Results 1 to 15 of 36
Thread: βαβελ
-
22-08-2015, 13:57 #1
βαβελ
Εβαλα αυτον τον τιτλο , διοτι πιστευω οτι η συνεννοηση στο φορουμ ειναι κατι που χωλαινει . Αντε να συνεννοηθεις με ανθρωπους που εχουν μεγαλωσει με διαφορετικα βιωματα , εμπειριες , νοοτροπιες , ηλικιες απο 16ως 54 , διαφορετικες κοσμοθεωριες , απωθημενα , ανασφαλειες κλπ. Θα μου πειτε , γιαυτο υπαρχει το φορουμ , για νανταλλασονται αποψεις . Ναι , αλλα οι διαφορες αποψεων βοηθουν την κατασταση , η στην τελικη δεν βγαινει τιποτα ? πως μπορεις να μπεις στην ψυχη του αλλου και να τον βοηθησεις ? ολοι εχουν απο μια αποψη , και απο την μερια τους , φαινεται σωστη , ποιος ειναι αυτος που θα διορθωσει καποιον αλλον ? ειναι εξυπνοτερος ? ικανοτερος ? ωριμοτερος ? ΒΑΒΕΛ ......................
- 22-08-2015, 14:07 #2
Όλες οι απόψεις είναι δεκτές εκτός και αν προέρχονται από προθέσεις επίθεσης χωρίς λόγο, τουλάχιστον εγώ έτσι το βλέπω..
22-08-2015, 14:43 #3
στη ψυχη του αλλου δεν αναρωτιεσαι πως μπαινεις εισαι σ αυτη ειδη
22-08-2015, 17:24 #4
ειμαστε οντως διαφορετικοι ανθρωποι..ομως πέρα απο ολη αυτη τη διαφορετικοτητα εχουμε ενα κοινο... ετσι οπως το χω αμπελοφιλοσοφισει υπάρχουν 2 κατηγοριες ανθρωπων.
1) αυτοι που ξερουν οτι δεν ειναι καλα
2)αυτοι που το αρνουνται
ολοι εμεις ανηκουμε στην ιδια κατηγορια. μπορει να γινεται και εδω μια μικρη βαβελ... αλλα εκτος απο αυτην ..υπάρχουν ανθρωποι που εχουμε αναγκη να μιλησουμε...και μονο οτι καποιος μας ακουει για εμας ειναι σημαντικο.
εμενα προσωπικα αυτο με εχει ωφελήσει αφανταστα... ξαναβρηκα την ελπίδα μου στην ανθρωπότητα.
φυσικα με καποιες μικρες εξαιρεσεις...αλλα ειναι πολυ μικρες σε σχεση με την καλοσυνη και την αγαπη που συναντησα και που με προτρεπει να φερθω και εγω αναλογα.
μολις χτες βιωσα ενα συνταρακτικο ξεσμασμα, παιδια ειχα να κλάψω έτσι χρόνια...και ημουν εδω μεσα..εγραφα και εκλαιγα και καποιος με ακουγε, ο γλυκος μας ο ελις συγκεκριμενα ετυχε να ναι εδω γυρω και με ωφελησε απίστευτα.
δεν μπορω να σου πω ποσο πολυ αγαπησα καθε πονεμενο πλασμα...και τους ανοιξα την ψυχη μου και εσεις σε εμενα
σημερα ομως εγινε της βαβελ το καγκελο με ενα αλλο μελος... ε και? βαρεθηκα να μην μπορω να εκφραζομαι και να υπολογιζω τις συνεπειες συνεχεια.εδω (για οσο θα ειμαι) θελω να ειμαι αληθινη... οτι νιωθω το λέω ...σωστη - λάθος δεν με νοιαζει..αν βαβελ λοιπον σημαινει αληθεια και ελευθερια, την προτιμω χιλιες φορες απο οτιδηποτε αλλο
22-08-2015, 17:55 #5
OK , rea , αφου βιωσες κατι τετοιο με τον συμπαθη elis , ειναι αδοκιμος για σενα ο ορος βαβελ , ωφεληθηκες . Βεβαια βαβελ εχει γινει ολη οι κοινωνια , και εδω ειναι μια μικρογραφια αυτης . Προσωπικα , δεν εχω ωφεληθει ποτε και απο κανεναν στο φορουμ , γι αυτο και οσα θεματα εχω ανοιξει , κανενα δεν αφορα την κατασταση μου , διοτι δεν πιστευω οτι κανεις με ξερει τοσο καλα ωστε να με βοηθησει . Θα με ρωτησεις γιατι μπαινω τοτε . Γιατι δεν εχω κατι καλυτερο να κανω , και πλεον προτιμω την επαφη μεσω πμ. Ισως ναχω μεινει πολυ καιρο στο φορουμ , και τοχω βαρεθει , εχουν αποχωρησει και πολλα αξιολογα μελη καποιας ηλικιας , και δεν εχω με ποιον να μιλησω πλεον .
22-08-2015, 18:01 #6
Αληθεια Αλεξ , το πιστευεις οτι εχεις μπει στην ψυχη πολλων ?. Εγω στην δικη σου , πιστευω οτι ελαχιστα εχω μπει , παροτι διατηρουμε μια φιλικη σχεση , και ανταλλασουμε και πμ. Εσυ πιστευεις ως παλαιοτερος οτι εχουν αποχωρησει πολλα αξιολογα μελη , καποιας ηλικιας , και εχει κατεβει δραματικα ο μεσος ορος ηλικιας ? δεν ηταν καλυτερο το επιπεδο του φορουμ 1 χρονο και πλεον πριν ?
22-08-2015, 18:05 #7
Βρε pillow , εμεις οι δυο ειμαστε χαρακτηριστικη περιπτωση βαβελ , εχω προσπαθησει πολλακις να σε σε καταλαβω , ειμαι ανθρωπος καλων προθεσεων , αλλα αδυνατω να σε κατανοησω στο βαθμο που θαθελα . Εσυ εισαι ευχαριστημενη απο την ανταποκριση στα ' προβληματα ' σου , απο μελη του φορουμ ?
22-08-2015, 18:10 #8
Δεν προσπαθω νακυρωσω την υπαρξη του φορουμ , αλλα πολλες φορες , διαβαζοντας ενα θρεντ , πιανω τον εαυτο μου να σκεφτεται , ' τωρα τι ειναι αυτα που λεει αυτος-η ? η 'πως να σε βοηθησω , αφου το προβλημα σου ειναι τοσο βαθυ , που μονο ψυχολογος μπορει να στο λυσει ' .
Ισως μεγαλωσα αρκετα για να ειμαι σε αυτο το φορουμ .
22-08-2015, 18:11 #9
Γιατί δεν μπορείς να με καταλάβεις; Απλά υποστηρίζω τον εαυτό μου, το φύλο μου επειδή πολλοί βρίζουν τις γυναίκες εδώ μέσα, την καλοσύνη και τις αξίες. Ίσως δεν με καταλαβαίνεις γιατί διαφέρω πολύ από τους άλλους, δεν κάνω ότι κάνουν οι περισσότεροι ούτε σκέφτομαι όπως οι περισσότεροι. Γενικά δεν μπορεί να με βοηθήσει κανείς στη φάση που βρίσκομαι, αλλά αν ήταν λίγο καλύτερα κάποια μέλη του φόρουμ και δεν μου επιτίθονταν ίσως να ήμουν ευχαριστημένη από το φόρουμ ως προς την επικοινωνία. Μπαίνω να διαβάσω κάτι και όλο και κάποιος θα έχει γράψει μια κακία και έτσι πέφτει η διάθεσή μου.
22-08-2015, 18:23 #10
κανεις ασχημα φιλε μου που δεν ανοιγεσαι εδω... οκ κανεις μας δεν ξερει κανεναν μας εδω μεσα...αλλα και μονο που θα τα βγαλεις απο μεσα σου θα σε βοηθησει πολυ. ειλικρινα σου μιλαω εγω περιμενω να μας τιμησεις με την αληθεια σου και που ξερεις... μπορει και να δεις μια αλλη οψη των πραγματων που δεν την ειχες λάβει υπόψην σου. εχεις πάντως ανθρωπους αν θες να μιλησεις... ελπιζω το επόμενο ποστ να σε αφορα πραγματικα! θαρρος φιλε μου ...
22-08-2015, 19:12 #11
εγω ειμαι υπερ τησ σκληρησ απεικονισησ τησ γνωμησ τ αλλουνου οσο κι αν ποναει αυτο αν ποναει σε κανενα
τεσπα εγω γραφω μαλακιεσ απλα για να χαλαρωσω αν βοηθαω καποιον καλωσ αν δεν βοηθαω παλι καλωσ
εγω χαλαρωνω ετσι παντωσ και βοηθιεμαι εγω κι ετσι ηρεμωΦιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
22-08-2015, 19:18 #12
στη ψυχη πολων σιγουρα δεν εχω μπει αλλα αν εμφανιστει το καταληλο ατομο θα μπω μια κ καλη
ετσι κ αλλιως δε γινετε να βρισκεσαι στο μυαλο ολων ταυτοχρονα οσο καλος κ να σαι στην επικοινωνια αλλα πρεπει να εχεις κ καπιους γνωστους παντου πιστευω συμβαινει αυτο αυτος που τελικα θα περασει την εξωτερικη πυλη του μυαλου σου θα ναι ενας η δυο γιατι οπως κ να το κανουμε ο ασσος θα ειναι παντα ασσος κ τα υπολυπα τα νουμερα που θα ακολουθησουν...
αυτο το πιστευω γενικοτερα να σου πω οτι οσο πιο παλιο ειναι κατι τοσο καλυτερο ειναι
22-08-2015, 19:21 #13
οστοσο μου εχει τυχει κ αρκετες φορες καπιον να τον πιανω ετσι κ ετσι το πιο συχνο ειναι αυτο...
22-08-2015, 23:06 #14
κανέναν δεν μπορείς να βοηθήσεις άμα δεν θέλει να βοηθηθεί... βαβέλ, ναι... αλλά τελικά ο καθένας είναι υπεύθυνος γι αυτά που λέει κι όχι γι αυτά που καταλαβαίνει ο άλλος... δεν γίνεται αλλιώς...
ακόμα κι όταν δεν υπάρχει έμπρακτη, χειροπιαστή βοήθεια όμως, η επικοινωνία καθαυτή είναι ανάγκη και για τα δυο ¨μέρη¨
ακόμα κι αν δεν βγάλουμε άκρη και συμπέρασμα, τι? η ίδια η διαδρομή είναι που μετράει
23-08-2015, 09:09 #15
Για ΓΑΔ, κατάθλιψη και λοιπά υπάρχει επιδότηση, σύνταξη ή...
20-06-2025, 22:06 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή