Σχέση εξάρτησης μεταξύ γυναικών - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 59
    Senior Member
    δεν ενοχληθηκε καθολου γιατι ηρθε μαλλον η ωρα της να γινει μανουλα και το βιολογικο ρολοι οχι απλα χτυπαει αλλα..τρανταζεται ολοκληρο:P:P:P:P
    Dum spiro spero (?)

Banned
    Η Αphelia έχει απόλυτο δίκιο και πράγματι το παράδειγμά της ήταν πολύ πετυχημένο. Ίσως θα μπορούσες να εξηγήσεις στη φίλη σου ακριβώς έτσι το πώς νιώθεις.

Επίσης, ίσως δεν έχει νόημα να πηγαίνεις μαζί με την κοπέλα σου στη φίλη της και το μωρό της. Άστην να έχει τη σχέση που επιθυμεί με τη φίλη της, εσύ δεν είσαι υποχρεωμένος να παρίστασαι σε όλες τις άλλες σχέσεις ή δραστηριότητες της εάν δεν σε ενδιαφέρουν ή δεν έχεις τη δυνατότητα συμμετοχής. Κάτι σαν το παράδειγμα με το ποδόσφαιρο που ανέφερες, που οπωσδήποτε θα ήταν ενοχλητικό και πιεστικό για τον μη-ποδοσφαιρόφιλο σύντροφο να υποχρεωθεί να βλέπει μαζί σου.

Βέβαια για να είμαι ειλικρινής συμφωνώ μαζί σου ότι η συμπεριφορά που περιγράφεις είναι υπερβολική και ανεξάρτητα από τα κίνητρα της κοπέλας σου (που αξίζει τον κόπο να ψάξεις με λίγη ακόμα συζήτηση, αν κατά τ\' άλλα η σχέση σας είναι καλή) αν το αποτέλεσμα είναι να είσαι πράγματι παραγκωνισμένος τα πράγματα δεν είναι καλά.

Σίγουρα δεν μπορούμε να στερήσουμε από το σύντροφό μας όσα τον ευχαριστούν, αλλά οπωσδήποτε στην πορεία της ζωής οι προτεραιότητες αλλάζουν, όπως αν μένουμε προσκολλημένοι σε κάτι που μας ευχαριστεί ως παιδιά, δεν μπορούμε να απολαύσουμε τις χαρές της ενήλικης ζωής.

Προσωπικά δεν νομίζω ότι η λύση είναι να γίνει μανούλα εδώ και τώρα...πρώτα θα ήταν καλό να περάσει στο στάδιο της συντρόφου (έστω και με μια γλυκιά κουβέντα προς εσένα όπως ανέφερε η Aphelia) και ακόμα πιο πριν να εξετάσει τις δικές της ανάγκες και επιθυμίες ανεξάρτητα από τις ανάγκες των άλλων.

Member
    Originally posted by marina38
    Η Αphelia έχει απόλυτο δίκιο και πράγματι το παράδειγμά της ήταν πολύ πετυχημένο. Ίσως θα μπορούσες να εξηγήσεις στη φίλη σου ακριβώς έτσι το πώς νιώθεις.

Επίσης, ίσως δεν έχει νόημα να πηγαίνεις μαζί με την κοπέλα σου στη φίλη της και το μωρό της. Άστην να έχει τη σχέση που επιθυμεί με τη φίλη της, εσύ δεν είσαι υποχρεωμένος να παρίστασαι σε όλες τις άλλες σχέσεις ή δραστηριότητες της εάν δεν σε ενδιαφέρουν ή δεν έχεις τη δυνατότητα συμμετοχής. Κάτι σαν το παράδειγμα με το ποδόσφαιρο που ανέφερες, που οπωσδήποτε θα ήταν ενοχλητικό και πιεστικό για τον μη-ποδοσφαιρόφιλο σύντροφο να υποχρεωθεί να βλέπει μαζί σου.

Βέβαια για να είμαι ειλικρινής συμφωνώ μαζί σου ότι η συμπεριφορά που περιγράφεις είναι υπερβολική και ανεξάρτητα από τα κίνητρα της κοπέλας σου (που αξίζει τον κόπο να ψάξεις με λίγη ακόμα συζήτηση, αν κατά τ\' άλλα η σχέση σας είναι καλή) αν το αποτέλεσμα είναι να είσαι πράγματι παραγκωνισμένος τα πράγματα δεν είναι καλά.

Σίγουρα δεν μπορούμε να στερήσουμε από το σύντροφό μας όσα τον ευχαριστούν, αλλά οπωσδήποτε στην πορεία της ζωής οι προτεραιότητες αλλάζουν, όπως αν μένουμε προσκολλημένοι σε κάτι που μας ευχαριστεί ως παιδιά, δεν μπορούμε να απολαύσουμε τις χαρές της ενήλικης ζωής.

Προσωπικά δεν νομίζω ότι η λύση είναι να γίνει μανούλα εδώ και τώρα...πρώτα θα ήταν καλό να περάσει στο στάδιο της συντρόφου (έστω και με μια γλυκιά κουβέντα προς εσένα όπως ανέφερε η Aphelia) και ακόμα πιο πριν να εξετάσει τις δικές της ανάγκες και επιθυμίες ανεξάρτητα από τις ανάγκες των άλλων.
    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Marina38, η τελευταία παράγραφος τα λέει όλα...είσαι η μόνη που πήρες μια τέτοια θέση από όλες τις γυναίκες που μου απάντησαν

Senior Member
    Το πρόβλημα είναι ότι γραπτώς δε μπορούμε να εξηγήσουμε και να καταλάβουμε τι ακριβώς βιώνει ο άλλος. Είναι κιόλας λεπτές οι ισορροπίες μεταξύ καταπιεστικής και νορμάλ συμπεριφοράς. Π.χ. εμένα μου φάνηκε υπερβολική η ενόχλησή σου για το ότι λερώθηκε η μπλούζα της. Και; θα καθαρίσει. Επίσης αν είμαστε κάπου 3 ώρες και κάθε 10 λεπτά προσπαθούμε να αποσπάσουμε την προσοχή ο άλλος το συνηθίζει και παύει να του δίνει τόσο σημασία. Ενώ αν το κάνουμε 1 φορά θα είναι διαφορετικά. Έχει να κάνει και με τον τρόπο που το λέμε. Αν έχουμε επικριτικό ή θυμωμένο τόνο του στυλ \"τι θα γίνει, είμαι κι εγώ εδώ\" τότε θα ενοχληθεί ο άλλος.

Με τι στυλ της έχεις μιλήσει; Αν μου έλεγε εμένα κάποιος ότι απλά τον ενοχλεί η φιλία μου με μια φίλη μου θα με θύμωνε και θα του έλεγα δεν είναι δουλειά σου. Αν μου έλεγε ότι \"ξέρεις, καμιά φορά νιώθω τελείως παραγκωνισμένος, αφού σου μιλάω και δε μου δίνεις σημασία\" τότε θα το έβλεπα διαφορετικά το πράγμα. Η διάθεσή σου ποια είναι όταν της έχεις μιλήσει; Είναι μήπως επικριτική (του στυλ, για μένα η φιλία σου έχει ξεπεράσει τα όρια και καλό θα ήταν να το κόψεις);

Senior Member
    Νομίζω ότι θα πρέπει να απομακρυνθείς για λίγο. Πρέπει να ξεκαθαρίσει τι είναι πιο σημαντικό για κείνη. Ο ρόλος της δευτεράτζας ή η ευκαιρεία να γίνει μητέρα η ίδια;

Φίλε μου μου θυμίζεις μια σχέση μου με μια κοπελιά, καλά να είναι, που είχε και κείνη ένα φανατισμό με τη βαφτιστήρα της. Αλλά ουδέποτε με έκανε να αισθανθώ ότι έμπαινα σε δεύτερη θέση. Μάλιστα τη χαιρόμουνα για τον τρόπο που ασχολούνταν με τη μικρή και μέσα μου πίστευα και πιστεύω ότι θα γίνει μία καλή μητέρα.

Η κοπέλα σου φαίνεται ανίκανη να διατηρήσει μια ισορροπία, δεν γνωρίζει πιο είναι το συμφέρον της και φοβάται. Με κάποιο τρόπο να της δείξεις ότι εννοείς αυτά που λες.

(μην της τα πεις έτσι απλώς έτσι να σκέφτεσαι γιατί είναι πολύ κοντά σ\'αυτό που μάλλον συμβαίνει. Αν συμβαίνει κάτι άλλο, στο χέρι της να στο εξηγήσει. Το ζηλεύεις ένα μωρό είναι απαράδεκτη απάντηση γιατί σε φέρνει αντιμέτωπο σε μία κατάσταση παρά σύμμαχο και σε μειώνει. Τότε εκείνη γιατί κάθεται με κάποιον που ζηλεύει ένα μωρό; Έχεις δικαίωμα να σου εξηγήσει κάποια πράγματα).

Από την άλλη θυμάμαι το συναίσθημα, όταν ήταν να γνωρίσω το ζευγάρι που είχε τη μικρή κι η κοπελιά μου μου είπε πρόσεξε μην πεις καμια... μακακία!
    Εκεί αισθάνθηκα δεύτερος. Δεν πολυκατάλαβα και τι εννοούσε. Αλλά απάντησα ότι μάλλον θα έπρεπε να σε νοιάζει αν εκείνοι πουν καμία σε μένα. Αυτό που θέλω να πω είναι διεκδίκησε αλλά με ώριμο τρόπο....

Δεν ξέρουν όλες οι γυναίκες (και άντρες) να εκφράζονται. Μερικές φορές δεν ενοούν αυτό ακριβώς που λένε ή το λένε με λάθος τρόπο. Όμως ακόμη κι αυτός λέει πράγματα. Γλώσσα λανθάνουσα... Το θέμα είναι απλώς να δεις αν μπορεί αυτό να ξεπεραστεί. Όμως με τέτοιες εκφράσεις της, δυσκολεύει.

Όλα αυτά ισχύουν αν εσύ δεν έχεις γίνει παράλογα φορτικός...
    Εάν από την άλλη το πρόβλημα είναι γενικότερο - δεν σε κάνει να αισθάνεσαι καλά - τότε κι αυτό χρίζει συζήτησης. Αν έχεις διάθεση δηλαδη. Υπάρχουν και μερικές/οι που πιστεύουν ότι οι γκόμενοι/ες έρχονται και παρέρχονται, οι φίλοι είναι για πάντα. Το καπελάκι σου στραβά σ\'αυτές τις περιπτώσεις. Όλα είναι θέμα ισορροπιών και προτεραιοτήτων.

Senior Member
    Επίσης μου φαίνεται παράξενο ο άντρας της φίλης της να μην ενοχλείται που κοιμόταν εκεί κάθε Σ/Κ.

Σαν παραγέμισμα γαλοπούλας μου θυμίζει η φίλη σου. Αλλά τώρα έχει εσένα οπότε οι παράμετροι αλλάζουν. Και μιλάμε για ένα χρόνο σχέση...Ίσως να είναι και μία μέθοδος να σε πιέσει για πράγματα... (δώσε μου αυτό που θέλω αλλιώς είσαι δεύτερος) Εκεί καλύτερα είναι να στα πει στα ίσια. Γιατί χαλιέστε τζάμπα.

Member
    Originally posted by alexandros3
    Επίσης μου φαίνεται παράξενο ο άντρας της φίλης της να μην ενοχλείται που κοιμόταν εκεί κάθε Σ/Κ.
    Και μένα με παρεξένεψε πολύ αυτό και όχι μόνο σε σχέση με τον άντρα της φίλης αλλά και με τη ίδια την κοπέλα μου που ανάλωνε κάθε Σαβ/κο σε αυτή την κατάσταση.
    Δεν σου κρύβω ότι μου πέρασαν από το μυαλό και πράγματα του στυλ \"μήπως δεν πρόκειται απλώς για μια απλή φιλική σχέση αλλά ερωτική ?\", \"Μήπως η ίδια ξέρει ότι δεν μπορεί να κάνει δικά της παιδιά γι αυτό και έχει εκπληρώσει το ένστικτο της μητρότητας με αυτό τον τρόπο ?\".
    Τέλος πάντων δεν θέλω να τα σκέφτομαι και αν ισχύει κάτι από αυτά θα με ενοχλούσε πάρα πολύ κυρίως γιατί δεν μου έχει αναφέρει τίποτα.Εγώ είμαι ανοιχτό βιβλίο μπροστά της και το ίδιο θα ήθελα και από κείνη
    Είναι κάτι που δεν θέλω να το σκέφτομαι.
    Λοιπόν το συναίσθημα του να μπαίνεις σε 2η μοίρα από μια σχέση που έχεις υψηλές προσδοκίες είναι πολύ άσχημο και κυρίως όταν γι αυτό τον άνθρωπο κάνεις και νοιώθεις πάρα πολλά

Member
    Λοιπόν Aphelia όταν υπάρχει μια ξεχωριστή στιγμή όπως είναι τα γενέθλια του ποιό αγαπημένου σου προσώπου και περιμένεις να νοιώσεις τη χαρά του που είσαι δίπλα του και αντί αυτού εισπράττεις μια απάθεια και μια αδιαφορία και από την άλλη μια χαρά και έναν ενθουσιασμό για τη φίλη και το μωρό που είναι μαζί της...γίνομαι υπερβολικός ?
    Να είσαι σίγουρη επίσης ότι έχω αίσθηση του μέτρου και προσπαθώ να μην γίνομαι φορτικός και πιεστικός...απλώς είμαι διεκδικιτικός, ξέρω να δίνομαι ολοκληρωτικά και να εκδηλώνω τα συναισθήματά μου όποια κι αν είναι αυτά

Senior Member
    Originally posted by pvernos
    Λοιπόν το συναίσθημα του να μπαίνεις σε 2η μοίρα από μια σχέση που έχεις υψηλές προσδοκίες είναι πολύ άσχημο και κυρίως όταν γι αυτό τον άνθρωπο κάνεις και νοιώθεις πάρα πολλά
    Υπάρχει ένας άνθρωπος σ\' αυτόν τον κόσμο, η φίλη της, η οποία για την κοπέλα σου έχει μεγαλύτερη σημασία από ότι εσύ. Εσύ την έχεις βάλει πρώτη θέση στη ζωή σου αλλά εκείνη σε έχει σε δεύτερη θέση. Η πρώτη είναι κατειλημένη από τη φίλη της, κι αυτό φαίνεται από το γεγονός οτι όποτε είναι η φίλη παρούσα, εσύ σαν να εξαφανίζεσαι από το οπτικό πεδίο της κοπέλας σου. Έτσι είναι τα πράγματα?
    Μάκια...

Member
    Ναι Φοίβη έτσι είναι, όπως τα νοιώθω εγώ τουλάχιστον διότι η κοπέλα μου όποτε της το έχω πει δεν το παραδέχεται και λέει ότι αυτό μπορεί να ισχύει μόνο για το μωρό που όποτε είναι εκεί της αποσπά την προσοχή ολοκληρωτικά.
    Αν θελήσω κι εγώ να συμμετέχω σε κάτι που έχει σχέση με το μωρό πχ να το πάμε βόλτα στην παιδική χαρά είναι όλα Οκ.Αν θελήσω να της μιλήσω για κάτι η προσοχή της είναι εκεί και σχεδόν δεν με ακούει ή θα χρειαστεί να το επαναλάβω πολλές φορές.

Senior Member
    Ό, τι κι αν είναι, είτε είναι η φίλη, είτε το μωρό, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο για σένα, είναι σαν να μην υπάρχεις. Αλλά κι εκείνη αυτό το ξέρει, έτσι δεν είναι? Το παραδέχεται, έστω κι αν θεωρεί οτι αυτό συμβαίνει μόνο με την παρουσία του μωρού?
    Μάκια...

Member
    Ναι το παραδέχεται αλλά της είναι πολύ δύσκολο λέει να κάνει διαφορετικά και δεν θέλει να τη βάζω σε αυτό το δίλλημα.
    Σίγουρα είχε μάθει να ζει έτσι για πολύ καιρό και αυτό της έδινε ασφάλεια και ικανοποίηση.
    Οταν μπει στη ζωή σου όμως ένας άνθρωπος για το οποίο νοιώθεις ισχυρά αισθήματα και είσαι ερωτευμένη μαζί του δεν είναι ικανός αυτός να σου αποσπάει την προσοχή και να σε κάνει επίσης να αισθάνεσαι ασφάλεια και ευτυχία μαζί του χωρίς να καταφεύγεις συνέχεια σε παλιές δοκιμασμένες συνήθειες...?(Μου είχε πει κάποτε ότι αν δεν μιλήσω κάθε μέρα με τη φίλη μου τουλάχιστον στο τηλέφωνο δεν μπορώ και αν κάποιος θελήσει να μου την στερήσει θα τρελαθώ)

Member
    Σημείωση : με τη φίλη της δουλεύουν μαζί κάνουν την ίδια δουλειά και την βλέπει κάθε μέρα.
    Ομως κάθε Σαββατοκύριακο θέλει επίσης να αφιερώνει αρκετές ώρες για να την ξαναβλέπει και χωρίς καν να κάνει η φίλη της τον κόπο να έρθει να την βρει εκείνη...!!!

Senior Member
    Παρόμοια περίπτωση έχω στο μυαλό μου μιας φίλης που διαμόρφωσε τόσο οικεία σχέση με την οικογένεια γειτόνων και το μωρό τους. Η πηγή του προβλήματος ήταν ότι είχε παγωμένη παιδική ηλικία με απουσία συναισθήματος και πλαισίου ασφάλειας όπερ και αντλούσε από κάποιο άλλο οικογενειακό περιβάλλον για να διοχετεύσει το συναίσθημά που δεν μπορούσε να δώσει στο δικό της πλαίσιο.

Marina38 πολύ ωραία τοποθέτηση.

Pvernos, ανεξάρτητα από τις εικασίες του τί θα μπορούσε να συμβαίνει στην κοπέλα σου, θα πρέπει έχεις τη δική σου στάση και συμβολή στη σχέση σαν αρωγός μόνο εαν και εφόσον συνειδητοποιήσεις τί της συμβαίνει. Αν δεν είσαι ούτε εσύ ξεκάθαρος, δυναμιτίζεται η κατάσταση. Δεν εννοώ να μην ασχολείσαι, αλλά να μαθαίνεις με λεπτότητα. Πολύ δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο.

Senior Member
    Originally posted by pvernos
    Ναι το παραδέχεται αλλά της είναι πολύ δύσκολο λέει να κάνει διαφορετικά και δεν θέλει να τη βάζω σε αυτό το δίλλημα.
    Σίγουρα είχε μάθει να ζει έτσι για πολύ καιρό και αυτό της έδινε ασφάλεια και ικανοποίηση.
    Οταν μπει στη ζωή σου όμως ένας άνθρωπος για το οποίο νοιώθεις ισχυρά αισθήματα και είσαι ερωτευμένη μαζί του δεν είναι ικανός αυτός να σου αποσπάει την προσοχή και να σε κάνει επίσης να αισθάνεσαι ασφάλεια και ευτυχία μαζί του χωρίς να καταφεύγεις συνέχεια σε παλιές δοκιμασμένες συνήθειες...?(Μου είχε πει κάποτε ότι αν δεν μιλήσω κάθε μέρα με τη φίλη μου τουλάχιστον στο τηλέφωνο δεν μπορώ και αν κάποιος θελήσει να μου την στερήσει θα τρελαθώ)
    Είναι λοιπόν μια σχέση που στο παρελθόν την είχε βοηθήσει πάρα πάρα πολύ. Φαντάσου το λιγό σαν να ήταν θαλασσοπνιγμένη και η σχέση με τη φίλη της, βρέθηκε σαν σωσίβιο μπροστά της. Γραπώθηκε γερά από το σωσίβιο και ήταν ακόμα γραπωμένη όταν εμφανίστηκε μπροστά της μια βάρκα, εσύ. Τώρα φαντάσου οτι έχει ανέβει πάνω στη βάρκα αλλά κρατάει ακόμα γερά το σωσίβιο στα χέρια της. Δεν χρειάζεται πια, αν το δεις απ\' έξω, και φαίνεται παράλογο, αλλά εκείνη το χρειάζεται ακόμα...ίσως να μην πιστεύει καλά καλά οτι είναι πάνω στη βάρκα. Ίσως να χρειάζεται χρόνο για να συνειδητοποιήσει οτι η βάρκα μπορεί να της δώσει πράγματα που το σωσίβιο δεν μπορεί, όπως για παράδειγμα να είναι στεγνή και να έχει έδαφος από κάτω της. Ίσως πάλι εκείνη να θέλει και τα δυο, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή.
    Δεν ξέρω. Κάνω υποθέσεις.
    Μάκια...

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast