Results 31 to 40 of 40
Thread: Υποτροπή
-
25-09-2015, 19:21 #31
- Join Date
- May 2013
- Location
- Sin City
- Posts
- 2,415
Kάποιοι παρομοιάζουν την κατάθλιψη με τον βήχα της ψυχής και την ψύχωση με τον καρκίνο.Και στα δύο υποφέρεις αλλά νομίζω η ψύχωση επηρεάζει την ζωή σου περισσότερο σε όλους τους τομείς με όλα αυτά τα συμπτώματα που έχει.Δεν ξέρω αν υπάρχει πονόμετρο αλλά το σίγουρο είναι πως η ομάδα των ψυχώσεων είναι πιο πολύπλοκη πάθηση και πιο δύσκολα διαχειρίσιμη.
Υπάρχουν περιπτώσεις ατόμων που σταμάτησαν τα φάρμακα και δεν είχαν συμπτώματα για 6 χρόνια πχ αλλά δεν ξέρω αν κατάφεραν να μείνουν εκτός νοσοκομείου για όλη τους την ζωή.Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν τέτοια στατιστικά στοιχεία.
Πάντως από το στοιχείο και μόνο ότι τα φάρμακα μας καλύπτουν ένα 60-70% δηλαδή έχουμε 30% πιθανότητες να υποτροπιάσουμε ακόμα και αν τα παίρνουμε λέει πολλά νομίζω.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
- 25-09-2015, 19:33 #32
- Join Date
- Dec 2011
- Posts
- 2,040
ΣΕΡΙΕ ΦΙΛΕ εγω εχω ψυχωση κ ταυτοχρονα στην αρχη της ψυχωσης ειχα 3 χρονια κ βαθεια καταθλιψη.εχω να πω οτι κ οι δυο ειναι βαριες κ εξισου! οδυνηρες αρρωστειες αλλα οντως τα πραγματα στην καταθλιψη ειναι καπως καλυτερα(το λεω με δυσκολια με βαση αυτα που περασα κ απο την καταθλιψη) γτ συνηθως περναει κ μαλιστα πληρως.οσο για τα φαρμακα αν καποιος τα παιρνει συστηματικα δοση συντηρησεις η μη πιστευω οτι ειναι πολυ δυσκολο να υποτροπιασει ποσο μαλλον να παθει δευτερο ψυχωσικο επεισοδιο....καταστολη ναι καταστολη αλλα ειναι αναγκαιο κακο(μηπως κ καλο για μας...) υγ εξαιρειται για μενα τουλαχιστον απο την λιστα το κωλοαλλοπεριντιν
26-09-2015, 14:53 #33
- Join Date
- Aug 2008
- Location
- roof garden
- Posts
- 1,807
εχω ακουσει οι γιατροι σε αφηνουν μια φορα να τα κοψεις να δουνε αμα θα υποτροπιασεις και αμα υποτροπιασεις τα παιρνεις τα χαπια για μια ζωη.
αλλα και εγω συμφωνω οτι τα χαπια ηδη καταστρεφουν/τεμπελιαζουν τον εγκεφαλο οποτε αμα τα παρεις ειναι πολυ δυσκολο να επανελθεις.
εν τελει κατι χαπακια ειναι.....
να κοιταξουμε την υγεια μας ολιστικα, δηλαδη να αδυνατισουμε,γυμναστικη κλπ.,σωστη διατροφη και θα αισθανθουμε καλυτερα.
και το παχος ακομα μας κανει να νιωθουμε τοσο χαλια οσο τα χαπια....
ο μονος λογος που δε θελω τα χαπια ειναι επειδη μου αλλαζουν τη συμπεριφορα τελειως, με εκνευριζουν μερικες φορες και αλλαζουν τον εαυτο μου.
παντως εχω ακουσει οτι οταν γερνας καταλαγιαζει σε μερικους η ψυχωση επισης βοηθαει και η ψυχοθεραπεια αλλα πρεπει να κανεις παρα πολλες συνεδριες νομιζω, οποτε δε συμφερει και οικονομικα, ενω ειναι και επικινδυνο και αντε να βρεις και καλο ψυχολογο.Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
26-09-2015, 15:47 #34
- Join Date
- Dec 2012
- Posts
- 272
η ψυχωσεις δεν εχουν ιαση δεν υπαρχει κανενα φαρμακο προς το παρον, επισημο ,που να θεραπευει την ψυχωση σταματηστε να παραπλανετε τον κοσμο
26-09-2015, 17:09 #35
- Join Date
- May 2013
- Location
- Sin City
- Posts
- 2,415
Εμένα ο γιατρός μου είναι σε άλλη πόλη εκεί που σπούδαζα και μου είπε πως αν θέλω να κάνω ψυχοθεραπεία καλύτερα να βρω κάποιον ψυχίατρο πάλι κοντά στην πολη μου.Μου το τόνισε για γιατρό και όχι ψυχολόγο και εγώ συμφωνώ μαζί του.Λέει πως οι ψυχολόγοι δεν γνωρίζουν τόσο καλά το θέμα της ψύχωσης και μπορεί να σε μπερδέψουν.
It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
26-09-2015, 20:06 #36
- Join Date
- Dec 2012
- Posts
- 272
οι ψυχολογοι δεν ειναι γιατροι εδω ειναι το νημα για ψυχωσεις οσοι συμετεχουν εδω εχουν θεματα υγειας και παιρνουν φαρμακα
26-09-2015, 20:21 #37
- Join Date
- Aug 2008
- Location
- roof garden
- Posts
- 1,807
Ψυχοθεραπεία εναντίον σχιζοφρένειας
Είναι εξίσου αποτελεσματική με την φαρμακευτική αγωγή, υποστηρίζει νέα βρετανική μελέτη
http://www.tovima.gr/science/psychol...le/?aid=564830
Η ψυχοθεραπεία αποδεικνύεται εξίσου αποτελεσματική με την φαρμακευτική αγωγή στην αντιμετώπιση της σχιζοφρένειας, αποφαίνονται βρετανοί ερευνητές σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «The Lancet».
Ομάδα ειδικών, με επικεφαλής τον δρ Άντονι Μόρισον από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, υπέβαλαν για 18 μήνες 74 ασθενείς με σχιζοφρένεια σε γνωσιακή - συμπεριφορική θεραπεία και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η τακτική αυτή αποφέρει τα ίδια αποτελέσματα με τα αντιψυχωσικά φάρμακα. Συγκεκριμένα, η ψυχοθεραπεία ήταν αποτελεσματική για το 46% των ασθενών, ποσοστό σχεδόν ίδιο με αυτό των ατόμων που είχαν θετική ανταπόκριση στα ψυχοφάρμακα.
Οι ερευνητές εξηγούν ότι, μέχρι σήμερα ένα μικρό ποσοστό ασθενών με σχιζοφρένεια ή παρεμφερή πάθηση υποβάλλεται σε ψυχοθεραπεία, καθώς οι γιατροί προτείνουν στην πλειοψηφία των περιπτώσεων τη θεραπεία με φάρμακα.
Ωστόσο, τα αντιψυχωσικά σκευάσματα δεν είναι αποτελεσματικά σε όλες τις περιπτώσεις, ενώ μακροπρόθεσμα μπορούν να επιφέρουν και παρενέργειες, όπως εμφάνιση διαβήτη τύπου ΙΙ, μυϊκούς σπασμούς, κίνδυνο εμφράγματος και αύξηση του σωματικού βάρους.
Εξάλλουν, πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι, τουλάχιστον οι μισοί ασθενείς με σχιζοφρένεια, καταλήγουν να μην παίρνουν τα φάρμακά τους, επειδή δεν είναι αποτελεσματικά. Οι βρετανοί ερευνητές πιστεύουν λοιπόν ότι, η γνωσιακή - συμπεριφορική θεραπεία θα μπορούσε να βοηθήσει κυρίως αυτούς τους ασθενείς που δεν ανταποκρίνονται στην φαρμακευτική αγωγή.
«Θαυματουργές» συνεδρίες
Η γνωσιακή - συμπεριφορική θεραπεία απομονώνει επιμέρους προβλήματα του ασθενούς, όπως τις παρανοϊκές σκέψεις και την ακραία αντικοινωνικότητα, προσπαθώντας να τα εξαλείψει με το να ωθήσει στον ασθενή να υιοθετήσει νέες νοητικές στάσεις και συμπεριφορές.
«Παρατηρήσαμε ότι η γνωσιακή - συμπεριφορική θεραπεία όντως μειώνει τα συμπτώματα και επίσης βελτιώνει την προσωπική και κοινωνική λειτουργία του ασθενούς. Αποδείξαμε πολύ πειστικά ότι είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική θεραπεία», τονίζει ο δρ Μόρισον υπογραμμίζοντας όμως πως, παρά τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα, «αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι ασθενείς με σχιζοφρένεια μπορούν ή θα έπρεπε να σταματήσουν την φαρμακευτική τους αγωγή».
Ο καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου του Νιούκασλ, Ντάγκλας Τέρκινγκτον, που συμμετείχε στην έρευνα προσθετει ότι «ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματά μας ήταν ότι όταν τους δίνεται η δυνατότητα επιλογής, οι περισσότεροι ασθενείς συμφωνούν να δοκιμάσουν τη γνωσιακή θεραπεία».
Όπως εξηγεί ο δρ Τέρκινγκτον, η καλύτερη θεραπεία για ένα ασθενή με σχιζοφρένεια είναι τελικά ο συνδυασμός φαρμάκων και γνωσιακής-συμπεριφορικής θεραπείας. Όμως, τονίζει ότι, ενώ σχεδόν σε κάθε ασθενή προσφέρονται φάρμακα, σε ελάχιστους δίνεται η επιλογή της ψυχοθεραπείας.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης, ο καθηγητής Ρόμπιν Μάρεϊ του Ινστιτούτου Ψυχιατρικής του Βασιλικού Κολεγίου του Λονδίνου επισημαίνει ότι «σε πολλούς ασθενείς δεν αρέσει να παίρνουν αντιψυχωτικά φάρμακα σε βάθος χρόνου, πράγμα όχι παράξενο, καθώς αυτά έχουν σημαντικές παρενέργειες. Οπότε τι γίνεται με τους ασθενείς που συνεχίζουν να έχουν ψυχωτικά συμπτώματα, αλλά δεν θέλουν να πάρουν αντιψυχωτικά φάρμακα; Μέχρι τώρα, αυτό που συνήθως γινόταν, ήταν να τους λέμε πόσο ανόητη είναι αυτή η άρνησή τους. Όμως η νέα μελέτη δείχνει ότι μπορεί να υπάρχει μια καλύτερη επιλογή και ότι η γνωσιακή - συμπεριφορική θεραπεία είναι καλύτερη από το να αφήνει κανείς τους ασθενείς στην τύχη τους».
Αξίζει να σημειωθεί ότι, από σχιζοφρένεια πάσχει περίπου το 1% του πληθυσμού παγκοσμίως, που εμφανίζει συμπτώματα όπως ψευδαισθήσεις, παραισθήσεις, παράνοια, συναισθηματικές διαταραχές, αδυναμία κοινωνικοποίησης και σοβαρή δυσκολία εκτέλεσης καθημερινών δραστηριοτήτων.
Οι ασθενείς έχουν στην διάθεσή τους περίπου 20 αντιψυχωτικά φάρμακα (όπως ρισπεριδόνη, αλοπεριδόλη, κλοζαπίνη κ.α.), που συχνά είναι αποτελεσματικά στην πρόσκαιρη μείωση των συμπτωμάτων.
Η γνωσιακή - συμπεριφορική θεραπεία μέχρι σήμερα χρησιμοποιείται με αρκετά αποτελεσματικό τρόπο κατά της κατάθλιψης, της αγχώδους διαταραχής και άλλων ψυχικών - νοητικών προβλημάτων. Ορισμένοι ψυχίατροι και ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι μπορεί να αξιοποιηθεί και στην περίπτωση της σχιζοφρένειας, κάτι που έρχεται να επιβεβαιώσει η νέα βρετανική έρευνα. Όμως, δεν δείχνουν όλοι οι ψυχίατροι έτοιμοι να αποδεχτούν ότι μια ψυχοθεραπευτική τεχνική μπορεί να έχει συγκρίσιμα αποτελέσματα με τα φάρμακα για τη σχιζοφρένεια.Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
26-09-2015, 20:44 #38
- Join Date
- Dec 2012
- Posts
- 272
maus εγω δεν ειμαι γιατρος για να τα διαβασω ολα αυτα, αλλα ειμαι 13 χρονια ασθενης και κανενας γιατρος που εχω παει δεν μου εχει πει επισημα απο την θεση του σαν πιστοποιημενος ειδικος οτι η ψυχωση ειναι θεραπευσιμη η οτι υπαρχει καποιο πιστοποιημενο φαρμακο :)
27-09-2015, 06:43 #39
- Join Date
- Aug 2008
- Location
- roof garden
- Posts
- 1,807
27-09-2015, 06:57 #40
- Join Date
- Dec 2012
- Posts
- 272
maus η οικογενεια μου εχει δωσει πολλα λεφτα σε γιατρους τωρα πια εχω βρει ενα καλο δημοσιο γιατρο και πηγαινω εκει :-)
Similar Threads
-
Υποτροπή
By Κύκνος in forum Αυτοτραυματισμός (Non-Suicidal Self Injury-NSSI)Replies: 36Last Post: 14-02-2018, 01:58 -
Και να η υποτροπη.
By Άρια in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης ΔιαταραχήReplies: 16Last Post: 29-11-2015, 23:25 -
υποτροπη
By paris1 in forum Εξάρτηση από Ψυχοδραστικές Ουσίες - ΝαρκωτικάReplies: 19Last Post: 04-07-2014, 19:51 -
ΥΠΟΤΡΟΠΗ
By Θεολόγος in forum Κατάθλιψη - ΔυσθυμίαReplies: 8Last Post: 23-08-2013, 08:54 -
ΙΨΔ ΥΠΟΤΡΟΠΗ!!
By selas-selas in forum Ψυχαναγκασμοί - Ιδεοψυχαναγκαστική ΔιαταραχήReplies: 15Last Post: 06-09-2010, 14:57
Συνάντηση με πρώην
28-07-2025, 00:19 in Σχέσεις και Επικοινωνία