ξανα στα αντικαταθληπτικα! - αγχωτικη διαταραχη
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 10 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 146
    Senior Member

Exclamation ξανα στα αντικαταθληπτικα! - αγχωτικη διαταραχη

καλησπερα!!!! εκανα 4 περιπου χρονια αγωγη με σιπραλεξ 10(δεν ξερω αν ειναι καλο που το λεω) επειδη πασχω απο αγχωτικη διαταραχη κ ειχα κρισεις πανικου σχεδον καθημερινα! ειμαι 26 χρονων κ γενικα ολα στη ζωη μου κυλανε ομαλα! εκτος απο την αγχωτικη διαταραχη! εκοψα τα χαπια για 4 μηνες κ ημουν καλα κ τσοοοουυυυπ να τη παλι η αγχωτικη διαταραχη! στην αρχη ειπα θα το παλεψω μονη μου αλλα τιποτα παιδια!! ψυχοσωματικα φουλ!! κρισεις πανικου οχι αλλα η νευρικοτητα το αγχος το στομαχι χαλια κ ο εντονος φοβος σε καθημερινη βαση!! κ ξεκινησα παλι τα χαπια! ειμαι στην 5η μερα οποτε εχω ακομη δρομο μπροστα μου!! ο φοβος με κυριευει οτι για ολη μου τη ζωη θα τα περνω γιατι δεν θα ειμαι καλα ποτε ξανα χωρις αυτα! αλλα απο τα να περνω αυτο το βασανηστηριο προτιμω να περνω χαπια!! δυσκολο πραγμα τα ψυχολογικα! ο γιατρος μου ειπε να περνω κ ζαναξ μεχρι να με πιασουν τα χαπια ...αλλα φοβαμαι βρε παιδια!! νομιζω εχω εθιστει ηδη απο την πρωτη μερα!κ αυτο που φοβαμαι πιο πολυ ειναι να μην τρελλαθω !!!! δεν τα θεωρω φυσιολογικα ολα αυτα που μου συμβαινουν!

Χαιρετε, στα 4 χρονια που περασαν και εκανες την αγωγη σου, συζητουσες για αυτα που νιωθεις,σκεφτεσαι,ανησυχει ς ? Συμβαινουν μεγαλες αλλαγες γυρω σου,στο αμεσο περιβαλλον ? Και εγω τα εκοψα για 3-4 μηνες αλλά υποτροπιασα θριαμβευτικα. Γραφεις σχετικα ομαλα -ισως να σε επηρεαζουν υποσυνειδητα πολυ- επισης το να ξεπερασουμε το "το φοβο του φοβου" οπως εχουν γραψει πολλοι ανθρωποι -ψυχες στο φορουμ ειναι και απο τα πιο δυσκολα σταδια. Τα ψυχικα-σωματοποιημενα συμπτωματα σε πανικοβαλλουν ? Εχεις στη ζωη σου κατι που νιωθεις πως παιρνεις χαρα ? Κανεις εστω 15 λεπτα περπατημα ? Ως παθουσα σου γραφω, οχι ως πιο εξυπνη. Οι αγχωδεις διαταραχες αφαιρουν στιγμες αλλά οχι ζωες οταν ειμαστε σταθεροι και σχετικα προσεκτικοι.

Senior Member
    αααα δηλαδη δεν ειμαι η μονη!! τα ξανα ξεκινησες??? οχι ψυχοθεραπεια δεν εκανα!! αλλα θα κανω με το που με πιασουν τα χαπια!!!! στο περιβαλλον μου δεν συμβαινουν αλλαγες για να ριξω εκει το φταιξιμο..ολα ειναι αρκετα καλα!!επισης μου συμβαινει κ κατι αλλο περιεργο! εχω στην καρδια σαν ενα τσιμπημα στιγμιαιο σαν να σε τρυπαει βελωνα για ενα δευτερολεπτο! την πρωτη φορα που το επαθα τρομαξα πολυ αλλα ειπα θα ειναι τυχαιο ! αυτην την εβδομαδα ομως το επαθα αλλεσ 2-3 φορες! την πρωτη φορα που το επαθα πηγα σε παθολογο ακουσε την καρδια μου κ μου ειπε ειναι ολα καλα αλλα να που το ξαναεπαθα ..ειναι στρεσσ??? το παθαινει καποιοσ αλλοσ?

Προσωπικα εχω αναγνωρισει οτι η αγχωδης διαταραχη μου ειναι το αποτελεσμα προυπαρχουσας καταθλιψης. Δεν ανησυχω ποτέ με τα συμπτωματα γιατι ξερω οτι ειναι καθαρα στρεσογονα και εχοντας προ χρονων κανει τις αναλογες εξετασεις. Το σωμα αντιδρα οταν κλωτσαει η Ψυχη. Κανε μια περιηγηση στις ενοτητες του φορουμ και πιστευω θα λαβεις αρκετες πληροφοριες. Τσιμπηματα,μουδιασματα,βου ισματα,ημικρανιες,ταχυπαλμ ιες,εφιδρωσεις...ολα ειναι ενα και το αυτο σχεδον. Εκδηλωση παθολογικου αγχους. Δεν ειμαι ειδικος. Δεν σου κανω διαγνωση. Τα εχω νιωσει και μαλιστα σε συνθηκες που ηθελα δεν ηθελα επρεπε να μαι συγκεντρωμενη. Οχι ολα μαζι φυσικα...καθε μερα και απο ενα.

Την θεραπεια μου δεν την εκανα σωστα γιατι ημουν αδυναμη να με βοηθησω,το ομολογω, τωρα που ειμαι πιο ταρακουνημενη και αποφασισμενη θα κρινω τον Ιανουαριο την εξελιξη.
    Οσο για τον εθισμο, επειδη κυκλοφορουν με πολλα διαφορετικα "ρουχα" οι νευρωσεις που οδηγουν στους εθισμους, προσωπικα δεν σκαω αν θα παιρνω μια ζωη.

Εχω αντιμετωπισει πανικους και χωρις αγωγη και το δεκαλεπτο εμοιαζε με 10 ζωες και μαλιστα ανυποφορες. Δεν πεταω και τη σκουφια μου που εχω αναγκη ουσιες για να στεκομαι αλλά και τι θα γινει? Με καταθλιψη δεν την θες την ζωη...οποτε εαν τελικα ισχυει οτι ο εγκεφαλος δεν παραγει αρκετη ποσοτητα ευφοριας θα τον ντοπαρω. Στα καπακια με ψυχοθεραπεια βλεπω ποσο ηλιθεια ειμαι...σε σχεση με τον εαυτο μου. Δεν ειναι παντα οι αλλοι...ΑΛΛΆ καποιοι "αλλοι" στις ζωες μας εγιναν η αφορμη για να θεωρουμε τον εαυτο μας νοσηρο ενω τελικα ο καθρεφτης ειχε το προβλημα.

Το τραβηξα το θεμα...το γνωριζω.

Εαν θελησεις δεν θα εισαι εθισμενη. Σου ευχομαι να ναι μια συντομη λοξοδρομηση και να ζησεις την ζωη οπως θελεις τον εαυτο σου να την βιωνει καλυτερα.

Senior Member
    αυτο ακριβως σκεφτομουν κι εγω πως αν ειναι να ζω μια ζωη με καταθληψη στρεσσ και ολα τα υπολοιπα που δυστυχως ειναι πολλα προτιμω να ντοπαρομαι γιαυτο κ τα ξανα-ξεκινησα! ελπιζω να βοηθησει κ η ψυχοθεραπεια!! νομιζω ομως πως η αιτια του κακου γι' αυτο που με πιανει ειναι η αρρωστο φοβια!! φοβαμαι να πονεσω, να αρρωστησω, να εχω το οτιδηποτε!! και με το που επαθα το τσιμπημα στην καρδια βγηκε κ παλι η αγχωτικη διαταραχη!!! το αστειο ειναι πως ολοι μου λενε το παθαινουν που κ που αλλα 3 φορες μεσα σε μια εμβομαδα?? το επαθα κ πριν λιγο !εχω παρει το ζαναξ μου και ακομη αγχωνομαι για εμφραγμα!! ωρες ωρες γελαω με τα χαλια μου!! δεν ξερω αν ειμαι για γελια η για κλαματα!

Εμενα φυσιολογικα μου ακουγονται αυτα που σκεφτεσαι. Δεν σου δινω αυτη την απαντηση για να φανω η καλη. Εμενα ως γενικευμενη δεν μπορουσα να προσδιορισω που ακριβως πυροδοτειται. Εαν λοιπον κλινεις οτι η σκεψη του πονου σε φρικαρει για να το πω απλα, φουλ τα γκαζια για κουβεντα:)

Καθε φορα που νιωθεις οτι πας να τρελαθεις ... σκεψου "ο,τι ειναι να μου συμβει θα μου συμβει, ας επιτρεψω η ιδια στον εαυτο μου να εκφρασει αυτη την αγωνια(η οποια εχει τελος) αλλα μετα θα νιωσω και ηρεμια, δεν θα νιωθω παντα ετσι". Δεν ξερω...εμενα πλεον με βοηθαει παρα πολυ αυτο που σου εγραψα. Δεν μου ειπε η ψυχοθεραπευτρια να το κανω...ο εγκεφαλος εδωσε εντολη.

Καθε μερα ειναι αγωνας αλλά θελω να πιστευω πως μαθαινουμε να πολεμαμε με καλυτερα εφοδια.
    Ελπιζω και ευχομαι να σε βοηθησει πολυ η ψυχοθεραπεια ! Δεν εισαι μονη σου σε αυτο. ΣΙΓΟΥΡΑ εσυ ξερεις την ταλαιπωρια απο τον κακο χαμο των σκεψεων σου αλλά οσοι ειμαστε εδω απο ταλαιπωριες καταθετουμε ιχνη....ετσι εχω καταλαβει τουλαχιστον.

Senior Member
    :) θα ακολουθησω τη συμβουλη σου κ θα προσπαθησω να σκεφτομαι πως οτι ειναι να γινει θα γινει!!! αν απο την αγχωτικη διαταραχη περναμε τοσα ψυχοσωματικα κ τοσες ασχημες καταστασεις δεν θελω ουτε να φανταστω τι μπορει να περνανε ατομα με ιδψ διαταραχη ή σχιζοφρενεια!! τρομαζω κ μονο στην ιδεα! .....την πρωτη φορα το παλεψα μεχρι να με πιασουν τα σιπραλεξ χωρις ζαναξ αυτη τη φορα ή ειμαι χειροτερα ή εγινα πιο αδυναμη!!! υπομονη 0 εχω! μετραω τις μερες! το μονο που με βοηθαει να ελπιζω ειναι πως ξερω υπαρχει σωτηρια με τα χαπια!κ εσυ με σιπραλεξ δοκιμασες?

Για την ωρα προσπαθησε να κανεις μισο βημα και να αφησεις την ουσια να κανει την κορυφωση της(15μερες) συνηθως. Μετα...αν θελεις γραψε σε ενα χαρτι τι θα ηθελες να κουβεντιασεις στην ψυχοθεραπεια. Καθε διαταραχη εχει το βασανο της... Οι λεξεις δεν αρκουν τελικα για να εκφρασεςι την ψυχη και τους λαβυρινθους της. Εχω δικο μου αγαπημενο ανθρωπο με διαγνωση πιο δυσκολη...!

Επιστρεφω:)

Εμπιστευομαι πως μπορεις να τσεκαρεις πανω κατω τι σε βασανιζει αρα εισαι ετοιμη να το μοιραστεις. Απαξ και κανεις την αρχη σιγα σιγα κουμπωνουν πολλα ερωτηματικα. Βαθια ανασα και Πιστη. Εχει εκλειψει η Πιστη μας σε κατι καλο λογω του πονου,παγιδα μεγατονων. Δεν λαμβανω την ιδια ακριβως ουσια αλλά πλεον εχω αρχισει να τα αποκαλω ξαδερφακια τα αντικαταθλιπτικα παρεα με τα αγχολυτικα, με την εννοια οτι αλλαζει το ονομα δηλαδη το Brand :rolleyes: και οι καταληξεις εχουν ομοιοτητες, λογικο. :cool:

Επειδη ειμαι πολυ αναλυτικη και τα εψαχνα καιρο...τσαμπα χρονος.

Δεν εχω ακουσει παντως αρνητικα για το σιπραλεξ αλλά γτ το πηρες χωρις αγχολυτικο???

Απλα γνωριζω πως τα αντικαταθλιπτικα το πρωτο διαστημα χρειαζονται και ενα αγχολυτικο. Αν κανω λαθος συγνωμη, δεν ξερω ποιες ειναι οι οδηγιες του γιατρου. Καλο βραδυ και Καλη μας Δυναμη.

Senior Member
    οχι δεν κανεις λαθος πολυ καλα τα λες !!! απλα φοβομουν να τα παρω -γενικα φοβαμαι τα χαπια!! κ τα σιπραλεξ μεχρι να τα παρω εφαγα πολυ ζορι!! τελικα....χαιρομαι που τα πηρα κ ηρεμησε το κεφαλι μου!! τωρα χαιρομαι που πηρα κ τα ζαναξ αχχαχαχ :D ολη μερα high :D τι λεω θεε μου!!! καλη μας δυναμη καλο βραδυ κ σε εσενα κ σε ευχαριστω για ολα !!!

Ξανα μπηκα γιατι ανησυχησα, θα περιμενω νεοτερα και ευχομαι να το δεις θετικα το θεμα των χαπιων. Να προσεχεις να εχεις κατι στερεο στο στομαχακι και πιστεψε οτι δεν ειναι για το κακο σου. θα τα λεμε απο εδω:)

Senior Member
    καλησπερα, ειχα αγχωδης διαταραχη με στοιχεια κρισης πανικου ο ψυχολογος μου εδωσε ενα χαρτι με τιτλο ΑΓΧΟΣ και μεσα στα συμπτωματα εγραφε οτι το ατομο πιστευει οτι θα τρελλαθει. Το ειχα αυτο πιστευα οτι θα παω σε τρελλαδικο η καπου αλλου. Τα ευχαριστα ειναι οτι ξεπερασα την αγχωδη διαταραχη, τα κακα ειναι οτι τωρα περναω την αποπρωσοποποιηση και ειναι λιγο καπως. Θελει δυναμη μεσα μας!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Phatox View Post
    καλησπερα, ειχα αγχωδης διαταραχη με στοιχεια κρισης πανικου ο ψυχολογος μου εδωσε ενα χαρτι με τιτλο ΑΓΧΟΣ και μεσα στα συμπτωματα εγραφε οτι το ατομο πιστευει οτι θα τρελλαθει. Το ειχα αυτο πιστευα οτι θα παω σε τρελλαδικο η καπου αλλου. Τα ευχαριστα ειναι οτι ξεπερασα την αγχωδη διαταραχη, τα κακα ειναι οτι τωρα περναω την αποπρωσοποποιηση και ειναι λιγο καπως. Θελει δυναμη μεσα μας!
    Το έχω και εγώ Phatox...Δεν ξέρω τι είναι κρίση πανικού...Δεν έχω πάθει ποτέ.Το άγχος μου εκφράζεται μόνο με μία μόνιμη ζαλάδα σε συνδυασμό με αποπροσοπωποίηση. Χάλια συναίσθημα...Πώς τα πας?

Senior Member
    δεν θα ρωτησω τι ειναι η αποπροσωποποιηση και μην μου πειτε γιατι μπορει απο την ιδεα κ μονο να το παθω!!! frozen η κριση πανικου ειναι αστα να πανε! νομιζεις οτι παθενεις εμφραγμα εγκεφαλικο? μουδιαζεις ιδρωνεις κρυωνεις η ζεστενεσαι νομιζεις πως θα τρελλαθεις (αυτο κυριως παθαινα εγω) κ πολλα αλλα χαζα! παιδια εσεις περνεται χαπια για αυτα που λετε? ξυπνησα σημερα το πρωι και το στομαχι μου δενοταν κομπο ενιωθα τους παλμους της καρδιας να χτυπανε εκει! πηρα μισο ζαναξ οπως μου εχει πει ο γιατρος κ ξανακοιμηθηκα! δηλαδη εχω κοιμαμαι 14 ωρες συνολο ! εχω την αισθηση οτι μεχρι να με πιασουν τα αντικαταθληπτικα δεν θελω να κανω τιποτα! κ ισως μου κανω κακο με αυτο γιατι δεν αλλαζω λιγο παραστασεις!! επισης με τα ζαναξ φοβαμαι λιγο ρε παιδια δεν μου διευκρινησε για ποσο καιρο να τα περνω ετσι μισο 3 φορες τη μερα!

Senior Member
    τωρα μολις διαβασα απο μελος του φορουμ σε αλλο θεμα οτι ξανα ξεκινησε θεραπεια με τα ιδια χαπια σιπραλεξ κ δεν τον εχουν πιασει!! πως γινεται να συμβαινει αυτο? να φοβαμαι κατι τετοιο?

Page 1 of 10 123 ... LastLast