Πόσοι βοήθηκαν από τα αντίκαταθλιπτικα!!!!! - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 21 of 21
    Senior Member
    Quote Originally Posted by kostas62 View Post
    σωστα διαβασες!
    το GABA ( γ- αμινοβουτιρικο οξυ, ελληνιστι ) ,ειναι ενας νευροδιαβιβαστης που επιδρα στις συναψεις των νευρωνιων του εγκεφαλου ,οπως και η σεροτονινη, και δεν διαπερνα το φραγμα εγκεφαλου -αιματος.

Ετσι το συμπληρωμα λαμβανομενο απο το στομα ,δεν θα εχει καποιο δραστικο αποτελεσμα.

Ο μονος τροπος να αυξησεις την ποσοτητα GABA στις συναψεις ειναι μεσω καποιου φαρμακου ,που θα φτασει στον εγκεφαλο ,θα μπλοκαρει τους υποδοχεις που το αποροφουν ,και ετσι θα εχεις περισσοτερη ποσοτητα απο αυτο διαθεσιμη ( παρομοια δραση με τα ssri για την σεροτονινη ).

Φιλικα
    Ευχαριστώ. Παράλληλα να αναφέρω,ότι παίρνοντας φάρμακο για Gaba,είναι πιθανόν ο οργανισμός,να μην μπαίνει στην διαδικασία μετά να παράγει μόνος του?????
    Αληθές ή όχι .
    Δεν το ξέρω!!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Nikolaoss View Post
    Ευχαριστώ. Παράλληλα να αναφέρω,ότι παίρνοντας φάρμακο για Gaba,είναι πιθανόν ο οργανισμός,να μην μπαίνει στην διαδικασία μετά να παράγει μόνος του?????
    Αληθές ή όχι .
    Δεν το ξέρω!!!
    Γεια σου και παλι,
    οχι, κατι τετοιο δεν εχει αποδειχθει οτι ισχυει ( τουλαχιστον μεχρις στιγμης! ).
    Αυτα τα φαρμακα ,επιδρουν μονο στο συστημα επαναπροσληψης του GABA, και οχι στον μηχανισμο παραγωγης του στο εγκεφαλο.

Αυτος θα συνεχισει να παραγει την ιδια ποσοτητα GABA οπως και πριν (μικρη η μεγαλυτερη αναλογα με την γενετικη προδιαθεση εκαστου απο εμας ) .
    Προβλημα θα υπηρχε εαν το φαρμακο επιδρουσε απευθειας στον μηχανισμο αυτο αυξανοντας την παραγωγη του ,οποτε οταν το διεκοπτες , ο μηχανισμος δρωντας πιο "τεμπελικα " θα παρηγαγε τοτε λιγοτερη ποσοτητα.

Δυστυχως οπως φαινεται ,στην ζωη τιποτα δεν ειναι δωρεαν!

Senior Member
    ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΥΡΟΔΙΑΒΙΒΑΣΤΕΣ
    ΑΛΛΑ ΔΕ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΠΡΩΤΟΝ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΔΕ ΞΕΡΩ ΑΝ ΒΟΗΘΑΝΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΛΠ
    ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΝΕΥΡΟΔΙΑΒΙΒΑΣΤΩΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΟΥΡΑ ΑΛΛΑ ΕΠΙΣΗΣ
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΛΕΕΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΓΩ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΤΗ ΒΓΑΛΑΝΕ ΑΚΥΡΗ
    ΤΕΣΠΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΝ ΒΟΗΘΑΝΕ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ
    ΑΥΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΣΑΙΤ Τ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Quote Originally Posted by elis View Post
    ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΥΡΟΔΙΑΒΙΒΑΣΤΕΣ
    ΑΛΛΑ ΔΕ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΠΡΩΤΟΝ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΔΕ ΞΕΡΩ ΑΝ ΒΟΗΘΑΝΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΛΠ
    ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΝΕΥΡΟΔΙΑΒΙΒΑΣΤΩΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΟΥΡΑ ΑΛΛΑ ΕΠΙΣΗΣ
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΛΕΕΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΓΩ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΤΗ ΒΓΑΛΑΝΕ ΑΚΥΡΗ
    ΤΕΣΠΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΝ ΒΟΗΘΑΝΕ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ
    ΑΥΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΣΑΙΤ Τ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
    Elis άνοιξε θέμα,με εξέταση ούρων για νευροδιαβιβαστες¿????
    Καλή συνέχεια

Senior Member
    Quote Originally Posted by kostas62 View Post
    σωστα διαβασες!
    το GABA ( γ- αμινοβουτιρικο οξυ, ελληνιστι ) ,ειναι ενας νευροδιαβιβαστης που επιδρα στις συναψεις των νευρωνιων του εγκεφαλου ,οπως και η σεροτονινη, και δεν διαπερνα το φραγμα εγκεφαλου -αιματος.

Ετσι το συμπληρωμα λαμβανομενο απο το στομα ,δεν θα εχει καποιο δραστικο αποτελεσμα.

Ο μονος τροπος να αυξησεις την ποσοτητα GABA στις συναψεις ειναι μεσω καποιου φαρμακου ,που θα φτασει στον εγκεφαλο ,θα μπλοκαρει τους υποδοχεις που το αποροφουν ,και ετσι θα εχεις περισσοτερη ποσοτητα απο αυτο διαθεσιμη ( παρομοια δραση με τα ssri για την σεροτονινη ).

Φιλικα
    ΑΥΤΟ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΜΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΝΤΖΕΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΔΛΔ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΚΥΡΑ ΚΑΛΗ ΩΡΑ
    ΑΠΛΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΕΓΩ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΧΡΗΣΤΑ
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    εγω βοηθηθηκα παρα πολυ απο τα σιπραλεξ για 3μινη 4 περιπου χρονια ημουν περδικι!! πηρα την αποφαση να τα κοψω και εκανα το μεγαλυτερο λαθος! βρεθηκα παλι στο 0 κ προσπαθω απο την αρχη μετρωντασ τις μερες!! θελω να πιστευω οτι θα με ξαναπιασουν τα σιπραλεξ κ ολα θα ειναι καλα!! μεχρι τοτε δεν θελω να σηκωνομαι απο το κρεβατι!ζαναξ κ υπομονη!!! ολη η χαρα χωρις τα χαπια κρατησε 4 μηνες! ψυχοθεραπεια βεβαια δεν εκανα ποτε αλλα φετος θα το δοκιμασω κ αυτο!!

Page 2 of 2 FirstFirst 12