Results 61 to 75 of 86
Thread: ΙΨΔ ξανά.
-
21-09-2015, 13:43 #61
Πιστεύω στον Θεό αφενός και αφετέρου, παρατηρώ αυτά τα αισθήματα υψηλής ηθικής που χαρακτηρίζουν την ΙΨΔ. Και τώρα, που έχω μεγαλώσει ας πούμε, η μάνα μου μου λέει πως δεν είναι ωραίο να φύγω από το σπίτι, πως δεν είναι καλό αυτό, πως είναι τόσο ωραία εδώ και όλοι έχουν προβλήματα. Άραγε δεν ξέρω άλλους που έχουν έναν αλκοολικό γονέα που λέει πως μπορεί να το κόψει όποτε θέλει; Επίσης μια υπερπροστατευτική μαμά που κριτικάρει ό,τι και να κάνεις; Αυτά μου λέει και ενώ απαντώ όχι, δεν έχουν άλλοι όλα αυτά ή όσοι τα έχουν παρουσιάζουν ψυχικές διαταραχές, μέσα μου έχω πειστεί για όλο αυτό, πως αν φύγω θα είμαι πολύ κακός άνθρωπος... Πλέον έχω φτάσει στο σημείο να αισθάνομαι όχι πως θα είμαι κακός, αλλά πως δεν μπορώ να φύγω. Σαν να έχω αλυσοδεθεί μόνος μου και ενώ με εκνευρίζουν πολλές φορές που ουρλιάζουν μέσα στο σπίτι, δεν μπορώ να ανεχτώ το να λείπουν και από αυτό. Για αυτό μου φαίνεται πως εχω πάθει κάποιου τύπου εξάρτηση με την κατάθλιψη. Θέλω να σε ευχαριστήσω για τις σκέψεις που μοιράζεσαι μαζί μου, γιατί διευρύνεις τους ορίζοντες και τις σκέψεις μου. Παλιά μπορεί να θύμωνα, τώρα τα κοιτώ περισσότερο σαν εξωτερικός παρατηρητής, διότι ξέρω πως είναι αλήθεια και για αυτό θα με θύμωναν. Η ψυχολόγος μου είπε πως έχουν 99.9% σχέση με το πρόβλημα μας, και επειδή της είπα πως δεν θέλω να φτάσω στο σημείο να τους κατηγορώ για αυτό, μου είπε πως δεν τους κατηγορούμε, ερευνώντας τις αιτίες. Είχε δίκιο. Εγώ ενοχοποιούσα τον εαυτό μου, μόνο με τη σκέψη. Να προσέξεις κι εσύ σε αυτό...
Όσο κι αν κανείς προσέχει όσο κι αν το κυνηγά, πάντα πάντα θα `ναι αργά δεύτερη ζωή δεν έχει.
- 21-09-2015, 18:53 #62
Χαχα και μένα τα ίδια μου λένε...ότι αντί να εκτιμήσεις που έχεις ένα σπίτι ενώ άλλοι δεν έχουν, που έχεις ένα πιάτο φαΐ κλπ...που άλλοι βιάζουν και ξυλοκοπούν τα παιδιά τους κλπ ξέρουν οι γονεις που να πατήσουν......και τους λέω και γω πείτε μου ένα παιδί απαυτες τις οικογενειες που να είναι φυσιολογικό.....ε και τοτε το μουγκωνουν.....τωρα που θα πάρω για δεύτερη φορά φάρμακα το έχουν πάρει πιο σοβαρά....αλλα η ζημια ρε γαμωτο έγινε....εγω αυτό πιστεύω.......αχ μια ζωή την έχουν και δεν μπορούμε να την γλεντήσουμε.....αχ αχ....
21-09-2015, 19:00 #63
Και επίσης κανένας γονιός να ξέρεις δεν πρόκειται να παραδεχτεί το λαθος του σε τέτοιες περιπτώσεις.....γτ συνήθως οι γονεις αυτοί δεν είναι ενημερωμένοι για τη σωστή ανατροφή ενός παιδιού ουτε ωριμοι αρκετα για να κανουν παιδια......και πιο πολυ για τις μανες μιλαω.....ουτε ειναι ενημερωμένοι για τις επιπτώσεις της συμπεριφοράς τους στο παιδί......πχ λέω του πατέρα μου φταίτε και μου λέει ναι ναι μα το ξερω...και μετα απο λιγο πάλι καυγάδες......αρα δεν βγαζεις άκρη.......εσυ είσαι μοναχοπαιδι
21-09-2015, 19:47 #64
Η αλήθεια είναι, πως χάρη στην μάνα μου κρατήθηκε γερό το σπίτι και μεγαλώσαμε, άλλη μάνα θα είχε τρελαθεί με τον πατέρα μου ή θα είχε εξαφανιστεί. Είναι γεγονός αυτό, και το αναγνωρίζω. Από την άλλη, θα ήθελα να έχει μια θετική εικόνα για τις σκέψεις μου, διότι μπορεί να μην είναι "μάρτυρας", έχω ροπή προς τις ενοχές και με κάνει να αισθάνομαι μεγαλύτερες ευθύνες από αυτές που μου αναλογούν ομως.
Δεν είμαι πάντως μοναχοπαίδι κι εγώ. Τα αδέρφια μου έχουν διαφορετικούς χαρακτήρες, είναι πιο ανοιχτά και πιο αισιόδοξα. Έχω δει πως έχουν επίσης ΙΨΔ, απλά δεν το εκφράζουν τόσο πολύ, όσο συμβαίνει στην περίπτωση μου.Όσο κι αν κανείς προσέχει όσο κι αν το κυνηγά, πάντα πάντα θα `ναι αργά δεύτερη ζωή δεν έχει.
21-09-2015, 20:04 #65
Μα ναι το ότι δεν εχεις στον ίδιο βαθμό με τα αδέρφια σου εννοείται ειναι και θέμα ιδιοσυγκρασίας.....πχ η αδερφη μου ποτε δεν έδινε σημασία και έφευγε ενώ εγω καθόμουν στη μεση να τους χωρίσω.....δεν φταίνε πάντα οι γονείς αλλα απο κει ξεκινάει το πράμα.....ε σιγά σιγά πάντως πρέπει να τους αφήσεις και συ......
21-09-2015, 20:34 #66
https://www.youtube.com/watch?v=EsC5lLWiBpA μιλαει και για ιδψ. Κουραγιο γατε!!!!!
γιατι οι στιγμες περνανε πανε και πισω δε γυρνανε σα του ρολογιου τους δεικτες που πισω δε γυρνανε
21-09-2015, 21:12 #67
Πολύ ενδιαφέρον αυτό. ευχαριστω πολύ phatox. Το βάζω αμέσως να το δω.
Όσο κι αν κανείς προσέχει όσο κι αν το κυνηγά, πάντα πάντα θα `ναι αργά δεύτερη ζωή δεν έχει.
24-09-2015, 03:04 #68
Εγω δεν ντρεπομαι να πω οτι εχω ιδψ.Το χω πει σε ολον μου τον κυκλο.Κι ειμαι περηφανος κιολας για τον εαυτο μου,που παρα τις δυσκολιες πρωτα απο ολα εχω την δυναμη να παλεψω κι δευτερον που σε πολλα πραγματα τα εχω καταφερει πολυ καλυτερα απο πολλους "φυσιολογικους".Τρεχω με πατεριτσες-φαρμακα κι κανω τα διπλασια κι τριπλασια χιλιομετρα απο αλλους "υγιεις".Ψηλα το κεφαλι γιατι δωσαμε μαχες που οι αλλοι κλαινε και μονο που τις φανταζονται.
24-09-2015, 12:27 #69
Έχεις δίκιο άγγελε. Αυτήν την περίοδο νιώθω την ανάγκη της κοινοποίησης επίσης. Δεν έχει νόημα να κρύβω κάτι που έχω. Νιώθω υπερήφανος επίσης, οπότε ο φόβος της απόρριψης, επειδή δεν έχουν γνώση για το θέμα, νομίζω πως θα ήταν καλό να νικηθεί και να προχωρήσω με αυτό. Άλλωστε, είναι καλώς ή κακώς η ταυτότητα μου. Τα προβλήματα μου έχουν σχέση με αυτό, οπότε με το να το κρατώ μυστικό, το ενοχοποιώ ο ίδιος.
24-09-2015, 21:19 #70
Δεν εχει νοημα να το κρυβεις.Στην εποχη μας δεν υπαρχουν πια τοσο οι προκαταληψεις που υπηρχαν.Ακομα κι στον πιο στενομυαλο φιλο μου δεν εκανε εντυπωση που πηγα σε γιατρο και μου πε κι μπραβο κιολας.
24-09-2015, 22:35 #71
Δεν είμαι σίγουρος για αυτό. Δηλαδή και να μου πουν μπράβο εμένα, συνήθως, η έλλειψη παιδείας πάνω σε αυτό το θέμα, θα μας φέρει σε κόντρα. Όλο και κάποια βλακεία θα αναφερθεί, η οποία δεν θα έχει σχεση με την πραγματικότητα. Βέβαια, αυτό δεν αφορά εμένα. Οπότε θα ήταν καλό να το ξεπεράσω.
25-09-2015, 04:12 #72
Το οτιδηποτε μπορουν να σε χτυπησουν.Κι αν ειναι να εχεις ατομα γυρω σου που θα σου χτυπησουν κατι τετοιο καλυτερα να μην τα εχεις καθολου..
25-09-2015, 04:58 #73
25-09-2015, 05:01 #74
Εχω μαλωσει με την μανα μου κι μενω σπιτι των παππουδων μου χουεχουεχουε(γελακι παρανοιας)
25-09-2015, 05:04 #75