Results 1 to 15 of 28
Thread: Μελατονινη
-
13-09-2015, 09:31 #1
Μελατονινη
Καλημέρα.
Βλέποντας πολλά ΜΕΛΗ,να αναφέρονται στην μελατονίνη ,αλλά σκόρπια μέσα στο forum,ας συγκεντρώσομαι όλες τις απόψεις εδώ!!!
Περιμένουμε τους ψαγμενους επί του θέματος...
Καλή Κυριακή ..
- 13-09-2015, 10:02 #2
Καλημέρα Νίκο,
καλή κυριακή επίσης στα μέλη :-)
Έπαιρνα παλιά μελατονίνη όσο ήμουν στο σιπραλεξ καθώς με δυσκόλευε πολύ στο να κοιμηθώ.
Ο γιατρός μου δεν είχε θέμα με αυτό.
Αυτό που κατάλαβα για την μελατονίνη είναι πως όπως κάθε συμπλήρωμα που δεν περνάει έλεγχο πρώτα πρέπει να βρεις μια αξιόπιστη μάρκα αν θες να το δοκιμάσεις και πάλι να δοκιμάσεις 2-3 μάρκες να δεις ποια σου κάθεται καλύτερα...
Επίσης υπάρχει και σε μορφή time-release για αυτούς που ξυπνάνε πολλές φορές την νύχτα. Τους πιάνει δηλαδή τους ρίχνει για ύπνο και μετά απο 2 ώρες ξαναξυπνάνε. Για αυτούς βγάλανε και time-release το οποίο δεν έχω δοκιμάσει βέβαια...
Σαν συμπλήρωμα το θεωρώ κομματάκι ακριβό για απλό φυσικό υπνωτικό.
Θα προτιμουσα βαλεριάνα λόγω κόστους και λόγω του ότι πραγματικά δουλεύει...
Πάντα έχω μελατονίνη ανάμεσα στα συμπληρώματα μου για τις δύσκολες νύχτες και συγκεκριμένα στο συρτάρι δίπλα στο κρεβάτι μου.
Αν δω ότι δεν με παίρνει με ΤΙΠΟΤΑ ο ύπνος και ΠΡΕΠΕΙ να κοιμηθώ (πχ πρωινή συνέντευξη για δουλειά) τότε θα πάρω...
3mg που λένε σαν μέση δόση δε μου κάνουν συνηθως τίποτα.
Οπότε τσιμπάω 2 χάπια δηλαδή 6mg και σε 45 λεπτά περίπου αν όχι νωρίτερα βουλιάζω σε έναν όμορφο ύπνο. Καμία σχέση με ζάναξ κτλ που στην πράξη σου διαλύουν το ύπνο...
13-09-2015, 10:51 #3
καλημερα Νικολαε πως εισαι σημερα?
13-09-2015, 10:53 #4
Λοιπόν, η μελατονίνη θα πρέπει να χρησιμοποιείται προσεκτικά, διότι μελατονίνη παράγουμε και οι ίδιοι. Οπότε την παίρνουμε σε κύκλους και χρησιμοποιούμε ανάμεσα άλλα συμπληρώματα, όπως είναι η βαλεριάνα, το χαμομήλι ή ακόμα και το ΖΜΑ, συνδυασμός ψευδαργύρου, μαγνήσιου και βιταμίνης Β δηλαδή. Αν την παίρνουμε συνεχώς, διαταράσσεται η κανονική έκκριση της συγκεκριμένης ορμόνης. Μάλιστα, εξ' όσων γνωρίζω, η συνεχής χρήση του συμπληρώματος, στο τέλος φέρνει τη μη δράση του, με αρκετές επιφυλάξεις το λέω αυτό όμως, μιας και δεν έχει τύχει να το χρησιμοποιήσω.
Όσο κι αν κανείς προσέχει όσο κι αν το κυνηγά, πάντα πάντα θα `ναι αργά δεύτερη ζωή δεν έχει.
13-09-2015, 13:21 #5
13-09-2015, 13:28 #6
13-09-2015, 13:33 #7
Η βαλεριάνα είναι πολύ καλό βότανο και ασφαλές.
Από όσο ξέρω από τον πατέρα μου τσάι με βαλεριάνα δίναν και στα μικρά παιδιά που ήταν υπερκινητικά στα χωριά.
