Results 16 to 20 of 20
Thread: υλισμος μπλα μπλα μπλα
-
10-09-2015, 23:33 #16
Χωρίς χρήματα δε μπορείς να εξασφαλίσεις ποιότητα ζωής.Οποιος είναι υπεράνω χρημάτων η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν πέρασε πραγματική φτώχεια.Πως είναι να μην έχεις να φας ή να τρέχεις στο δάσος να κλέβεις ξύλα για να ζεσταθείς...Προσωπικά θεωρώ ότι η κατάσταση πάει έτσι
1.Υγεία
2.Χρήματα
Και μετά έρχονται όλα τα άλλα.Ισως και όχι..Αλλά το σίγουρο είναι ότι έτσι όπως είναι δομημένη η κοινωνία μας σήμερα,όποιος δεν έχει χρήματα και κανένα τρόπο να βγάλει χρήματα ή κάποιον που έχει και τον ζει,δε θα επιβιώσει για πολύ καιρό.Προσωπικά αυτό έχω καταλάβει στη μέχρι τώρα ζωή μου.Αν έχεις υγεία πρώτιστα και μετά χρήματα,μπορείς να αγοράσεις σχεδόν τα πάντα..Προσωπικά είχα ανεβάσει πέρισυ τον δεκέμβριο ένα θέμα που περιέγραφα σε μέσες άκρες την τωρινή μου οικονομική κατάσταση.Αυτά ισχύουν και σήμερα 9 μήνες μετά και ακόμη χειρότερα μπορώ να πω και ίσχυαν σχεδόν πάντα εκτός απο μια 5ετια περίπου 2005-2010 όπου τα πράγματα οικονομικά πηγαίναν πολύ καλά και ήταν τότε που χάρη σε αυτά τα "παλιόχαρτα" μπορούσα να κυκλοφορώ και να γνωρίζω κόσμο,ανεξάρτητα που δεν έφτασα στο επίπεδο που ήθελα.
Τώρα που είμαι πάλι στα χειρότερα απο άποψη οικονομικών,δε μπορώ να έχω και τις ευκαιρίες που είχα όταν ήμουν οκ οικονομικά για να κάνω προσπάθειες για διαπροσωπικές σχέσεις.
- 11-09-2015, 13:33 #17
Βασικα ,πιστευω οτι αναφερεσαι στα στερεοτυπα που υπαρχουν. Στερεοτυπα εχουμε και αποκτουμε ολοι απο την παιδικη μας ηλικια. Χρειαζεται για να αναγνωριζουμε το περιβαλλον πιστευω ως ενα βαθμο, αλλα δεν δουλευουν παντα ως πρεπει. Και φυσικα υπαρχει και ο νομος των πιθανοτητων. Εισαι Μαθηματικος και εχεις μια καταπληκτικη ιδεα πανω στα μαθηματικα και θες να την συζητησεις με λεπτομερειες, για να παρεις ιδεες. Δεν θα την συζητησεις πχ με ενα ματσο εφηβους που πινουν καφε ... δεν αποκλειεται φυσικα ομως αναμεσα τους να βρισκεται μια μαθηματικη ιδιοφυια .... αλλα κομματακι δυσκολο. Αλλο απλο ειναι οτι καθενας δημιουργει τον μικροκοσμο του. Δεν μπορεις ευκολα να κανεις παρεα με εναν αστεγο και χωρις μορφωση , ενω εισαι μορφωμενος με καλη οικονομικη επιφανεια. Το πιο πιθανο ειναι να μη ταιριαζεται .... δεν αποκλειεται βεβαια και το αντιθετο. (Δεν μιλαω να προσφερεις βοηθεια ή να πειτε μερικες κουβεντες ... μιλαω για πραγματικη φιλικη σχεση).
Επισης καπως τραβηγμενα , θα ελεγα οτι βασει των κανονων που εχει θεσπισει η ιδια η επιβιωση ... συνηθως οι ομορφοτεροι , οι εξυπνοτεροι , οι πιο μορφωμενοι, οι πιο ενδιαφεροντες εχουν και τα υλικα αγαθα ενω αλλοι δεν εχουν στον ηλιο μοιρα .... με παμπολλες εξαιρεσεις το τελευταιο, αλλα ειναι και λογικο να συμβαινει. Εξαιρετικα αδικο συμφωνω.
Ξεφυγα αρκετα απο το θεμα νομιζω , αλλα θα ηθελα να αναφερω επισης οτι σχεδον κανενας μας ... δεν εχει το απολυτο γνωθι σε αυτον στο "τι βλεπουν οι αλλοι" οταν τον κοιτανε. Μπορει εγω να θεωρω τον εαυτο μου εξαιρετικα ενδιαφεροντα ή εξαιρετικα βαρετο .... και φυσικα να μην ισχυει τιποτα απο τα δυο για τον περισσοτερο κοσμο που συναντα. Φυσικα υπαρχει τοση ποικιλομορφια εκει εξω ... που ολο καπου χωρας και εσυ:)[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
11-09-2015, 13:35 #18
Οσο για το υλισμο φτου κακα ... οποιος θελει μπορει να καταθεσει στον τραπεζικο μου λογαριασμο τον οβολο του .... για να συνεχισω τις ερευνες μου:P
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
11-09-2015, 15:48 #19
"συνηθως οι ομορφοτεροι , οι εξυπνοτεροι , οι πιο μορφωμενοι, οι πιο ενδιαφεροντες εχουν και τα υλικα αγαθα ενω αλλοι δεν εχουν στον ηλιο μοιρα .... με παμπολλες εξαιρεσεις το τελευταιο, αλλα ειναι και λογικο να συμβαινει".
Τα υλικα αγαθα ειναι αναγκαια -τροφη-στεγη-ενδυση-ιατρικη δαπανη. Το οτι παρα ξεφτιλιστηκε τις τελευταιες δεκαετιες η απληστια στον πολλαπλασιασμο των υλικων και ξεχαστηκε ο ψυχικος εφοδιασμος ειναι κατ εμε η μεγαλυτερη αιτια της τωρινης εξαρσης ψυχικων διαταραχων.
Η πλυση εγκεφαλου ποτισε πολλα μυαλα και για να ξεριζωσουμε Ολοι οτι δεν παιζει ρολο για την αυτο εικονα μας η κριση των αλλων με βαση τα υλιστικα κριτηρια, προυποθετει δουλειααααα.
Οι μορφωμενοι εμειναν με χαρτι ειδικευσης στο χερι και μηδεν παραγωγικοτητα.
Εν αντιθεσει με μεγαλο ποσοστο ελληνων Χαιρομαι με το ξεβολεμα που εφερε η οικονομικη παντοδυναμια και κατεστησε τον ανθρωπο Υπεροπτικο.
Θλιβομαι που μαζι με τα ξερα καιγονται ομως και τα χλωρα. Απλα ΦΑΝΗΚΕ Ολο το μεγαλειο της ανευθυνοτητας στους σημαντικοτερους θεσμους της χωρας μας.
Εχω γνωρισει ανθρωπους χωρις μορφωση αλλα με ΕΠΙΠΕΔΟ ανθρωπιας. Επισης ανθρωπους που ξεκινησαν μην εχοντας στον ηλιο μοιρα και με την "κριση" δεν βουλιαξαν ψυχολογικα.
Ευελπιστω πως μεσα απο ολο αυτο το Ρηγμα θα βγουμε καλυτεροι σε ολα. Διαφορετικα με τοσα ερεθισματα παραλογου που συνανταμε φυσικα και ο Μηδενισμος οδηγει αναποφευκτα στην παραιτηση και η παραιτηση στον αφανισμο. Και αυτος ηταν εν μερει ο στοχος αλλωστε -Απο το ζενιθ στο ναδιρ να μας εξαφανισουν.Last edited by Constantly curious; 11-09-2015 at 16:33.
11-09-2015, 16:30 #20
αν μαθεις να κανεις πραγματα μονος σου ετσι κ αλλιως μπορεις να γλιτωσεις πολα χρηματα. δινε εδω δινε εκει δινε παραπερα δε θα μεινει σεντς.