Results 31 to 45 of 75
-
27-08-2015, 11:38 #31
αρχικα ειχα κρισεις πανικου και γενικως παρα πολυ αγχος. Υπεφερα. μετα το προβλημα μου περιοριστηκε σε αγοροφοβια.
τα ζαναξ οχι δεν αποτελουν ολοκληρωμενη θεραπεια, ασε που τα συνηθιζεις πολυ ευκολα.
εγω τα εχω προσαρμοσει στην ζωη μου και πλεον ακολουθω αλλη πορεια.
εκανα εναν χρονο ψυχοθεραπεια και βοηθηκα αρχικα ως προς τις κρισεις. Η φοβια ομως δεν λυνετε με συνεδριες. Δε πα να εχεις και τον ιδιο τον φρουντ αν δεν βγεις εκει εξω, το προβλημα δεν σβηνεται.
Τελοσπαντων, αυτο που θα σου πω εγω ειναι με τα ζαναξ οχι πολλα πολλα. Το 0,5 σε κραταει για 12 ωρες, αλλα αν συνεχισεις την χρηση θα σε κραταει ολο και λιγοτερο. Δεν συμφερει, πως να το πω! :P
Να πω βεβαια και το αλλο. "Τα ζαναξ ειναι εθιστικα, ειναι ναρκωτικα, ειναι ο σατανας ναιι γεαα". Αυτα μην τα πολυακους! Δεν προκειται να συμβει τιποτα το τρομακτικο αν χρησιμοποιησεις ζαναξ για λιγο διαστημα και περιοδικα. Κι αυτο στο λεω εκ πειρας. Απλως καλο ειναι οσο μπορεις να τα αποφευγεις και να μην βασιζεσαι σε αυτα, αλλα μην καθεσαι και σκας αν χρειαστει ποτε να παρεις ενα μισαδακι πωπω θα εθιστω και τετοια. Αυτα ειναι λογια εκφοβισμου.And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic
- 27-08-2015, 12:52 #32
66psy τα ζάναξ είναι εθιστικά το ξέρω,αλλά τις πρώτες εβδομάδες που τα χρειάζομαι λόγω των παρενεργειών από τα αντικαταθλιπτικά θα τα πάρω μετά όχι.
Εξάλλου όσο πάει νιώθω και λίγο καλύτερα,οπότε ελπίζω ότι το αντικαταθλιπτικό θα με βοηθήσει να ζω πιο φυσιολογικά.
Κουράστηκα 4 χρόνια να το παλεύω χωρίς φάρμακα.Ο οργανισμός μου έχει εξαντληθεί.
Εύχομαι κάποια στιγμή να γίνουμε όλοι καλά.
27-08-2015, 13:06 #33
ετσι gravity!
Τα αγχολυτικα δεν θα τα χρειαστεις για περισσοτερο απο 2-3 εβδομαδες , μεχρι να αρχισει να δρα το αντικαταθληπτικο εφ οσον σου ειναι αποτελεσματικο.
Ετσι εγινε και με εμενα.
τα ευεργετικα αποτελεσματα του αντικαταθληπτικου θα πρεπει να αρχισεις να τα αισθανεσαι ,απο το τελος του πρωτου μηνα περιπου.
Ισως καποια στιγμη σας γραψω και για την τεχνικη δρασης των ssri στον οργανισμο ,ωστε να λυθουν καποιες αποριες που εχουν αρκετα μελη, οπως τις βλεπω διαβαζοντας τα posts σας.
27-08-2015, 13:22 #34
εμ αυτο σου λεω
καλα κανεις που δεν θα τα συνεχισεις, αλλα και που θα τα παρεις για καποιες μερες δεν τρεχει απολυτως κανενα προβλημα
οσο για την εξαντληση του οργανισμου συμφωνω! καλα κανεις και ξεκινησεις και φαρμακοθεραπεια, εφοσον ειδες οτι δεν παει αλλο...
οπως και ολα τα αλλα, και τα ψυχοφαρμακα βγηκαν για να βοηθησουν ανθρωπους που εχουν φτασει σε εσχατο σημειο, ασχετως που πολλοι τα δαιμονοποιουν.And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic
27-08-2015, 15:12 #35
Αυτό λέω και εγώ.Τα φάρμακα δεν αποτελούν πρώτη επιλογή αλλά πραγματικά όταν όλα τα άλλα δεν λειτουργούν πρέπει να τα πάρει κανείς.
Σήμερα είμαι ακόμη καλύτερα σχεδόν φυσιολογικά.
Μόνο που είμαι ακόμη διστακτική,με πολλές απορίες.Θα είμαι όντως καλά?
Kosta62 ανυπομονώ να δω αυτά τα ευεργετικά αποτελέσματα του αντικαταθλιπτικού.
Είναι άραγε όντως τόσο αποτελεσματικά.Θα ζήσω χωρίς κρίσεις.Το γράφω τώρα και έχω βάλει τα κλάματα.
Θα είμαι όπως παλιά?Ευχαριστώ πολύ πάντως για την υποστήριξη.έτσι παίρνω κουράγιο να συνεχίσω.
27-08-2015, 16:10 #36
γεια σου,
εγω παντως ημουν ,και νομιζα οτι προκειται πραγματικα για θαυμα!
βεβαια μην νομιζεις οτι θα λυθουν ολα σου τα προβληματα με το φαρμακο.
Μολις συνελθεις και ηρεμησεις, θα πρεπει να δεις τι αλλαγες θα πρεπει σιγα σιγα να κανεις στην ζωη σου ,ωστε καποια στιγμη ,υστερα απο μερικα ισως χρονια να το ελαττωσεις και μετα να μην το χρειαζεσαι πια.
Θα ελθει και αυτη η στιγμη ,εμενα μου πηρε 10 χρονια γιατι ειμαι πολυ ισχυρογνωμων και δεν δεχομαι ευκολα βοηθεια και συμβουλες!
εσυ ελπιζω να εισαι πιο δεκτικος χαρακτηρας.
27-08-2015, 16:48 #37
Ευχαριστώ για την απάντηση kosta62.
Ελπίζω και εγώ να είμαι το ίδιο καλά,και εννοείται παράλληλα θα κάνω και ψυχοθεραπεία.
Απλά δεν θα ήθελα να το πάρω για πολλά χρόνια,γιατί κάποια στιγμή θέλω να κάνω και παιδί.
Οι άντρες από αυτήν την άποψη είστε τυχεροί,δεν ανησυχείτε και γι'αυτό.
27-08-2015, 17:11 #38
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας και μέσα απο τις συζητήσεις σας μαθαίνω πολλά και προσπαθώ να κάνω κουράγιο.
27-08-2015, 17:17 #39
vicky12 πως νιώθεις με την μειωμένη δόση?λίγο καλύτερα από ότι φαίνεται με την χαμογελαστή φατσούλα που έβαλες.Σε ποια μέρα θεραπείας είσαι ακριβώς?
Εγώ στην 14η και νιώθω λίγο καλύτερα από χθες.Οπότε υπομονή.
27-08-2015, 22:31 #40
Γεια σου Gravity,
Εγώ είμαι στην 18 μέρα αγωγής και για σήμερα βγήκα έξω απο το σπίτι αλλά τα αποτελέσματα ήταν άσχημα. Φοβερή αγοραφοβία, τρόμος, τάση για λιποθυμία. Δεν είχα όμως τόσο ένοντο το να μην μπορώ να καθίσω σε μια μεριά. Κατά τ' άλλα απογοητεύτηκα από αυτά που σου περιέγραψα. Δεν ξέρω έχω μπερδευτεί σχετικά με τη δοσολογία, αλλά δεν αντεχόντουσαν ούτε με τα ζαναξ τα συμπτώματα του χαπιού.
Χαίρομαι που πας καλά. Εύχομαι ακόμη καλύτερα τις επόμενες μέρες και για τις δυο μας.
27-08-2015, 23:41 #41
χαίρομαι το ότι βγήκες είναι πολύ θετικό.
και εγώ μόνη μου δεν πολύ βγαίνω μόνο τα απαραίτητα και στα γρήγορα.
Πιο πολύ με τον σύζυγο τώρα στην αρχή.Αν σε βοηθά βγες και εσύ με κάποιον δικό σου.
Και εμένα στην αρχή έτσι ξεκίνησαν να φεύγουν οι παρενέργειες σιγά-σιγά.Λιγότερος φόβος και μετά όλα και λιγότερος.
Διστακτική είμαι πάλι.Αν δεν νιώθω καλά μπορεί και να μην πάω κάπου.Αλλά είπαμε σιγά-σιγά.
29-08-2015, 12:13 #42
Τελικά πήγα στα επείγοντα σε κλινική και μου κοψανε ένα φάρμακο που είχε σχέση με το risperdal και ίσως αυτό μου προκαλούσε μεγαλύτερη σναστάτωση και μου προσθέσαν το Seroquel Άντε να δω που θα βγεί. Έκανα και πυρετό όλο το βράδυ απο μια ουρολοίμωξη, οπότε όλο το πακέτο είναι δράμα. ΄Ξέρει κανείς για το Seroquel να μου πει;
Σιγά σιγά Gravity θα βγαίνεις και πιο συχνά.
29-08-2015, 23:25 #43
και δεκτικος να εισαι οι ψυχικες διαταραχες ειναι περιεργη φαση, περιπλοκες και στην πλειοψηφια τους χρονιες.
εγω στην αρχη αγανακτουσα και αγχωνομουν με το "Αντε ποτε επιτελους θα φυγει".
πλεον το εχω δει πολυ πιο χαλαρα, προχωραω με αυτο αντιμετωπιζοντας το οσο μπορω και ειναι πολυ καλυτερα ετσι.
δεν λεω οτι εχω αποδεχτει πως θα εχω αγχος για μια ζωη , απλως και που το εχω ε δεν χαθηκε και ο κοσμος ρε αδερφε
χαλαρα και ο,τι ειναι να γινει θα γινει.
καπως ετσι
οταν φτασει κανεις στο σημειο να εχει αγχος και να μην τον ενοχλει, τοτε ταυτοχρονα το μειωνει. ειναι λιγο περιεργο αυτο που λεω, αλλα με εμενα αυτο συμβαινειAnd those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic
30-08-2015, 15:12 #44
Παναγιωτη γεια σου, το αισθημα της αναγκης των φαρμακων το συμπερανες μετα την υποτροπη ? Ειχα κανει μια προσπαθεια να τα σταματησω και μετα οχι μονο χειροτερεψα αλλα απεκτησα νεα διαγνωση. Οι συμβουλες σου ειναι πολυ σωστες και ειδικα οσον αφορα το αλκοολ( πρωην ψυχολογικα εθισμενη σε αυτο).
30-08-2015, 20:54 #45
Κι εγώ αυτό προσπάθησα να κάνω. Να σταματήσω τα φάρμακα για να απαλλαγώ απο αυτά και τελικά τώρα είμαι πολύ χειρότερα. Έστω και και με νέα θεραπεία.