Για αγοραφοβία - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 42
    Senior Member
    Quote Originally Posted by andreas7 View Post
    Καλησπερα!!
    Και εμενα με εχει πιασει αγοραφοβια το θεμα ειναι ομως οτι βγαινω εξω και λεω οτι αμα στο τελος πεσω κατω επεσα..(και βεβαια ποτε δεν εχω πεσει κατω ΠΟΤΕ!! ).
    Κοιτα να δεις αυτο που φοβομαστε ειναι οτι αμα πεσουμε κατω ειναι οτι θα γινουμε ρεζιλι και οτι θα μας νοιαξει τι θα πουν οι αλλοι για εμας αυτο λοιπον ειναι
    το μεγαλυτερο προβλημα με ατομα σαν εμας που εχουμε αγοραφοβια..να εχεις στο μυαλο σου κατι.οτι ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ δεν επαθε κατι απο κρισεις πανικου..
    και οι πιθανοτητες να λιποθυμησεις ειανι ελαχιστες..οποτε αμα εχεις αυτο στο μυαλο σου να ξερεις οτι θα αισθανεσε καλυτερα..και οτι να μενεις σπιτι κλεισμενος
    δεν κανεις καλο στον εαυτο σου παρα μονο κανεις την αγοραφοβια σου χειροτερη..

https://www.youtube.com/watch?v=O4WFg8Ms39w

https://www.youtube.com/watch?v=_DG8WkdIzSk

αμα μπορεσεις να τα ανοιξεις αυτα τα βιντεακια θα σε βοηθησουν πολυ!!
    κι εγω πλεον δεν το σκεφτομαι αυτο. τι θα γινει Αν παθω το ενα το αλλο.. πλεον απλως βγαινω και ο,τι ειναι να γινει εγινε!
    και ειναι πολυ καλυτερα ετσι!
    κι οντως τελικα ΠΟΤΕ δεν εχει συμβει τιποτα.
    ;)
    And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic

Quote Originally Posted by 66psy View Post
    κι εγω πλεον δεν το σκεφτομαι αυτο. τι θα γινει Αν παθω το ενα το αλλο.. πλεον απλως βγαινω και ο,τι ειναι να γινει εγινε!
    και ειναι πολυ καλυτερα ετσι!
    κι οντως τελικα ΠΟΤΕ δεν εχει συμβει τιποτα.
    ;)
    Ξερω οτι ειναι δυσκολο αλλα το θεμα ειναι να προσπαθεις..εγω σημερα νοιωθω ολη μερα υπερενταση και βουιζουν τα αυτια μου..αλλα και εξω βγηκα και βολτα θα παω μετα
    στο κατω κατω αμα γινει κατι εγινε..να λες στον εαυτο σου οτι δεν θα σε νικησει αυτο εσυ θα το νικησεις..

Senior Member
    Quote Originally Posted by elis View Post
    ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙΣ ΕΣΥ ΒΓΑΖΕΙΣ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ
    Κάποιος είπε: Η ειλικρίνεια είναι ομορφιά. Και η ομορφιά δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Πάντως βλέπω και σε εσένα το ίδιο. Αν και δεν διαβάζω τα πάντα το έχω διαπιστώσει σε εσένα. Νομίζω ότι όταν είσαι ειλικρινής συμβαίνει αυτό.
    Δυστυχώς ζούμε σε μια τέτοια κοινωνία που η ειλικρίνεια είναι κατά κάποιο τρόπο απαγορευμένη. Δεν τολμάμε να είμαστε ειλικρινείς. Και από την άλλη το να εκφράζουμε άμεσα αυτό που σκεφτόμαστε δεν είναι πάντα αλήθεια. Αλήθεια είναι όταν μπορέσουμε να γνωρίζουμε όλη τη γκάμα των συναισθημάτων μας, κλπ, κλπ. Να πούμε για παράδειγμα, είμαι εκδικητικός, πάει και τέλειωσε το έχω καταλάβει, το γνωρίζω, το καταλαβαίνω, το αποδέχομαι. Αυτό βάζει ένα τέλος στη σύγκρουση μέσα μας. Αντίθετα όμως, οι περισσότεροι απλά αναλωνόμαστε στο να καταφέρουμε να μην είμαστε εκδικητικοί.

Banned
    ειμαι και εκδικητική και καταθλιπτικη και μαλλον αγοραφοβικη. ο χαλιλ γκιμπραν, ελεγε το σπίτι σου πρέπει να ειναι το λιμάνι σου, να γυρνας μετα απο τα ταξίδια σου και οχι η αγκυρα σου ... και ομως σε εμενα ειναι πλέον η αγκυρά μου!.. φοβαμαι την βλακεια του κόσμου και την κακια του κόσμου!
    σαν ανθρωπος γινομαι συμπαθης πολυ συχνα αλλα και αντιπαθης επίσης και το βιώνω ταυτόχρονα...βιώνω απο αλλα ατομα την φιλία και απο αλλα την εχθρικότητα και την ζήλια. ακομα και εδω!... λόγω του κακοποιητικου παρελθόντος μου,η εχθρικη συμπεριφορα με γονατιζει και με κλείνει προς την απομόνωση.
    ξερω όλες τις λύσεις για το πρόβλημα μου, αλλα δεν με ενδιαφέρει καν να τις προσπαθήσω.
    φοβαμαι την κοινωνικότητα και την προδωτική συμπεριφορα της.
    αγαπάω ευκολα τους ανθρωπους και με απογοητευουν συνεχεια.
    εχω να βγω για καφε με φιλο πάνω απο ενα χρόνο. και δεν μου λειπει πια καθόλου.
    πριν λίγους μηνες τουλάχιστον εβγαινα με αγνωστους που γνωριζα στο ιντερνετ σε ραντεβουδακια, τωρα ουτε αυτο με κινητοποιει και αποφασισα οτι το μαγαζακι του σεξ πρέπει να το κλείσω για λίγο γιατι δεν βοηθαει ουτε αυτο.
    για να αντιμετωπίσω καποιες κοινωνικες εκδηλώσεις σπανιώς ειμαι νηφαλια και όταν γυρναω σπίτι αισθανομαι απιστευτη εξαντληση!
    παιρνω αντικαταθλιπτικα μονο και μονο για να καταφερω να βγαινω απο το σπίτι μου.
    και ο μονος λόγος που εχω καταφερει να μην εχω κρισεις πανικου ή διαφορα ψυχοσωματικα θεματα, ωφείλονται στην βαθια μου αηδία για τα νοσοκομεια.
    μην περιμενεις μειλ ή τηλέφωνο.. αλλα αν θες το συζηταμε εδω το θεμα σου για την αγοραφοβια
    Last edited by Deleted-member-250416b; 24-09-2015 at 10:03.

Senior Member
    > ξερω όλες τις λύσεις για το πρόβλημα μου, αλλα δεν με ενδιαφέρει καν να τις προσπαθήσω.

Θα ήθελα να ξέρω τις λύσεις που ξέρεις. Δεν χρειάζεται να τις αναφέρεις αναλυτικά, απλά ένα τίτλο (ακόμα και έξω-έξω) και θα καταλάβω αρχικά. Αυτό θα με ενδιέφερε να μου πεις. Γιατί, πολλές φορές νομίζουμε ότι ξέρουμε τη λύση, αλλά δεν την ξέρουμε πραγματικά.

> μην περιμενεις μειλ ή τηλέφωνο.. αλλα αν θες το συζηταμε εδω το θεμα σου για την αγοραφοβια

Για ποιό λόγο λες όχι email? Τι διαφέρει το email και από το forum εδώ? Κείμενο το ένα, κείμενο και το άλλο. Η μόνη διαφορά είναι πως διαβάζουν καθώς και μπορούν να απαντήσουν και άλλοι. Αλλά διαφορά δεν υπάρχει. Μήπως η σκέψη σου αυτή προκύπτει από προκατάληψη ή από κάποια άλλη δεύτερη σκέψη? Γιατί αν πάλι, το email σε φοβίζει για την πιθανότητα να προκύψει τηλέφωνο, και αυτό μπορούμε να το συζητήσουμε. Γιατί έχω παρατηρήσει ότι ο κόσμος -κυρίως εδώ- φοβάται το τηλέφωνο σαν τον διάολο το λιβάνι. Και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. Εμένα αυτό μου ακούγεται σαν προκατάληψη, αλλά θα ήθελα να ακούσω κάποια άποψη, ίσως κάνω και λάθος.

Banned
    Quote Originally Posted by John11 View Post
    > ξερω όλες τις λύσεις για το πρόβλημα μου, αλλα δεν με ενδιαφέρει καν να τις προσπαθήσω.

Θα ήθελα να ξέρω τις λύσεις που ξέρεις. Δεν χρειάζεται να τις αναφέρεις αναλυτικά, απλά ένα τίτλο (ακόμα και έξω-έξω) και θα καταλάβω αρχικά. Αυτό θα με ενδιέφερε να μου πεις. Γιατί, πολλές φορές νομίζουμε ότι ξέρουμε τη λύση, αλλά δεν την ξέρουμε πραγματικά.

> μην περιμενεις μειλ ή τηλέφωνο.. αλλα αν θες το συζηταμε εδω το θεμα σου για την αγοραφοβια

Για ποιό λόγο λες όχι email? Τι διαφέρει το email και από το forum εδώ? Κείμενο το ένα, κείμενο και το άλλο. Η μόνη διαφορά είναι πως διαβάζουν καθώς και μπορούν να απαντήσουν και άλλοι. Αλλά διαφορά δεν υπάρχει. Μήπως η σκέψη σου αυτή προκύπτει από προκατάληψη ή από κάποια άλλη δεύτερη σκέψη? Γιατί αν πάλι, το email σε φοβίζει για την πιθανότητα να προκύψει τηλέφωνο, και αυτό μπορούμε να το συζητήσουμε. Γιατί έχω παρατηρήσει ότι ο κόσμος -κυρίως εδώ- φοβάται το τηλέφωνο σαν τον διάολο το λιβάνι. Και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. Εμένα αυτό μου ακούγεται σαν προκατάληψη, αλλά θα ήθελα να ακούσω κάποια άποψη, ίσως κάνω και λάθος.
    καλημερα τζον... οι λύση ειναι να προσπαθήσω περισσότερο, να σηκώσω τα μανίκια και να μπω δυναμικά στην επανα-κοινωνικοποίηση μου, με διάφορους τρόπους απο εθελοντισμό μεχρι ομαδικα χόμπυ - σπορ κτλ, να μην κάθομαι τόσες ωρες στο σπίτι και να βγαινω με ότι ναναι...αρκει να βγαινω...
    ο μόνος τροπος για να αντιμετωπίσεις εναν φόβο είναι να του χιμήξεις ... υπάρχουν και πιο "πολιτισμένοι" τρόποι ...αλλα αυτος ειναι ο μόνος που πιάνει σ μενα.

για το μειλ και το τηλ, υπάρχουν και 2ες και 3ες σκέψεις και 4ες και 5ες σκέψεις, αλλα καμια δεν αφορα εσενα προσωπικα φυσικα, αφού δεν σε γνωρίζω...
    ειμαι λίγο καιρο περισσοτερο εδω γύρω και ξερω 99% τι σημαινει αυτο... τωρα αν εισαι το 1% ... καλή τυχη!...εγω μειλ και τηλέφωνα δίνω σε καποιον που εχω γνωρίσει, εχω καταλάβει τις προθέσεις του και βλέπω πως λειτουργει, τον-την εχω συμπαθησει και εκτιμήσει απο εδω και για αυτον τον λόγο θελω να υπάρχει περαιτερω επικοινωνία.
    στον 1 μηνα και κάτι που ειμαι εδω, επεσα εξω για πολλους και πολλες...γιατι και εδω μια κοινωνία ειμαστε με ολα τα σκατα της. αλλα υπάρχουν και ανθρωποι που εκτιμησα και θαυμασα... γιατι ειδα στην ΠΡΑΞΗ οτι αξίζουν... και ευχαρίστως θα τους εδινα την προσωπικη μου καλημερα, αν μου την ζητησουν γιατι φυσικα αυτο πρεπει να ειναι αμοιβαιο ουτε και εγω ειμαι αρεστη σε όλους... σε πολυ λίγους ...σε διαβεβαιω!!!

το να δωσεις το τηλέφωνο ..ανοιγεις μια πόρτα και δημιουργεις μια "σχεση" στην καθημερινοτητα σου. η καλημερα σου, γινεται καθημερινοτητα μου...και η απουσία της μπορει να με κανει να νιωσω ασχημα...λόγω μοναξιας αυτη η σχεση μπορει να με "πληγωσει"..και ειμαι ηδη στα μαυρα ταρταρα και προσπαθω με τα νυχια μου να σκαρφαλωσω εκει εξω... δεν εχεις ιδεα ποσο ευκολα μπορει μια λεξη σου να με στειλει στο διαολο πάλι!...πως να το ρισκαρω αυτο?... εδω που ειμαι και όλοι εισαστε μια οθόνη απλα και μου εχουν κανει ηθελημενα κακο και δημόσια...και το επετρεψαν και το χλευασαν οι υπόλοιποι όταν ζητησα την συμπαρασταση τους και μαλιστα ανθρωποι που εκτιμουσα

είμαι αγοραφοβικη, σημαινει ΦΟΒΑΜΑΙ τον κόσμο, στο δικο μου μυαλο, ολοι ειναι εν δυναμει τερατα και πολλοι το εχουν αποδειξει κιολας.

αν θες να κανεις φιλους περιμενε, γνωρισε με, δειξε μου σεβασμο και με τον καιρο θα εξελιχθει, με ΣΟΒΑΡΑ επιχειρήματα , η καλημερα σου θα εχει αξια για μενα και η απουσία της δεν θα σημαινει απορριψη.

αλήθεια εσυ γτ βιαζεσαι τόσο? και γιατι απο όλους όσους σου απάντησαν, μονο στις γυναικες προτεινες μειλ και τηλ?
    αν θες λες φυσικα ... απλα μιας και ρωτησες και εσυ πήρα το θαρρος...

Senior Member
    Quote Originally Posted by rea View Post
    και γιατι απο όλους όσους σου απάντησαν, μονο στις γυναικες προτεινες μειλ και τηλ?
    αν θες λες φυσικα ... απλα μιας και ρωτησες και εσυ πήρα το θαρρος...
    Παναγιά μου βόηθα, μακρυά αυτές οι σκέψεις για μένα. Που μπορεί να το είδες αυτό? Εδώ δημόσια, μόνο ένα άτομο εκδήλωσε το ενδιαφέρον να μιλήσουμε. Ήθελα να απαντήσω σε αυτό, γιατί πολλοί επηρεάζονται από κάτι που ακούνε χωρίς να το ψάξουν.
    Για τα άλλα μπορώ να σου απαντήσω, αλλά όχι αυτή τη στιγμή, ίσως αύριο.
    Last edited by John11; 25-09-2015 at 17:47.

Banned
    Quote Originally Posted by John11 View Post
    Παναγιά μου βόηθα, μακρυά αυτές οι σκέψεις για μένα. Που μπορεί να το είδες αυτό? Εδώ δημόσια, μόνο ένα άτομο εκδήλωσε το ενδιαφέρον να μιλήσουμε. Ήθελα να απαντήσω σε αυτό, γιατί πολλοί επηρεάζονται από κάτι που ακούνε χωρίς να το ψάξουν.
    Για τα άλλα μπορώ να σου απαντήσω, αλλά όχι αυτή τη στιγμή, ίσως αύριο.
    οχι οκ μην ταραζεσαι, μια απλη ερωτηση εκανα με αφορμη τις δικες σου ερωτησεις...δικαιωμα σου να το κανεις για οποιο λόγο γουσταρεις...σιγα δεν εκανες και κανενα εγκλημα!.. μαλλον φταει ο τροπος μου..ειλικρινα συγνωμη δεν ηθελα να σε κανω να νιωσεις αβολα

Senior Member
    Ενδιαφέρουσα η συνομιλία Ρέας και Ιωάννη!
    Θέλω να δω την κατάληξη!

Member
    Εχω και εγω κοινωνικη φοβια εδω και 5 χρονια περιπου. Οποιος δεν το εχει ζησει απλα δεν μπορει να καταλαβει τι περναει ο ανθρωπος με κοινωνικη φοβια. Πραγματα που για καποιον χωρις κοινωνικη φοβια, ειναι καθημερινα και αυτονοητα που εχουν σχεση με κοινωνικη συναναστροφη, για εναν κοινωνιοφοβικο ακομη και η εξοδος ως το σουπερ μαρκετ πχ ειναι ενας πραγματικος γολγοθας!!! Νομιζεις πως βγαινοντας απο το σπιτι ολοι οι ανθρωποι θα αρχισουν να τον κοροϊδευουν, να παρατηρουν τις κινησεις του κτλ... ετσι ολοι οι κοινωνιοφοβικοι κανουν αυτο που τους κανει να αισθανονται ασφαλεις μακρια απο τον κοινωνικο περιγυρο. Ηρεμουν στην ασφαλεια που τους παρεχει το σπιτι, μακρια απο καθε κοινωνικη συναναστροφη. Θα μπορουσα να γραψω σελιδες ολοκληρες για την κοινωνικη φοβια αλλα νομιζω δεν εχει νοημα, ολοι ξερουμε περι τινος προκειται.

rea αυτο που λες για την αντιμετωπιση της κοινωνικης φοβιας εν μερει ειναι σωστο. Δηλαδη να το παρεις αποφαση και να αρχισεις να εκτιθεσαι σε κοσμο κτλ, αλλα υπαρχει κατι το οποιο ειναι πολυ βασικο. Το θεμα ειναι σε τι βαθμο κοινωνικης φοβιας βρισκεται ο καθενας. Αν καποιος ειναι στην αρχη, ισως μπορεσει και το παλεψει ετσι οπως λες. Αλλα αν σε καποιον εχει προχωρησει η φοβια, ειναι πολυ δυσκολο, εως απιθανο να το παρει αποφαση μονος του και να αρχισει να εκτιθεται. Εκτος αυτου πιστευω πως ακομη και να αρχισει να εκτιθεται καποιος απο μονος του, ισως καταλαβει μερικα πραγματα για την φοβια την οποια αντιμετωπιζει αλλα οι σκεψεις και ολα τα υπολοιπα που συντηρουν την κοινωνικη φοβια θα υπαρχουν ακομη μεσα στο μυαλο του ανθρωπου. Γι' αυτο πιστευω πως χρειαζεται καποιον να τον βοηθησει μεσα απο τη συνομιλια να επαναφερει τις σωστες σκεψεις που θα πρεπει να υπαρχουν στην επαφη του με αλλα ατομα. Εκει πιστευω πως χρειαζεται η βοηθεια ειδικου...

Senior Member
    Quote Originally Posted by olpr View Post
    Εχω και εγω κοινωνικη φοβια εδω και 5 χρονια περιπου.
    Μέχρι μια ηλικία, ζούσα όπως ο περισσότερος κόσμος. Πίστευα αυτά που λέει ο περισσότερος κόσμος, πίστευα αυτά που λένε οι άλλοι, χωρίς να βλέπω εγώ ο ίδιος με τα δικά μου μάτια. Μέχρι τότε είμουνα απλά ηλίθιος. Το κατάλαβα αργότερα που άρχισα να σκέφτομαι με το δικό μου μυαλό, ανακαλύπτοντας όλες τις προκαταλήψεις.

Τώρα χρειάζομαι κάποιον άνθρωπο που να είναι ειλικρινής και να αντιμετωπίζει με απόλυτη ειλικρίνεια την κάθε κατάσταση. Δυστυχώς, από τα άτομα που είναι γύρω μου -όσοι υπάρχουν και όσο υπάρχουν- δεν υπάρχει κανένα τέτοιο άτομο.
    Υπάρχει κανείς διατεθειμένος να γίνει απόλυτα ειλικρινής? Εσύ?

Πάντως από αυτά που γράφεις βλέπω ότι είσαι στο ενδιάμεσο. Από τη μια ειλικρινής και από την άλλη ακολουθώντας αυτά που "λέγονται". Είσαι διατεθειμένος/η για σοβαρή κουβέντα? Συγνώμη που σε ρωτάω, άλλωστε δεν απευθύνθηκες σε εμένα, απάντησες στη rea.

Banned
    Quote Originally Posted by olpr View Post
    Εχω και εγω κοινωνικη φοβια εδω και 5 χρονια περιπου. Οποιος δεν το εχει ζησει απλα δεν μπορει να καταλαβει τι περναει ο ανθρωπος με κοινωνικη φοβια. Πραγματα που για καποιον χωρις κοινωνικη φοβια, ειναι καθημερινα και αυτονοητα που εχουν σχεση με κοινωνικη συναναστροφη, για εναν κοινωνιοφοβικο ακομη και η εξοδος ως το σουπερ μαρκετ πχ ειναι ενας πραγματικος γολγοθας!!! Νομιζεις πως βγαινοντας απο το σπιτι ολοι οι ανθρωποι θα αρχισουν να τον κοροϊδευουν, να παρατηρουν τις κινησεις του κτλ... ετσι ολοι οι κοινωνιοφοβικοι κανουν αυτο που τους κανει να αισθανονται ασφαλεις μακρια απο τον κοινωνικο περιγυρο. Ηρεμουν στην ασφαλεια που τους παρεχει το σπιτι, μακρια απο καθε κοινωνικη συναναστροφη. Θα μπορουσα να γραψω σελιδες ολοκληρες για την κοινωνικη φοβια αλλα νομιζω δεν εχει νοημα, ολοι ξερουμε περι τινος προκειται.

rea αυτο που λες για την αντιμετωπιση της κοινωνικης φοβιας εν μερει ειναι σωστο. Δηλαδη να το παρεις αποφαση και να αρχισεις να εκτιθεσαι σε κοσμο κτλ, αλλα υπαρχει κατι το οποιο ειναι πολυ βασικο. Το θεμα ειναι σε τι βαθμο κοινωνικης φοβιας βρισκεται ο καθενας. Αν καποιος ειναι στην αρχη, ισως μπορεσει και το παλεψει ετσι οπως λες. Αλλα αν σε καποιον εχει προχωρησει η φοβια, ειναι πολυ δυσκολο, εως απιθανο να το παρει αποφαση μονος του και να αρχισει να εκτιθεται. Εκτος αυτου πιστευω πως ακομη και να αρχισει να εκτιθεται καποιος απο μονος του, ισως καταλαβει μερικα πραγματα για την φοβια την οποια αντιμετωπιζει αλλα οι σκεψεις και ολα τα υπολοιπα που συντηρουν την κοινωνικη φοβια θα υπαρχουν ακομη μεσα στο μυαλο του ανθρωπου. Γι' αυτο πιστευω πως χρειαζεται καποιον να τον βοηθησει μεσα απο τη συνομιλια να επαναφερει τις σωστες σκεψεις που θα πρεπει να υπαρχουν στην επαφη του με αλλα ατομα. Εκει πιστευω πως χρειαζεται η βοηθεια ειδικου...
    εχεις απολυτο δίκιο ολπρ, ο καθε ενας μας εχει τον δικό του γολγοθα και αυτο που για μενα ισως ειναι λύση για κάποιον αλλον μπορει να είναι καταδίκη.
    ο ειδικος σαν μπουσουλας να ξεμπερδεύει τις σκέψεις σίγουρα βοηθάει. αλλα πολλοι απλα τον χρησιμοποιούν για να απαλύνουν τον πόνο τους και να συνεχίσουν να υπάρχουν στην ίδια κατάσταση.
    το παν είναι η θέληση της υπόθεσης... οταν πραγματικα θελουμε να "γίνουμε καλα" τότε κάνουμε αυτο που χρειαζεται ο καθένας προσωπικα και απλά το κανει.
    μέχρι να καταλάβω τι ακριβως σημαινει αυτο το να "γινω καλά" δεν εχω αυτην την θεληση.
    Σε αυτό το πελώριο πραγμα που λέγεται ζωη, όλοι ή μαλλον οι περισσοτεροι επιλέγουν την ίδια πεπατημένη ... μια διαδρομη που σε παγιδευει και σε εγκλωβίζει σε ενα μαρτυριο ρουτίνας που δεν ξέρεις καν γιατι τελικα το επέλεξες.

θυμάμαι τον συγχωρεμενο τον μπάρμπα μου, έκανε την ζωή του όπως οι περισσοτεροι άνθρωποι. πάλεψε και δούλεψε σκληρα, εκανε την οικογένεια του μεγάλωσε τα παιδιά του και έμαθε σε αυτη την κωλοζωούλα να βρίσκει τρόπους να κρατάει το μυστικό του να μπορείς να γελάς αληθινά.
    ειχαμε ενα καλαμπουρι οι 2 μας, λιγο χαζο αλλα μας άκανε πάντα να γελάμε...
    καθαριζε πρωτα τον λαιμό του όπως κανουν για να δηλώσουν την έναρξη καποιας σημαντικής ανακοινωσης, και μετα έλεγε
    -"Ρέα" μου... μελωδικά και δηθεν σοβαρα και με ρωταγε κατι χαζο και γλυκο και εγω απαντουσα πάλι με ίδιο σοβαρο υφος κατι εξισου χαζο και γελουσαμε..
    -"Ρέα μου...
    -θειούλη μου...?
    ολα τα καλαμπουρια μας έτσι ξεκινουσαν και ποτε, 30 χρόνια, δεν ανταλλαξαμε ποτε σοβαρη κουβέντα μεταξυ μας. μεσα απο τα αστεια μας συμφωνουσαμε οτι τιποτα αλλο δεν εχει αξια απο το να γελας

πάνω που βγήκε στην σύνταξη του και μπορούσε πια να ξεκουραστεί επιτέλους, τον χτύπησε ο καρκίνος.
    πήγαμε μια μερα να τον δούμε. ήταν στο κρεβάτι του και όλοι άρχισαν να με πειράζουν για την ζωή μου και τις επιλογές μου και να διασκεδάζουν με αυτο...πάντα αντιδρούσα με καλαμπούρι και τον έκανα να γελάει... πριν προλάβω να πω καποια "εξυπνάδα" ..τον ακουσα να λέει με την λιγοστη φωνουλα που του χε απομεινει,
    - Αφήστε τη "Ρέα" 'ήσυχη... ξέρει τι κάνει!
    και βουλιαξαμε στη σιωπή...
    πριν φύγει...ζητησε συγνωμη απο τη γυναικα του και τα παιδια του, ευχαρίστησε την αδερφη του... και με την τελευταια του ανασα κρατησε ενα μισο καλαμπούρι για μενα... - Ρέα μου...
    χωρις φωνη πια με μια ανασα απο αυτες τις αδυναμες που του ειχαν απομεινει
    ...εφυγε απο αυτη τη ζωη με μισο καλαμπούρι δεν ξαναμίλησε ποτε
    αφησε το αλλο μισο για τα εγκοσμια..για να το συνεχισω εγω - εσυ - εμεις

δεν ξερω πως μου ήρθε αυτη η ιστορία τωρα και στην λέω, δεν εχω πια ανθρωπους να μιλησω και με πιανει μια φλυαρία

Senior Member
    Ισχύει ακόμα η ανάγκη για κουβέντα/επικοινωνία. Αλλά ουσιαστική κουβέντα με ειλικρίνεια.
    Και εξηγώ. Όσο κάποιος γίνεται περισσότερο ειλικρινής, τόσο περισσότερα πράγματα καταλαβαίνει. Αν και επώδυνο, το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό.
    Υπάρχει κάποιος που να θέλει το ίδιο? Που να καταλαβαίνει ότι δεν έχει άλλη λύση εκτός από αυτό?

Εγω υπεφερα απο αγοραφοβια , πολυ εντονη για 1 χρονο της ζωης μου , δεν μπορουσα να ξεμυτησω απο το σπιτι μου , ηταν μερες που πατουσα το ποδι μου εξω απο την πορτα του σπιτιου και πυροδοτουταν η κριση πανικου . Καποιες φορες οταν αναγκαστικα επρεπε να παω καπου , επερνα ταξι που με περιμενε κατω απο το σπιτι μου γιατι ηταν αδυνατον να περπατησω εως την πιατσα εκει κοντα , πηγαινα στον προορισμο μου και αμεσως μετα με τον ιδιο τροπο γυρνουσα . Το σπιτι δεν το ενοιωθα καταφυγιο , απλα αισθανομουνα καλυτερα εκει μεσα , αμα τολμουσαν οι γονεις μου ναμε αφησουνε μονη τρελαινομουνα . Ξαπλωνα και παρακαλουσα να μην με πιασει κριση πανικου. Το ξεπερασα σιγα σιγα με τη βοηθεια του αντρα μου και του ψυχολογου που επισκεπτομουνα και αμα θελετε το κινητρο που ειχα να βγαινω ε3ω , τα παιδια μου . Αλλα θεωρω οτι ειναι κατι που δεν περναει ποτε , κοιμαται , ζαλιζεται αλλα περιμενει , καραδωκει ποτε θα του δωθει η ευκαιρια να ξαναβγει στην επιφανεια .

Senior Member
    Σε αυτό το θέμα είναι που θέλω την ουσιαστική κουβέντα. Να προχωρήσουμε σε βάθος και να καταλάβουμε εντελώς τι συμβαίνει. Το έχω κάνει ως ένα βαθμό. Γι' αυτό ξέρω ότι γίνεται.
    Μόνο αν κάποιος κατανοήσει ότι η απόλυτη ειλικρίνεια μας κάνει να καταλαβαίνουμε, και το έχει διαπιστώσει από "πρώτο χέρι" ξέρει τι λέω και αυτός θα είναι εκείνος που θα ήθελε να κουβεντιάσει μαζί μου. Όχι αποκλειστικά για αγοραφοβία. Υπάρχει λοιπόν κανείς? Φυσικά δεν θα είναι κάποιος που θα πει: "α! εντάξει ας δοκιμάσω". Όχι, θα είναι αυτός που θα πει: "ναι το καταλαβαίνω αυτό θέλω κι εγώ".

Quote Originally Posted by viki38 View Post
    Αλλα θεωρω οτι ειναι κατι που δεν περναει ποτε , κοιμαται , ζαλιζεται αλλα περιμενει , καραδωκει ποτε θα του δωθει η ευκαιρια να ξαναβγει στην επιφανεια .
    Βίκυ, από αυτή την τελευταία πρόταση που γράφεις καταλαβαίνω ότι δεν έχεις καταλάβει την αιτία της αγοραφοβίας. Γιατί να μην προχωρήσεις στο να το καταλάβεις επίσης? Πολλοί άνθρωποι το αποφεύγουμε, γιατί πράγματι είναι κάπως δύσκολο για εμάς που δεν το έχουμε συνεχίσει από την παιδική ηλικία (το να καταλαβαίνουμε).

Μου θυμίζεις την περίπτωση της αδελφής μου. Πριν αρκετά χρόνια επισκεπτόταν ψυχολόγο. Δεν ξέρω ακριβώς τα θέματα που είχε. Εγώ καταλάβαινα σε κάποιο βαθμό ότι τα προβλήματά της οφείλονταν κυρίως στον άνδρα της. Όμως, αφού ο άνδρας της ήταν αυτός που πλήρωνε τον ψυχολόγο, σταμάτησε να συμπεριφέρται λάθος για να μην πληρώνει ψυχολόγο. Και έτσι η αδελφή μου σταμάτησε να έχει τα θέματα που είχε. Φαίνεται να τα έλυσε, αλλά στην ουσία δεν τα έλυσε, απλά σταμάτησαν για άσχετους λόγους.
    Γιατί οι άνθρωποι να μην ψάξουμε να βρούμε γιατί αισθανόμαστε αυτά που αισθανόμαστε? Γιατί να μην βρούμε το σωστό σε πολλά θέματα? Γιατί να ζούμε -ας το πω έτσι- κάπως ανέθυνυνα?

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast