Κατάθλιψη
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 28
    Senior Member

Κατάθλιψη

Νιώθω οτι τα τελευταία τουλάχιστον 10 χρόνια της ζωής μου έχω κατάθλιψη..ή κάτι αλλο στο μυαλό ..πάντως νιώθω οτι το μυαλό μου είναι άρρωστο. Είμαι καλά μόνο όταν κοροιδεύω τον εαυτό μου, όταν φαντάζομαι ότι είμαι κάποια άλλη και ότι έχω μια άλλη ζωή..Τις υπόλοιπες στιγμές υποφέρω, πονάω, νιώθω άχρηστη, θλιμμένη..Οι γονείς μου νομίζουν οτι απλά τεμπελιάζω, δεν μπορούν να με βοηθήσουν ακόμα και αν ενδιαφέρονταν, είναι και εκείνοι ********ι σαν εμένα..Δεν εχω κανέναν να νοιάζεται αν ζω ή αν πεθαίνω, αν είμαι καλά..Προσπαθώ να επιβιώσω κάθε μερα που περνάει, δεν αντέχω αλλο την μοναξιά, να νιώθω έτσι..Εχω φτάσει κοντά στο πτυχίο αλλά δεν έχω την δύναμη να τελειώσω, δεν έχω την δύναμη ούτε να βγω έξω απ' το σπίτι..Έψαξα για δουλειά ελπίζοντας οτι ετσι αν εβρισκα κατι δεν θα είχα τον χρόνο να σκέφτομαι και ίσως γνώριζα άτομα αλλά τζίφος..δεν βρίσκω τίποτα. Νιώθω μια συνεχή πίεση, δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία στιγμή που ένιωσα πραγματικά χαρούμενη..Εχω γαμήσει όλη μου την ζωή και την ζωή όποιου έκανε το λάθος να με πλησιάσει στο παρελθόν..Η μόνη σκέψη που μου φέρνει ανακούφιση είναι ο θάνατος..αλλά νιώθω οτι θα αποτύχω και σε αυτό..Την μια στιγμή σκέφτομαι θετικά, την άλλη δεν νιώθω τίποτα και την επόμενη νιώθω ράκος..δεν αντέχω αλλο. Δεν περιμένω να ακούσω κάτι που να με κάνει να νιώσω καλύτερα, ούτε κάποια λύση..δυστυχώς δεν έχω κανέναν να με βοηθήσει και ξέρουμε πολύ καλά ότι όταν έχεις κατάθλιψη δεν μπορείς να βοηθήσεις τον εαυτό σου όσο και να το θες..απλα ήθελα να τα πω κάπου.
    One of these things is not like the others, one of these things must die alone.

Senior Member
    Εγώ θα σου πω να πας σε έναν καλό γιατρό, για να μην φτάσεις στο χειρότερο σημείο. Αφού βλέπεις πως κάτι δεν πάει καλά. Είναι κρίμα να αφήνεσαι, σε μια τέτοια άσχημη εποχή.
    Όσο κι αν κανείς προσέχει όσο κι αν το κυνηγά, πάντα πάντα θα `ναι αργά δεύτερη ζωή δεν έχει.

Senior Member
    Quote Originally Posted by PostMortem View Post
    Τις υπόλοιπες στιγμές υποφέρω, πονάω, νιώθω άχρηστη, θλιμμένη..Οι γονείς μου νομίζουν οτι απλά τεμπελιάζω, δεν μπορούν να με βοηθήσουν ακόμα και αν ενδιαφέρονταν, είναι και εκείνοι ********ι σαν εμένα..Δεν εχω κανέναν να νοιάζεται αν ζω ή αν πεθαίνω, αν είμαι καλά..
    σε νιωθω.. καποιες φορες οταν τα φερνω απο μονος μου τουμπα το εχω αυτο.. Καταρχας σε ψυχολογο πηγες? σου ειπε τι εχεις?
    λες Η μόνη σκέψη που μου φέρνει ανακούφιση είναι ο θάνατος σκεφτεσαι παραλογα. Πανε σε ψυχολογο μη το αφησεις.. πχ τωρα εγω εβαλα να ακουσω καρρα γαμηθηκε η ψυχη μου.. σε λιγο θα πιασω την κιθαρα να την γαμησω ακομα περισσοτερο..
    γιατι οι στιγμες περνανε πανε και πισω δε γυρνανε σα του ρολογιου τους δεικτες που πισω δε γυρνανε

Senior Member
    Οχι δεν εχω παει σε ψυχολογο..δεν εχω την οικονομικη δυνατοτητα

Senior Member
    τα ερειμα τα λεφτα........
    γιατι οι στιγμες περνανε πανε και πισω δε γυρνανε σα του ρολογιου τους δεικτες που πισω δε γυρνανε

Member
    Ναι όντως τα λεφτά είναι ενα μεγάλο θέμα .
    Επίσης αν δεν έχεις έναν άνθρωπο να πεις 2 κουβέντες η κατάσταση γίνεται πιο ζόρικη .
    Νομίζω πως έμεις οι 2 ταιρίαζουμε (όσον αναφορά για το θέμα σου) .
    Η αλήθεια είναι οτι δεν έχω βρει ακόμα την λύση και να πώ Αη σιχτήρ ολα .. δεν γίνεται .. δεν ξέρω γιατί .
    Δεν θέλω να πάω σε κάποιον ειδικό για 2 λόγους .
    1. Γιατί δεν θέλω να μου πουν οτι δεν είμαι καλά...μετά δεν ξέρω τι θα με πιάσει ...
    2. Όπως είπες και εσύ το οικονομικό .
    Έχω πολλές υποχρεώσεις .. και δεν θα τα βγάλω πέρα δίνοντας λεφτά σε τέτοια πράγματα .
    Απλά έχω τν εγκέφαλο μου σε μια ''αδράνεια'' προσπαθώ να ξεχνάω .. αλλά στν ουσία κοροιδεύω τν εαυτό μου ..

Senior Member
    Quote Originally Posted by intro11 View Post
    1. Γιατί δεν θέλω να μου πουν οτι δεν είμαι καλά...μετά δεν ξέρω τι θα με πιάσει ...
    και δηλαδη τι θα σε πιασει μετα?

Senior Member
    Κι εγω , τραβολογιομουν 8-10 χρονια με κτθλψη , δεν εκανα ψυχοθεραπεια ποτε , τα φαρμακα βοηθανε ενα 30% των καταθλιπτικων , αλλα εβαλα κι εγω καποια στιγμη το χερακι μου , πηγαινα καθε 1.5 μηνα στον ψυχιατρο , και εδω κι ενα χρονο, ειμαι σε φαη αναρρωσης , μην απογοητευεσαι , ειναι θεραπευσιμη η κτθλψη , στο 90 % των περιπτωσεων .

Senior Member
    Οχι δεν εχω παει σε ψυχολογο..δεν εχω την οικονομικη δυνατοτητα
    Αν είσαι στον δήμο Αθηναίων,στα δημοτικά ιατρεία υπάρχουν ψυχολόγοι.
    Δεν ξέρω για άλλες περιοχές
    Επίσης τα κέντρα ψυχικής υγείας ενηλικων
    Καλή συνέχεια

Banned
    ...τελικα με τον Ζακυνθηνο τι εγινε κορίτσι μου? ξεμπέρδεψες?

Senior Member
    Quote Originally Posted by Nikolaoss View Post
    Αν είσαι στον δήμο Αθηναίων,στα δημοτικά ιατρεία υπάρχουν ψυχολόγοι.
    Δεν ξέρω για άλλες περιοχές
    Επίσης τα κέντρα ψυχικής υγείας ενηλικων
    Καλή συνέχεια
    Δεν είμαι Αθήνα..Ραφήνα μενω δυστυχως..

Senior Member
    Quote Originally Posted by rea View Post
    ...τελικα με τον Ζακυνθηνο τι εγινε κορίτσι μου? ξεμπέρδεψες?
    Οταν λες αν ξεμπερδεψα τι εννοεις? Προσπαθω να μην τον ενοχλω οσο μπορω..αυτο εγινε

Senior Member
    Quote Originally Posted by intro11 View Post
    Ναι όντως τα λεφτά είναι ενα μεγάλο θέμα .
    Επίσης αν δεν έχεις έναν άνθρωπο να πεις 2 κουβέντες η κατάσταση γίνεται πιο ζόρικη .
    Νομίζω πως έμεις οι 2 ταιρίαζουμε (όσον αναφορά για το θέμα σου) .
    Η αλήθεια είναι οτι δεν έχω βρει ακόμα την λύση και να πώ Αη σιχτήρ ολα .. δεν γίνεται .. δεν ξέρω γιατί .
    Δεν θέλω να πάω σε κάποιον ειδικό για 2 λόγους .
    2. Όπως είπες και εσύ το οικονομικό .
    Έχω πολλές υποχρεώσεις .. και δεν θα τα βγάλω πέρα δίνοντας λεφτά σε τέτοια πράγματα .
    Απλά έχω τν εγκέφαλο μου σε μια ''αδράνεια'' προσπαθώ να ξεχνάω .. αλλά στν ουσία κοροιδεύω τν εαυτό μου ..
    Εγω θελω να παω σε ψυχολογο μπας και μου γραψει κανα φαρμακο γιατι μονο αυτο απεμεινε..Να σου πω γιατι δεν το εχω κανει ακομα εγω? Ισως να ειναι ο ιδιος λογος..γιατι είμαι δειλη και γιατι φοβαμαι..αν ειχα καποιον μαζι μου θα ηταν πιο ευκολο (οχι για τον ψυχολογο για το αλλο..)

Banned
    Οταν λες αν ξεμπερδεψα τι εννοεις? Προσπαθω να μην τον ενοχλω οσο μπορω..αυτο εγινε
    αν τον ξεπερασες εννοουσα... μερικες φορες η ερωτική απογοήτευση ειναι οτι χειρότερο για την καταθλιψη...όταν όμως το ξεπερνας αισθανεσαι πιο δυνατη

Senior Member
    Quote Originally Posted by rea View Post
    αν τον ξεπερασες εννοουσα... μερικες φορες η ερωτική απογοήτευση ειναι οτι χειρότερο για την καταθλιψη...όταν όμως το ξεπερνας αισθανεσαι πιο δυνατη
    Οχι δεν τον εχω ξεπερασει..γιατι εχω συνειδητοποιήσει ποση αγαπη μου εδωσε εκεινος και ποσο κακο του εκανα εγω σε ανταλλαγμα..αυτο δεν προκειται να το ξεπερασω ποτε..

Page 1 of 2 12 LastLast