Results 1 to 15 of 88
-
16-09-2015, 07:46 #1
- Join Date
- Jul 2013
- Location
- αθηνα
- Posts
- 16,720
πιστευετε σε καποια ανωτερη δυναμη
Πιστευετε σε καποια ανωτερη δυναμη , κατι μεγαλυτερο απο σας , σε αυτο το στυλ . Εγω , ναι , πιστευω οτι κατι υπαρχει , και πολυ μεγαλυτερο απο μενα , το μικρο μου εγω , το μικροπρεπες , το ενιοτε φθονερο , το ποταπο μου εγω, που νομιζω οτι ειμαι κατι , ενω , βασικα ειμαι ενα εγωιστικο καθικι !!!
Και αν δεν πιστευετε , αισθανεστε αυταρκεις ?Last edited by Macgyver; 16-09-2015 at 12:38.
- 16-09-2015, 09:47 #2
- Join Date
- Oct 2013
- Posts
- 932
πως την οριζεις την ανωτερη δυναμη? όπως την οριζουν οι θρησκείες αυτης της γης? δηλαδή ενας επουράνιος μπαμπας ο οποιος είναι δημιουργος δικαστης και τιμωρος του ανθρωπου? ο οποιος εχει και μπραβους ταγματα αγγελων τα οποια επιτηρουν την ανθρωποτητα και επεμβαινουν και που και που αφηνουν και καμια παρθενα εγγυο??
ε αν τον οριζεις ετσι τοτε η απαντηση είναι ΟΧΙ δεν πιστευω....
τωρα αν σε αυτό αχανες συμπαν με δις γαλαξιες και δις ηλιακα συστηματα ο κάθε γαλαξιας, αν υπαρχουν οντότητες ανωτερες από τον ανθρωπο... οντότητες οι οποιες μπορει και να εκαναν επαφη με την ανθρωποτητα η ακομα και να ευθυνοντε για την δημιουργια της ε τοτε αλλαζει το θεμα.. τοτες η απαντηση, αν αυτό εννοεις με το ανωτερες δυναμεις, μπορει να ναι ΙΣΩΣ και ΝΑΙ
φυσικα αυτές τις ανωτερες οντότητες ακομα και αν υπαρχουν δεν τις θεωρω τιποτα παραπανω από ότι θεωρουν πιθανότατα τα μυρμιγκια τον ανθρωπο
16-09-2015, 09:48 #3
- Join Date
- Aug 2010
- Posts
- 916
Πιστεύω στον Θεό. Τον αγαπάω πολύ και προσπαθώ να τον αγαπώ και μέσα από τους ανθρώπους. Μου αρέσει δηλαδή η ελευθερία και όχι οι αφορισμοί, που είναι ένα ανθρώπινο δημιούργημα.
Όσο κι αν κανείς προσέχει όσο κι αν το κυνηγά, πάντα πάντα θα `ναι αργά δεύτερη ζωή δεν έχει.
16-09-2015, 09:51 #4
- Join Date
- Oct 2013
- Posts
- 932
16-09-2015, 10:27 #5
- Join Date
- Feb 2013
- Location
- σε 1 λιμνουλα!
- Posts
- 14,042
η μονη ανωτερη δυναμη ειναι η αληθεια που εχει τη μονη δυναμη να προκαλει παντα αντιδρασεις θετικες κ αρνητικες μαζι αν δε τα εκανε αυτα κ τα δυο μαζι πολυ απλα δε θα χε καμια δυναμη.
16-09-2015, 12:37 #6
- Join Date
- Jul 2013
- Location
- αθηνα
- Posts
- 16,720
16-09-2015, 13:10 #7
- Join Date
- Oct 2013
- Posts
- 932
16-09-2015, 13:10 #8
- Join Date
- May 2006
- Posts
- 13,021
Μπορει να υπαρχουν ανωτερες δυναμεις απο τον ανθρωπο , μπορει και οχι και σιγουρα δεν μπορουμε να ξερουμε την φυση τους. Αγνωστικιστης ειμαι και ειμαι αυταρκης. Εαν μιλας για τις διαφορες θρησκειες που υπαρχουν, μπορει να εχουν δικιο αλλα μαλλον απιθανο ... ποιο πιθανο ειναι να σφαλουν και να ειναι απλως ενα δεκανικι για την τραγικη μοιρα μας ... ζωη ---> θανατος , ετσι πιστευω. Αλλωστε οι περισσοτερες θρησκειες ειναι "κληρονομικες" δλδ αναλογα την κοινωνια που γεννηθηκες , χωρια που εαν ρωτησεις καποιον πως νοει ας πουμε τον Χριστιανισμο και ρωτησεις και καποιον αλλον ... βλεπεις οτι εχουν εντελως διαφορετικη εικονα περι Χριστιανισμου στο μυαλο.
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
16-09-2015, 13:19 #9
- Join Date
- May 2006
- Posts
- 13,021
Το βρισκω μαλιστα λιγο τραγικο .... να λες οτι ο ταδε ανηκει στην ταδε αιρεση που εχει μια μικρη διαφορα απο την ... επισημη θρησκεια και να τον ταμπελοποιεις , ενω εαν ακουσεις σχεδον οποιουσδηποτε Χριστιανους , το πιο πιθανο ειναι να παρατηρησεις τερατωδεις αποκλισεις στα "πιστευω".... και μενεις χανος φυσικα.
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
16-09-2015, 13:26 #10
- Join Date
- Oct 2013
- Posts
- 932
ετσι εχουν τα πραγματα.. ακομα και ο MacGyver που ανοιξε το θεμα είναι αιρετικος... δεν πιστευει ότι ο θεος είναι και τιμωρος δηλαδή δεν πιστευει στην κολαση τον χριστιανων επισης δεν πιστευει και στις γραφες που λενε ότι ο ΙΔΙΟΣ ο θεος των χριστιανων ΤΙΜΩΡΗΣΕ τους αιγυπτιους με τις 7 πληγες του φαραω και μαλιστα θανατωσε και τα αθωα πρωτοτοκα παιδακια τους...
για πες μας mac είναι συμβολικα κατε σε όλα αυτά (πραγμα που σημαινει ότι εισαι αιρετικος) η τα ασπάζεσαι και πιστευεις σε έναν παιδοκτονο θεο?
16-09-2015, 13:39 #11
- Join Date
- Aug 2015
- Posts
- 4,692
Έχουν γραφτεί τόμοι για τον εάν υφίσταται ανώτερη δύναμη ή όχι.
Προσωπικά, κάποτε προσπάθησα να αποδομησω την έννοια γιατί πίστευα ότι είναι ένα φιάσκο για να μας εκφοβίσουν οι ήδη φοβισμένοι. Μελέτησα λοιπόν –την γνώση που μας πλασάρουν έτσι κι αλλιώς- και παρατήρησα πως σε πολλές θρησκείες με μεγάλη απήχηση επαναλαμβάνονται κάποια μοτίβα.
Άρχισα να προσεύχομαι κλείνοντας το κουμπάκι της αμφισβήτησης τα τελευταία 3 χρόνια. Δεν είδα αρνητικά. Ισα ισα που απλά το θέλω και με ηρεμεί. Δεύτερον εάν ασχοληθεί κανείς με την παραβολική σημασία των θρησκευτικών κείμενων θα δει ένα τρόπο ζωής που αν θες τον ακολουθεις αν όχι δε σε πιέζει κανείς ντε και καλά. Ναι έγιναν πόλεμοι στο όνομα του χριστιανισμού, ναι πολλοί παν στην εκκλησία και πάνε για να κουτσομπολέψουν, ναι πολλοί του κλάδου κάνουν απαράδεκτα.
Εν κατακλείδι κάποιοι αντιλαμβάνονται τα ιερά βιβλία ως παραμυθάκια, κάποιοι πλουτίζουν λέγοντας την ιστορία των Μεροβιγγειων. Όπως και αν έχει το να νιώθεις μοναχο κλαράκι ξεκρέμαστο είναι αποκαρδιωτικό.
Η Πιστή είναι συνυφασμένη με την ζωή, θα την αποδοκιμάσεις, αμφισβητήσεις, αναιρέσεις αλλά θα την ξανά πλησιάσεις θα βρεις χαρά θα αντλήσεις ικανοποίηση και δύναμη.Last edited by Constantly curious; 16-09-2015 at 14:08.
16-09-2015, 13:40 #12
- Join Date
- Jun 2009
- Posts
- 7,376
16-09-2015, 13:43 #13
- Join Date
- Jan 2014
- Posts
- 1,623
Δεν πιστευω πουθενα.Οταν ημουν μικρος,οπως ολα τα παιδια λογω γαλουχησης,καταχησης κλπ,πιστευα και γω,αλλα στην πορεια δεν ειδα πουθενα αυτην την ανωτερη δυναμη,οποτε σταματησα και να πιστευω.
16-09-2015, 13:43 #14
- Join Date
- Jun 2009
- Posts
- 7,376
16-09-2015, 13:44 #15
- Join Date
- Jul 2013
- Location
- αθηνα
- Posts
- 16,720
Eτσι οπως το τοποθετεις , ναι ειμαι αιρετικος . Αλλα οπως λεει ο Κηπ , δεν βαζω ταμπελλες σε θρησκειες , ως πιο ανοικτομυαλος , δεχομαι και τον Βουδιστη , και τον Ισλαμιστη , και οιονδηποτε πιστευει σε ενα ανωτερο πνευμα . Αν ειχα γεννηθει στην Ινδια , προφανως θα ημουν Βουδιστης . Δλδ εχω την πιστη μεσα μου . Ειναι σαν να με ρωτας ποια μαρκα αυτοκινητου μου αρεσει , μπορει να ειμαι φανατικος της bmw , αλλα δεν σημαινει οτι οι αλλες μαρκες ειναι υποδεεστερες , αλλα μεγαλωσα με bmw , οποτε εκει κολλησα . Πολλα απο αυτα ειναισυμβολικα , οπως και οι παραβολες του Χριστου , δεν ειναι να τα παιρνουμε τοις μετρητοις , αλλα ειναι επινοηματα ανθρωπων , κατα την πορεια των χιλιαδων χρονων που εχουν περασει . Παντως αυταρκης δεν αισθανομαι , η προσευχη ειναι μερος της ζωης μου , και καταφευγω σε αυτην συχνα . Μπορει να μην πηγαινω στην εκκλησια , αφου ο Θεος , η τελοσπαντων αυτο το ανωτατο πνευμα , δεν ειναι δυνατον να το περιορισουμε σε ενα ' σπιτι ' , ειναι πανταχου παρων , ακομα και στο δωματιο μου , και οπουδηποτε αλλου .
Δεν ειμαι του τυπου , πιστευω στο Θεο , και επαφιεμαι σε αυτον , αλλα στο συν Αθηνα και χειρα κινει , δλδ κανω οτι μπορω , και τα υπολοιπα τα αφηνω στον Θεο η τον Αγιο ταδε .
Similar Threads
-
πιστευετε στο θεο?
By selas-selas in forum Με καφέ και συμπάθεια....Replies: 122Last Post: 21-06-2018, 03:22 -
Ανώτερη και κατώτερη...
By δελφίνι in forum Κατάθλιψη - ΔυσθυμίαReplies: 2Last Post: 15-09-2015, 21:26 -
τι πιστευετε?????
By ερη in forum Ψυχαναγκασμοί - Ιδεοψυχαναγκαστική ΔιαταραχήReplies: 7Last Post: 20-11-2014, 17:44 -
Πιστεύετε ότι...
By mariafil in forum Ψυχολογική Υποστήριξη & ΑυτοβοήθειαReplies: 15Last Post: 03-12-2013, 17:03 -
Δύναμη..Δύναμη...Δύναμη
By Thorp in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης ΔιαταραχήReplies: 27Last Post: 27-02-2009, 19:57
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια