με αυτά. Άσε που έχω διβάσει και τα χειρότερα για το συγκεκριμένο, ειδικά για τη διακοπή του.
- 26-08-2015, 11:50 #17
Tα ίδια ακριβώς είμαστε.Τα ίδια σκέφτομαι και εγώ αλλά δεν μπορεί για να επιμένουν τόσο οι ιατροί μας κάτι θα ξέρουν.
Εξάλλου εγώ έχω 4 χρόνια με κρίσεις πανικού.Δεν αντέχω άλλο.Θέλω να δω με τα φάρμακα μήπως και γίνει κάτι.
Σήμερα είναι να πάρω ολόκληρο το φάρμακο και φοβάμαι πολύ ακόμη δεν το έχω πάρει.Αλλά θα το πάρω,δεν θέλω να σταματήσω μετά από 12 μέρες ταλαιπωρίας.
Εσύ πώς είσαι σήμερα?
26-08-2015, 12:48 #18
στην αρχη παντα ειναι δυσκολα... μετα συνηθιζεις, μαθαινεις, και φοβασαι λιγοτερο..
για τα πρωτα χαπια που λες δεν εχω ιδεα.
για τα ζαναξ λεω πως με βοηθησαν χωρις αρνητικα συμπτωματα.
καταλλα οι κρισεις ειναι κρισεις, τρομκτικες, και απαισιες, αλλα τι να κανουμε! υπομονη και μολις νιωσεις να σε πλησιαζει αμυνσου!And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic
26-08-2015, 13:13 #19
66psy εσύ τι έχεις?κρίσεις πανικού?πόσο καιρό?μέχρι τώρα έχεις πάρει μόνο ζάναξ?
Εμένα η γιατρός μου μου είπε ότι τα ζάναξ είναι για ανακούφιση των συμπτωμάτων μόνο ,δεν αποτελούν κάποια ολοκληρωμένη θεραπεία.
Εγώ πάντως το πήρα το εσιταλοπράμ 10mg και ο θεός βοηθός.Αν και δεν έχω άγχος προς το παρόν.Όταν παίρνω το ζάναξ 0,5mg με κρατά καλά για 12 ώρες.
Ίσως επειδή δεν το έχω πάρει πολλές φορές.Μια φορά για ένα μήνα πριν 3 χρόνια,και σποραδικά σε πολύ δύσκολες καταστάσεις.
26-08-2015, 16:22 #20
Σήμερα δεν είμαι καθόλου καλά πάλι και έτσι μου το κατέβασε πάλι στα 10mg (seroxat). Εγώ δεν υπέφερα απο κρίσεις πανικού, παρά μόνο απο κατάθλιψη. Τις κρίσεις μου τις προκάλεσαν ένα άλλο φάρμακο που πήρα για την κατάθλιψη. Τώρα νομίζω ότι βρίσκομαι σε ένα τούνελ δίχως τελειωμό.
Gravity, κουράγιο και εμπιστεύσου την γιατρό σου. Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες.
26-08-2015, 17:35 #21
Vicky κάνε κουράγιο και εσύ.θα τα πας καλύτερα θα δεις.Όλο αυτό το στρες έρχεται και από το φόβο μας και όχι μόνο από τα φάρμακα.
Εγώ σήμερα είμαι ακόμη καλύτερα και σε λίγες μέρες θα είσαι και εσύγιατί τα φάρμακα μας είναι παρόμοια(είδα και τις παρενέργειες του δικού σου,τα ίδια με το δικό μου)
Και εγώ στην αρχή 1/4 του φαρμάκου πήρα,μετά μισό και σήμερα ολόκληρο.
Θα δεις έτσι θα είσαι καλύτερα.
Απλά έπρεπε ίσως και εσύ να το αυξήσεις σιγά-σιγά.Να είσαι σε επικοινωνία με τον ιατρό σου.
Να προσπαθήσεις να θυμίζεις στον εαυτό σου ότι είναι παρενέργειες και τίποτα άλλο.
Εύχομαι να γράψεις σε λίγες μέρες ότι είσαι καλύτερα.
Θα ενημερώσω και εγώ πώς θα είμαι.
Κάνε υπομονή.
26-08-2015, 18:46 #22
πολυ σωστη απαντηση για την vicky.
Ειχα παρομοιες παρενεργειες για περιπου δυο εβδομαδες οταν ξεκινησα παρομοιο ssri.
Με πολυ κοπο το συνεχισα ,και μετα αρχισα ξαφνικα να χαλαρωνω και να αισθανομαι καλυτερα.
σε δυο περιπου μηνες ημουν αλλος ανθρωπος!
το βασικο ομως ειναι να εχει επιδραση το φαρμακο, γιατι ο καθε οργανισμος αντιδρα διαφορετικα!
Παντως με τα ssri, τα αποτελεσματα ειναι περι το 65% θετικα απο το πρωτο φαρμακο ( υπαρχουν διαφορες δραστικες ουσιες σε αυτο τον τυπο φαρμακων ).
26-08-2015, 18:51 #23
Σε ευχαριστώ Gravity για τη συμπαράσταση. Εσύ απ' όσο βλέπω τα πήγες σταδιακά. Εγώ απο 10 σε 20 και τώρα πάλι σε 10 γιατί δεν άντεξα τις παρανέργειες. Τώρα η κατάθλιψή μου με τόσα έχει μεγιστοποιηθεί. Τις απογευματινές ώρες είμαι κάπως καλύτερα, κι αυτό μια ιδέα.
Σε συμβουλεύω τα ίδια που λες και σε μένα και οπως λεει το ρητό "μπόρα είναι θα περάσει"
Μη το βάζεις κάτω κι όλα θα πάνε καλά.
Τις καλύτερες ευχές μου!
26-08-2015, 18:57 #24
26-08-2015, 19:05 #25
όλοι λένε ότι αυτά τα φάρμακα δρουν καλά.Στα γράφει και ο kostas62 πιο πάνω.
Πάντως δεν θα το βάλουμε κάτω.Θα πετύχει η θεραπεία σίγουρα.
Και η ιατρός μου επιμένει ότι θα πετύχει και δεν μου είπε ποτέ να τα κόψω λόγω παρενεργειών μόνο προσαρμογές δοσολογίας κάναμε.
Έχω διαβάσει πολλές ιστορίες εδώ από ανθρώπους που θεραπεύτηκαν με αυτά.Και μια είναι και του kosta62.
26-08-2015, 19:11 #26
[QUOTE=kostas62;555421]
Παντως με τα ssri, τα αποτελεσματα ειναι περι το 65% θετικα απο το πρωτο φαρμακο ( υπαρχουν διαφορες δραστικες ουσιες σε αυτο τον τυπο φαρμακων ).[/QUOTE
Αυτό δεν το κατάλαβα ούτε εγώ.
26-08-2015, 19:19 #27
Ίσως του έγινα πολύ φορτική κι έτσι αναγκάστηκε να μου τα μειώσει. Μιλάω πάντως μαζί του πολύ συχνά.
26-08-2015, 19:29 #28
Δεν λειτουργούν έτσι αυτοί οι γιατροί.Απλά πρέπει να το πας πιο σταδιακά.
Εγώ έπαιρνα 1/4 του φαρμάκου φαντάσου.
Απλά εσύ έχεις κατάθλιψη και οι κρίσεις άγχους σου φαίνονται βουνό.
Όπως και σε μένα όταν έχω καταθλιπτική διάθεση.
Δώσε χρόνο στον εαυτό σου,και στο φάρμακο.
Τα λέω σε σένα να τα ακούω και εγώ.
26-08-2015, 20:27 #29
να κανω μια παρενθεση ο κωλοκαιρος μας κανει ετσι παιδια! παιζει ρολο και η αποτομη αλλαγη καιρου. ωστοσο ο ψυχολογος οταν μου εδωσε την θεραπεια εβαλε μεσα 1 ωρα διαβασμα και 1 ωρα περματημα.. (το διαβασμα βοηθαει) το μεσημερι μη κοιμασε.. το αγχος τρεφεται απο το μεσημεριανο υπνο χωρις να το ξερουμε. keep calm vicky. συχνα νιωθω οτι μου κλειδωνει ο σβερκος και δε μπορω να γυρισω να κοιταξω αλλου.. το ειπα αυτο στον ψυχολογο και μου λεει δεν ειναι κατι, 1 μερος του εγκεφαλου μας εχει παθει πλακα με αυτα που εχουμε το αλλο μερος θελει να ζησει! θελει FOCUS[/B] FOCUS
26-08-2015, 20:51 #30
Γεια σου vicky,
οχι,
εννοω οτι υπαρχουν διαφορα φαρμακα στην κατηγορια των ssri με διαφορετικες δραστικες ουσιες.
Καποιο φαρμακο που περιεχει την συγκεκριμενη δραστικη ουσια μπορει να ειναι αποτελεσματικο για σενα ,ενω καποιο αλλο της ιδιας κατηγοριας φαρμακο αλλα βασισμενο σε αλλη δραστικη ουσια ,να μην σου κανει τιποτα.
Ελπιζω να εγινα κατανοητος.