Results 1 to 9 of 9
Thread: Φετος?
-
19-09-2015, 03:39 #1
Φετος?
Το ξερω οτι δεν μπορειτε να κανετε τιποτα εσεις που το διαβαζετε αλλα απλα ηθελα να πω καπου αυτο που με τρωει.Φετος ξεκιναω την σχολη που χα παρατησει εδω κι δυο χρονια λογω της ocd κι εχω αρκετο αγχος.Εχω αγχος για το αν θα τα καταφερω στα μαθηματα,αγχος για το αν θα καταφερω να αντιμετωπισω τους ψυχαναγκασμους επαναληψης στην πανεπιστιμιακη υλη η ξανακυλησω εξαιτειας τους και πιο πολυ αγχος για νεες παρεες.Τα δυο προηγουμενα χρονια που πατησα μονο στις αρχες των μαθηματων,απογοητευτηκα πολυ γρηγορα απο το ολο κλιμα.Γενικα τα παιδια στο αμφιθεατρο δεν πολυμιλαγαν μεταξυ τους κι επιανες δυσκολα κουβεντα σε καποιον.Ειμαι κι εγω απο την φυση μου αντικοινωνικος πολλες φορες κι μου ναι δυσκολο να σκεφτω το πως να ξεκινησω κι να κρατησω μια κουβεντουλα με καποιον αλλον.Η αληθεια ειναι οτι κιολας ψιλοβαριεμαι να μιλαω για τα συνηθισμενα οπως τι κανεις με την σχολη η ποια γκομενα σε παρατησε η ποια θεωρια ανεπτυξε ο μαρξενγκελςμπακουνοτροτσκ ι,γιατι πραγματικα οταν εχεις περασει απο την κολαση μιας ψυχικης ασθενειας,ολα αυτα σου φαινονται καπως μικρα(κοινως,γερνας πριν την ωρα σου,οπως το βλεπω εγω).Ισως ειναι κι ενα αισθημα ψιλοαπογοητευσης απο και αμυνας προς τους αλλους ανθρωπους.(Απο οτι φαινεται δινω μονος τις απαντησεις στα προβληματα μου..χεχε).Δεν ξερω,το μονο που ξερω ειναι πως με καποιον τροπο θελω να γινω μελος μιας μεγαλης παρεας,να βγαινω μαζι τους,να πηγαινω σε παρτυ,να γυρναω σε ολα τα μερη της αθηνας,να διαβαζω μαζι με αλλα ατομα κι να συνεργαζομαι σε εργασιες κι γενικως να κανω οτι κανει καθε παιδι της ηλικιας μου που χαιρεται τα νιατα του.Θα μου αρεσε αν εβρισκα μια παρεα να χε μεσα και κοπελες γιατι μου χει μεινει παραπονο απο την εφηβεια μου,που εβλεπα αλλες παρεες με αγορια και κοπελες μεσα και μεις ημασταν 5 μαντραχαλοι που πηγαιναμε απο πλατεια σε πλατεια.Δεν μπορει η ικανοτητα για γνωριμιες να τελειωνει στο λυκειο ρε παιδια.Η ετσι ειναι γενικως τα πραγματα η η ενεργοποιηση της ocd προξενησε βλαβες στον εγκεφαλο μου,που σχετιζονται και με τις κοινωνικες ικανοτητες εκτος απο τις γνωστικες.Τεσπα ευχαριστω που το ειδατε:)
- 19-09-2015, 04:36 #2
https://www.youtube.com/watch?v=kppbJGo683w
κι ενα τραγουδακι απο μενα
19-09-2015, 10:08 #3
Γεια σου άγγελε. Είχα το ίδιο πρόβλημα με εσένα για αυτό και τέλειωσα τη σχολή στα 10 χρόνια και όχι στα 4 που όριζε το καταστατικό. Ήταν πολύ βασανιστικό να διαβάζω την ύλη και να ΠΡΕΠΕΙ να επιστρέψω ξανά από την αρχή να τη διαβάσω, σαν τέλειωνε η κάθε σελίδα. :/ Δεν τέλειωνα ποτέ το διάβασμα. Επίσης ήταν πολύ βασανιστικό το άλλο που περιγράφεις με τις φιλίες, που όλοι είχαν φίλους και εγώ είχα απλώς γνωστούς. Όμως δες, τελείωσα τελικά. Με τα χίλια ζόρια μεν, αλλά τέλειωσα.
Θα σου προτείνω να απευθυνθείς πρωτίστως, στην κοινωνική μέριμνα της σχολής σου. Προσωπικά, με βοήθησε να ενταχθώ στο κλίμα της σχολής. Έπειτα, θα σε προτρέψω να θέσεις μικρό στόχο, να πεις πως θα δίνεις τα μαθήματα και ας περνάς με 5. Έτσι, θα είναι πιο εύκολο να μην διαβάζεις 500000 φορές την ύλη σου και να θέσεις ένα όριο στο διάβασμα. Για τις φιλίες δεν έχω να σε συμβουλέψω κάτι, διότι σε αυτόν τον τομέα δεν είχα πετύχει. :p Εύχομαι όλα να πάνε κατ' ευχήν. Το έχω ζήσει και ξέρω πόσο μα πόσο δύσκολο είναι!Όσο κι αν κανείς προσέχει όσο κι αν το κυνηγά, πάντα πάντα θα `ναι αργά δεύτερη ζωή δεν έχει.
19-09-2015, 11:53 #4
- στον κοσμο της βοηθειας προς τους αλλους
Ποσο χρόνων εισαι αγγελε? Πριν κανει ενα pause απο την σχολη σου ειχες παρεες?
