Βραδινές"αναζητήσεις"...
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 2 of 2
    Senior Member

Βραδινές"αναζητήσεις"...

Καλησπέρα σε όλους! Παρασκευή βράδυ και πάνω στο χαλάρωμα και στη σκέψη(αχ αυτή η σκέψη) συνειδητοποίησα ότι έχω τόσο καιρό να επισκεφτώ ένα από τα αγαπημένα μου"μέρη". Βέβαια οι νέοι εδώ μέσα θα πούνε "ποιά είναι αυτή καλέ"; Οι παλιοί από την άλλοι ίσως μου σκάσουνε και κανένα χαμογελάκι ε; Που λέτε βρίσκομαι κάπου στα 60+ κιλά..το + είναι γιατί αποφεύγω εδώ και πολύ καιρό τη ζυγαριά γιατί με στεναχωρεί η όλη ύπαρξή της. Μπορεί και επειδή την έφαγα στη μάπα πολλά χρόνια, να την ψιλοσιχάθηκα λίγο.Πάντως κιλά να πήρα δε νομίζω..εκεί στο σταθερό προς πιο κάτω θα έλεγα. Πάμε στα υπόλοιπα.Γυμναστική αδέρφια τρελή. Πέντε φορές την εβδομάδα, τις τρεις hit για όσους γνωρίζουν. Σήμερα βρέθηκα που λέτε με δικούς μου ανθρώπους, από αυτούς που σε αγαπούν πολύ...ξέρετε! Συζήτηση προς συζήτηση μου είπαν ανοιχτά και όμορφα πως στην πιο ωραία φάση της ζωής μου είμαι μίζερη και λυπημένη! Χα! Ναι λυπημένη...καθόλου τυχαίο με το νικ ε; Η αλήθεια είναι πως πολεμάω.Πολεμάω να τελειοποιήσω το σώμα. Δεν ξέρω γιατί μου βγαίνει. Ακόμα μετά από όλα αυτά,κολλημένη σε έναν πόλεμο που τελειωμό δεν έχει. Όχι στα πλαίσια της ανορεξίας. Πιασίματα υπάρχουν εκεί στα μπούτια ξέρετε..αρκετά! Αλλά ένας διαρκής πόλεμος! Πότε μπαίνει το στοπ; Θεωρούσα πως κάποια στίγμη ο άνθρωπος που έχει παλέψει χρόνια με
    διατροφές, κάνει ένα κλικ και σταματά.Κουράζεται. Γιατί δεν το νιώθω; Αναρωτιέμαι γιατί να μην είμαι χαρούμενη με τον εαυτό μου. Πρόσφατα κάποιος μου είπε ότι θα πρέπει να μην είμαι τόσο αυστηρή με μένα και πως θα πρέπει να είμαι χαρούμενη με όλο αυτόν τον δρόμο που έκανα. Εκείνη τη στιγμή ναι! Είπα πόσο δίκιο έχει ο χριστιανός. Μέτα από δέκα λεπτά σαν να μην τα άκουσα. Ξανά εκεί στον πόλεμο. Στο μέτρημα θερμίδων ,στο κάψιμο λίπους. Μέχρι και εγώ με βαριέμαι ώρες ώρες. Κάποιοι ίσως μιλήσουν για ψυχολόγο. Γιατί όχι; Δεν είναι κακό σαν ιδέα. Απλά μου τη δίνει ρε παιδιά. Αυτός ο φαύλος κύκλος δε σταματάει ποτέ; Να σας πω και κάτι τελευταίο να γελάσετε. Δικός μου άνθρωπος μου χάρισε έναν καθρέφτη στο δωμάτιο μου με σκοπό να με βλέπω μπας και... Του είπα: όλα καλά με τον καθρέπτη αλλά από τη μέρα που μπήκε στο δωμάτιό μου, όλη μέρα κοιτιέμαι και βλέπω τα αρνητικά του σώματός μου. Χαχαχαχα τι να πει κανείς. Εύχομαι να είστε όλοι καλά και να μη σας κούρασα πολύ με τις βραδινές "αναζητήσεις" μου! Τα φιλιά μου, ειδικά στους παλιούς φίλους! Ξέρουν αυτοί...

Senior Member
    Originally posted by lipimeni
    Απλά μου τη δίνει ρε παιδιά. Αυτός ο φαύλος κύκλος δε σταματάει ποτέ;.
    Γεια και χαρά (με όλη τη σημασία του χαιρετισμού) αγαπημένη lipimeni. Το νικ σου πάντα το βρίσκαμε απαισιόδοξο και στο λέγαμε από παλιά, εσύ ήξερες και ξέρεις από που πηγάζει και πόσο βαθιές είναι οι ρίζες του. Το ότι δεν το άλλαξες ποτέ είναι ενδεικτικό ότι ακόμη η λύπη έχει χώρο μέσα σου. Για διαφορετικούς λόγους ίσως από παλιά. Και εγώ παλεύω με τις λύπες μου αλλά ευτυχώς έχω επιτρέψει και τις χαρές,μικρές και μεγαλύτερες. Έτσι έρχεται και μια ισορροπία. Ναι, μάλλον αυτός ο φαύλος κύκλος για τον οποίο μιλάς έχει δύναμη και αφήνει σημάδια ισοβίως. Δυστυχώς ο αγώνας δεν τελειώνει με το αδυνάτισμα. Δεν τελειώνει γιατί όπως η παχυσαρκία ήταν δείγμα της συναισθηματικής μας φουρτούνας, έτσι και η τωρινή σου λύπη για το ότι αγωνίζεσαι και δεν είσαι ήρεμη, είναι δείγμα ότι δεν έχεις κάνει ειρήνη με κομμάτια του εαυτού σου.
    Αν δεν κάνουμε αυτήν την περιβόητη ειρήνη με το ότι η ζωή δεν εξωραΐζεται απλά αδυνατίζοντας και τρωγόμαστε με τα ρούχα μας και αφού το καταφέρουμε και αυτό, ναι είναι η ώρα να μιλήσουμε σε ειδικό. Σοφά σκέφτεσαι να επισκεφτείς ψυχολόγο. Η δική μου η ζωή βελτιώθηκε από τη στιγμή που αποδέχτηκα ότι δεν είμαι παντοδύναμη, ότι δεν μπορώ να τα καταφέρω μόνη μου, ότι έχω θέματα σοβαρά που με έφεραν ως εδώ και ότι πρέπει να ζητήσω βοήθεια. Έχω βοηθηθεί σε διάφορες φάσεις από την οικογένεια, από τους φίλους μου, από ψυχολόγους, από ψυχίατρο, από το βαριατρικό μου χειρουργό. Άκουσα την κραυγή για βοήθεια του εαυτού μου και ανταποκρίθηκα. Σου προτείνω ανεπιφύλακτα να το κάνεις. Ακόμη όμως δεν έχω απαλλαχθεί από τα δαιμονάκια μου. Απλά τα παρακολουθώ και τα αντιμετωπίζω πιο νηφάλια. Μεγαλώσαμε βλέπεις!
    Φιλικά
    Γιώτα