Σημαντικό
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 23
    Junior Member

Σημαντικό

Καλησπέρα προσφάτως γνώρισα μία εναλλακτική ιατρό που ασχολείται με την παραψυχολογία (ανθοιάματα κλπ) χρησιμοποιώντας ύπνωση από όσο γνωρίζω . Στην συζήτηση πάνω άρχισε να μου λέει ότι μπορεί να μπει στο υποσυνείδητο του καθενός και ότι αυτό που κάνει δεν το κάνει κανένας άλλος στην Ελλάδα . Για να μην πολυλογώ , αυτά μου φαίνονται λίγο επικίνδυνα και η ίδια λίγο απατεώνισσα . Δεν γίνεται να περάσει από κάποιο έλεγχο η συγκεκριμένη ; Πού μπορώ να απευθυνθώ ;

Η μεθοδος της υπνωσης ειναι εδω και αιωνες. Τα ανθοιάματα τα προτεινουν και στην ομοιοπαθητικη. Ως προς τον ελεγχο τωρα- αν αναφερεις την δυσπιστια σου και ρωτουσες για αποδεικτικα πτυχια ενασχολησης ή αν ειχε να σου προτεινει καποιους πελατες ικανοποιημενους να μιλησεις(λιγο τραβηγμενο μαλλον θα ντρεπομουν να το ζητησω) ισως να εβγαζες τα συμπερασματα σου. Προσωπικα γνωριζω κοσμο που δηλωνει διακοπη νικοτινης ή αλλων ουσιων μεσω υπνωσης. Δεν ειμαι αρνητικη στην μεθοδο αλλα βρισκω λογικες τις ανησυχιες σου.

Junior Member
    Μα δεν είμαι αρνητικός στη μέθοδο . Αυτά όμως που ακούω για κάρμα,προηγούμενες ζωές και ότι μπορεί να μπει στο ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ του καθενός με προβληματίζει. Από ότι έχω μάθει δέχεται επιλεκτικά πελάτες, άλλο ένα που με προβληματίζει .

Banned
    δε πιστευω οτι αυτο που λεει γινετε εκτος αν ο αλλος το θελησει τωρα δε εχω ψαξει κ επιστημονικα αλλα αυτο πιστευω τουλαχιστον...
    για παραδειγμα αν σκεφτεσαι κατι εντονα κ το θελεις (αρα μαλον κ αυτο θα σε θελει) υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να ερθει κοντα σου για παραδειγμα αν αγαπας τα λουλουδια ειναι πολυ πιθανο το μυαλο σου να σε οδηγισει κοντα σε αυτα χωρις εσυ να το καταλαβεις
    ομως αυτο που δεν εχω καταλαβει ειναι εσυ πως βρεθηκες σε αυτη μυαλο εχουμε για να το βαζουμε σε λειτουργια για να καταλαβαινουμε αν στεκουν οσα ακουμε..

Junior Member
    Με λίγα πράγματα που έχω ψάξει υπάρχουν αρκετοί που υποστηρίζουν το κάρμα και τις προηγούμενες ζωές χωρίς όμως να υπάρχουν απτές αποδείξεις . Εγώ βρέθηκα σε εκείνη για να της φτιάξω τον υπολογιστή ως τεχνικός υπολογιστών που είμαι και απλά μου είπε αυτά τα πράγματα . Μου πέσανε τα αυτιά .

Senior Member
    Quote Originally Posted by Nietzsche View Post
    Καλησπέρα προσφάτως γνώρισα μία εναλλακτική ιατρό που ασχολείται με την παραψυχολογία (ανθοιάματα κλπ) χρησιμοποιώντας ύπνωση από όσο γνωρίζω . Στην συζήτηση πάνω άρχισε να μου λέει ότι μπορεί να μπει στο υποσυνείδητο του καθενός και ότι αυτό που κάνει δεν το κάνει κανένας άλλος στην Ελλάδα . Για να μην πολυλογώ , αυτά μου φαίνονται λίγο επικίνδυνα και η ίδια λίγο απατεώνισσα . Δεν γίνεται να περάσει από κάποιο έλεγχο η συγκεκριμένη ; Πού μπορώ να απευθυνθώ ;
    Θα μείνω μονο στο γεγονός ότι ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    Μέχρι και στα Χανιά είχα βρει υπνοθεραυπευτή που ήταν κανονική ψυχολόγος απο πανεπιστήμιο που έκανε ειδική εξειδίκευση πάνω στην ύπνωση.
    Όσο για τα ανθοιάματα άστο αφενός για να δουλέψουν πρέπει να είσαι πεντακάθαρος οργανισμός (όχι καφέδες, τσαι, αναψυκτικά, τσιγάρο κτλ) και αφετέρου τα είχα δοκιμάσει όταν ήμουν και χορτοφάγος οπότε ήμουν ΚΑΘΑΡΟΣ και δεν έκαναν πάνω απο 10-15% το οποίο το εντάσσω σε placebo effect μιας που έχεις έννοια να τα παρεις 4 φορές την μέρα και όλο το χεις στο νου σου...

Banned
    Quote Originally Posted by Nietzsche View Post
    Με λίγα πράγματα που έχω ψάξει υπάρχουν αρκετοί που υποστηρίζουν το κάρμα και τις προηγούμενες ζωές χωρίς όμως να υπάρχουν απτές αποδείξεις . Εγώ βρέθηκα σε εκείνη για να της φτιάξω τον υπολογιστή ως τεχνικός υπολογιστών που είμαι και απλά μου είπε αυτά τα πράγματα . Μου πέσανε τα αυτιά .
    εγω προτιμω πιο κατανοητες λεξεις δε μου αρεσει να περιπλεκω ασκοπα το νοημα των φρασεων.

Junior Member
    Όσον αφορά τα ανθοιάματα είμαι σχεδόν πεπεισμένος πως έχουν να κάνουν με placebo effect . Η συγκεκριμένη κυρία έχει σπουδάσει ιατρική στην Ιταλία αν θυμάμαι καλά . Αυτό όμως δεν την κάνει αυθεντία . Εγώ προσωπικά είμαι λιγάκι καχύποπτος με την προσέγγιση της και την θεωρώ επικίνδυνη έως ενός ορισμένου σημείου .

Junior Member
    Δηλαδή ; Τι θες να πεις ;

Banned
    κοιτα να δεις εφοσον εγω δε μπορω να γνωριζω με το δικο μου μυαλο αν αυτα που λεει ισχυουν η οχι θα ειμουν ουδετερος σε αυτο το θεμα... το τι εχει σπουδασει αυτο δε με πειθει σε κατι παραπανω ουτε το βλεπω ως αλοθι για να λεω ναι σε οτι κ αν μου πει..

Junior Member
    Με βρίσκεις σύμφωνο . Απλά θα ήθελα να το ερευνήσω λίγο παραπάνω γιατί όπως είπα την θεωρώ επικίνδυνη . Είναι γνωστό πως στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετοί τσαρλατάνοι στον τομέα της ψυχολογίας .

Banned
    δε γινετε να το ερευνισεις θα πρεπει να ασχοληθεις χρονια με αυτο για να καταληξεις σε συμπερασμα αν γινετε η οχι οπως ακριβως ενας γλυπτης σκαλιζει χρονια μεχρι τα χερια του να γινουν χαρακτικη μηχανη.

Junior Member
    Μα δεν θα έπρεπε να περάσει από κάποιο έλεγχο για την ευστάθεια των λεγομένων της και της τεχνικής της ? Θα ανήκει λογικά στον ιατρικό σύλλογο .

Banned
    τι να σου πω οτι νομιζεις...

Junior Member
    Γι' αυτό έγραψα εδώ . Αν υπάρχει κάποιος να με κατευθύνει κάπως ...

Page 1 of 2 12 LastLast