Αξιοσημειωτα αρθρα,links,κ.α. σχετικα με την καταθλιψη!!! - Page 24
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 24 of 25 FirstFirst ... 1422232425 LastLast
Results 346 to 360 of 374
    Banned
    Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post
    εγω πιστευω οτι σχεδον ολοι περνουν απο τη φαση πηγα σε ψυχολογο
    η διαφορα ειναι..
    οτι αυτοι που συμβιβαζονται ευκολα θα μεινουν εκει
    αυτοι που ειναι ασυμβιβαστοι θα φυγουν
    κ αυτοι που το τερματισαν θα βρουν δικες τους λυσεις.
    Ό,τι πιο εύστοχο έχω διαβάσει τελευταία. Συμφωνώ Άλεξ.

Banned

υπαρχουν διαθεσιμοι ελληνικοι υποτιτλοι

Banned

αυτο το βιντεο εχει το καλο οτι ο ευτυχης (οσι ξερετε το καναλι του ανεβαζε μια περιοδο τετοια βιντεο -ψαξτε οσοι δεν ξερετε ειναι πολυ ενδιαφεροντα) ειναι οτι δεν αναφερει απλως τεχνικες τις αναλυει οσο μπορει..
    αυτο ειναι ενα tip οταν διαβαζετε τετοια αρθρα (να βρισκετε μονοι σας λυσεις σε αυτα που διαβαζετε) μονο ετσι εχει νοημα (γνωμη μου)!

Banned
    μπραβο ορεστη πολυ γλυκο βιντεακι

Banned
    χαιρομαι που σου αρεσε ρεα ! συμπτωματικα επειδη ειμαι fan του ευτυχη και παρακολουθω τα βιντεο του ανεβασε σημερα ενα βιντεο και ειπε γιατι σταματησε να ανεβαζει τα "mind food"...

η συμβουλη του τα λεει ολα...
    και ειναι ενα βημα πιστευω για οσους προσπαθουμε να βγουμε απο τον κυκλο της μιζεριας (ας πουμε) ,της στεναχωριας ,του προβληματισμου , των κακων σκεψεων..

τι λεει λοιπον? σταματηησε να κανει τα βιντεο γιατι του "ετρωγαν το χρονο να κανει αλλα πραγματα(που ηταν τα πραγματα και οι συμπεριφορες που μιλουσε στα βιντεο)

αυτο ειναι σαν μια πολυ καλη συμβουλη πιστευω απο ενα ανθρωπο που απο τι φενεται ειχε καποιες δυσκολιες οπως εμεις και τα καταφερε!

δεν κανω τον εξυπνο αλλωστε εχω και γω πολλα θεματα να λυσω ακομα αλλα πιστευω το βιντεο αλλα και η συμβουλη του να σας βαλει λιγο σε (θετικες)σκεψεις!

πιστεψτε παιδια οτι μπορειτε να καταφερετε , μπορειτε ειμαι σιγουρος!!!! αλληλοβοηθιομαστε εδω περα για να πετυχουμε ενα στοχο , να απαλλαγουμε απο αυτες τις σκεψεις που μας καταστρεφουν την ζωη !
    δεν ειναι ευκολο αλλα γινεται , με προσπαθεια !!!

το βιντεο

Banned
    συμφωνω μαζι σου ορεστη..εγω δεν τον συμπαθουσα τον ευτυχη αλλα τωρα αλλαξα γνωμη

Banned
    θα ακολουθησουν και αλλα αρθρα απλως θελω να επεξεργαστω για να επιλεξω τα καταλληλα ... καλο θα ηταν να συζηταμε για αυτα τα αρθρα ! πχ αν θελει να προσθετει καποιος κατι σαυτα που ειπα προηγουμενως να το πει ευχαριστως.

Banned
    http://www.healingeffect.gr/2016/01/6_15-2.html

6 πράγματα που κάνουν όσοι αγαπούν τον εαυτό τους!

Η ευτυχία, λένε, δεν είναι στόχος, αλλά τρόπος ζωής. Τα πρότυπα του δυτικού κόσμου τα προηγούμενα χρόνια, κατασκεύασαν (με την ευγενική μας ( ανοχή) κατευθυνόμενους ανθρώπους σε έναν καταναλωτικό κόσμο. Παρακάτω θα βρεις 6 πράγματα που θα σε κάνουν λίγο πιο ελεύθερο και λίγο πιο ευτυχισμένο.
    Δεν υπάρχει κανένας λόγος να σε αγχώνουν πράγματα που δεν έχουν καν συμβεί ακόμα και δεν ξέρεις αν τελικά θα συμβούν. Όταν σχεδιάζεις το μέλλον ξεχνάς να χαρείς για οτιδήποτε υπέροχο σου συμβαίνει τώρα.

Δεν είναι ανάγκη να αρέσεις σε όλους

Μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου με τα όλα τα προτερήματα και τα ελαττώματά σου. Δεν είναι δυνατόν να αρέσεις σε όλους, επομένως δεν έχει κανένα νόημα να κάνεις πράγματα ή και να αλλάζεις την προσωπικότητά σου προκειμένου να κερδίσεις τη συμπάθεια ή την έγκριση των άλλων. «Σ’ όποιον αρέσουμε».

Μην προσπαθείς να αλλάξεις τους άλλους

Σε αντιστοιχία με το «μην αλλάζεις για κάνεναν» έτσι και εσύ μην προσπαθείς να αλλάξεις τους γύρω σου προκειμένου να ταιριάξεις καλύτερα μαζί τους. Μάθε να ζεις μαζί τους αρμονικά, βρες το κουμπί που θα σε συνδέσει με τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά και όταν έχεις πρόβλημα με κάποιον, προσπάθησε μαζί του να βρεις μια λύση, χωρίς να του κάνεις επίθεση γιατί έχει κάποιο χαρακτηριστικό που δεν σου αρέσει.

Μην εξαρτάσαι από τους φίλους σου

Οι φίλοι είναι το πιο όμορφο πράγμα που μπορείς να έχεις στη ζωή σου. Πρέπει όμως να μπορείς να σταθείς και μόνος σου στα πόδια σου, γιατί πολλές φορές θα βρεθείς αντιμέτωπος με δύσκολες καταστάσεις και οι φίλοι σου δεν θα βρίσκονται πάντα εκεί για να σε στηρίζουν. Άλλωστε η υπερβολική προσκόλληση στους ανθρώπους γύρω σου, όπως και σε κάθε τομέα, δεν είναι υγιής.

Μην αυτοπροσδιορίζεσαι μόνο από τη δουλειά σου

Είσαι μια πολλαπλή προσωπικότητα με ενδιαφέροντα και εμπειρίες, δεν είσαι μόνο το επάγγελμά σου. Έτσι λοιπόν, όταν σε ρωτάει κάποιος «τι κάνεις στη ζωή σου» μην απαντάς «Είμαι γιατρός». Να περιγράφεις τον εαυτό σου με όσο πιο πολλά χαρακτηριστικά μπορείς. Να δηλώνεις ότι δεν είσαι απλά μια δουλειά αλλά είσαι εθελοντής/ λάτρης του καφέ/ εθισμένος στα ταξίδια/ συμμετέχεις στο τάδε project αυτή την περίοδο και κάθε άλλη πτυχή του εαυτού σου που θες οι άλλοι να γνωρίζουν.

Φτιάξε μια φιλοσοφία γύρω από την οποία θες να ζεις

Βρες τις αξίες και τα ιδανικά που σε εκφράζουν και ύστερα ανακάλυψε τους τρόπους με τους οποίους θα τα εντάξεις στην καθημερινότητά σου. Να κρίνεις τι είναι σωστό και τι λάθος σύμφωνα με τις δικές σου αντιλήψεις και όχι με το τι σου λένε οι άλλοι ότι «πρέπει» να κάνεις. Παράλληλα να είσαι ο πιο σκληρός κριτής του εαυτού σου.

Ζήσε στο σήμερα, όχι στο αύριο

Είναι πιο πολυχρησιμοποιημένη συμβουλή, αλλά και η πιο αληθινή. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να σε αγχώνουν πράγματα που δεν έχουν καν συμβεί ακόμα και δεν ξέρεις αν τελικά θα συμβούν. Όταν σχεδιάζεις το μέλλον ξεχνάς να χαρείς για οτιδήποτε υπέροχο σου συμβαίνει τώρα. Είναι πολύ όμορφο να κάνεις όνειρα, μην ξεχνάς όμως να απολαμβάνεις το σήμερα, γιατί είναι αυτό που ευχόσουν να έρθει χθες.

Banned

Banned
    «Στη ζωή αξίζει να ξοδεύεις μόνο για ταξίδια και βιβλία!»

Έρχονται κάποιες στιγμές που κάνουμε τον απολογισμό μας. Ο απολογισμός δεν έχει μια μορφή. Μπορούμε να κάνουμε τον συναισθηματικό απολογισμό μας, τον οικονομικό, τον οικογενειακό· εξαρτάται κάθε φορά, έχει πολλές όψεις.

Από μία ηλικία και πέρα κάθεσαι κι αναρωτιέσαι: «Εγώ τι έκανα σ’ αυτή τη ζωή; Τι έδωσα; Τι πήρα; Τι απέκτησα; Τι μου έμεινε;». Λέω από μια ηλικία και πέρα γιατί κάτω απ’ τα τριάντα, συνήθως, οι προτεραιότητες κι οι εκτιμήσεις έχουν άλλα κριτήρια. Ένα παραπάνω η γενικότερη οικονομική, πολιτική, κοινωνική κατάσταση μας οδηγούν σε τέτοιου είδους σκέψεις.

Τελικά, το συμπέρασμα είναι ένα. Ξέρετε πού πρέπει να ξοδεύουμε τα χρήματά μας; Σε ταξίδια και βιβλία, μόνο αυτά μένουν και μόνο αυτά τ’ αξίζουν τα λεφτά τους.

Τα ταξίδια και τα βιβλία προσφέρουν αναμνήσεις, εικόνες, μυρωδιές, προβληματίζουν, ανοίγουν τους ορίζοντες, σε βάζουν να δεις κι άλλους κόσμους άγνωστους, φανταστικούς ή πραγματικούς, πηγαίνουν τη σκέψη ένα βήμα παραπέρα.

Το κυριότερο είναι πως δε χαλάνε, κανείς δεν μπορεί να τα καταστρέψει. Κι αν καούν οι φωτογραφίες του ταξιδιού κι αν σκιστούν οι σελίδες του βιβλίου, η μνήμη τα κρατάει ζωντανά έτσι κι αλλιώς. Ακόμη κι όταν ένας άνθρωπος νοσήσει από ασθένεια που του καταστρέφει τη μνήμη, έχει γίνει τόσο ξεχωριστός άνθρωπος, τόσο ανοιχτόμυαλος, τόσο χορτασμένος που κανένας δεν είναι σε θέση να αμφισβητήσει το ποιόν του.

Γιατί να ξοδεύουμε χρήματα σε υλικά; Γιατί έχουμε γίνει τόσο άπληστοι κι αχόρταγοι και ταυτόχρονα ανικανοποίητοι; Όσα έχουμε άλλα τόσα θέλουμε κι όσα χρήματα κι αν ξοδέψουμε θέλουμε άλλα τόσα για να συνεχίσουμε να ξοδεύουμε.

Θέλουμε σπίτια, αυτοκίνητα, ρούχα, κοσμήματα, καλλυντικά, παπούτσια, τσάντες, έπιπλα. Ανοίγουμε γεμάτες ντουλάπες και ως δια μαγείας δεν έχουμε τίποτα να φορέσουμε, μετά από πέντε χρόνια δε μας αρέσει ο καναπές και θέλουμε καινούριο.

Παθαίνουμε παράκρουση με τις ρυτίδες και τρέχουμε να τις γεμίσουμε, αν το παπούτσι δεν είναι φέτος στη μόδα ούτε γι’ αστείο δεν μπαίνει στο πόδι μας, «χρειαζόμαστε» και κινητό και τάμπλετ και υπολογιστή, ξυπνάμε και κοιμόμαστε με «θέλω αυτό» και «πρέπει να πάρω εκείνο».

Τελικά; Χάνουμε το νόημα, χάνουμε την ουσία.

Ένα ζευγάρι παπούτσια, δυο μπλούζες, ένα κολιέ, μια κρέμα, ένα γκατζετάκι λιγότερα και θα μπορούσαμε να πάρουμε δέκα βιβλία ή να κάναμε ένα ταξίδι. Δε θέλει κόπο, τρόπο θέλει. Δε μιλάω για υπερβολές, για μέτρο μιλάω κι αξίες. Σαφώς κι όλοι χρειαζόμαστε ποιότητα στην καθημερινότητα μας, δε χρειαζόμαστε, όμως, τις υπερβολές και τις πολυτέλειες.

Διάβασε και ταξίδεψε κι όταν σε ρωτήσει κάποιος: «Εσύ τι κέρδισες απ’ τη ζωή σου;» Θα έχεις ένα εκατομμύριο πράγματα να του πεις. «Γνώρισα χώρες, πόλεις, χωριά που μόνο όταν τα είδα κατάλαβα πόσο «μικροί» είμαστε, πόσο «τίποτα» μέσα σ’ έναν πελώριο κόσμο. Είδα ανθρώπους διαφορετικούς, μ’ άλλες συνήθειες. Δοκίμασα γεύσεις παράξενες στο δικό μου ουρανίσκο, άκουσα πρωτόγνωρους ήχους, έφτασαν στη μύτη μου ξεχωριστές μυρωδιές.

Μίλησα μ’ ανθρώπους άλλων θρησκειών, άλλης φιλοσοφίας και διαπίστωσα την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης σκέψης. Έζησα για μερικές ώρες στην εποχή της Αναγέννησης, στην Κατοχή, στη γαλλική επανάσταση, στην αρχαία Ελλάδα, στη μεταπολίτευση.

Για τετρακόσιες σελίδες ήμουν μια ζωγράφος, μια υπηρέτρια, μια *****, μια καταζητούμενη, μια ηθοποιός, μια δημοσιογράφος, μια πολύτεκνη μητέρα.

Στ’ αλήθεια ή στα ψέματα ο κόσμος ανοίχτηκε μπροστά μου και δε θα σταματήσει ν’ ανοίγεται γιατί ο κόσμος είναι τεράστιος. Τα μέρη δεν τελειώνουν ποτέ και τα βιβλία είναι άπειρα.»

Γι’ αυτό τα επόμενα χρήματα που θα φτάσουν στα χέρια σου, φρόντισε να τα επενδύσεις σωστά.

Banned
    http://www.e-psychology.gr/depressio...tathlipsi.html

Για σένα που νίκησες την κατάθλιψη...

Εκείνη την ημέρα ένοιωθα πιο κουρασμένη από ποτέ. Ένας ανυπόστατος φόβος και μία υπερβολική ανησυχία τάραζαν τη γαλήνη και τη σκέψη μου. Δίχως να το καταλάβω, κουλουριάστηκα στο κρεβάτι μου, πήρα το μαξιλάρι μου και άρχισα να κλαίω. Έκλαιγα σαν ένα μικρό και απροστάτευτο κουταβάκι και δεν μπορούσα να ερμηνεύσω απόλυτα το ‘’γιατί’’.

Ίσως να έκλαιγα για τη δύσκολη καθημερινότητα, ίσως να πονούσα για κάτι που χάθηκε, ίσως να με φόβιζε το άγνωστο Αύριο. Ένοιωθα αυτό το σκοτάδι να σκεπάζει σα πέπλο την ψυχή μου τόσες και τόσες εβδομάδες. Που έγιναν απροσδόκητα ημέρες...

Σηκώθηκα με δυσκολία από το κρεβάτι, ντύθηκα και έκανα βιαστικά ένα κρύο ντους. Το κρύο νερό με ζωντάνεψε και λειτούργησε ως ένα προσωρινό αγχολυτικό. Κατέβηκα στο σαλόνι, έφαγα κάτι βιαστικά και άρχισα να σημειώνω σε ένα χαρτάκι τις σκέψεις μου. Σε εκείνο το άψυχο χαρτί ξεδίπλωσα όλα αυτά που ένοιωθα , ήταν ο φίλος μου, η παρηγοριά μου..

Συλλογιζόμουν τον καταιγισμό των αρνητικών συναισθημάτων που με είχαν καταβάλλει και άρχισα να με κατηγορώ: Πώς γίνεται εσύ μικρέ, δειλέ, αδύναμε εαυτέ μου να πονάς τόσο πολύ και να είσαι τόσο ασεβής απέναντι στη δυστυχία που μπορεί να βιώνει ένας διπλανός σου , η οποία μπορεί να είναι χειρότερη και πιο οδυνηρή από τα δικά σου αδιέξοδα; Πόσο μεγάλη αισχρότητα διαπράττεις αυτή τη στιγμή δειλέ εαυτέ μου , όταν άλλοι άνθρωποι χαμογελούν παρά τις όποιες αντιξοότητες! Κι έτσι, κουβάλησα επιπλέον ένα φορτίο ενοχών; Ήμουν αδικαιολόγητα άραγε τόσα ψυχικά καθημαγμένη; Μήπως θεώρησα ασεβώς ότι μόνο το δικό μου Εγώ ή τα δικά μου μικροπροβλήματα έχουν αξία και υπόσταση;

Η αλήθεια απείχε από αυτές μου τις σκέψεις. Η ευαισθησία της ψυχής ενός ανθρώπου και η στεναχώρια που μπορεί να νοιώθει για ένα δικό του δυσάρεστο γεγονός , είναι αναφαίρετο δικαίωμα; Η επιθυμία να κλάψεις, να πονέσεις για κάτι που εσένα σε πληγώνει δεν είναι ασέβεια, ούτε αγνωμοσύνη, είναι μία προσωπική κάθαρση της ψυχής σου που πληγώθηκε. Οι ενοχές είναι ανούσιες και περιττές

Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει την ταλαιπωρημένη ψυχή σου, κανείς δεν μπορεί να σε γεμίσει ενοχές επειδή νοιώθεις στεναχωρημένος ή ευσυγκίνητος ή κλαις σαν ένα κουτάβι.

Αν η ψυχή σου πονάει, ποιος μπορεί να μετρήσει την αξία του πόνου, ποια κυβικά, ποια σταθμά θα καθορίσουν την ευαισθησία σου, φίλε/φίλη; Δείξε συμπόνια στον ταλαιπωρημένο και βασανισμένο εαυτό σου , κάνε κρύα μπάνια και κλάψε όταν νοιώσεις την ανάγκη. Μη στεναχωριέσαι για εκείνο το σεντόνι που σκεπάστηκες ώρες ατελείωτες και έκλαιγες μερόνυχτα ολόκληρα. Κάτω από ένα τέτοιο σεντόνι, βρεθήκαμε κάποτε κι εμείς , κλάψαμε ώρες, πονέσαμε, ξεσπάσαμε –και ίσως , κάποια στιγμή μέσα στο διάβα της ζωής, ξαναβρεθούμε.

Θα περάσει ο πόνος, φίλε/ φίλη. Όλα αυτά που πλήγωσαν την ψυχή σου θα περάσουν και θα φαντάζουν σύντομα μία ανάμνηση μακρινή και ξεθωριασμένη. Το χαμόγελό σου θα ανθίσει ξανά στα χείλη σου και αυτές οι μαύρες μέρες θα παρέλθουν ανεπιστρεπτί. Θα νικήσεις αυτά που καταδυναστεύουν την ψυχή σου και αυτές οι μαύρες μέρες θα φύγουν, θα χαθούν, το Αύριο θα σε περιμένει. Αγκάλιασε τον εαυτό και συμπόνεσε τον Εαυτό σου σήμερα. Θα τα καταφέρεις! Θα τα καταφέρουμε!

Banned
    Οι ψυχολόγοι λένε: αγάπησε τον εαυτό σου! Μάθε πως μπορείς να το κάνεις...

Αγαπάς τον εαυτό σου; Απόδειξη...
    Η απόδειξη είναι η ίδια σου η ζωή. Μήπως παραμένεις σε μια σχέση με έναν σύντροφο που σε κακοποιεί συναισθηματικά ή σωματικά; Μήπως ζηλεύεις πολύ; Μήπως η χαμηλή σου αυτοεκτίμηση δημιουργεί προβλήματα;

Στο πρόσφατο live chat που κάναμε με την ψυχολόγο Χρυσούλα Μαυράκη οι περισσότερες απαντήσεις είχαν ως κεντρικό πυρήνα αυτό ακριβώς. Πρέπει να αγαπήσεις τον εαυτό σου. Μόνο τότε θα λύσεις τα προβλήματά σου... Πώς όμως γίνεται αυτό; Η ψυχολόγος απαντά...

“Το να αγαπάς τον εαυτό σου είναι πάρα πολύ σημαντικό, όσο και να πιστεύουμε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που αγαπούν τον εαυτό τους είναι εγωκεντρικοί, εγωιστές, εγωπαθείς και αυτό που λέμε “παρτάκηδες”.

Οι περισσότεροι από το μεγάλωμα, από την αγωγή, από την ανατροφή που έχουμε δεχθεί είμαστε ενοχικοί, δεν πιστεύουμε στον εαυτό μας, θεωρούμε πως ό, τι μας συμβεί μας αξίζει κι ότι πρώτα αγαπάμε τους άλλους, δηλαδή να αγαπάμε τον πλησίον μας χωρίς όμως να αγαπάμε με τον ίδιο τρόπο τον εαυτό μας. Ο καλός Χριστός που έκανε μια βαθιά τομή για τη φιλοσοφία της εποχής είπε να αγαπάμε και τους άλλους όσο αγαπάμε τον εαυτό μας. Θεώρησε δηλαδή αξιωματική αλήθεια ότι πρώτα από όλα πρέπει να αγαπάμε τον εαυτό μας”.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ...
    Για να μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας και μάλιστα έμπρακτα θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας τα εξής:

1. Σημειώνουμε τα θετικά μας σημεία αλλά και τα αρνητικά μας. Τα αρνητικά ξέρουμε ότι θα σβήσουν στη λάμψη των θετικών, αλλά τα θετικά δεν τα αγνοούμε τα έχουμε διαρκώς στο μυαλό μας. Σκεφτόμαστε πόσα προσόντα έχουμε, πόσο αξίζουμε και πόσο περισσότερο θα δείξουμε αυτά τα θετικά μας στοιχεία, χωρίς βέβαια να εγκαταλείπουμε και την προσπάθεια να διορθώσουμε τα κακά μας στοιχεία.

2. Αναδεικνύουμε τα καλά μας σημεία. Μια γυναίκα η οποία έχει όμορφα μάτια, ακόμη και αν δεν έχει τέλειο δέρμα ή έχει πολλά κιλά, τονίζοντας τα μάτια της αυτόματα κλέβει την παράσταση και η πρώτη εντύπωση που θα έχει οποιοσδήποτε την συναντήσει, θα είναι τα υπέροχα μάτια της. Και βέβαια δεν μένουμε στα κυριολεκτικά, πάμε και στα μεταφορικά. Δηλαδή μια έξυπνη γυναίκα αναδεικνύει το χιούμορ της, την εξυπνάδα της που μπορεί να είναι ανώτερα της εξωτερικής της εμφάνισης όπου με αυτό τον τρόπο όμως κλέβει την παράσταση.

3. Κανακεύουμε τον εαυτό μας. Του κάνουμε κάποια χατήρια και τον επιβραβεύουμε για όλη την προσπάθεια. Είναι σκληρό το να αρνούμαστε στον εαυτό μας όλα όσα τον ευχαριστούν. Αντίθετα πρέπει με μέτρο και βέβαια βάση των δυνατοτήτων μας να έχουμε πάντα κάτι τι να τον ανταμείψουμε. Μια έξτρα επίσκεψη στο κομμωτήριο, μια επίσκεψη σε ένα spa μία στο τόσο, ένα καινούριο πουκάμισο που θα το συνδυάσουμε με τα υπάρχοντα ρούχα μας και θα μας δώσει ένα τόνο φρεσκάδας στην εμφάνισή μας. Είναι κάτι που κάνουμε για να δείξουμε στον εαυτό μας ότι τον αγαπάμε και τον αναδεικνύουμε.

4. Φροντίζουμε τον εαυτό μας οπωσδήποτε τόσο ως προς την υγεία όσο και προς την εξωτερική εμφάνιση. Αν αγαπάς τον εαυτό σου ακολουθείς την προληπτική υγιεινή, πηγαίνεις και κάνεις εξετάσεις που σου χρειάζονται και δεν παραλείπεις τίποτε: Ούτε να πας στον οδοντίατρο, ούτε με το τεστ παπ, ούτε την μαστογραφία όταν πια είσαι σε ηλικία να το κάνεις και με αυτό τον τρόπο του δείχνεις ότι νοιάζεσαι για εκείνον.

Αν εμείς οι ίδιοι δεν αγαπάμε τον εαυτό μας, πως περιμένουμε να μας αγαπήσουν οι άλλοι; Αν εμείς οι ίδιοι δεν πιστεύουμε στον εαυτό μας, πως είναι δυνατόν να κάνουμε τους άλλους να πιστέψουν σε εμάς; Ας υποθέσουμε ότι είμαι πωλητής και πουλάω μια καινούρια μάρκα σκούπας... Αν εγώ δεν πιστεύω ότι η σκούπα είναι καλή και είναι για τα σκουπίδια, πως θα πείσω τον αγοραστή να την πάρει; Αν πιστεύουμε στον εαυτό μας και τον αγαπάμε και τον αναδεικνύουμε και τον φροντίζουμε, τότε θα το καταλάβουν και οι άλλοι.

5. Τέλος, για να αγαπάμε τον εαυτό μας πρέπει να μάθουμε και να τον σεβόμαστε. Δηλαδή εκτός από το να τον αναδεικνύουμε, να τον φροντίζουμε και να τον προστατεύουμε και να τον κανακεύουμε, θα πρέπει οπωσδήποτε να τον σεβόμαστε και να τον προστατεύουμε από κάθε επίθεση -είτε μείωσης είτε απόρριψης, είτε λεκτικής και συναισθηματικής βίας- κρατώντας αυτούς που το κάνουν μακριά μας και βάζοντάς τους στη θέση τους.

Με άλλα λόγια για να μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας θα πρέπει να μάθουμε και να κρατάμε όλους εκείνους που μας πληγώνουν, που μας μειώνουν, που μας υποτιμούν και μας υποβαθμίζουν μακριά μας.

Senior Member
    Μολις τωρα ανακαλυψα αυτο το νημα...
    I will savour it!!!!!
    Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!

Banned
    http://spotthedot.gr/2016/10/auto-ei...-gia-tin.html/

Αυτό είναι το καλύτερο φάρμακο για την κατάθλιψη!
    Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Lancet φαίνεται πως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης είναι μια γεμάτη καθημερινότητα.

Βγείτε έξω για φαγητό, παρακολουθήστε μαθήματα χορού ή δείτε τους φίλους σας. Μάλιστα όλες αυτές οι δραστηριότητες ονομάζονται «ενεργοποίηση συμπεριφοράς» και η έρευνα υποστηρίζει ότι η θεραπεία αυτή λειτουργεί το ίδιο με τις άλλες γνωστές θεραπείες, όπως την Γνωσιακή – Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (CBT).

Η λύση; Δραστηριότητες που μειώνουν την απομόνωση και είναι απολαυστικές βρίσκονται στο επίκεντρο της «ενεργοποίησης συμπεριφοράς». Αυτή η θεραπεία – προωθείται από τον καθηγητή ψυχολογίας, Νιλ Τζάκοπσον, στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, από τη δεκαετία του 1990 – θεωρώντας ως γεγονός ότι τα καταθλιπτικά άτομα αποφεύγουν να έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους με αποτέλεσμα να ενισχύεται η κατάθλιψή τους.

«Τα καταθλιπτικά άτομα συχνά σκέφτονται ότι η διάθεσή τους είναι πεσμένη όλη την ώρα, αλλά στην πραγματικότητα η διάθεσή τους ανεβοκατεβαίνει, ανάλογα με το τι κάνουν», υποστηρίζει ο καθηγητής Ντέιβιντ Ρίτσαρντς, από το πανεπιστήμιο Exeter, και προσθέτει: «Όταν σταματήσουμε να κάνουμε πράγματα που βοηθούν στην κοινωνικοποίησή μας και κλεινόμαστε στον εαυτό μας, αυτό είναι που μας οδηγεί στην κατάθλιψη».

Η «ενεργοποίηση συμπεριφοράς» είναι μία θεραπεία στην οποία οι άνθρωποι με κατάθλιψη ενθαρρύνονται να ενισχύσουν τις δραστηριότητες που θα βελτιώσουν τη διάθεσή τους και να παρακολουθούν το πώς αισθάνονται κάθε φορά.

Στην έρευνα συμμετείχαν 440 άτομα με κατάθλιψη που ακολούθησαν είτε την «ενεργοποίηση συμπεριφοράς», είτε την CBT. Μετά από ένα χρόνο, δεν υπήρχε διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων. Τα δύο τρίτα των ανθρώπων σε κάθε ομάδα ανέφεραν μείωση των συμπτωμάτων κατάθλιψης κατά 50%. Σύμφωνα με τον Ρίτσαρντς οι δραστηριότητες για την ενεργοποίηση συμπεριφοράς καθώς και η χρήση αντικαταθλιπτικών μπορούν να χρησιμοποιηθούν για όλα τα επίπεδα της κατάθλιψης. Δεν είναι όμως κατάλληλη για άτομα με αυτοκτονικές τάσεις.

Η ενεργοποίηση της συμπεριφοράς δεν είναι μία εύκολη λύση. «Είναι κάτι το πολύ δύσκολο. Δεν θέλουμε απλώς να ελαχιστοποιήσουμε τα αποτελέσματα της κατάθλιψης. Ζητάμε από τους ανθρώπους να παρακολουθούν ενεργά αυτό που κάνουν και τη σύνδεση με τη διάθεσή τους. Αυτό τους βοηθάει να διαπιστώσουν το πώς τους επηρεάζουν οι δραστηριότητες και το πώς αισθάνονται», υποστηρίζει ο καθηγητής

Banned
    ωραιο αυτο που βρηκες και μπραβο σου που σκεφτηκες να το ανεβασεις! Ειχα ανεβασει και εγω ενα παρομοιο θεμα, αλλα δεν το ειχα εκφρασει σωστα! Εγραφα οτι οι ανθρωποι που συναναστρεφονται με αλλους γενικοτερα, εχουν βοηθεια στην καταπολεμηση της καταθλιψης τους! Ηταν κατι το οποιο εβλεπα να γινοταν και να λειτουργει σε εμενα, οτι η παρεα ή η επικοινωνια με αλλους με εκανε να ξεχνιεμαι...! Και εβγαινα απο αυτον τον φαυλο κυκλο! Οποτε τα αποτελεσματα της ερευνας που αναφερεις δεν με εκπλησουν διολου...

Page 24 of 25 FirstFirst ... 1422232425 LastLast