Εννοείται πως σαν βότανο δεν κάνει εθισμό και δεν έχει παρενέργειες πλην της υπνηλίας !!!
Η δράση της είναι ανάλογη της ποσότητας που θα βάλεις για να κάνεις το εκχυμα (αφήνεις 1-2 κουταλάκια του γλυκού σε μια κουπα βραστό νερό)...
Βρωμάει απίστευτα σαν βότανο γιαυτό προτιμάνε κάψουλες αλλά δεν υπάρχει λόγος καθώς σαν βότανο είναι ΠΟΛΥ φτηνό σε σχέση με τις κάψουλες...
Σε χαμηλές δόσεις δρα κλασικά ως αγχολυτικό σε ένταση.
Ξέρω κόσμο που το παίρνει για αγχολυτικό σαν το ζάναξ ένα πράγμα αγχολυτικό σε μικρές δόσεις υπναγωγό σε μεγάλες...
Και είχα και συ-φάνταρο μου που είχε πολύ άγχος είχε την βαλεριάνα σε χάπια τότε (που να βράζεις τσάι) και κούμπωνε όσο χρειαζόταν...
Ανάλογα την μέρα άλλωτε μια κάψουλα άλλοτε και τρείς...
Εγώ παλαιότερα έπαιρνα πάλι με την συμφωνία του γιατρού μου :-)
Μια κουταλιά σε μια κούπα βραστό νερό (τι μπόχα) σε έριχνε σε καμια ώρα ξέρο...
2μιση κουταλιές μια φορά λόγω πολύ άγχους και κοιμόμουν όρθιος ΟΛΗ την επόμενη μέρα...
Σαν βότανο εσύ θα βρεις την δόση σου :-)
13-09-2015, 13:37 #8
13-09-2015, 13:46 #9
Ηθελα και γω να παρω το εν λογω συμπληρωμα, ωσπου διαβασα σε ξενα forums οτι προκαλει τρομακτικους εφιαλτες σχεδον σε οσους ολους το δοκιμασαν και σε μερικες περιπτωσεις υπνικη παραλυση (ξυπνας και δεν μπορεις να ανοιξεις τα ματια, δεν μπορεις να μιλησεις, δεν μπορεις να κουνηθεις για 1-2 λεπτα).
Τα υπνωτικα ηρεμιστικα τυπου vulbegal για περιστασιακη χρηση μου φαινονται πιο ασφαλη.
13-09-2015, 13:54 #10
13-09-2015, 14:00 #11
Αν διαβαζεις τετοια δε νομιζω οτι θα μπεις στον κοπο, υπαρχει και οι γνωμες χρηστων απο το Drugs.com οπου μπορεις να παρεις αληθινες αποψεις χρηστων που το εχουν δοκιμασει για ασφαλη συμπερασματα.
13-09-2015, 14:07 #12
και στο bodybuilding.com θα βρεις πληροφορίες. Δεν είναι για μποντιμπίλντερς μόνο, μπαίνει και κόσμος που απλά αθλείται και χρησιμοποιεί μελατονινη.
Όσο κι αν κανείς προσέχει όσο κι αν το κυνηγά, πάντα πάντα θα `ναι αργά δεύτερη ζωή δεν έχει.
13-09-2015, 15:04 #13
13-09-2015, 15:34 #14
Νικόλαε για τη μελατονίνη γνωρίζω ότι είναι πολύ καλή. Δεν έχω πάρει η ίδια αλλά τη δίνουν και σε μικρά παιδάκια που έχουν διαταραχές στον ύπνο. Εγώ λόγω των μικρών που ήταν και οι δύο πολύ ανήσυχοι το βράδυ (έχω δίδυμα), απέκτησα σοβαρό πρόβλημα αυπνίας. Το έλυσα με τη βαλεριάνα, δεν πιάνει αμέσως αλλά κάνει δουλειά. Παίρνω βαλεριάνα από τη ρίζα του φυτού σε μορφή χαπιών. Αν σε ενδιαφέρει σου στέλνω τη μάρκα.
13-09-2015, 16:38 #15
Ακουστική θεραπεια για εμβοές
21-06-2025, 15:28 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή