Results 1 to 8 of 8
Thread: Κρίση πανικού εν μέσω θεραπείας
-
24-09-2015, 22:13 #1
Κρίση πανικού εν μέσω θεραπείας
Καλησπέρα σε ολους.
Εδώ και 10 μήνες λαμβάνω Cymbalta 60mg. Ξεκίνησα με 30mg τις πρώτες 7 μέρες. Ο λόγος ήταν σωματοποίηση του άγχους. Ο λόγος ήταν ένα προβλημα που εμφάνισα στη μέση μου (κηλη μεσοσπονδύλου). Τρόμαξα πολύ για την υγεία μου και απο εκεί ξεκίνησαν όλα. Το Cymbalta έκανε πολύ καλή δουλειά. Ήδη τα πρώτα αμυδρά αποτελέσματα τα ειδα στις 14 μέρες. Μετά τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Ανακάλυψα ένα νέο ανθρωπο με δυνάμεις και ενδιαφέροντα.
Ωστόσο τη Δευτέρα που μας πέρασε ειχα μια κριση πανικού. Το Cymbalta το λαμβάνω ακομα προφανώς. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που σας γράφω. Πάλι η αφορμή ήταν ένα θέμα υγειας το οποιο γνώριζα οτι δεν επρεπε να με ανησυχει, αλλά το υποσυνείδητό μου έκανε πάρτυ. Εφίδρωση τρομερή, αίσθημα φόβου-πανικού να με κυριεύει και λιγο αργότερα την έβγαλα στο μπάνιο. Τριτη πρωί ειχα δεύτερη μίνι κρισούλα. Το ερώτημά μου είναι αν ολο αυτό πρεπει να με ανησυχεί. Αφου παίρνω θεραπεία βρε παιδιά. Γιατί να συμβεί αυτό; Είναι ανησυχητικό;
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.
- 24-09-2015, 22:20 #2
Θα ήταν καλό να το συζητήσεις με τον γιατρό σου γιατί κανονικά τα φάρμακα θα έπρεπε να σε προστατεύουν από τα σωματικά συμπτώματα του άγχους σου. Ψυχοθεραπεια κάνεις παράλληλα με την αγωγή? Πάντως 2 κρισεις πανικού μικρής έντασης δεν είναι τίποτα φοβερό απλώς είναι κρίμα και να φαρμακωνεσαι κ πάλι να ταλαιπωρεισαι
24-09-2015, 22:21 #3
Συμφωνώ με τον cicada.
Όσο κι αν κανείς προσέχει όσο κι αν το κυνηγά, πάντα πάντα θα `ναι αργά δεύτερη ζωή δεν έχει.
24-09-2015, 22:27 #4
Γάτε είμαι κορίτσι :)
24-09-2015, 22:33 #5
με την cicada. :p
Όσο κι αν κανείς προσέχει όσο κι αν το κυνηγά, πάντα πάντα θα `ναι αργά δεύτερη ζωή δεν έχει.
24-09-2015, 22:57 #6
Ναι φυσικά και κανω. Όλο αυτό το διάστημα κάνω και γενικώς είμαι μια χαρά. Δε ξέρω τι συνεβη τη δευτερα το βράδυ. Και το θέμα είναι πως δεν έχω τη ζωντάνια που ειχα πριν. Βεβαια ειμαι σαφώς καλύτερα (ισως να φταίει και ο καιρός). Αλλά ξέρετε τι παθαίνω. Φοβάμαι για την υγεια μου και πάει να με πιάσει πάλι. Αλλά οκ το ελέγχω. Το συζήτησα και μαζι του και μου ειπε οτι το παρακολουθούμε να δουμε αν το cymbalta θα κατευνάσει το "θηρίο". Αλλα οπως καταλαβαίνετε, αυτή η αναμονή με κρατάει σε αγωνία. Δε θελω να ξαναπεράσω τα ίδια. Ποτέ ξανα!
24-09-2015, 23:06 #7
Μην ανησυχείς και μην στεναχωριεσαι και όταν νιώθεις χάλια να παίρνεις τον γιατρό σου εκείνη τη στιγμή. Εμένα μου έχει δώσει στεντον για να παίρνω όταν με πιάνουν κρισεις πανικού αλλά με τα φάρμακα δεν παθαίνω συχνά . Και στεντον παίρνω σπάνια μου χει πει να μην το παρακάνω. Μπορείς να του πεις να σου γράψει κάποιο αγχολυτικό για ψυχολογικούς λόγους. Μπορεί να μην το χρειαστείς και πότε μπορεί όμως μια στο τόσο να σε σώσει από μια κρίση.
26-09-2015, 19:52 #8
Είναι φυσιολογικό να κρατάει ακόμα κάτι τέτοιο; Εννοώ πως υστερα απο τη Δευτέρα το βραδυ που επαθα την κριση πανικού, δε νιωθω 100% τέλεια και ενεργός. Εχω δηλαδη μια μικρη σωματική κόπωση και καπου στο βάθος κάτι σαν φοβία. Αλλά σαφώς ειμαι καλύτερα απο τις προηγούμενες μέρες.