Results 16 to 30 of 172
Thread: η ντροπη μου...!!!
-
03-09-2015, 14:50 #16
Μου δίνεις μια καλή ευκαιρία εδώ να κάνουμε μια συζήτηση περί των εργασιών τους γιατί διαβάζω συγκεχυμένα πράγματα απο πολλά μέλη, που καταλήγουν ή και αρχίζουν ώς γενίκευση και μέσα σε όλα ο καθένας καλείται να φιλτράρει τι ειναι σωστό, τι ειναι λάθος.
- 03-09-2015, 14:56 #17
Εγώ πιστεύω πως τα πας πολύ όμορφα. Είναι καλό να βιώνουμε νέες καταστάσεις και να προχωράμε μπροστά. Αν θα σε βοηθούσε, άνοιξε ένα wordpad και γράφε ημερολόγιο. Θα δεις τρομερή βοήθεια κάνοντας αυτοψυχοθεραπεία, διότι στο "χαρτί" θα καταλάβεις τους φόβους και τις ανασφάλειες σου. Και ταυτίζομαι με τον muz θέλω να σου πω, οπότε μην το αμελήσεις.
Είναι σημάδι απομόνωσης.
Όσο κι αν κανείς προσέχει όσο κι αν το κυνηγά, πάντα πάντα θα `ναι αργά δεύτερη ζωή δεν έχει.
03-09-2015, 14:56 #18
ισως να δινω μεγαλυτερη σημασια απο οσο πρεπει αλλα ρεα καταφερε να σχολιασει ολα τα ποστ εκτος απο το δικο μου που ηταν και ας πουμε το πρωτο. ειναι κατι που το εχω πρσεξει απο μικρος οι ανθρωποι και περισσοτερο οι γυναικες μου δινουν λιγη σημασια ποτε δεν καταλαβα τους λογους δεν το γραφω για να πω κατι για την νηματοθετρια ετσι συμβαινει συχνα
03-09-2015, 14:58 #19
Νικόλα, διάβασε το τόπικ "ΙΨΔ ξανά", θα σε βοηθήσει σε αυτό που λες. Εμένα με βοήθησαν πολύ οι γνώμες των παιδιών. Τα πρώτα σχόλια βασικά δες.
Όσο κι αν κανείς προσέχει όσο κι αν το κυνηγά, πάντα πάντα θα `ναι αργά δεύτερη ζωή δεν έχει.
03-09-2015, 15:09 #20
Ναι , μονο που δεν κανω πλακα , σοβαρολογω απολυτως . Την εποχη που επινα , με βλεπαν διαφοροι , ποιος ξερει τι σκεφτοντουσαν , μεχρι μουχε σφυριξει καποιος οτι με λενε ΄τελειωμενο ' . Ειχα μια σκασιλα για τα σχολια , αυτοι που λενε ( η σκεφτονται ) τετοια πραματα , δεν κανουν για παρεα σου/μου , ετσι το βλεπω . Τωρα κανεις δεν εχει να πει τιποτα για μενα . Περνας μια ασχημη φαση της ζωης σου , και τελειωνει εκει η ιστορια .
Αλλα πραματα στην ζωη ειναι σαφως πιο επιληψιμα . Οχι προσωρινες ψυχολογικες καταστασεις .
03-09-2015, 15:11 #21
δεν σε αμελησα Νικο μου και συγνωμη αν σου αφησα αυτην την εντυπωση ..συνδυασα το ποστ σου με το ποστ το αλεξ και νομιζα οτι απαντουσα και στους 2..αλλα τελικα μονο τον αλεξ ειχα βαλει... μεσα στην συγχηση, κλαμα, ενας συντομος εμετος δεν πολυ εβλεπα τι εκανα...στο μυαλο μου σε ειχα συμπεριλαβει σε μια απαντηση μου... παρολα αυτα σε ευχαριστω που μου απάντησες και συγνωμη που δεν ημουν πιο προσεκτικη...
03-09-2015, 15:18 #22
Εϊτε ψυχολογοι, είτε ψυχίατροι όλοι αυτοί, έχουν κάποιες συγκεκριμένες σπουδές.
Οι σπουδές αυτές συνήθως εως ΠΑΝΤΑ, αναγράφονται στο καρτελακι που μοιράζουν στα γραφεία τους. Αυτό το καρτελάκι καλό ειναι ο επισκέπτης να το βάζει στην τσέπη και
να διαβάζει τι γράφει. Επίσης μπορεί να ρωτήσει τον ειδικό και ο άλλος ειναι υποχρεωμένος να απαντήσει.
Οι πρωτοι, έχουν βγάλει τουλάχιστον ένα πανεπιστήμιο της χώρας μας (4 έτη δηλαδή) και εν συνεχεία αυτό το κράτος τους δίνει άδεια άσκησης επαγγέλματος.
Τους επιτρέπει δηλαδή να παρέχουν ψυχολογική θεραπεία χωρίς να έχουν σπουδάσει κάποιο είδος ψυχοθεραπείας ή να έχουν κοιτάξει οι ίδιοι τον εαυτό τους!
Οι δέ άλλοι έχουν κάνει 6 χρόνια ιατρική + 5 ειδίκευση σε ψυχιατρική και απο κεί και πέρα ό καθέ ένας ανάλογα με τις επιλογές του χωρίς να ειναι υποχρεωμένος
μπορεί να ειδικευτεί σε κάποιο είδος ψυχοθεραπείας πχ ψυχανάλυση. Απο επιλογή δηλαδή.
Τωρα απο κει και πέρα διαβάζω συχνά στο σαιτ. Μην πας εκεί! Κουμπώνουν, θα γίνεις ζόμπι! Δεν κάνει συζήτηση! Η τσέπη σου μετράει. Μου το χουν πει όλοι.
Μην κάνεις αυτο, θα γίνει το άλλο. Δεν έχει γνώσεις ο άλλος, σε μένα δεν πέτυχε! Ένιωσα χειρότερα. Σίγουρα θα συμβεί και σε σένα.
Ρε παιδιά είμαστε καθόλου καλά? Σοβαρά δηλαδή. Μπορούμε να αποδεχτούμε το γεγονός οτι ο καθε άνθρωπος ειναι μοναδικός και έχεε το δικό του οργανισμό και τα δικά του
εγκεφαλικά κύτταρα και το γεγονός οτι κάποια εξωτερικά στοιχεία μοιάζουνε μεταξύ μας ΌΛΑ μα ΌΛΑ τα υπολοιπα δεν έχουν καμία σχέση?
Με απλά λόγια... Λέει ο /η ταδε... Μην πάς στον ψυχίατρο γιατι δεν έχει γνώσεις, δεν εμβαθύνει. Μόνο μπούμπλε δίνει.
Μα ειναι δυνατόν αυτός που το λέει να ξέρει κάτι τέτοιο στα σίγουρα? Πήγε σε όλους και συνέβη το ίδιο? Τι μαλακίες θεωρίες ειναι αυτές?
Που ξέρω γω οτι αυτός που το λέει δεν έχει εμμονες για τα συγκεκριμένα θέματα? Οτι δεν παίρνει τα φάρμακά του γιατι σκέφτηκε να τα κόψει στο ξεκάρφωτο?
Και κάθονται και τα διαβάζουν μέλη όλα αυτα και σου λέει "'ααα έτσι θα γίνεται! δε μπορεί!''
τεσπα, τι να πώ.
Ρεα σορυ, που μπαίνω σφήνα στο ποστ σου, μη δίνεις σημασία.
03-09-2015, 15:23 #23
δεν ειναι η κριτικη των αλλων ... η δικη μου αυτοκριτικη με τρομαξε... και δεν ειναι προσωρινο φιλε μου. η καταθλιψη υπήρχε απο πάντα...με καθηλωσε τα τελευταια 5 χρόνια ...και παιρνω χαπια 1 χρόνο τωρα ...μαζι με αλλες ουσιες που τις εκοψα πριν 2 μηνες... στην πραγματικοτητα τωρα αρχίζει για μενα η θεραπεια μου.
οχι δεν το ειπες για αστειο απλα εκανα αυτοματα την εικονα μου και γελασα με τον εαυτο μου.
δεν ηξερα οτι επινες? το εχεις κοψει μαχαιρι τωρα?
03-09-2015, 15:27 #24
03-09-2015, 15:41 #25
6 χρόνια ιατρική και αλλά 5 με ειδίκευση στην ψυχιατρική. Τωρα απο κει και πέρα μπορεί να ακολουθήσει κάποιο μοντέλο ψυχοθεραπείας σαν εξτρα ειδίκευση.
ψυχανάλυση για παράδειγμα. Μέσα στο 5ετές νομίζω οτι ειδικεύεται πχ στη γνωσιακη-συμπερ. Επιφυλάσομαι όμως. Μπορεί να ειναι και εξτρα ειδίκευση μετα τα 11 ετη.
03-09-2015, 15:52 #26
Εγω Ρεα στην πλειονότητα των ποστ μου που σχετίζονται με την προσωπική μου συμβουλή σε κάποιον, προτείνω συνήθως ψυχίατρο 1) γιατι εμένα τέτοιος με βοήθησε (λογικό ειναι)
και 2) γιατι έτσι όπως ειναι το σύστημα της χώρας μας, και να θέλω, δύσκολα θα εμπιστευτώ ψυχολόγο για τον λόγο που αναφέρω παραπάνω.
εγω 3 ψυχολόγους γνώρισα στη ζώη. Α! συγνώμη 4. Λοιπόν οι 3 απο τους 4 δεν ηταν σε θέση να λύσουν ούτε τα κορδόνια τους (Η 1 το παραδεχόταν κι όλας). Αποφοιτη ΑΕΙ.
Η 2η ηταν αντίθετη σφοδρη πολέμιος αυτού που τελείωνε (ΑΕΙ). Ευχτυχως ειχε σκοπο να καδράρει το πτυχίο της και ο 3ος ηταν ενας καννίβαλος επαγγελματίας ιδιωτης που επισκεφτηκα ο ίδιος κάποτε και δεν ξέρω πως να το εξηγήσω αυτό. Ποιο κουρέλι δεν με έχει κάνει να νιώσω, άνθρωπος. Επίσης ασχολιόταν με άλλα πράγματα την ώρα που μιλούσαμε. Πούλο!
Τον ένα εξαιρώ, φίλος καλός και θεωρώ σωστός και στη δουλειά του μελλοντικά με σπουδές και ειδίκευση ΜΕΤΑ απο τα χρόνια του ΑΕΙ.
Για το λόγο ακριβώς αυτό λέω. ΕΠείδη ο ίδιος δε γουστάρω τις γενικεύσεις γιατι αδικούμε ανθρώπους και εν τέλει σε μας κανουμε κακό και όχι σε αυτούς.
Την ώρα που θα μπούμε σε ένα γραφείο (είτε ειναι γιατρός ειτε ψυχολόγος) και θα κάτσουμε απέναντι, ρωτάμε. Τι λέει όλα καλά? Τι σπουδές έχεις, τι ειδικεύσεις έχεις? Σχετίζεται αυτό που μου συμβαίνει με τις ακαδημαικές εξειδικευμένες σου γνώσεις?
03-09-2015, 15:59 #27
Ενταξει , δεν το ηξερα αυτο . Κι εγω καθηλωμενος ημουν λογω κτθλψης 6-7 χρονια περιπου , αλλα ειμαι σε φαση ανακαμψης , ολα περνανε με υπομονη και επιμονη .
Επινα απο το 04με 05-2010 400λιτρα κρασι / ετος ( τα εγραφα ) με σωρεια ατυχηματων οδικων και μη , 4 νοσηλευσεις .
Το 2010 το μειωσα στα 100-120 λιτρα , αυτο συνεχιστηκε μεχρι Μαρτιο φετος , οπου πηρα αποφαση οτι με καταστρεφει ( μου πηραν και το διπλωμα για 6 μηνες , και αυτο μεκανε πιο αποφασισμενο , την επομενη ειναι 5 χρονια αφαιρεση διπλωματος ) , επιδεινωνει την καταθλιψη σαφως , και εδω και 2 μηνες εκοψα και το 1 λιτρο/εβδομαδα που επινα , γιατι το θεωρω υπουλο για πιθανη υποτροπη , αλλα το κραταγα παντα σε κρασι , δεν αφηνα τον εαυτο μου να παει σε σκληρα ποτα .
Με ουσιες δεν ειχα ποτε σχεσεις .
03-09-2015, 16:01 #28
..και ο ψυχολογος μονο 4???? ... αυτο δεν λεει κατι? περαν αυτου ο ψυχιατρος που μου γραφει τα χαπια τωρα, δεν ειναι ενας επιστημονας που θα προτεινα σε καποιον να πάει να δει...επειδη πάω μεσω ασφαλειας δηλαδη δεν δινει καμια σημασια γραφει και δινει και γεια σας... ε τωρα αυτος ειναι ικανος να βοηθησει ανθρωπο?? τσαμπα τα 11 χρόνια..αμα ο ανθρωπος ειναι τεμπέλης οσες σπουδες και να χει κανει ειναι τεμπέλης..που πας να τον ρωτησεις και 2 πραγματα και κανει σαν να τουζητας να ριξει μπετα..ο μαπας.. ε οχι θα πω ..μην πας θα πω...και ειμαι σιγουρη οτι δεν θα βοηθησει κανεναν ο συγκεκριμενος.
ενα πραγμα που με εχει κρατησει στην αγορα ...παρα τις δυσκολιες της κρισης ειναι οτι δεν κοιταω τον πελατη μου σαν τσεπη ...και αυτο εχει δημιουργησει σταθερο πελατολογιο.. συν - εργαζομαι και εχω προσωπικη σχεση ..και δεν ασχολουμαι με κατι τοσο σοβαρο οσο η ψυχικη υγεια
03-09-2015, 16:07 #29
03-09-2015, 16:13 #30
τι ετσι στην ψυχρα?... βεβαια ναι να μου πεις ..γιατι οχι..πας να βγαλεις την ψυχουλα σου και πρεπει διαολε και αυτος να τηρει καποιες προυποθεσεις... και καλο ειναι να το ξεκαθαρριζεις αυτο απο την αρχη... ωρε με εχεις φορτωσει κρητικε και θα πάω πολυ τσαμπουκαλεμενη στον καινουριο...χαχαχα..