19-09-2015, 14:43 #5
Θα την τελειωσω την σχολη,το πηρα αποφαση.Ηδη προσπαθω να καταπολεμησω τους ψυχαναγκασμους επαναληψης.Πραγματικα με αυτους τους ψυχαναγκασμους νιωθεις λες και κινειται κατι συνεχεια μεσα στο κεφαλι σου.Σαν να σου μιλαει καποιος και να σου λεει δεν εισαι αρκετα καλος η μπορει αυτο που διαβασες και εχεις κανει επαναληψη τοσες φορες,να μην το θυμασαι τωρα,ξανατσεκαρε το.
Ειμαι 21.Γενικα ειχα τις παρεες μου απο το λυκειο και καποια λιγα ατομα απο την σχολη που αποδειχτηκαν τερμα σκαρτα και κομπλεξικα(κοιταζαν τους βαθμους των αλλων σκεψου),οποτε ψιλοαπογοητευτηκα.
19-09-2015, 15:07 #6
Αυτό δεν είναι τέρμα μπερδευτικό εν τω μεταξύ; Να μην έχεις υψηλά τον πήχη, να συμπεριφέρονται άσχημα οι άνθρωποι και να θεωρείς πως φταις που έχεις υψηλά τον πήχη; Οπότε για να βρεις φίλους πρέπει να ρίξεις τα ιδανικά σου και να ανέχεσαι συμπεριφορές που δεν σου ταιριάζουν... Σε αυτό δεν έχω βρει άκρη προσωπικά...
Όσο κι αν κανείς προσέχει όσο κι αν το κυνηγά, πάντα πάντα θα `ναι αργά δεύτερη ζωή δεν έχει.
19-09-2015, 16:41 #7
Οι ανθρωπινες σχεσεις παντα με μπερδευαν.Ξερεις ποτε ειχα πολλους φιλους?Οταν ημουν εφηβος εθαβα,πουλουσα μαγκιες κι ημουν σκατοπαιδο.Δε ξερω...μαζοχες ειναι οι αλλοι κι θελουν τετοιους ανθρωπους διπλα τους?
23-09-2015, 15:29 #8
απ οτι λες και μονος σου, αυτη η συμπεριφορα δεν σε πηγε και πολυ μακρια. μεχρι την εφηβεια...
επομενως, οχι , δεν ειναι μαζοχες. μετα την εφηβεια χρειαζεται να δειξεις τα ποιοτικα χαρακτηριστικα σου, η ψευτομαγκια δεν ειναι προσον, πλεον..
αυτο δεν σημαινει οτι δεν τα εχεις, αλλα οτι πρεπει να τα ανακαλυψεις και να προβαλεις αυτα πλεον. πιθανως η ψευτομαγκια σου εδινε μια καλυψη επειδη εισαι συνεσταλμενος, και χωρις αυτην δεν μπορεσες να βγεις ανετα προς τα εξω.
καντο τωρα. δεν σε πηραν τα χρονια...
23-09-2015, 15:47 #9
να σου πω σαν ατομο που τελειωσε κανονικα το πανεπιστημιο, με τα παιδια του ετους του, στον προκαθορισμενο χρονο, οτι απο την αποψη της τρελλοπαρεας των παιδιων που ειναι κολλητοι λογω σπουδων, κανουν ξεφρενα γλεντια, καφεδες, και παραλληλα σπουδαζουν, this ship has sailed..
δεν θα ξαναεισαι ποτε πρωτο ετος. οτι εγινε, εγινε.
αν δεν σταματουσες την σχολη, θα διαπιστωνες, οτι ολα αυτα γινονται στον υπερθετικο βαθμο στο πρωτο ετος ΚΑΙ ΜΟΝΟ, εισαι ολη μερα με την τρελλοπαρεα, τρως μαζι, πινεις μαζι, βγαινεις μαζι, κοιμασαι μαζι, διαβαζεις μαζι, πας εκδρομες μαζι, επειδη ειναι κατι νεο και βγαζεις τα απωθημενα σου απο την γονεικη καταπιεση.
στο δευτερο ετος χαλαρωνει ολο αυτο, κι απ το τριτο και περα, καθε κατεργαρης στον παγκο του. αρχιζεις να συμμαζευεις τα μαθηματα για να ορθοποδησουν οι σπουδες, εχεις βαρεθει τα ξενυχτια, πολλοι εχουν βρει μονιμες σχεσεις απο εκει η απο εξω, και κανεις δεν εχει την αρχικη διαθεση για τρελλες κλπ.
εσυ, θα μπεις σε ενα απο τα τελευταια ετη, οποτε ΑΥΤΗΝ την κατασταση θα αντικρισεις, οχι εκεινη του πρωτου ετους.
δεν φταις εσυ γι αυτο, ουτε οι κοινωνικες σου δεξιοτητες.
απλα εσυ εισαι φουριοζος και ορεξατος για παρεες και δραστηριοτητες , ενω αυτοι που βρισκεις εκει, ειναι μπουχτισμενοι απο ολα αυτα και κοιτανε να ξεμπερδεψουν με τις σπουδες σιγα σιγα, να δουν τι θ απογινουν...
οποτε, προσανατολισου στα μαθηματα σου ΜΟΝΟ, στις ΣΠΟΥΔΕΣ τις ιδιες που ηδη απ οτι λες σε προβληματιζουν και μην συνδυαζεις κοινωνικη επιτυχια/αποτυχια εντος σχολης, που επισης σε αγχωνει, με το αγχος για την επιτυχια στις σπουδες.
ασε το κοινωνικο θεμα στην τυχη του εκει μεσα, αν τυχει κι οταν τυχει. ιιισως σε καποια ομαδικη εργασια καταφερεις να γνωρισεις κανενα καλο παιδι, να κανετε και παρεα, ισως και οχι. ΜΗΝ ΤΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ.