Results 1 to 15 of 75
-
22-08-2015, 11:57 #1
Έντονες κρίσεις άγχους απο νέα θεραπεία
Γεια σας,
έπειτα απο μια αποτυχημένη θεραπεία, ξεκίνησα νέα με Seroxat και για να να αντέξω τις πολύ έντονες κρίσεις άγχους μου πρόσθεσε xanax. Έχει κανείς ανάλογη εμπειρία; Αισθάνομαι ένα πτώμα με τα ηρεμιστικά, ενώ στις έντονες κρίσεις άγχους δεν μπορώ να σταθώ σε ένα μέρος. Νομίζω ότι θα μείνω για πάντα έτσι. Είμαι στη δεύτερη εβδομάδα της νέας θεραπείας. Ο χρόνος μου φαίνεται ατέλειωτος και η ζωή μου έγινε κόλαση! Έτσι είναι όταν ξεκινάς νέα θεραπεία; Και πόσο κρατάει;
- 22-08-2015, 13:58 #2
γιατι δε του ζητησες θεραπεια χωρις φαρμακα?
22-08-2015, 14:29 #3
22-08-2015, 19:12 #4
οπως ειχα πει και στον NikosTas
1)κοψε το αλκοολ και το τσιγαρο
2)χυμους και φρουτα
3)φιστίκια Αιγίνης.. 1 χουφτα το απογευμα τα φιστικια αιγινης περιέχουν υψηλή ποσότητα καλίου, το οποίο βοηθάει τον οργανισμό ρίχνοντας τα επίπεδα της ορμόνης στρες κορτιζόλης, περισσότερο από κάθε άλλο ξηρό καρπό
4)σεξ, δωσε πονο και ας ποναει μωρε
μιλαω συνεχεια.. αλλα μου αρεσει να βοηθαω
22-08-2015, 19:53 #5
24-08-2015, 09:18 #6
vicky 12 το ίδιο είμαι και εγώ.Στην δεύτερη εβδομάδα θεραπείας και ακόμη νιώθω έντονο άγχος.Πόσο ζάναξ παίρνεις?
Εμένα οι 2 πρώτες μέρες ήταν πολύ δύσκολες.Και τώρα είμαι κάπως αλλά καλύτερα από πριν.
Η ιατρός μου μου είπε ότι αυτά τα φάρμακα χρειάζονται χρόνο να δράσουν και ότι μερικοί είναι πιο ευαίσθητοι.
Ας κάνουμε υπομονή.Καλό μας κουράγιο τι να πω.
24-08-2015, 11:13 #7
τι ποσοτητα ζαναξ παιρνεις?
24-08-2015, 11:37 #8
Παιδιά καλά όλα αυτά αλλά για ελαφριές περιπτώσεις.
Όπως και η γυμναστική, οι μπανάνες, τα κάσιους (τρυπτοφάνη), οι βιταμίνες Β, ο σίδηρος αν είσαι σε έλλειψη, οι εξετάσεις για θυροειδή και ένα σωρό άλλα που έψαξα και δοκίμασα πριν περσω στα χάπια.
Και εγώ όταν σταμάτησα τα cipralex τον 7ο μήνα μετά από ένα διάστημα άρχισαν σκοτοδείνες, κρίσεις άγχους, κρίσεις πανικού, ταχυπαλμίες, και γενικά ότι είχα και πριν τα πάρω. Δηλαδή δεν ήταν επειδή έκοψα τα χάπια απλά επειδή τα χρειαζόμουν και άλλο...
Όταν ξαναβάλαμε σιπραλεξ δυστυχώς δε με ξαναέπιασε τόσο καλά όσο την πρώτη φορά (περίεργο) και τώρα παίρνω εφφεξόρ και νιώθω κάπως καλύτερα...
@Phatox, δεν καπνίζω ποτέ, δεν πίνω ποτέ, τρώω φρούτα και σαλάτες, muesli με λιναρόσπορο (ω3), goji berry (αντιοξειδωτικά), ξηρούς καρπούς και ιπποφαές κάθε πρωί, παίρνω άπειρη σπιρουλίνα, κάνω γυμναστική 3 φορές την βδομάδα με βάρη, περπάτημα μισή ώρα 5 φορές την βδομάδα και φυσικά έκανα ένα βουνό εξετάσεις πριν καταλάβω πως ΟΛΑ αυτά μαζί βοήθαγαν το πολύ 15%...
Η ψυχολόγος από την άλλη σε 7 μήνες με συνεδρία κάθε βδομάδα 2 και 2μιση ώρες (αντί για 50 λεπτά) με βοήθησε συνδυαστικά με διατροφή και τα γύρω γύρω 30% και σκάλωσα στο 30% που απλά πήρε την αγοραφοβία ...
Δυστυχώς για μια κατηγορία ανθρώπων στην οποία φυσικά και ΔΕΝ ήθελα να ανήκω τα χάπια καταλήγουν να είναι απαραίτητα...
Βίκυ υπομονή δε θα είσαι για πάντα έτσι. Και αν οι παρενέργειες συνεχίσουν απλά θα σου αλλάξει χάπι σε κάτι πιο ανεκτό.
Υπομονή όμως είναι δύσκολο για τον οργανισμό καθώς με τα χάπια μπαίνει σε νέα ισορροπία (νευρολογική) και μετά τα έκοψες προσπάθησε να ξαναισορροπήσει χωρίς αυτά και έβαλες εκ νέου. Θέλει λίγη υπομονή.
Και εγώ τώρα με τα εφφεξόρ απογοητέυτηκα εντελώς γιατί ήμουν ανυπόμονος. 22η μέρα χθές στα εφφεξόρ και είδα την πρώτη αχτίδα φωτός στην κατάθλιψη...
Μια μικρή αχτίδα. Για λίγα λεπτά ένιωσα αισιόδοξος ξανά. Για λίγο όμως...
Περιμένω να δω αν θα καταφέρουν τα εφφεξόρ να με βοηθήσουν...
Τουλάχιστον μου έκοψαν την αυτοκτονικότητα
24-08-2015, 21:20 #9
Γεια σου,
Δεύτερη εβδομάδα είμαι κι εγώ και κάποιες φορές δεν αντέχω στο ίδιο μου το σώμα. Τα ζάναξ τα ξεκίνησα απο 2 μισά των 0,5 και τώρα έφτασα τα 2 ολόκληρα καμιά φορά και λίγο παραπάνω στις περιπτώσεις έντονης κρίσης. Αισθάνομαι σε απόγνωση και νομίζω ότι αυτό το μαρτύριο δεν θα έχει τέλος. Μέχρι να δράσουν αυτά
νομίζω ότι απο κατάθλιψη θα περάσω στο επόμενο στάδιο της τρέλας. Εύχομαι κουράγιο και σε σένα και όλα να σου πάνε καλά!
24-08-2015, 21:22 #10
24-08-2015, 21:30 #11
Μπράβο σου Παναγιώτη που καταφέρνεις και το παλεύεις. Άλλοι παραιτούνται εντελώς ακόμη κι απο αυτά τα απλά καθημερινά πράγματα και τη σωστή διατροφή (μεταξύ αυτών κι εγώ).
Ελπίζω απο εδώ και πέρα να πάει καλύτερα η νέα σου θεραπεία και να καταφέρεις να ξεπεράσεις το μεγαλύτερα σου θέματα. Να νιώσεις ακόμη πιο αισιόδοξος γιατί σε κάτι τέτοιες στιγμές καταλαβαίνεις πόσο όμορφη είναι η ζωή, όταν θες να τη χαρείς και απλά δεν μπορείς. Σου εύχομαι τα καλύτερα μέσα απο την καρδιά μου!
25-08-2015, 00:47 #12
΅@Βίκυ, σε ευχαριστώ πολύ Βίκυ σου έυχομαι και εγώ τα καλύτερα και υπομονή.
Εντάξει και εγώ όταν ήμουν στο πάτο της κατάθλιψης έτρωγα μόνο πατατακια και σοκολάτες αλλά το σταμάτησα γιατί κατάλαβα πως δεν μου έκανε καλό...
Που να δεις όταν δεν έχεις κανει κανονική σχέση ως τα 25 και ξαφνικά θέλεις να κάνεις σχέση, σε θέλει μια κοπέλα και είσαι ήδη γεμάτος κόμπλεξ και ανασφάλειες...
(τωρινή ιστορία...)
Ελπίζω πως όταν με πιάσουν περισσότερο θα χαλαρώσω και στις σχέσεις...
25-08-2015, 13:04 #13
25-08-2015, 16:20 #14
Gravity,
τι συμπτώματα ακριβώς είχες και έχεις αυτές τις δύο εβδομάδες;
25-08-2015, 17:26 #15
Γεια σου,vicky 12.Tη πρώτη μέρα πήρα τα φάρμακα ανυποψίαστη το πρωί χωρίς ανησυχία,αφού η ιατρός μου μου είχε πει θα έχεις πονοκέφαλο και ναυτία.
Το απόγευμα ήμουν βόλτα και άρχισα να αισθάνομαι ένα δερματικό κάψιμο και υπερβολική ανησυχία,δεν μπορούσα να σταθώ πουθενά.Νόμιζα ότι τρελάθηκα τελείως.
Πήρα την ιατρό τηλ και μου είπε να πάρω ζάναξ μετά συνήλθα κάπως.Ήμουν έτοιμη να πάω νοσοκομείο,λέω θα με κλείσουν σε ψυχιατρική κλινική τελείωσε.
Τις επόμενες μέρες έπαθα 2 φορές το ίδιο να νιώθω ότι καίγομαι και να ανησυχώ πολύ.Με τα ζάναξ μου περνάει κάπως.
Αυτές τις μέρες είμαι κάπως ανήσυχη άλλα τουλάχιστον όχι τόσο ώστε να πάω νοσοκομείο.
Έχω και διάρροια 10 μέρες τώρα. Χθες και προχθές έχω πονοκέφαλο αρκετά δυνατό αλλά μου πέρασε με το ντεπόν που πήρα.
Σήμερα ήμουν καλά,βγήκα βόλτα ψώνισα μόνο λίγο πονοκέφαλο αλλά ελαφρύ.
Ελπίζω να συνεχίσει έτσι.Εγώ δεν εργάζομαι προς το παρόν οπότε μένω σπίτι και κάνω υπομονή.
Α παίρνω και εγώ δύο ζάναξ πρωί και βράδυ 0,5.
Άλλοι πάλι δεν νιώθουν τίποτα μου είπε η ιατρός μου.τι να πω εμείς είμαστε οι άτυχες.
Είπα πολλά ε.σορρυ.
Εσύ πώς το βιώνεις το άγχος σου.εργάζεσαι?Μπορείς να εργασθείς?