Φαρμακοθεραπεία - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 23 of 23
    Senior Member
    Γατε εγω επαιρνα ολανζαπινη και παιρνω zolotrin στα 125 mg και ισως το αυξησουμε με τον γιατρο.Την ολανζαπινη την εκοψα γιατι το φαρμακο ηταν πανακριβο(60 $).Ακομα θυμαμαι την πρωτη μερα στον γιατρο οταν μου δωσε την ολανζαπινη σαν αγχολυτικο και μου πε να μην το ψαξω.Φυσικα το ψαξα κι οταν ειδα οτι ηταν αντιψυχωτικο πηγα να βαλω τα κλαματα.Μετα εμαθα πως τα αντιψυχωτικα συνηθιζονται σε καταθλιψεις ιδεοψυχαναγκαστικες και φοβιες σε χαμηλες δοσεις γιατι δεν προκαλουν εξαρτησεις οπως τα αγχολυτικα.Παντως σου προτεινω να πας κι σε εναν αλλο γιατρο να σου πει κι αυτος την γνωμη του κι αν συμφωνει με την εως τωρα διαγνωση σου.Βεβαια μην το παρακανεις κι γυρισεις οτι γιατρο υπαρχει γιατι ειναι κλασσικο των ιδεοψυχαναγκαστικων αυτο.Εγω ας πουμε πηγα σε τρεις διαφορετικους γιατρους κι μια ψυχολογο.Α επισης να προσεξεις τους κομπογιαννητες και αν δεν εμπιστευεσαι τον γιατρο σου απολυτα μην εμπιστευεσαι ουτε την διαγνωση του.Για να καταλαβεις οταν ημουν ακομα πολυ χαλια πηγα σε εναν μεγαλογιατρο στην Κηφισια και επειδη του ειπα πως δεν μεγαλωσα οπως επρεπε,διεγνωσε οριακη διαταραχη προσωπικοτητας(που δεν γινεται απο το πρωτο ραντεβου).Η επομενη μερα,η οποια ηταν μακραν η χειροτερη της ζωης μου,με βρηκε στην ντουζιερα μου,ξαπλωμενο κατω,με το νερο να τρεχει κι εγω να εχω πλανταξει στο κλαμα γιατι ο χειροτερος μου φοβος,δηλαδη να τρελαθω,ειχε γινει πραγματικοτητα.Εζησα ωραιες στιγμες δεν παραπονιεμαι...

Senior Member
    Τελικά εμείς με ΙΨΔ είμαστε σαν δίδυμοι. :p Από προχθές διαβάζω συνέχεια κριτικές για τα φάρμακα, προσπαθώ όμως να διαβάζω τις θετικές κριτικές, ώστε τουλάχιστον, να κάνει καλό στην ψυχολογία μου η ίδια η ΙΨΔ. Την ίδια αντίδραση είχα επίσης με το αντιψυχωτικό!! Μόλις το διάβασα έπαθα σοκ. Πάντως, σε αυτό που λες για τους κομπογιαννίτες έχεις δίκιο. Σκεφτόμουν, πως επειδή ούτως ή άλλως τα φάρμακα που μου έδωσε είναι για την ΙΨΔ και τις κρίσεις πανικού, να την εμπιστευθώ (ας μην την εμπιστεύομαι ακόμα - καταλαβαίνεις, μου έρχεται να κόψω τα φάρμακα ώρες ώρες και να πάω σε άλλον γιατρό να με "σώσει"). Χωρίς να είμαι ψυχίατρος όμως, επειδή τυγχάνει να έχω σπουδάσει κάτι που σχετίζεται με το αντικείμενο, διαφωνώ με τη διάγνωση που διάβασα στη συνταγή (Υποτροπιάζουσα καταθλιπτική διαταραχή με σοβαρό πρόσφατο επεισόδιο, με ψυχωσική συμπτωματολογία). Από την άλλη σκέπτομαι να μην δώσω σημασία στην "ταμπέλα", διότι στην ουσία έχει μικρό νόημα αυτήν τη στιγμή. Έχεις καταφέρει να το ξεπεράσεις όλο αυτό με την ΙΨΔ; Εμένα μου μοιάζει βουνό.
    Όσο κι αν κανείς προσέχει όσο κι αν το κυνηγά, πάντα πάντα θα `ναι αργά δεύτερη ζωή δεν έχει.

Senior Member
    Πιστευω πως καλο θα ηταν να τσεκαριστεις κι σε εναν αλλο γιατρο.Η ιδεοψυχαναγκαστικη ειναι δυσκολο να ανιχνευτει τοσο γιατι ειναι σχετικα σπανια παθηση οσο και γιατι οι ιδεοληψιες μπορει να ειναι τοσο πειστικες κι εντονες,που μπορει απο τον τροπο που τις περιγραφεις στον γιατρο,να τον κανεις να πιστεψει πως προκειται για ιδεες ψυχωσης.Εγω ας πουμε ειχα την ιδεοληψια πως με κυνηγανε κι μου στηνουν πλεκτανες κι ηταν τοσο εντονη που δεν με αφηνε στιγμη σε ησυχια.Αντε τωρα να διακρινει ο γιατρος απο το πρωτο ραντεβου,αν πιστευω οντως αυτες τις ιδεες η αμφιβαλω για αυτες και τις απορριπτω(γεγονος που διαχωριζει ψυχωση απο ιδεοψυχαναγκαστικη).Σκεψου οτι με την ψυχολογο κι τον γιατρο καναμε 4 μηνες για να βρουμε τι ακριβως συμβαινει κι να καταληξουμε σε μια διαγνωση.Οσο για το αν εχω καταφερει να το ξεπερασω θα σου απαντησω πως μαλλον οχι κι η αληθεια ειναι πως μαλλον δεν προκειται και ποτε.Ειναι κατι που κληρονομησα απο τον πατερα μου κι μου ξεκινησε στα 11-12,αργησα δηλαδη περιπου 10 χρονια μεχρι να αναζητησω θεραπεια.Σιγα σιγα παντως χαρη στα φαρμακα κι την ψυχοθεραπεια γινομαι ολο και καλυτερα κι αρχιζω να παιρνω πισω την παλια μου ζωη.Καποια στιγμη θα γινει τοσο μικρο αυτο το τερατακι που αν κι παντα θα υπαρχει απλα δεν θα επηρεαζεσαι πια απο αυτο.Ναι η παθηση ειναι βουνο,αλλα το μονο που χρειαζεσαι για να το ανεβεις ειναι υπομονη και τακτικη,την οποια θα στην μαθει η γνωσιακη ψυχολογος που πρεπει να επισκεφτεις αμεσααααα!!!Οσο για την ταμπελα διαφωνω,εμενα με βοηθησε πολυ που ηξερα το τι ακριβως εχω,γιατι ηξερα τους τροπους που θα μου κανει επιθεση οπως και τους τροπους αντιμετωπισης του.Για να νικησεις τον εχθρο σου,πρεπει να ξερεις τον εχθρο σου.

Banned
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Tην εσιταλοπραμη την εχω παρει , δεν ειδα αποτελεσμα . Το αντιψυχωτικο θα σου ανοιξει την ορεξη κατα πασα πιθανοτητα . .
    τι να σου πω δε ξερω αν εχει συνομοτισει το συμπαν για να μου συμβαινουν ολα τα πρωτοφανη πραγματα παντως εμενα με τη χαπακοθεραπεια με πιανουν παρενεργειες με το παραμικρο

Banned
    Quote Originally Posted by Γάτος View Post
    διαφωνώ με τη διάγνωση που διάβασα στη συνταγή (Υποτροπιάζουσα καταθλιπτική διαταραχή με σοβαρό πρόσφατο επεισόδιο, με ψυχωσική συμπτωματολογία). Από την άλλη σκέπτομαι να μην δώσω σημασία στην "ταμπέλα"
    Μπορεί να το διατύπωσε έτσι για να δικαιολογήσει τη χορήγηση του συγκεκριμένου φαρμάκου, τα κάνουν αυτά οι γιατροί στις συνταγές, οπότε μη δίνεις και πολύ σημασία, ούτε και σε ταμπέλες κλπ

Banned
    Quote Originally Posted by aggelos11 View Post
    ηξερα τους τροπους που θα μου κανει επιθεση οπως και τους τροπους αντιμετωπισης του.Για να νικησεις τον εχθρο σου,πρεπει να ξερεις τον εχθρο σου.
    Ωραίο αυτό, συμφωνώ! Βασικά εγώ έχω καταλήξει ότι χρειάζεται να "δουλεύουμε" την ΙΔΨ για να μη μας δουλεύει αυτή! Σιγά-σιγά διαπιστώνεις ότι δεν είναι τόσο τρομερός εχθρός!

Banned
    Quote Originally Posted by Γάτος View Post
    Τελικά εμείς με ΙΨΔ είμαστε σαν δίδυμοι. :p Από προχθές διαβάζω συνέχεια κριτικές για τα φάρμακα, προσπαθώ όμως να διαβάζω τις θετικές κριτικές, ώστε τουλάχιστον, να κάνει καλό στην ψυχολογία μου η ίδια η ΙΨΔ. Την ίδια αντίδραση είχα επίσης με το αντιψυχωτικό!! Μόλις το διάβασα έπαθα σοκ. Πάντως, σε αυτό που λες για τους κομπογιαννίτες έχεις δίκιο. Σκεφτόμουν, πως επειδή ούτως ή άλλως τα φάρμακα που μου έδωσε είναι για την ΙΨΔ και τις κρίσεις πανικού, να την εμπιστευθώ (ας μην την εμπιστεύομαι ακόμα - καταλαβαίνεις, μου έρχεται να κόψω τα φάρμακα ώρες ώρες και να πάω σε άλλον γιατρό να με "σώσει"). Χωρίς να είμαι ψυχίατρος όμως, επειδή τυγχάνει να έχω σπουδάσει κάτι που σχετίζεται με το αντικείμενο, διαφωνώ με τη διάγνωση που διάβασα στη συνταγή (Υποτροπιάζουσα καταθλιπτική διαταραχή με σοβαρό πρόσφατο επεισόδιο, με ψυχωσική συμπτωματολογία). Από την άλλη σκέπτομαι να μην δώσω σημασία στην "ταμπέλα", διότι στην ουσία έχει μικρό νόημα αυτήν τη στιγμή. Έχεις καταφέρει να το ξεπεράσεις όλο αυτό με την ΙΨΔ; Εμένα μου μοιάζει βουνό.
    Μην παιρνετε αντιψυχωσικα!!!!!για ιψδ!! Δεν κανει!!!ΜΗ!μονο κακοθα σας κανουν..επισης απο εμπειρια μιας φιλης ,υπαρχουν πολλοι γιατροι-ψυχιατροι που δεν ξερουν τι σου δινουν!!εκεινη ειχε αλλαξει πολλους ψυχιατρους και ψυχολογουςκαι την εκαναν χειροτερα με λαθος διαγνωσεις κ οταν τηςεδωσαν αντιψυχωσικα εγινε χειροτερα μεχρι που πηγετωρα σε εναν πολυ καλο καθηγητη και παει καλα!!!!και εκεινος της εκανε διαφορετικη διαγνωση απ οτι οι αλλοι!και προφανως ειχε δικιο αφου παει καλα με τη φαρμακοθεραπεια!επισης ειναι και εμπειρος καθως ειναι !εγαλος..σε ηλικεια!να κοιτατε λιγο μηνεμπιστευεστε σωνει κ ντε εναν γτ δυστυχως και αυτοι δεν ξερουν που τους παν τα τεσσερα.

Senior Member
    Θέλω να σας ευχαριστήσω έναν έναν προσωπικά για τις απόψεις σας. Είναι ιδιαιτέρως βοηθητικές και εκτιμώ πολύ που με βοηθάτε σε αυτήν τη δύσκολη φάση που περνάω.
    Όσο κι αν κανείς προσέχει όσο κι αν το κυνηγά, πάντα πάντα θα `ναι αργά δεύτερη ζωή δεν έχει.

Page 2 of 2 FirstFirst 12