Δυσαυτονομία
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 5 of 5
    Junior Member

Δυσαυτονομία

Καιρό τώρα ταλαιπωρούμε απο συμπτώματα παρόμοια με αυτά της δυσλειτουργίας του αυτόνομου νευρικού συστήματος(dysautonomia)....η αληθεια είναι πως εχω υπερβολικό άγχος και ειμαι εξαιρετικά αρρωστοφοβικός...τα συμπτώματα μου είναι : ταχυκαρδια οταν είμαι όρθιος,κατακράτηση ούρων,δυσκοιλιότητα,ασχημο ς ύπνος,προβλήματα με τη στύση..ψάχνοντας στο internret απο που τι μπορει να οφειλεται το καθενα και δεδομένου οτι ολες οι εξετάσεις μου είναι φυσιολογικές κατέληξα στο συμπέρασμα οτι το συμπαθητικό μου σύστημα είναι πολύ πιο έντονο απο το παρασυμπαθητικό,γεγονος που δημιουργεί όλα αυτα τα συμπτώματα..φοβάμαι ότι το χρόνιο μου στρεςς και φοβίες μου δημιούργησαν αυτό το πρόβλημα το οποίο είναι αρκετά καταστροφικό! παρ ολα αυτά προσπαθώ να πείσω τον εαυτο μου πως δεν τα εχω ολα αυτα αλλα αυτά παραμένουν...υπάρχει κανείς που να αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα και αν ναι ξέρει που μπορώ να απευθυνθώ?

Senior Member
    Μήπως έχεις απλά ΙΨΔ; Διότι εμείς με ΙΨΔ έχουμε όλα αυτά που αναφέρεις και ψάχνουμε όλες τις ασθένειες μην τυχόν και έχουμε τσιμπήσει καμία από αυτές. Δηλαδή, η ταχυκαρδία θα μπορούσε να είναι από το άγχος, η κατακράτηση ούρων να συμβαίνει επειδή κάτι δεν κάνεις σωστά και τα υπόλοιπα λόγω ΙΨΔ. Μια γνώμη λέω, δεν κάνω διάγνωση, για να μην παρξεηγηθώ.
    Όσο κι αν κανείς προσέχει όσο κι αν το κυνηγά, πάντα πάντα θα `ναι αργά δεύτερη ζωή δεν έχει.

Junior Member
    Γάτε θα ήθελα πολύ να συμφωνήσω με σένα...ψαχνοντας βρήκα και αυτή τη διαταραχή που αναφέρεις....προσπαθώ να πιστέψω πως όντως είναι αυτό που λες..απο την άλλη ομως ΑΚΡΙΒΩΣ αυτα τα συμτώματα εχει και η δυσαυτονομία..δεν ξέρω! έχω απελπιστεί αρκετά και η ζωή μου είναι κόλαση..δεν μπορω να σηκωθω απο το κρεβάτι γτ έχω συνέχεια ταχυκαρδία...το θέμα είναι πως και ήρεμος να είμαι όσο περισσότερο μπορω....με φίλους,την κοπέλα μου, αυτα εκει παραμένουν..δεν ξέρω τι άλλο να κάνω..

Senior Member
    Σε νιώθω. να ξέρεις πως σε καταλαβαίνω.
    Θέλω να σου πω πως επίσης υποφέρω από αυτά που λες, δεν έχω όμως την ασθένεια που αναφέρεις. Απλά έχω ΙΨΔ. Προσπαθείς μόνος σου να λύσεις τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις ή κάνω λάθος; Δεν πρέπει να σκεφτείς πως είναι κακό να κάνουμε αυτοεξέταση τη στιγμή που δεν είμαστε γιατροί και πως πρέπει να απευθυνόμαστε σε εκείνους όταν αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα; Τα λεω με φιλικό τόνο αυτά για να σε ταρακουνήσω, επειδή είναι ταμπού ο ψυχολόγος και ο ψυχίατρος.
    Αυτές οι αϋπνίες ήρθαν ξαφνικά ή συνέβη κάτι στη ζωή σου; Το έχεις συζητήσει το πρόβλημα σου με τους δικούς σου;
    Όσο κι αν κανείς προσέχει όσο κι αν το κυνηγά, πάντα πάντα θα `ναι αργά δεύτερη ζωή δεν έχει.

Senior Member
    Νομίζω ψείρισες πολύ ότι ιατρικό βιβλίο υπάρχει και οποιαδήποτε διάγνωση διάβασες στο ίντερνετ.Αν ανησυχείς τόσο πολύ πήγαινε σε έναν γιατρό και αν πιστεύει πως είναι απλά ψυχολογικό να σε παραπέμψει σε έναν ψυχίατρο να τελειώνεις και να μη βασανίζεσαι άδικα με φανταστικές διαγνώσεις.Εγώ πιστεύω πως είναι απλά ψυχολογικό και αυτά τα συμπτώματα είναι σωματοποιημένο άγχος.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti