Results 46 to 60 of 124
-
17-09-2015, 18:10 #46
Οσον αφορα τις...επιστημονικες αποδειξεις σου εχω αυτο.
3. Η χρήση κάνναβης οδηγεί σε βλάβες στον εγκέφαλο και καταστροφή των κυττάρων του
Το λανθασμένο αυτό συμπέρασμα άρχισε να διακινείται από τα τέλη της δεκαετίας του 70' μετά από ένα πείραμα που έγινε σε πίθηκους, τα αποτελέσματα του οποίου δημοσιεύτηκαν το 1982. Υπήρξε όμως μεγάλη αμφισβήτηση από την επιστημονική κοινότητα στη συνέχεια και η συγκεκριμένη έρευνα δε θεωρείται αξιόπιστη, αφενώς λόγω του ελάχιστου δείγματος (μόλις 4 πίθηκοι), της λανθασμένης κατά πολλούς διάγνωσης πως είχε όντως καταστραφεί μέρος κυττάρων του εγκεφάλου με υπαιτιότητα της κάνναβης, αλλά και της έλλειψης σοβαρών επιστημονικών στοιχείων για την τεκμηρίωση αντίστοιχων ισχυρισμών.
Αντίθετα μετά από πάρα πολλές έρευνες και πειράματα σε ανθρώπους δεν υπήρξε η παραμικρή απόδειξη πως η χρήση της κάνναβης οδηγεί σε βλάβες στον εγκέφαλο. Μάλιστα μετά από μια από τις μεγαλύτερες σχετικές έρευνες η Αμερικάνικη Ιατρική Ομοσπονδία είχε τεθεί ανοιχτά υπέρ της αποποινικοποίησης της μαριχουάνας, κάτι που σίγουρα δε θα είχε συμβεί ποτέ αν υπήρχε η παραμικρή ένδειξη πως η χρήση της μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικές βλάβες.
Οσον αφορα αυτα που γραφεις εχω αυτο.
και ενα βραδυ... ξερεις απαυτα με τις ψιλοαυπνοιες μωρε.. σταθηκα στον καθρευτη του μπάνιου μου.. δεν ξερω πως μουρθε, ενιωσα την αναγκη να με χαστουκισω... ηθελα να δω αν θα νιωσω τιποτα.. ριχνω την πρωτη προσεχτικα να μην πονεσω πολυ...τιποτα! την δευτερη και τριτη λιγοτερο προσεχτικα ...τιποτα... οι υπόλοιπες αμετρητες και οσο πιο δυνατα μπορουσα, κοκκινησε η μουρη μου και οι παλαμες μου ενιωθα το καψιμο μεν αλλα καθολου πονο...με την τελευταια σωριαστηκα στο πάτωμα.. προσπαθησα να κλαψω...τιποτα!
βγαινω απο το μπάνιο και πάω στο μπαλκονι.. κοιτουσα το πεζοδρομιο κατω και αναρωτιομουν αν η πτωση αυτη θα με εκανε να νιωσω τιποτα... φανταζομουν τα κλασματα δευτερολέπτου που εχεις την αισθηση οτι πετας και οτι θα εσκαγα στο πεζοδρόμιο με την ιδια απολαυση που σκαω στο μαξιλάρι μου οταν λιωνω απο μαστουρα..και μετα τιποτα.
