Αξιοσημειωτα αρθρα,links,κ.α. σχετικα με την καταθλιψη!!! - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 25 FirstFirst ... 2345614 ... LastLast
Results 46 to 60 of 374
    Banned
    θελω να βαλω και μια αλλη που θεωρω πολυ κορυφαια ταινια
    as good as it gets... ΛΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΟΟΟΟΛΥ ΓΕΛΙΟ!!!

Banned
    Quote Originally Posted by agnostix View Post
    Η κρίσιμη καμπή στο ταξίδι μου με τη διπολική
    Δεν ανήκω σε εκείνους για τους οποίους η διάγνωση της διπολικής ήταν ανακούφιση. Ήμουν συντετριμμένη. Εκείνα τα χρόνια, δεν υπήρχαν διαθέσιμες θετικές ή ελπιδοφόρες πληροφορίες για τη διπολική. Ό,τι διάβαζα, έλεγε ότι η διπολική είναι κάτι τρομερό που χειροτερεύει όσο περνάει ο καιρός. Αρνιόμουν να δεχθώ την κατάσταση, επειδή στο μυαλό μου το να έχεις διπολική σήμαινε ότι είσαι καταδικασμένος να ζεις σε κάποιο ίδρυμα, όπως στην ταινία Η φωλιά το κούκου. Ο ψυχοθεραπευτής με βοήθησε να βρω στοιχεία που ακύρωναν την αντίληψή μου αυτή. Για παράδειγμα, μου είπε ότι σχεδόν κανείς με διπολική δε ζει σε ίδρυμα. Μου είπε επίσης ότι, μέσα στα χρόνια που δούλευε, η εμπειρία της έλεγε ότι οι άνθρωποι που έκαναν θεραπεία έγιναν καλύτερα και όχι χειρότερα. Αυτό το νοητικό σχήμα με βοήθησε να αποκτήσω μια ισορροπημένη νοοτροπία για την κατάσταση. Συνειδητοποίησα ότι, αν και το ότι έχω διπολική σημαίνει ότι έχω κάποιους περιορισμούς, θα μπορέσω να ζήσω τη ζωή που θα ήθελα. Με αυτή την πεποίθηση, μπόρεσα να δεχθώ τη διαγνωσή μου και να αφοσιωθώ στην ανάρρωσή μου, αλλά και να επιδιώξω στόχους όπως το να γυρίσω στις σπουδές μου και να γίνω κι εγώ ψυχοθεραπεύτρια.

Εδώ το φυλλάδιο επεξεργασίας ενός νοητικού σχήματος
    http://infosheets.mindovermood.com/0...nalUseOnly.pdf
    αυτο είναι σαν το παραπάνω κειμενο...το οποιο σιγουρα θα το χρησιμοποιήσω ...σαν ημερολόγιο ...θα με βοηθησει πολυ να τακτοποιω τις σκεψεις μου, γιατι η αληθια ειμαι πάντα κάπως υπερβολικη και δραμματοποιω καταστασεις, και αυτο με κανει να χανω τα πραγματικά μεγεθη ...πολυ χρήσιμο και σκοπευω να το αυτοματοποιήσω στον τροπο σκεψης μου, θα με βοηθησει να βγω απο την καταθλιψη...

Αν δεν εμφανιζει την ιστοσελιδα, λεγεται Helen, 2009 βγηκε. Καλη προβολη

Banned
    http://web4health.info/el/answers/bipolar-depr-thou.htm

Κατάθλιψη και λάθη στη σκέψη

Senior Member
    Quote Originally Posted by rea View Post
    καλημερα agnostix... διάβασα με πολυ προσοχή αυτο που μου εστειλες, ειδικα για τις μεταμορφωσεις, ταυτίζομαι απόλυτα!!... με βοηθας πάρα πολύ ... το ενδιαφερον σου ειναι δωρο για εμενα, ... ήθελα να σε ρωτησω τι γινεται με τον αγαπημενο σου... είχες καποια επικοινωνία, σας σκεφτομαι πολυ συχνα
    με βοηθας πάρα πολύ ... το ενδιαφερον σου ειναι δωρο για εμενα
    Nα ξερες ποσο χαιρομαι για αυτο που λες,περνω κ εγω μεγαλυτερη δυναμη να το συννεχισω λοιπον
    Mε τον καλο μου τωρα κ ευχαριστω που με ρωτας, κραταμε επαφη περιορισμενη ομως.Μου ειπε κανα 2 φορες πως ειναι παλι χαλια γιατι θελει(θελει πραγματικα?δεν νομιζω αλλα αυτο αισθανεται κ το σεβομαι)να σταματησει απο την δουλεια ομως τα αφεντικα κανουν οτι δεν καταλαβαινουν.Ισως θεωρει οτι δεν θα τα καταφερει οτι ειναι αναξιος οτι οτι ποιος ξερει τι νιωθει μεσα του κ πιστευει οτι πρεπει να φυγει.Εγω ξερω ομως τις ικανοτητες κ τις δυνατοτητες του κ σιγουρα το εχουν δει κ εκεινοι κ σαν να μην του εδωσαν σημασια.Αλλη μια φορα με ρωτησε τι κανω κ εγω ηθελε να μαθει τα νεα μου κ οταν του το γυρισα στο πως ειναι εκεινος μου πε πως αυτη την φορα ηθελε να μαθει μονο για μενα κ πως εκεινος βαρεθηκε να λεει πως δεν ειναι καλα.Του ζητησα να βρεθουμε οπωσδηποτε καποια στιγμη αλλωστε το ζηταει η ψυχη μου κ εμενα γιατι ειναι διαφορετικο να μιλας με καποιον πισω απο μια οθονη.Και μαζι μου πλεον δεν χρειαζεται να υπαρχουν μασκες,με τον χωρισμο μας ειχαμε κ οι δυο την ευκαιρια να ανοιξουμε βαθυτερα τις ψυχες μας κ οι δυο πραγμα που δεν το καναμε 2,5 χρονια που ειμασταν μαζι.Και τελος τον εχω ευχαριστησει που μου εμπιστευτηκε τοτε αυτο το συναισθηματικο κενο που νιωθει,τον διαβεβαιωσα πως αυτο που με ριχνει δεν ειναι η κατασταση του,γιατι σε μενα υπαρχει κ το συναισθημα της ελπιδας(κατι που λειπει απο κεινον) οτι αν το θελησει υπαρχουν τροποι να απαλλαχτει απο αυτο,με ριχνει ομως αυτη μας η αποσταση που κραταει κ ο χρονος που περναει μοιαζει να γινε ο χειροτερος μου εχθρος.Μου ειπε λοιπον να μην αγχωνομαι κ πιστευει πως θα τα πουμε συντομα.Το ελπιζω κ εγω αλλωστε δεν θα τον δεσμευσω σε κατι ομως εστω μια φορα μετα απο ολα τα γεγονοτα για μενα ειναι απαραιτητο κ νομιζω κ για εκεινον,χωρις αισθημα ντροπης ειδικα μαζι μου δεν θα πρεπει να νιωθει ετσι αφου κ εγω τα χω τα θεματακια μου γιαυτο μπορω κ να νιωσω

Senior Member
    Quote Originally Posted by orestiss View Post
    http://web4health.info/el/answers/bipolar-depr-thou.htm

Κατάθλιψη και λάθη στη σκέψη
    Ευχαριστουμε Ορεστη

Senior Member
    Quote Originally Posted by Constantly curious View Post
    Αν δεν εμφανιζει την ιστοσελιδα, λεγεται Helen, 2009 βγηκε. Καλη προβολη
    Mπαινει κ αυτο στην λιστα,μη σου πω να το δω κ σημερα

Senior Member
    αυτο είναι σαν το παραπάνω κειμενο...το οποιο σιγουρα θα το χρησιμοποιήσω ...σαν ημερολόγιο ...θα με βοηθησει πολυ να τακτοποιω τις σκεψεις μου, γιατι η αληθια ειμαι πάντα κάπως υπερβολικη και δραμματοποιω καταστασεις, και αυτο με κανει να χανω τα πραγματικά μεγεθη ...πολυ χρήσιμο και σκοπευω να το αυτοματοποιήσω στον τροπο σκεψης μου, θα με βοηθησει να βγω απο την καταθλιψη...
    Nαι Ρεα μου ειναι η συννεχεια του παραπανω κειμενου

Senior Member
    θελω να βαλω και μια αλλη που θεωρω πολυ κορυφαια ταινια
    as good as it gets... ΛΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΟΟΟΟΛΥ ΓΕΛΙΟ!!!

Eτσι να ψυχαγωγηθουμε κιολας...αμ πως!!!!!!

Senior Member

Senior Member
    O Διαλογισμός του ενός λεπτού!

Μια πολύ καλή τεχνική χαλάρωσης κι αυτοσυγκέντρωσης, για αντιμετώπιση του άγχους και της νευρικότητας, αναζωογόνηση και πνευματική διαύγεια.

Senior Member
    Ψυχοσωματικές τεχνικές, σκέψεις και σχέσεις που μας ηρεμούν.

http://www.psychologyhealth.gr/Press..._gia_Chalarosi

Senior Member

Banned
    Quote Originally Posted by agnostix View Post
    Mπαινει κ αυτο στην λιστα,μη σου πω να το δω κ σημερα
    εχω δηλιμα...εχει sex and the city... ή να δω κ εγω το helen? ... ποιοτητα ή παπουτσια???

Senior Member
    το πιο σημαντικο ειναι το θελω να το κανω και το πωσ θα γινει αυτα ειναι τα σημαντικα
    αμα σου πουνε το πωσ και σιγα σιγα λειτουργησεισ μετα το βρισκεισ το δικο σου τροπο
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Page 4 of 25 FirstFirst ... 2345614 ... LastLast