Results 16 to 30 of 41
Thread: δοση συντηρησης
-
19-09-2015, 16:03 #16
τπ τζεοντον και το αμπιλιφαι δεν ειναι πρωτης γραμμης.με το τζεοντον δεν ανοιγει η ορεξη αλλα εχει αλλα θεματα.εγω οταν επαθα μεταψυχωσικη καταθλιψη με προτεινε να παρω αμπι γιατι μπλοκαρει και καποιους αλλους υποδοχεις ντοπαμινης που δεν τα κανουν τα αλλα.τελικα πηρα αντικαταθλιπτικο το οποιο με τιναξε στον αερα τεςπα.ποσο αμπι παιρνεις?εισαι λειτουργικος στην καθημερινοτητα?
Wenn du träumen kannst,kannst du tun!
- 19-09-2015, 16:16 #17
@μαμρα το αμπιλιφαι με τιναξε.. αλλα ναι για καποιους ειναι σωτηριο..
βασικα θεωρειται ελαφρυ αλλα εμενα δεν μου ταιριαξε καθολου
19-09-2015, 16:23 #18
οταν λες σε τιναξε συνεχιζανε τα θετικα?βασικα με τις χαπες εχω καταλαβει οτι ειναι πως θα κατσει στον καθενα.αλλος πχ παιρνει τζεοντον και δεν μπορει να ανοιξει τα ματια του,εγω και κολυμπαω και διαβαζω γερμανικα αλλα βιβλια παω χωραφι σε ερασιτεχνικο επιπεδο.αλλα δεν μπορω να εργαστω και λογω φαρμακων αλλα και ασθενειας.εσωτερικη ολα καλα?
19-09-2015, 19:49 #19
@μαμρα λιγο καταθλιψη περναω αυτον τον καιρο..
το αμπιλιφαι δεν με εκανε και εγινα χαλια και μετα το εκοψα και μπηκα ψυχ
19-09-2015, 21:50 #20
@mamra1983 είχες κάνει υποτροπές στο παρελθόν;;Ήταν το 1ο σου ψυχωσικό επεισόδιο;;Εμένα ο γιατρός προχθές που πήγα μου είπε πως επειδή είναι η 2η υποτροπή μου θα παίρνω μια δόση συντήρησης για πάντα και θα έχω έναν γιατρό που θα με παρακολουθεί.
Νομίζω δηλαδή πως αυτοί που έχουν την δυνατότητα να κόψουν τελείως τα φάρμακα είναι όσοι είχαν 1 επεισόδιο μόνο και καθόλου υποτροπές.Προσωπικά δεν πρόκειται να το ρισκάρω.Και να μου έλεγε τα κόβουμε σταδιακά θα προτιμούσα μια δόση στην οποία θα ήμουν λειτουργικός.
Αλήθεια από τη στιγμή που κατάφερνες να κάνεις όλα αυτά τα πράγματα ποιοι νομίζεις ήταν οι παράγοντες που σε εμπόδιζαν να βρεις μια δουλειά;;It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
20-09-2015, 00:52 #21
πριν 4,5 χρονια δεν ειχα 1 επεισοδειο αλλα πολλα αλλα εκανα ψυχωσικο παραλληρημα με αποτελεσμα να κανω αποπειρα οπου σακατευτηκα .αυτα τα 4,5 χρονια δεν εκανα επεισοδειο αλλα πηρα για 1,5 χρονο την μεγιστη δοση αλλα 2,5 παλι κανονικη δοση και τον τελευταιο μισο χαμηλη αλλα ειχα συμπτωματα καποιες φορες κυριως διαταραχες αντιληψης αυτοκτονικοτητα φωνες και της π...ς τα αρνητικα οπου ειμαι πεπεισμενος οτι δεν θα φυγουν ποτε α ξεχασα συν και μεταψυχωσικη καταθλιψη οπου πηρα αντικαταθλιπτικα.οταν επαιρνα κανονικη δοση κουτσοδουλεψα ενα καλοκαιρι στο επαγγελμα μου οπου ειναι τερμα ριψοκινδυνο και καταλαβα οτι υπαρχει πιθανοτητα να εχω παλι πτωση απο υψος οπου δεν θελω να το ξαναζησω γιατι ποναει και μετα δουλεψα ενα ωχταμηνο σε ορυχειο με καρβουνο οπου βρισκομουνα 10 ωρες εξω απο το σπιτι ξυπνωντας απο τις 6,30 το πρωι για να παρω 490 ευρω ενω ειχα βγει προνοια και μπορουσα να καθομαι και να παιρνω 310 οπου και εκει φοβομουνα γιατι το πιο ελαφρυ πραγμα ειναι 150 κιλα χωρια οι λασπες μεχρι το γονατο και η κουραση της μανας μου να με ξυπναει να πλενει ρουχα κτλ.εαν ειχαμε κρατος προνοιας θα επρεπε να φροντιζε να δουλευουνε τα αμεα 4-5 ωρες οσο θα οριζε αυτο σε δουλειες στα μετρα μας και να μην μας δινανε επιδοματα και συνταξεις και να καθομασταν πχ να ανανεωναμαι καρτες στον οαεδ η κλητηρες στους δημους κτλ αλλα ξερεις πρεπει να γλειψεις εσυ ειτε η οικογενεια σου κωλους για να μπεις στο δημοσιο.το οποιο δημοσιο πρωσοπικα δεν μου ικανοποιει ουτε τις οικονομικες ουτε τις προσωπικες μου φιλοδοξιες ειναι ενα παραμυθι μου το εχει περασει η ελληνικη οικιογενεια στα παιδια της.
20-09-2015, 00:55 #22
20-09-2015, 11:56 #23
Μακάρι να σου πάνε όλα καλά!!Προσεχε πάντως!!
It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
20-09-2015, 13:27 #24
serio καλησπερα εχω προειδοποιησει την οικογενεια μου εαν με δουνε να ξεφευγω να με βαλουν με εισαγγελικη γιατι δεν θα ειμαι συνεργασιμος.κανω οτι περναει απο το χερι μου δεν πινω δεν παιρνω ψυχοτροπα κοιμαμαι νωρις και προσπαθω να κολυμπαω και να διαβαζω κατι να ξεχνιεμαι.ευχαριστω παντως καλη συνεχεια και σε εσενα φιλε.
20-09-2015, 22:23 #25
θα τα κοψεις ; αξιζει ομως ;
θες να περασεις ολο αυτο το πακετο παλι ;
δεν αξιζει φιλε...
και μετα αντε παλι να παιρνεις τη μεγιστη δοση η οποια μπορει και να μη σε πιανει και να χρειαστει να παρεις ακομα μεγαλυτερη ή και αλλο φαρμακο ή και να μη σε πιανουν 100% και να εχεις συμπτωματα παρολο που παιρνεις φαρμακα και να τυρρανιεσαι μια ζωη μετα.
ασε δεν αξιζει.....
κοιτα να αποδεχθεις την ασθενεια και μην αυτοστιγματιζεσαι , ειναι μια ασθενεια οπως ολες οι αλλες παρκινσον κλπ. και αντιψυχωτικα παιρνει ενα 4-6% του πληθυσμου.
Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
20-09-2015, 23:41 #26
@φιλε μαμρα συμφωνω με μαους..
μεινε στη δοση αυτη και μην τη μειωσεις.. σου το λεω εκ πειρας
21-09-2015, 00:46 #27
δεν ειναι θεμα αποδοχης της ασθενειας η αυτοστιγματισμου την αγαπαω την αρρωστεια μου.ο ψυχιατρος μου ηταν της ιδιας γνωμης με εσας να μεινω σε δοση συντηρησης οχι γιατι μπορει να μην με πιανουν τα φαρμακα και να ταλαιπωρηθω ξανα αλλα στο να μην ξανακανω και αλλη αποπειρα.θελω να προσπαθησω και χωρις φαρμακα και οπου βγει τουλαχιστον θα πω τα πηρα μια πενταετια τα εκοψα με καθοδηγηση ειδικου δεν αντεξα και υποτροπιασα παρα στην εφταετια η δεκαετια να μου την δωσει και να πω τα σταματαω απο μονος και να χαζεψω η να σκεφτομαι οτι δεν εκανα την προσπαθεια να τα κοψω τοσα χρονια.εξαλλου ολοι ξερουμε οτι η λεξη υποτροπη ειναι η λεξη που τρομαζει.απο τοτε που τα παιρνω εχω μια πιστη μεσα μου οτι θα τα καταφερω και χωρις.
21-09-2015, 12:44 #28
ειναι καπως τολμηρο να μειωνεις την δοση χωρις την εγκριση του γιατρου σου, αλλα και πάλι αυτοι οι κεραταδες, ποτε δεν ξερεις αν σκεφτονται το συμφερον τους και οχι τον ασθενη σου.
αφου μπήκες στην διαδικασια να ελαττωσεις την δοση θα αισθανθεις καποια καταθλιψη, αυτο δεν συμαινει σε καμια περιπτωση βεβαια υποτροπη... η καταθλιψη αυτη πρεπει να αντιμετωπιστει με αλλους τρόπους... ασκηση για παραδειγμα..οποτε σε πιανει βαλε τα αθλητικα σου και αρχισε την πιλαλα. αν μεινεις και κοιτας το ταβανι... η καταθλιψαρα σου θα μεγαλώνει.
αφου αποφασισες να απεξαρτητοποιηθεις απο την χημεια, πρεπει να βρεις και τροπους και κολπα που θα σε βοηθησουν τωρα και πάντα.
δεν ειναι τα χαπια το θεμα, η πραγματικοτητα ειναι... φτειαξε μια που να αντεχεις... για να εφτασες στην αποφαση να θες να τα κόψεις πάει να πει οτι υπάρχει μεσα σου μεγαλη θεληση... και οπως λέει η θεια λιλα ...οπου υπάρχει θεληση, υπάρχει και τροπος!!! ...καλη δυναμη!
21-09-2015, 13:55 #29
τι διαγνωση εχεις?τι χαπια παιρνεις και ποσο καιρο?η καταθλιψη στην δικια μου περιπτωση μπορει να ειναι και η αρχη της υποτροπης.οτι κανω με τα φαρμακα ειναι παντα υπο τις οδηγιες του γιατρου μου.η πραγματικοτητα παντα μου επεφτε βαρια.ευχαριστω παντως καλη δυναμη και σε εσενα.
21-09-2015, 15:01 #30
καταθλιψη, σεροτυπ γενοσυμο του zoloft και ετιαπεν γενοσυμο του εφεξορ .(νομιζω)... γενικα χαπακόνομαι 1 χρόνο και κατι... επειδη εσενα δεν ειναι θεμα σου η καταθλιψη, μαλλον ειναι μεσα στις παρενεργειες της μειωσης της δόσης. αν την αφησεις θα γινει υποτροπη... ειναι σαν την κινουμενη αμμο. Ειναι μια παγιδα ακομη του μυαλου σου για να μην γινεις καλα,απο αυτες που εχουμε ολοι! παλεψε το δραστικα πριν σε ρουφιξει