Ολα αυτα ενα τσιγαριλικι ρε παιδι μου? Σοβαρα? Τι μας λες ρε παιδι δακρυσα και συγκινηθηκα. Και εγω να μην εχω καταλαβει τιποτα μετα απο τοσα χρονια? 100 ατομα που ξερω να πινουν να μην εχουν καταλαβει τιποτα τοσα χρονια και αυτοι? Ενα σκασμο κοσμος που εχει αναφερθει στο ιντερνετ να μην εχει καταλαβει τιποτα τοσα χρονια και να εχεις καταλαβει μονο εσυ οτι αυτα προερχονται απο...5 χρονια χρησης. Και μονο απο τα γραφομενα σουη Ρεα καταλαβαινεις και εσυ η ιδια οτι ολα αυτα που τραβηξες ειναι μαλλον αποροια των οσων περασες στην παιδικη σου ηλικια και δεν εχουν καμια σχεση με την πραγματικοτητα. Ειναι δυνατων να γραφεις οτι μπατσαριζες τον εαυτο σου οτι ειχες αυτοκτονικες τασεις οτι παρθηκες μια φορα πριν το τελος ετσι στο χυμα κλπ και αυτα να τα φορτωνεις στην κανναβη? Οτι εχεις θεματα αλυτα εχεις αλλα αυτο δεν σημαινει οτι σου φταιει το χορτο.
- 17-09-2015, 18:17 #47
Αυτο το τελευταιο δεν το ειχα διαβασει το ειδα μετα και θα απαντησω. Καταρχας ευχαριστω για την ευχη γιατι αυτο που εγραψες για εναν ανθρωπο μη ηλιθιο οπως εσυ ειναι ευχαριστηση ασχετα που εσυ δεν μπορεις να ευχαριστηθεις τιπορα στην ζωη σου. Επισης οσον αφορα το...ανθρωπακι το ανθρωπακι λοιπον εζησε μια ζωη που πολυ θα ηθελες να την ειχες αλλα δεν μπορεσες γιατι πολυ απλα ησουν ανικανη. Το καταλαβα απο τον τροπο που γραφεις που ελεγες π.χ στην αλλη κοπελα να παει να κλεψει λεφτα κλπ πραγμα που δειχνει το ποσο καθυ-στερημενη εισαι οταν δινεις αυτο σαν λυση επειδη εσενα μικρη σε καναν νταντα. Επισης το καταλαβα απο το οτι ενω ειχες παρομοια με την κοπελα θεματα και αυτη ειχε εναν φιλο μονιμο εσυ κατεληξες να ενα κλασσικο τσολι που το γ..σε οποιος του ελεγε καλημερα και φυσικα και σε αυτο φταιγαν οι αλλοι οχι ομως εσυ γιατι πολυ απλα δεν σε...αγαπησαν και αυτοι. Το καταλαβαινω απο το καθε ποσταρισμα σχεδον που κανεις το οποιο ειναι γεματο μισος και πεσιμισμο. Τελικα το πρωτο ατομο που φταιει για την καταντια σου εισαι εσυ και να ξερεις κατι. Ποτε δεν θα σε αγαπησει καποιος γιατι πολυ απλα δεν το αξιζεις και οχι γιατι δεν επεσες στον σωστο. Τωρα οσον αφορα την κουβεντα μας δεν θα πρωτοτυπισω. Εισαι ΑΣΧΕΤΗ:D
17-09-2015, 18:28 #48
Εριξα και ενα ματι στην σελιδα του ΟΚΑΝΑ που ειχες την φαεινη ιδεα να μου...κολλησεις στα μουτρα γελωντας με ευχαριστηση που τα εκανες κιμα. Εκει λεει επακριβως αυτα.
Μπορείς να εξαρτηθείς από τη μαριχουάνα/χασίς;
Η εξάρτηση ξεκινάει όταν το άτομο αναζητά ενεργά την ουσία και τη χρησιμοποιεί συστηματικά. Η συστηματική χρήση χασίς μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη ανοχής, δηλαδή την ανάγκη για λήψη όλο και μεγαλύτερης ποσότητας από την ουσία για να αισθανθεί την επίδραση που ένιωθε προηγουμένως με μικρότερες ποσότητες. Έτσι είναι περισσότερο πιθανό να οδηγηθεί ο χρήστης κάνναβης και στη χρήση άλλων εξαρτησιογόνων ουσιών.
Ουσιαστικα ουτε εκει λεει οτι δεν ειναι εξαρτησιογονα η ουσια απλα οτι αν πινεις συνεχεια θες πιο μεγαλη ποσοτητα και αυτο μπορει να σε οδηγησει σε αλλες πιο βαριες ουσιες οποτε ΑΣΧΕΤΗ σου εχω αυτο.
1. H χρήση κάνναβης οδηγεί σε σκληρότερα ναρκωτικά.
Είναι μια από τις πολλές μεθόδους, με τις οποίες επιχειρείται να φορτωθεί με κατηγορίες, που δεν έχουν όμως πραγματικό αντίκρισμα, η κάνναβη. Η χρήση των ναρκωτικών διαιρείται σε σκαλοπάτια και γίνεται παραπλανητική, χωρίς ουσιαστικά στοιχεία προσπάθεια, να εμφανιστεί η κάνναβη σαν το μεταβατικό στάδιο περάσματος στα σκληρά ναρκωτικά. Διάφορες έρευνες που εμφανίζουν τους χρήστες κάνναβης να είναι πολλαπλάσια πιθανό να δοκιμάσουν κοκαΐνη σε σχέση με τους μη χρήστες δε λένε όλη την αλήθεια.
Κι αυτό γιατί υπολογίζονται διαιρώντας το ποσοστό των χρηστών κάνναβης που έχουν δοκιμάσει κοκαΐνη τάξης του 17%, με αυτό όσων έχουν δοκιμάσει κοκαΐνη χωρίς να έχουν κάνει ποτέ χρήση κάνναβης, το οποίο δεν ξεπερνά το 2%. Στην ουσία δηλαδή ο επικαλούμενος υψηλός δείκτης ρίσκου για τη μετάβαση από τη μαριχουάνα στα πιο σκληρά ναρκωτικά όπως η κοκαΐνη, δεν προκύπτει από το πόσοι χρήστες κάνναβης κάνουν και κοκαΐνη, αλλά το ακριβώς αντίστροφο. Πολύ δύσκολα λοιπόν μπορεί να υπάρξει τέτοιο επιχείρημα επειδή οι χρήστες των λιγότερο δημοφιλών ναρκωτικών, είναι και χρήστες του πλέον δημοφιλούς.
Αν προσπαθούσαμε να κάνουμε αντίστοιχες συγκρίσεις με το άλκοολ, θα βγάζαμε ακόμα μεγαλύτερα νούμερα τα οποία υποτίθεται θα συνέδεαν τη χρήση του με το πέρασμα σε σκληρά ναρκωτικά. Μάλιστα στοιχεία φανερώνουν πως για περισσότερο του 80% των χρηστών κάνναβης αυτό είναι και το ναρκωτικό στο οποίο τερματίζουν την πορεία τους στη νοερή κλίμακα και κανένας εξ αυτών δεν έχει ποτέ δοκιμάσει κοκαϊνη, ηρωίνη, ψυχότροπα κλπ.
Το πέρασμα από την κάνναβη στα σκληρότερα ναρκωτικά είναι μια πιο σύνθετη από ότι παρουσιάζεται διαδικασία και πολύ απέχει από τους αφορισμούς ανάλογους αυτών στις ελληνικές βιντεοταινίες των 80s (Η μαύρη τελείωσε...έχω μόνο άσπρη)
2. Η χρήση κάνναβης προκαλεί ισχυρό εθισμό
Ένας ακόμα μύθος, που καταδεικνύει εκτός των άλλων και το βαθμό της υποκρισίας της κοινωνίας μας. Δεν υπάρχει καμία απολύτως απόδειξη για αυτόν τον ισχυρισμό, το αντίθετο μάλιστα. Υπάρχουν έρευνες που δείχνουν πως ελάχιστο ποσοστό όσων είχαν στο παρελθόν υπάρξει χρήστες είχαν την παραμικρή επαφή με το ναρκωτικό τον τελευταίο χρόνο, σε επίπεδα μάλιστα κάτω του 10%, ενώ το ποσοστό μειώνεται ακόμα περισσότερο ανάλογα με το εύρος χρόνου αναζήτησης της πιο πρόσφατης χρήσης.
Η κάνναβη όπως όλα τα ναρκωτικά προκαλεί φυσικά εθισμό, αυτός όμως είναι ψυχολογικός και μόνον, οπότε είναι εκτός πραγματικότητας να συγκρίνεται η χρήση της με αυτή της ηρωϊνης, της κοκαΐνης, του τσιγάρου και του αλκοόλ. Η χρήση μαριχουάνας και λοιπών παραγώγων της κάνναβης δεν δημιουργεί "ανοχή" στην επίδραση, ούτε η διακοπή της συνεπάγεται κανενός είδους στερητικού συνδρόμου. Η ψυχολογική εξάρτηση δεν συγκρίνεται με τη φυσική που προκαλούν οι άλλες ουσίες όπως το αλκοόλ και τα σκληρά ναρκωτικά.
Τα συμπτώματα της χρήσης προκαλούν μεν ψυχολογικό εθισμό, είναι όμως πραγματικά αστείο να μιλάμε για αυτόν σε σχέση με το ότι είναι παράνομη η χρήση της, όταν είναι αποδεδειγμένο πως τσιγάρο και αλκοόλ που κυκλοφορούν ελεύθερα είναι απείρως εθιστικότερα.
3. Η χρήση κάνναβης οδηγεί σε βλάβες στον εγκέφαλο και καταστροφή των κυττάρων του
Το λανθασμένο αυτό συμπέρασμα άρχισε να διακινείται από τα τέλη της δεκαετίας του 70' μετά από ένα πείραμα που έγινε σε πίθηκους, τα αποτελέσματα του οποίου δημοσιεύτηκαν το 1982. Υπήρξε όμως μεγάλη αμφισβήτηση από την επιστημονική κοινότητα στη συνέχεια και η συγκεκριμένη έρευνα δε θεωρείται αξιόπιστη, αφενώς λόγω του ελάχιστου δείγματος (μόλις 4 πίθηκοι), της λανθασμένης κατά πολλούς διάγνωσης πως είχε όντως καταστραφεί μέρος κυττάρων του εγκεφάλου με υπαιτιότητα της κάνναβης, αλλά και της έλλειψης σοβαρών επιστημονικών στοιχείων για την τεκμηρίωση αντίστοιχων ισχυρισμών.
Αντίθετα μετά από πάρα πολλές έρευνες και πειράματα σε ανθρώπους δεν υπήρξε η παραμικρή απόδειξη πως η χρήση της κάνναβης οδηγεί σε βλάβες στον εγκέφαλο. Μάλιστα μετά από μια από τις μεγαλύτερες σχετικές έρευνες η Αμερικάνικη Ιατρική Ομοσπονδία είχε τεθεί ανοιχτά υπέρ της αποποινικοποίησης της μαριχουάνας, κάτι που σίγουρα δε θα είχε συμβεί ποτέ αν υπήρχε η παραμικρή ένδειξη πως η χρήση της μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικές βλάβες.
17-09-2015, 18:52 #49
στο μονο που μπορουμε να καταληξουμε με απολυτη ομοφωνια..ειναι οτι δεν δινουμε δεκαρα για την οποια αποψη εχει ο ενας για τον αλλον καθως επεισης και για την ιδια του την υπαρξη. καλη συνεχεια ή κακη το ιδιο μου κανει ... και αντε γεια!
17-09-2015, 19:02 #50
Στο πρωτο σκελος συμφωνω το δευτερο ειναι η δικη σου θεση. Εμενα αν και δεν θα σε κλαψω αν παθεις τιποτα με ενδιαφερει να εισαι καλα και εσυ οπως και ολος ο κοσμος. Δεν θα ηθελα να παθεις κατι μονο και μονο επειδη ανταλλαξαμε μερικες βαριες κουβεντες οποτε δεν γουσταρω την κακη σου συνεχεια.
17-09-2015, 19:36 #51
βαριες κουβεντες??...ξεκατινιαστηκ� �ς ... και αφου ξεφορτωσες σαν ξερατο ολο το μισος που εκρυβες μεσα σου για οτιδηποτε σε εχει χαλασει ολη την εβδομαδα!!..και ακυρωσες με καθε τροπο που μπορουσες μια καταθεση ψυχης...και μαλιστα σε φορουμ υποστηριξης, θυμηθηκες μεχρι και παλια ποστ που εχω γραψει για να τα χρησιμοποιησεις και αυτα ακομα εναντιον μου... αφιερωσες χρονο για να προσπαθησεις να κανεις σκουπιδι καθε εξομολόγηση που εχω κανει εδω... χρησιμοποιησες απο τα πιο προσωπικα μου μυστικα που ελευθερωνω σε ενα φορουμ υποστηριξης ...για να ΒΟΗΘΗΘΩ .. ενω εγω δεν μπήκα καν στην διαδικασια να κρινω την ζωη σου! και τωρα το παιζεις και ανωτερου... θελω να εισαι πάντα καλα... ΧΑΧΑΧΑ δεν εχω συναντησει πιο χυδαιο και πιο προστυχο ανθρωπο απο εσενα ...και να φανταστεις οτι κατι τετοια τυπάκια φοβομουν εκει εξω... τωρα βλέπω ομως ...οι γνησια κακοι ανθρωποι δεν μπορουν πραγματικα να σε πληγωσουν... σε αναγουλιαζουν ομως απο αηδια και μονο αηδια!!
17-09-2015, 19:45 #52
Τεσπα τις παιρνω πισω. Τις πιο πολλες δεν τις εννοουσα απλα το ειπα για να σε πικαρω επειδη εβρισες και λαθος μου γιατι ποιος ξερει τι εχεις τραβηξει και εσυ. Επρεπε να σου στειλω pm να το τελειωναμε εκει. Το ληγουμε να τελειωνει?
17-09-2015, 19:47 #53
17-09-2015, 19:50 #54
17-09-2015, 19:57 #55
17-09-2015, 19:59 #56
17-09-2015, 20:10 #57
Καλα δεν πιανεις τιποτα λεμε. Χτυπημα κατω απο την μεση επειδη αρχισες να βριζεις και να ειρωνευεσαι το πικαρισμα? Πικαρισμα ειναι η ανταποδωση σε αυτα που ειπες χωρις τερμα μπινελικι μονο και μονο επειδη με νευριασες με ολο αυτο και το εκανα για να μην καταληξω να τα χωνω αισχρα σαν εσενα. Εχω εγω αναγκη να σε χτυπησω κατω απο την μεση? Ποια εισαι δλδ και ειναι αναγκη να το κανω αυτο. Ισα ισα που μπορουσα να σου γραψω επος ολοκληρο αλλα το αφησα να περασει σχετικα λαιτ. Απο εκει και περα δεν μετανιωνω που σου ειπα να ληξει ηρεμα το θεματακι επειδη εσυ δεν καταλαβαινεις τιποτα εξαιτιας του πεσιμισμου που σου εχει δημιουργηθει γιατι οπως εγραψα και πριν ποιος ξερεις τι εχεις τραβηξει αλλα επειδη τουλαχιστον δεν εχεις το ακαταλογιστο προσεχε τα βρισιματα γιατι θα στα ανταποδωσω και με τοκο ασχετα αν δεν το θελω. Αν εσυ βριζεις και ειρωνευεσαι μια φορα εγω μπορω να γινω βασιλιας σε αυτο. Γραψε οτι θελεις ετσι και αλλιως και οι 2 διαβαζομαστε αλλα μαζεψε λιγο τα δαχτυλακια σου οταν χαρακτηριζεις γιατι μεχρι αυριο το πρωι εδω θα ειμαστε. Τωρα για πριβε δεν ειχα καμια ορεξη να σου στειλω απλα ειπα οτι επρεπε να ληξει εκει για να μην χρειαστει ολο αυτο δημοσια αλλα δεν βλεπω να γινομαι αντιληπτος και κατι τελευταιο. Τις λεξεις σκατοψυχος και προστυχος μπορω να τις κανω μια αναλυση με εσενα κεντρικο προσωπο που δεν θα σου αρεσει καθολου αλλα το αφηνω λιγο ακομη για να ληξει οπως σου ειπα ηρεμα. Μην με κανεις να μετανιωσω που απλωσα χειρα φιλιας γιατι θα αρχισω να Ρειζω και δεν το θελω καθολου αυτο.
17-09-2015, 22:09 #58
..........................
Last edited by Deleted-member-250416b; 18-09-2015 at 00:11.
17-09-2015, 22:24 #59
αυτο που με ενοχλει περισσοτερο δεν εισαι εσυ, εσυ εισαι εσυ...στην τελικη εσυ εχεις να ζησεις με αυτο που εισαι οχι εγω... ειναι οτι κανεις μα κανεις δεν μπήκε στην διαδικασια να με βοηθησει! αν μπροστα στα ματια μου καποιος διανοουταν να κανει σε μελος ολα αυτα που εκανες εσυ θα ημουν εκει, θα εβαζα πλατη, θα α εδειχνα σε αυτο το μελος οτι δεν ειναι μονο του απεναντι στα θηρεια...
τεσπα... τροφη για σκέψη για εμενα ολο αυτο... οχι για να συνεχισω την οποια συζητηση μαζι σουLast edited by Deleted-member-250416b; 18-09-2015 at 00:31.
18-09-2015, 02:03 #60
παιδια τι φαση εδω??? σορυ που πετιεμαι σαν την π...τσα!! αλλα γιατι ολα αυτα? ρεα ειλικρινα χαιρομαι που δεν το εκανες το λαθος εκεινο το βραδυ και ειλικρινα χαιρομαι που μπηκεσ στην διαδικασια να ξεκοψεις απο τους μπαφους!!! τα ιδια σκατα που περιγραφεις παθαινα κι εγω !! κ το ειχα καθημερινο χομπυ!! μετα απο 2 χρονια φουλ καψιμο γιατι τα αλλα 4 περιπου το πηγαινα χαλαρα αρχισα να φρικαρω!! επινα κ εμπαινα μεσα στην μαυριλα! δεν παθαινα κρισεις πανικου τοτε δεν ειχα κανενα απο τα προβληματα που γραφω σε διαφορα θεματα του φορουμ!απλα τιποτα ευχαριστο δεν υπηρχε στην κεφαλα μου! εκανα κ αλλες βλακειες βεβαια περιστασιακα (οχι στην πρεζα δεν εφτασα το λεω επειδη το θεμα ειναι περι αυτης)! εβγαζα παρανοιες απο το κεφαλι μου κ πηρα την αποφαση κ τα εκοψα ολα ετσι με τη μια κ δεν μου λειπει!!! οχι καθολου!!! χρονια τωρα καθαρη κ τους συχαινομαι!! κρατησε το ρεακι κ θα δεις 1000 φορες καλυτερο το καθαρο κεφαλι!!!!
κ οσο για τις φαρμακευτικες χρησεις που ειπε καποιος παραπανω......αυτη φιλε μου δεν καπνιζεται!! αλλο η φαρμακευτικη αλλο αυτο που πινεις εσυ!!!!!!
υγ δεν μπηκα για να μαλωσω με κανεναν!!!!!