Results 1 to 2 of 2
Thread: Φοβος/ αγχος πανελληνιων
-
01-09-2015, 23:53 #1
Φοβος/ αγχος πανελληνιων
Γεια σας ειμαι 17 ετων και θα παω 3η λυκειου. Ειναι η τελευταια χρονια για τις πανελληνιες, αυτο με φοβιζει περισσοτερο απο ολα. Αγχωνομαι υπερβολικα. Οποτε παω να διαβασω με πιανει το αγχος μου και ο φοβος αν θα τα καταφερω στις πανελληνιες. Ετσι δεν μπορω να συγκεντρωθω και μου παιρνει πολλη ωρα και να αποστηθισω αυτα που διαβαζω. Ολο αυτο το αγχος και τις φοβιες τα αποκτω γιατι ουσιαστικα βλεπω πια οτι δεν το κανω για μενα αλλα για τον κοινωνικο μου περιγυρο. Θελω να περασω σε μια καλη σχολη μονο και μονο επειδη πρεπει να το κανω επειδη πρεπει να σπουδασω κατι. Δεν ξερω πραγματικα αν θελω να το σπουδασω αυτο. Οτι και να κανω πρεπει να το κανω αναγκαστικα, ετσι πιστευω εγω. Πρεπει να περασω σε μια καλη σχολη στην Αθηνα, πρεπει να διαβασω και να περασω γιατι οι γονεις μου πληρωνουν την εκπαιδευση μου, πρεπει...πρεπει...πρεπει. Νιωθω πια οτι χανω δυναμεις, οχι σωματικες αλλα "πνευματικες". Τις τελευταιες μερες καθε φορα που τα σκεφτομαι με πιανει μια λυπη και ενα συναισθημα απαισιοδοξιας. Θελω να βαλω τα κλαματα αλλα δεν μπορω. Φοβαμαι μην παθω παλι κριση πανικου. Το σκεφτομαι ηδη να παω σε ψυχολογο ειδικο γι' αυτα τα θεματα, αλλα περα απο αυτο θα ηθελα συμβουλες τι αλλο να κανω.
Ευχαριστω εκ των προτερων
- 02-09-2015, 00:53 #2
Δεν κατάλαβα και πολλά η αλήθεια είναι. Θες να πεις πως οι γονείς σου σε αναγκάζουν να περάσεις σε μια συγκεκριμένη σχολή στην Αθήνα μόνο και μόνο επειδή έχει "όνομα"; Εσύ έχεις κάτι άλλο στο μυαλό σου; Και δεν εννοώ μόνο σχολή αλλά ένα γενικό πλάνο για όταν τελειώσεις το σχολείο. Επιπλέον, το έχεις συζητήσει σοβαρά με τους δικούς σου; Τους έχεις πει πόσο σε πιέζει όλο αυτό;