Results 16 to 30 of 59
Thread: Σχέση εξάρτησης μεταξύ γυναικών
-
08-01-2008, 09:46 #16
Η Φοίβη έχει δίκιο...μιλάτε όλες από την πλευρά των γυναικών και έτσι επειδή πρόκειται για γυναίκα όλα είναι δικαιολογημένα.
Σκεφτείτε αν συνέβαινε το ίδιο με έναν συντροφό σας πολύ σημαντικό για σας.Δηλαδή αν κάθε φορά που βρισκόσαστε με κάποιο φίλο του και γίνονταν συχνά, πηγαίνατε στον κάλαθο των αχρήστων...μια δυό τρεις φορές...ως πότε...δεν θα τσαντιζόσασταν?
Αν βλέπατε επίσης ότι ο σύντροφό σας έχει απέναντί του μια στάση παθητική και πολύ ανεκτική με ότι κι αν συμβαίνει...αν κάθε φορά το κύριο θέμα της συζήτησης ήταν τα κάθε είδους μικροπροβλήματά του χωρίς να συμμετέχεται κι όλας γιατί δεν έχει και πολύ ενδιαφέρον για σας και ο σύντροφό σας ήθελε να γίνεται αυτό συχνά και επί πολλές ώρες δεν θα σας πείραζε...?
- 08-01-2008, 09:53 #17
Εσύ πάλι αφού δεν σου λέει τίποτα το να κάνεις παρέα με τη φίλη της κοπέλας σου γιατί πας? φίλους -ες, δικούς σου δεν έχεις?
08-01-2008, 09:54 #18
Σου χει σπάσει τα νεύρα αυτή η φιλία έτσι? Σαν να περισσεύεις εσύ όταν η φιλενάδα αυτή είναι παρούσα.
Μάκια...
08-01-2008, 10:01 #19
Mα βρε παιδιά σκεφτείτε λίγο κάτι άλλο. Εγώ το βρίσκω απόλυτα φυσιολογικό ό,τι συμβαίνει. Π.χ έχουμε ένα καλεσμένο στο σπίτι μας. Πως είναι δυνατόν να μη ρίξουμε πάνω του όλη μας την προσοχή! αυτό δεν σημαίνει οτι αγνοούμε τον άνθρωπό μας.! Στο φινάλε όμως, για να είμαι αντικειμενική, αν ο φίλος μας πιστεύει οτι αγνοείται για τον χ, ψ, λόγο ας το ψάξει με τον άνθρωπό του και επειδή είμαι υπέρ των ξεκάθαρων καταστάσεων, γιατί όχι και με την ίδια τη φίλη της.
08-01-2008, 10:10 #20
Originally posted by pvernos
Σκεφτείτε αν συνέβαινε το ίδιο με έναν συντροφό σας πολύ σημαντικό για σας.Δηλαδή αν κάθε φορά που βρισκόσαστε με κάποιο φίλο του και γίνονταν συχνά, πηγαίνατε στον κάλαθο των αχρήστων...μια δυό τρεις φορές...ως πότε...δεν θα τσαντιζόσασταν?
Εχω δει πολλές γυναίκες να κάνουν σαν τρελές για κάποιο μωρό (χωρίς να είναι δικό τους)
Προσπάθησε να συζητήσεις με την φίλη σου και να την κατανοήσεις . Τι είναι αυτό που θέλει απο την δική της ζωή ? Πως φαντάζεται το μέλλον της/σας ?
08-01-2008, 10:10 #21
Φυσικά και έχω και δικούς μου φίλους...αλλά δεν κάνω έτσι.
Δεν έχω τόσο ανάγκη να τους βλέπω συνέχεια...εξάλλου δεν γίνεται...έχουν τις οικογενειές τους τα παιδιά τους και έχει αλλάξει ο τρόπος ζωής τους.
Σίγουρα θα προτιμήσω να περάσω ένα Σάββατο βράδυ με τη συντροφό μου...από το να πηγαίνω κάθε Σαββατοκύριακο και σε κάποιο φίλο για να πάρω ευχαρίστηση από τη δικιά του ζωή...!!!
Ολα έχουν κάποια προτεραιότητα σε αυτή τη ζωή.
Λοιπόν με αυτή την κατάσταση είπα ότι θα προσπαθήσω να έχω όσο λιγότερες επαφές γίνεται με την φίλη...αν και δεν είναι εύκολο αφού την καλεί και συχνά στο σπίτι μας όπου ποτέ δεν έρχεται με τον άνδρα της...αυτός είναι απών συνέχεια
...έτσι αυτά τα κενά της ανασφάλειας της μοναξιάς και ελλειπής επικοινωνίας τρέχει να τα καλύψει η συντροφός μου με κάθε τρόπο
08-01-2008, 10:13 #22
Φυσικά και έχω και δικούς μου φίλους...αλλά δεν κάνω έτσι.
Δεν έχω τόσο ανάγκη να τους βλέπω συνέχεια...εξάλλου δεν γίνεται...έχουν τις οικογενειές τους τα παιδιά τους και έχει αλλάξει ο τρόπος ζωής τους.
Σίγουρα θα προτιμήσω να περάσω ένα Σάββατο βράδυ με τη συντροφό μου...από το να πηγαίνω κάθε Σαββατοκύριακο και σε κάποιο φίλο για να πάρω ευχαρίστηση από τη δικιά του ζωή...!!!
Ολα έχουν κάποια προτεραιότητα σε αυτή τη ζωή.
Λοιπόν με αυτή την κατάσταση είπα ότι θα προσπαθήσω να έχω όσο λιγότερες επαφές γίνεται με την φίλη...αν και δεν είναι εύκολο αφού την καλεί και συχνά στο σπίτι μας όπου ποτέ δεν έρχεται με τον άνδρα της...αυτός είναι απών συνέχεια
...έτσι αυτά τα κενά της ανασφάλειας της μοναξιάς και ελλειπής επικοινωνίας τρέχει να τα καλύψει η συντροφός μου με κάθε τρόπο
Πολύ καλά και κάνει, και μπράβο της που αποδεικνύεται άξια της φιλίας της. να κάνεις κι εσύ ακριβώς το ίδιο.
08-01-2008, 10:15 #23
Γιατί πρέπει να κάνω εγώ προσπάθειες συνέχεια να κατανοώ τα πάντα σε σχέση με αυτή την συμπεριφορά...?
Το ότι με ενοχλούν κάποια πράγματα και το ότι είμαι σύντροφό της και μάλιστα πολύ σημαντικός δεν θα έπρεπε να την κάνουν να κατανοεί και αυτή κάποια πράγματα και να μην προκαλεί τόσο πολύ την αγανάκτησή μου...?
08-01-2008, 10:21 #24
Γιατί πρέπει να κάνω εγώ προσπάθειες συνέχεια να κατανοώ τα πάντα σε σχέση με αυτή την συμπεριφορά...?
Το ότι με ενοχλούν κάποια πράγματα και το ότι είμαι σύντροφό της και μάλιστα πολύ σημαντικός δεν θα έπρεπε να την κάνουν να κατανοεί και αυτή κάποια πράγματα και να μην προκαλεί τόσο πολύ την αγανάκτησή μου...?
Κάθε σύντροφος είναι σημαντικός. Πρέπει να προσπαθήσεις όμως να κατανοήσεις ότι υπάρχουν κι άλλα σημαντικά που τον γεμίζουν και μάλιστα προυπήρχαν ίσως. Και αν μη τι άλλο να τα σεβαστείς διότι αγαπάς τον άνθρωπό σου και θέλεις νάναι ευτυχισμένος ακόμα και μακριά σου. Εκείνη τη ρώτησες ποτέ αν αυτό θα στο στερούσε?
08-01-2008, 11:26 #25
Ίσως με τη ειλικρινή συζήτηση βρείτε μια κοινή λύση που να ικανοποιεί και τους δυο.Μάκια...
08-01-2008, 11:49 #26
Originally posted by Φοίβη
Ίσως με τη ειλικρινή συζήτηση βρείτε μια κοινή λύση που να ικανοποιεί και τους δυο.
Τέλος πάντων μετά από τα πολλά μου υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να μην με κάνει να αισθάνομαι άσχημα όταν βρισκόμαστε όλοι μαζί...ακόμη βέβαια δεν έχω δει και πολλά
08-01-2008, 12:06 #27
Νομίζω οτι είναι σημαντικό να ακουστούν ισότιμα και οι δυο πλευρές, και οι δυο σας. Εκείνη από τη μια στεναχωριέται με το θέμα και έχει τη διάθεση να κάνει προσπάθειες για να νιώθεις καλύτερα. Απο την άλλη, νιώθει ικανοποίηση με τη σχέση της με τη φίλη της, άσχετα αν στα μάτια σου φαίνεται οτι πέφτει αντικείμενο εκμετάλλευσης.
Ξέρεις τι λέω?Να της αναγνωρίσεις οτι εκείνη περνάει καλά και οτι είναι δικαίωμά της να είναι όπως θέλει με τις φίλες της. Ταυτόχρονα να αναγνωρίσεις οτι εσύ νιώθεις στην απέξω όταν αυτό γίνεται και ζηλεύεις, ακόμα κι αν αυτό είναι παράλογο.
Ο καθένας σας έχει τα δικά του συναισθήματα, τα οποία δεν υπόκεινται στη λογική έτσι κι αλλιώς. Γιατί δεν τα βάζετε όλα στο τραπέζι, χωρίς κριτική, και να δείτε πως μπορείτε να τα τακτοποιήσετε? Π\'ως σου φαίνεται αυτό?Μάκια...
08-01-2008, 13:14 #28
Εντάξει Φοίβη έχεις δίκιο έτσι θα γίνει.
Το δικό μου πρόβλημα πάντως είναι ότι θέλω να νοιώθω ότι είμαι η προτεραιότητά της όπως άλλωστε νοιώθω και γω για εκείνη και όχι να με παραγκωνίζει πολύ εύκολα για χάρη μιας φίλης.
Οταν τις ζητήσω να με συνοδέψει κάπου χαίρομαι που είναι εκεί μαζί μου και τις το δείχνω...δεν τη βλέπω σαν διακοσμητικό στοιχείο που πρέπει να μου μιλήσει για να της μιλήσω κι εγώ.
Το ίδιο λοιπόν θα ήθελα να συμβαίνει και από την πλευρά της διότι όταν βρίσκεται με τη φίλη της νοιώθω ότι απλώς κάνω τον ταξιτζή
08-01-2008, 16:05 #29
Pverno, προσωπικά δεν έδωσα το δίκιο στην κοπέλα σου, προσπάθησα να εξηγήσω τη συμπεριφορά της. Είναι αυτό που λέει η Φοίβη, ότι ο καθένας από την πλευρά του νιώθει διαφορετικά για τη συγκεκριμένη κατάσταση. Το ζήτημα είναι να καταλάβεις ότι αυτό που πρέπει να σε απασχολεί δεν είναι η σχέση της με τη φίλη της αλλά η σχέση της μαζί σου. Η σχέση με τη φίλη της της δίνει χαρά και την ικανοποιεί, το θέμα είναι πως θα γίνει να μη νιώθεις εσύ παραγκωνισμένος. Δε χρειάζεται να κόψει λοιπόν την παρέα της, αλλά να δίνει σε σένα λίγη περισσότερο σημασία μερικές φορές για να νιώθεις σημαντικός στη ζωή της.
Π.χ. ας πούμε ότι το αγόρι μου έχει αδυναμία στο σκύλο ενός φίλου του και θέλει συχνά να πηγαίνουμε εκεί για να παίζει με το σκύλο. Μπορεί όσο είμαστε εκεί να μη μου δώσει καμία σημασία κι εγώ να νιώσω άσχημα. Το θέμα δεν είναι να προσπαθήσω να του απαγορεύσω να πηγαίνει στο φίλο του ή να πάψει να του αρέσει η ενασχόληση με το σκύλο γιατί πολύ απλά δε γίνεται, τα έχει αυτά τα συναισθήματα, την έχει αυτή την ανάγκη ήδη. Φαντάζομαι λοιπόν όταν θα συνέβαινε κάτι τέτοιο: θα τον πλησίαζα την ώρα που θα έπαιζε με το σκύλο και θα του έλεγα παραπονεμένα ότι με έχει αφήσει στην άκρη τόση ώρα. Φαντάζομαι το αγόρι μου θα με έπαιρνε αγκαλιά και θα μου έλεγε όχι καρδούλα μου δεν είναι έτσι. Ε, λοιπόν, αυτή η κίνηση θα μου έφτανε εμένα για άλλες 3 ώρες ενασχόλησής του με το σκύλο. Θα ένιωθα ότι είμαι σημαντική γιατί ενδιαφέρθηκε για τη συναισθήματά μου. Αν όμως μου μίλαγε αδιάφορα τελείως απορροφημένος, αν του φαινόταν ασήμαντο αυτό που του είπα τότε θα σκεφτόμουνα ότι μπορεί να μην είμαι τόσο σημαντική για αυτόν.
08-01-2008, 16:19 #30
Σωστά Aphelia το παράδειγμα που έφερες είναι πολύ πετυχημένο.
Οταν λοιπόν βρισκόμαστε στη φίλη τότε η σύντροφός μου βρίσκεται σε άλλο κόσμο...κλείνει τα αφτιά της σε όλα και όλους εκτός της φίλης και του μωρού και αυτό είναι που με ενοχλεί.Σίγουρα πηγάζει από την ανάγκη μου να μου δίνει περισσότερη σημασία.
Στα γενέθλιά της πχ ήταν με το μωρό συνέχεια αγκαλιά όπου γέμισε την μπλούζα που μόλις της είχα πάρει με σοκολάτες και δεν φάνηκε να ενοχλείται καθόλου.Μάταια προσπαθούσα να τις πιάσω το χέρι και να της πω μια ωραία κουβέντα όλη της η προσοχή ήταν εκεί.
Αν και γω είχα μια αντιμετώπιση όπως στο παράδειγμα που ανέφερες φυσικά και δεν θα είχα κανένα πρόβλημα.
Καρδιακή ανεπάρκεια και άγχος
18-06-2025, 14:03 in Σωματόμορφες Διαταραχές (Υποχονδρίαση, Αρρωστοφοβία κτλ)